US OPEN 2016
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- drndalo
#676 Re: US OPEN 2016
Koliko je to gubio pa je morao astmu ganjati...? Slabo nesto procentualno...
Budi ti ozbiljan, koliko x je publika na turnirima navijala protiv njega u finalu samo da traje > 2 sata...?
Koliko x je publika navijala protiv njega jer lupa njihove pulene? Pa ih je najcesce lupao...
Kad se sjetim proslih godina koliko su na Wimbledonu sve zivo siljili ne bi li bar Skot uzeo titulu nakon milion godina kad vec niko od Engleza ne moze... Pa to je bilo za plakati... I ti pricas o tako programiranoj publici...? I opet mu na kraju zasluzeno pljescu, kad posteno pobijedi... A za njihove pojmove je iz neke tamo realno pripizdine, i mora biti dobro bolji od njih da bi mu to priznali...
Budi ti ozbiljan, koliko x je publika na turnirima navijala protiv njega u finalu samo da traje > 2 sata...?
Koliko x je publika navijala protiv njega jer lupa njihove pulene? Pa ih je najcesce lupao...
Kad se sjetim proslih godina koliko su na Wimbledonu sve zivo siljili ne bi li bar Skot uzeo titulu nakon milion godina kad vec niko od Engleza ne moze... Pa to je bilo za plakati... I ti pricas o tako programiranoj publici...? I opet mu na kraju zasluzeno pljescu, kad posteno pobijedi... A za njihove pojmove je iz neke tamo realno pripizdine, i mora biti dobro bolji od njih da bi mu to priznali...
-
Dr Baltazar
#677 Re: US OPEN 2016
Koliko su Federer i Nadal gubili procentualno i koliko su puta simulirali povredu PROCENTUALNO ? Pa hoće da bude najbolji, uporedi ga onda sa najboljima ? Kojeg to Amerikanca maltretira na US Openu pa mu zvižde ? Je li Nadala maltretira u Madridu, NA ŠLJACI, pa mu Španci zvižde ?
Postoji opcija da se meč preda kada nisi u stanju STAJATI (Novak sinoć Stanu govori "Sorry Stan. I can't stand"). Opet ponavljam da nakon toga igra najbolji tenis u meču (naravno da je slagao face kad bi gubio poene
).
Pričaš neargumentovano kao i većina ovdje.
Btw. @radosni Ilija je kratko bio u prajmu. Pokušao se vratiti, ali je uništen da mu načertanija na um ne pada. Teško stanje.
Postoji opcija da se meč preda kada nisi u stanju STAJATI (Novak sinoć Stanu govori "Sorry Stan. I can't stand"). Opet ponavljam da nakon toga igra najbolji tenis u meču (naravno da je slagao face kad bi gubio poene
Btw. @radosni Ilija je kratko bio u prajmu. Pokušao se vratiti, ali je uništen da mu načertanija na um ne pada. Teško stanje.
- Blek Stena
#678 Re: US OPEN 2016
Svaka cast Vavrinki ponovio je ultra ofanzivu sa RG i zasluzeno osvojio pehar.
Drugacije se Novak ne moze dobit.
Ja sam naravno razocaran zbog poraza, prvenstveno zbog cinjenice da je ovo sad vec 9 izgubljeno gs finale, sto je bas previse propustenih sansi. Lijepo je vidjeti postovanje koje su jedan drugom ukazali Nole i Stan u sinocnjem govoru. Nole svakako nikad nije bio sore loser a pogotovo sinoc se vidjeo da mu poraz nije tesko pao, pa je i meni bilo lakse.
Teze je bilo citat komentare raznih gmazova i hinjavog leopolda na ovom topiku koji su ocit odraz, podrazumjeva se, sportskog duha i ljepote ove drevne igre a ne patoloske mrznje prema Noletu zbog njegove crnogorsko hrvatske-kosovarske nacionalnosti.
Jos jednom cestitke Stanu, 3 od 3 je impresivno.
Noletu svako postovanje za borbu sinoc, Ocekivao sam da klone duhom i izgubi 4 set sa nulom ili nedo bog preda mec. Drago mi je da nije jer bi mu gmizavci zbog toga pili krv sto puta gore nego zbog legitimnog i od sudije odobrenog medical timeout-a.
Nek je sretan Bajram svima koji slave
BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN
Drugacije se Novak ne moze dobit.
Ja sam naravno razocaran zbog poraza, prvenstveno zbog cinjenice da je ovo sad vec 9 izgubljeno gs finale, sto je bas previse propustenih sansi. Lijepo je vidjeti postovanje koje su jedan drugom ukazali Nole i Stan u sinocnjem govoru. Nole svakako nikad nije bio sore loser a pogotovo sinoc se vidjeo da mu poraz nije tesko pao, pa je i meni bilo lakse.
Teze je bilo citat komentare raznih gmazova i hinjavog leopolda na ovom topiku koji su ocit odraz, podrazumjeva se, sportskog duha i ljepote ove drevne igre a ne patoloske mrznje prema Noletu zbog njegove crnogorsko hrvatske-kosovarske nacionalnosti.
Jos jednom cestitke Stanu, 3 od 3 je impresivno.
Noletu svako postovanje za borbu sinoc, Ocekivao sam da klone duhom i izgubi 4 set sa nulom ili nedo bog preda mec. Drago mi je da nije jer bi mu gmizavci zbog toga pili krv sto puta gore nego zbog legitimnog i od sudije odobrenog medical timeout-a.
Nek je sretan Bajram svima koji slave
BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN
-
radostan dan
#680 Re: US OPEN 2016
prajmaš moj,aj ne provaljuj se više, živ bio, dosadan si i naporan...prrije svega, pročitan si od starta naa ovoj temi po pitanju motiva i razloga tvog bitisanja na istoj.Dr Baltazar wrote:Koliko su Federer i Nadal gubili procentualno i koliko su puta simulirali povredu PROCENTUALNO ? Pa hoće da bude najbolji, uporedi ga onda sa najboljima ? Kojeg to Amerikanca maltretira na US Openu pa mu zvižde ? Je li Nadala maltretira u Madridu, NA ŠLJACI, pa mu Španci zvižde ?
Postoji opcija da se meč preda kada nisi u stanju STAJATI (Novak sinoć Stanu govori "Sorry Stan. I can't stand"). Opet ponavljam da nakon toga igra najbolji tenis u meču (naravno da je slagao face kad bi gubio poene).
drugo, ne pominji maadridsku publiku i ne prosipaj šuplju...imaju snimci, od berdiha preko ostalih, šta je i kakva je madridska publika. o američkoj pak dovoljno govore drugi, mnogo eminentniji od tebe.
nemaš šta napisati na temu - - , na temu gdje je đoković na goat listi a gdje naadal...
kad te se porazi u raspravi, umjesto nadala za kog navodno navijaš, hvataš se federera, ako i tu neki segment ne odgovara hvataš se cern, božiju česticu, kurac-palac.
tu si đe si, šuti i prati, još dva GS-a padaju tokom 2017. i 2018...što Če reČi - gudbaj čarli.
- jasko_ba
#681 Re: US OPEN 2016
Kako se zove ovaj "komentator" na eurosportu? Pa Novakovi roditelji ne bi ovako navijali kao sto ovaj radi 
- ultima_palabra
#682 Re: US OPEN 2016
Leopold sasvim normalno komentarisao, ne znam
gdje je drama.
Novak je i 2012. protiv Murraya uzeo MTO prije protivnikovog servisa za mec. Mene on podsjeca na Vucica, toliko se trudi da glumi finjaka, da impresionira zapadnjake, a prava narav konstantno izbija na povrsinu... kao kad uradis prvu ruku krecenja i ostavis...
gdje je drama.
Novak je i 2012. protiv Murraya uzeo MTO prije protivnikovog servisa za mec. Mene on podsjeca na Vucica, toliko se trudi da glumi finjaka, da impresionira zapadnjake, a prava narav konstantno izbija na povrsinu... kao kad uradis prvu ruku krecenja i ostavis...
- commendatore
#683 Re: US OPEN 2016
ultima_palabra wrote:Leopold sasvim normalno komentarisao, ne znam
gdje je drama.
-
Dr Baltazar
#684 Re: US OPEN 2016
Garašaninu zar najveći ne bi trebao imati najmanje 18 ?radostan dan wrote:prajmaš moj,aj ne provaljuj se više, živ bio, dosadan si i naporan...prrije svega, pročitan si od starta naa ovoj temi po pitanju motiva i razloga tvog bitisanja na istoj.Dr Baltazar wrote:Koliko su Federer i Nadal gubili procentualno i koliko su puta simulirali povredu PROCENTUALNO ? Pa hoće da bude najbolji, uporedi ga onda sa najboljima ? Kojeg to Amerikanca maltretira na US Openu pa mu zvižde ? Je li Nadala maltretira u Madridu, NA ŠLJACI, pa mu Španci zvižde ?
Postoji opcija da se meč preda kada nisi u stanju STAJATI (Novak sinoć Stanu govori "Sorry Stan. I can't stand"). Opet ponavljam da nakon toga igra najbolji tenis u meču (naravno da je slagao face kad bi gubio poene).
drugo, ne pominji maadridsku publiku i ne prosipaj šuplju...imaju snimci, od berdiha preko ostalih, šta je i kakva je madridska publika. o američkoj pak dovoljno govore drugi, mnogo eminentniji od tebe.
nemaš šta napisati na temu - - , na temu gdje je đoković na goat listi a gdje naadal...
kad te se porazi u raspravi, umjesto nadala za kog navodno navijaš, hvataš se federera, ako i tu neki segment ne odgovara hvataš se cern, božiju česticu, kurac-palac.
tu si đe si, šuti i prati, još dva GS-a padaju tokom 2017. i 2018...što Če reČi - gudbaj čarli.
Sve te publike njega ne vole, a favorizuju Nadala i Federera. Zapitaš li se jednom što je to tako ?
GS titule su najveće titule u ovoj igri. Pete Sampras je bio najveći teniser dok ga Federer (koji je do 15. poobarao bruku rekorda, ali džaba kad se čekalo da pretekne Samprasa u najvažnijoj kategoriji) nije prestigao po broju istih. Nadal je na istom broju. Đoković je u minusu.
Kad si ti to mene porazio u raspravi ili bilo ko od te junačke formacije koja se ne može sedmicama naći nakon poraza. Evo Kenjca i dalje stolica muči, ne izlazi na forum
Last edited by Dr Baltazar on 12/09/2016 14:14, edited 4 times in total.
-
Dr Baltazar
#685 Re: US OPEN 2016
ultima_palabra wrote:Leopold sasvim normalno komentarisao, ne znam
gdje je drama.
To je ono što pričam, a ovi njegovi fanovi to ne shvataju. Ali dobro. Cirka 10 miliona misli jedno, a ostatak svijeta drugo pa nek se malo preispitaju.
Da je on tako fin kakvim ga Garašanin radosni predstavlja, bar jedna publika bi ga favorizovala u nekom meču. A dešava se da mu aplaudiraju, ali na njegove duple greške. I tako redom svi. Pa do koga je ? Svi ludi, samo Srbi pametni ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#686 Re: US OPEN 2016
Dobar je Novak, ima statistika, jedan od najboljih svih vremena, zasigurno. Meni licno ima drazih tenisera od njega, al' njegovi rezultati se moraju postovati, bez obzira u koji vakat su napravljeni.
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
- zarko.filip
#687 Re: US OPEN 2016
Jedno pitanje.Da li je uzimanje MTO po pravilima igre ili ne?Ne interesuje me apsolutno nikakva "sportska"prica.Samo to da li je po pravilima ili ne?Mislim da jeste i tu se sva prica zavrsava.ultima_palabra wrote:Leopold sasvim normalno komentarisao, ne znam
gdje je drama.
- drndalo
#688 Re: US OPEN 2016
Ima nas koji tenis gledamo iz vremena i od prije Wilandera, pa se sjecamo raznih, dozvoljenih i nedezvoljenih marifetluka raznih igraca, u pokusajima da se protivniku prekine ritam i serija. McEnroe je bio prgava prznica, ali je jos 170% dodavao na svoju prirodu glumeci kada mu je trebalo pokusati isfurati protivnika. I to je dio sporta, zato svi kazu da je bitna glava u igri.
Sinoc je Stanislas imao taj dio bolje poslozen, Novak losije, i rezultat je zasluzeno takav. Da li je trebao traziti med. pomoc kao vid ostajanja u mecu ? Ja shvatam ako jeste, dozvoljeno je, sudija odobrio, i nije mu nista pomoglo na kraju... Sta bi rekli da je bilo obratno? To bi bilo OK jer je Stanislas Kanadanin/Ceh, a ne Srbin...?
Sjecamo se i raznih pokusaja i Nadala, a bogami i Federera kada nije islo kako su navikli... I to Federera za kojeg ce 97% gledalaca reci da je najkulturnije celjade tamo... Jel zabranito ? Nije. Ima sudija koji sudi, koji takodjer nekad sudi kriticnu loptu kako ne treba, kaznu za lomljenje reketa nekad izda, nekad ne, nekad u odsudnom momentu na drugi servis kod set ili mech lopte znaju suditi foot-fault... Ali je njihova zadnja...
Ko kaze da ga ne voli publika? Mislim generalno, a ne na momente kada ljudi koji su platili bruku para kartu za finale GS turnira, i cekaju ga 6 mjeseci, pokusavaju da taj mec traje 5 sati da bi uzivali u tenisu, a ne da ga neko smlati za 2.25... Tu ne pricam o majmunima prosrpski orjentisanim koji mu vicu "izdrzi Nole" pred tudji servis da mu kao pomognu, niti o onim antisrpski orjentisanim koji mu dobacuju pred njegov servis samo da bi onaj drugi hairovo... Vecina publike mu na osvajanjima turnira iskreno pljesce MINUTAMA prije dodjele trofeja i govorancija. Tu mu se jos nikad nije desilo da mu zvizde npr. 3 min... Ali to ovi koji su samo fudbal nase Slina lige gledali, pa samo takvo "navijanje" poznaju ne mogu shvatiti... Njima je pljesak na neciju drugu servis gresku znak da nekoga ne vole, a ne da taj neko navija za protivnika pa se raduje sto je njegov igrac dobio "korner"...
Hoce li se oporaviti od ovog nokauta ? Kakvog nokauta? Izgubio turnir, boze moj, izgubice ih jos...sustina igre je da sto cesce bude sto bolji, da bi bio prvi na listi... Federer je imao slican problem, samo u doba njegove najvece dominacije zaista par godina nije bilo nikoga kakvih sada ima 5-6 uz Novaka, da ga mogu pobijediti. I njemu se zvizdalo i pljeskalo na druge servis greske jer su turniri bili u PM dosadni, finale mastersa je redovno izgledalo Federer: Xxxxxxx (6:3; 6:2)... Vrijeme trajanja finala 1.20...
Sinoc je Stanislas imao taj dio bolje poslozen, Novak losije, i rezultat je zasluzeno takav. Da li je trebao traziti med. pomoc kao vid ostajanja u mecu ? Ja shvatam ako jeste, dozvoljeno je, sudija odobrio, i nije mu nista pomoglo na kraju... Sta bi rekli da je bilo obratno? To bi bilo OK jer je Stanislas Kanadanin/Ceh, a ne Srbin...?
Sjecamo se i raznih pokusaja i Nadala, a bogami i Federera kada nije islo kako su navikli... I to Federera za kojeg ce 97% gledalaca reci da je najkulturnije celjade tamo... Jel zabranito ? Nije. Ima sudija koji sudi, koji takodjer nekad sudi kriticnu loptu kako ne treba, kaznu za lomljenje reketa nekad izda, nekad ne, nekad u odsudnom momentu na drugi servis kod set ili mech lopte znaju suditi foot-fault... Ali je njihova zadnja...
Ko kaze da ga ne voli publika? Mislim generalno, a ne na momente kada ljudi koji su platili bruku para kartu za finale GS turnira, i cekaju ga 6 mjeseci, pokusavaju da taj mec traje 5 sati da bi uzivali u tenisu, a ne da ga neko smlati za 2.25... Tu ne pricam o majmunima prosrpski orjentisanim koji mu vicu "izdrzi Nole" pred tudji servis da mu kao pomognu, niti o onim antisrpski orjentisanim koji mu dobacuju pred njegov servis samo da bi onaj drugi hairovo... Vecina publike mu na osvajanjima turnira iskreno pljesce MINUTAMA prije dodjele trofeja i govorancija. Tu mu se jos nikad nije desilo da mu zvizde npr. 3 min... Ali to ovi koji su samo fudbal nase Slina lige gledali, pa samo takvo "navijanje" poznaju ne mogu shvatiti... Njima je pljesak na neciju drugu servis gresku znak da nekoga ne vole, a ne da taj neko navija za protivnika pa se raduje sto je njegov igrac dobio "korner"...
Hoce li se oporaviti od ovog nokauta ? Kakvog nokauta? Izgubio turnir, boze moj, izgubice ih jos...sustina igre je da sto cesce bude sto bolji, da bi bio prvi na listi... Federer je imao slican problem, samo u doba njegove najvece dominacije zaista par godina nije bilo nikoga kakvih sada ima 5-6 uz Novaka, da ga mogu pobijediti. I njemu se zvizdalo i pljeskalo na druge servis greske jer su turniri bili u PM dosadni, finale mastersa je redovno izgledalo Federer: Xxxxxxx (6:3; 6:2)... Vrijeme trajanja finala 1.20...
- shake69
#689 Re: US OPEN 2016
radostan dan wrote:upalili traktore na 3-0 u drugom,moj šejk...i misliš meni je lako, sam na ljubinom grobu, a milena dravić kasni da mi pruži MT?
I jos nesto. Da je sinoc/jutros rezultat bio drugaciji, digla bi se kuka i motika iz svih svicarskih kantona zbog onog Djokavog MT u cetvrtom setu, Stanoje je bio na ivici ozbiljnog incidenta, ali je izdrzao strasan pritisak dok bi s druge strane Mats mozda morao potraziti novi posao nakon onoliko fula.
- shake69
#690 Re: US OPEN 2016
Allah razola, hvala. Mislim da je s Novakovim rekordima zavrseno. Steta sto je tako rano poceo pokazivati te znakove, kao sinoc u cetvrtom setu. Mislio sam da ce biti opasniji po neke Fedove rekorde. Ovako je ispuhao ko dusica na pragu tridesete. Valjda sada trebaju svi cijeniti Rogerove titule i igru u tridesetim godinama. Sve su prilike da ce prva hefta februara dobiti novog No.1 a mozda i prije.sjedi 1 wrote:Nije sam moj Šeki nego jednostavno nekad treba iskulirati najezdu raznoraznih štakora da čovjek ne dođe u situaciju da se spušta na nivo koji ne želi a bilo je kasno,vruća glava,razočaranje...shake69 wrote:I meni neshvatljivo da je Radosni ovdje ostao sam na bojisnici, gdje su Kenjalo i ostali srpski prvoborci?![]()
Nego, RG skvadra ovdje treba biti zadovoljna ishodom jer da je Djovak dobio, bio bi to udar na integritet tenisa kojim se sve podlostima Srbijanac sluzio ne bi li u cetvrtom setu izbacio iz takta Stanoja.Nije to lijepo vidjeti od velikog sampiona da na covjekov servis traziti MTO za sumnjivu povredu (prvo prepone pa odjednom zuljevi)! To me razocaralo a da mi je godra ishodom kao i cijelom Bazelskom kantonu, jeste!
Drugo a trebalo je biti prvo
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
Sretan Bajram svim dobronamjernim ljudima i neka ga zajedno sa svojim najbližim proslave u rahatluku i veselju
E sad,duga i teška noć,nažalost pobijedio je bolji sinoć i tu nema nikakve priče-
Čestitke Stanu na pa gotovo perfektnoj partiji![]()
S druge strane što se tiče Novaka mislim da je ovo u ovom trenutku bio maksimum maksimuma
1.loša forma
2.malo povrede ali ne da su bile presudne
3.i ono što najviše brine,postao je najtanje tamo gdje je nekad bio najjači-vugla.
On u zadnjih par mjeseci nije u stanju odservirati gem kad je u pitanju ostanak u setu ili da ga završi
O neiskorištenim brejk prilikama da i ne govorim,20% na nekih 20 brejk šanse je jedenostavno nedopustivo
Ništa,pokušate se sad malo restartovati do Šangaja i polako
U svakom slučaju čestitke majstore za sve što pokazuješ i za sve što si do sad uradio
- shake69
#691 Re: US OPEN 2016
Proceduralno da, sudija sinoc nije imao petlje da kaze Djoki: Ne, sacekaj svoju servu pa trazi doktora!zarko.filip wrote:Jedno pitanje.Da li je uzimanje MTO po pravilima igre ili ne?Ne interesuje me apsolutno nikakva "sportska"prica.Samo to da li je po pravilima ili ne?Mislim da jeste i tu se sva prica zavrsava.ultima_palabra wrote:Leopold sasvim normalno komentarisao, ne znam
gdje je drama.
- zarko.filip
#692 Re: US OPEN 2016
@shake69
Znaci,apsolutno po pravilima igre.Prica o tome zavrsena.
Znaci,apsolutno po pravilima igre.Prica o tome zavrsena.
-
Dr Baltazar
#693 Re: US OPEN 2016
Na protivnikov servis: NE.zarko.filip wrote:Jedno pitanje.Da li je uzimanje MTO po pravilima igre ili ne?Ne interesuje me apsolutno nikakva "sportska"prica.Samo to da li je po pravilima ili ne?Mislim da jeste i tu se sva prica zavrsava.ultima_palabra wrote:Leopold sasvim normalno komentarisao, ne znam
gdje je drama.
Novak - omiljeni teniser svijeta
-
cevapcinica
#694 Re: US OPEN 2016
Ja rijetko pisem komentare ali redovno pratim temu. Novakovo ponasanje je glavni razlog sto rijetko ima podrsku publike na vecim turnirima. Gledao sam ga uzivo par puta prije nego sto je postao broj 1 tj. u vrijeme njegovog neprestanog prenemaganja i trazenja pomoci doktora cim mec nije isao njegovim tokom. To publika koja je propratila igrace od Lendla i ranije pa naovamo ne podnosi, bez obzira koliko se on poslije dodvoravao sa svojim imitacijama. Kada jos nesto usput dobacis prema publici, zigosan si za sva vremena. Nije npr. Wimbledon turnir u Kosovskoj Mitrovici pa da se raja pali na Balkanski krkanluk. Jos ces gore proci u RG:u gdje je publika nemilosrdna.Dr Baltazar wrote:PriNc_ba wrote:Sjeca li se neko makar jednog vaznog noletovog meca gdje je bilo gutavo ili gdje je gubio a da nije uzeo medicinski time out? Smrdo jedan obicni... Znaci ovo postaje smijesno vise,![]()
Zato i nema respekt od strane većine teniske publike.
Iako je Novak od tada podosta sazrio, nazalost se jos uvijek nije rijesio ovih trecerazrednih manira. Prije par godina je u jednom komentaru Federer (ako se pravilno sjecam) rekao nesto u stilu da se na teren ne izlazi nespreman. Sve ovo ostavlja veliku mrlju na Dokoviceve rezultate i njegovu tenisku zaostavstvinu. Jedan istinski broj jedan si ovakve stvari ne smije dopustiti.
Last edited by cevapcinica on 12/09/2016 15:59, edited 1 time in total.
- drndalo
#695 Re: US OPEN 2016
Moze biti da si u pravu, i da je mozda cak i tesko bolestan, ali bih volio znati na osnovu cega izvuce ovako strahobalan zakljucak? Mozda ako mu skroz otpadne prepona od sinoc, ali onda bi pala u vodu konstatacija da mu nista nije bilo...shake69 wrote: Sve su prilike da ce prva hefta februara dobiti novog No.1 a mozda i prije.
Ja se slazem da je malo skliznuo, jos prije Olimpijade, ali do cega je, ne znam. Da li je samo malo previse ispraznjen zeljom (ispunjenom) u Parizu, ili je nesto kuci (mozda mali place)
-
Dr Baltazar
#696 Re: US OPEN 2016
cevapcinica wrote:Ja rijetko pisem komentare ali redovno pratim temu. Novakovo ponasanje je glavni razlog sto rijetko ima podrsku publike na vecim turnirima. Gledao sam ga par puta prije nego sto je postao broj 1 tj. u vrijeme njegovog neprestanog prenemaganja i trazenja pomoci doktora cim mec nije isao njegovim tokom. To publika koja je propratila igrace od Lendla pa naovamo ne podnosi, bez obzira koliko se on poslije dodvoravao sa svojim imitacijama. Kada jos nesto usput dobacis prema publici, zigosan si za sva vremena. Nije npr. Wimbledon turnir u Kosovskoj Mitrovici pa da se raja pali na Balkanski krkanluk. Jos ces gore proci u RG:u gdje je publika nemilosrdna.Dr Baltazar wrote:PriNc_ba wrote:Sjeca li se neko makar jednog vaznog noletovog meca gdje je bilo gutavo ili gdje je gubio a da nije uzeo medicinski time out? Smrdo jedan obicni... Znaci ovo postaje smijesno vise,![]()
Zato i nema respekt od strane većine teniske publike.
Iako je Novak od tada podosta sazrio, nazalost se jos uvijek nije rijesio ovih trecerazrednih manira. Prije par godina je u jednom komentaru Federer (ako se pravilno sjecam) rekao nesto u stilu da se na teren ne izlazi nespreman. Sve ovo ostavlja veliku mrlju na Dokoviceve rezultate i njegovu tenisku zaostavstvinu. Jedan istinski broj jedan si ovakve stvari ne smije dopustiti.
Ti mora da mrziš srpski narod čim tako kažeš. Očekujem Garašanina radosnog da ti žestoko replicira kao i cijela linija pokemona
- shake69
#697 Re: US OPEN 2016
@drndalo, prodrndaj glavom, ziv bio prije nego sta napises. Da li znas da je na listi Race to London Djovak no.1 s 10240 a no.2 Murray 8185 i da ga teoretski Skot moze skinuti cak pocetkom novembra!drndalo wrote:Moze biti da si u pravu, i da je mozda cak i tesko bolestan, ali bih volio znati na osnovu cega izvuce ovako strahobalan zakljucak? Mozda ako mu skroz otpadne prepona od sinoc, ali onda bi pala u vodu konstatacija da mu nista nije bilo...shake69 wrote: Sve su prilike da ce prva hefta februara dobiti novog No.1 a mozda i prije.
Ja se slazem da je malo skliznuo, jos prije Olimpijade, ali do cega je, ne znam. Da li je samo malo previse ispraznjen zeljom (ispunjenom) u Parizu, ili je nesto kuci (mozda mali place), dal ima nekih zdravstvenih problemcica, ili se samo malo zasitio svega, vidjecemo... U svakom slucaju mislim da bi mu mala pauza godila, makar morao i "nastimati" zrijeb da ne igra prva 3 kola narednog turnira...
- drndalo
#698 Re: US OPEN 2016
Dobro si rekao, teoretski...
Jebem ti sad cu ispast branilac svega mrskog na svEtu, ali kad vec pises, zbog onih koji ne znaju kako se racunaju bodovi, napisi sta bi sve Murray morao dobiti, i sta sve Djokovic izgubiti da se to desi, i da li je to s ovim sto sada znamo realno ocekivati?
Mislim bilo je prilika u istoriji kada je No.1 bivao ozbiljnije povrijedjen, pa se znalo da nece mjesecima moci igrati Tour, pa je u takvim slucajevima bilo da neko dominantan sleti za 2 mjeseca, ali koliko znamo kod Novaka zasad nema takvih najava.
Dakle nije nemoguce, ali nije ni vrlo vjerovatno sto iz tvog prvog posta ispada...
Jebem ti sad cu ispast branilac svega mrskog na svEtu, ali kad vec pises, zbog onih koji ne znaju kako se racunaju bodovi, napisi sta bi sve Murray morao dobiti, i sta sve Djokovic izgubiti da se to desi, i da li je to s ovim sto sada znamo realno ocekivati?
Mislim bilo je prilika u istoriji kada je No.1 bivao ozbiljnije povrijedjen, pa se znalo da nece mjesecima moci igrati Tour, pa je u takvim slucajevima bilo da neko dominantan sleti za 2 mjeseca, ali koliko znamo kod Novaka zasad nema takvih najava.
Dakle nije nemoguce, ali nije ni vrlo vjerovatno sto iz tvog prvog posta ispada...
- ultima_palabra
#699 Re: US OPEN 2016
Stanislasu stvarno covjek mora skinuti kapu, unio je malo svjetla u tamnu eru tenisa koju obiljezavaju Djokovic i Murray, sampioni dosadnog tenisa, laznih povreda i antipaticnosti.
-
cevapcinica
#700 Re: US OPEN 2016
Ma ne zanima mene sta ce o meni neko nesto napisati, pogotovo na nekom forumu.Dr Baltazar wrote:Ti mora da mrziš srpski narod čim tako kažeš. Očekujem Garašanina radosnog da ti žestoko replicira kao i cijela linija pokemona
Tenis se za mene nije "rodio" jer je neko iz drzave iz komsiluka dosao medu svjetske zvijezde pa da ja sada moram navijati za njega ili protiv njega ili nje.
Kod nas se sve mora gledati kroz prizmu nijansi boje krvnih zrnaca. Meni se licno Dokovic ne svida zbog nacina igre, zbog istog razloga sto mi se nikada nije svidao ni Nadal a ni drugi teniseri koji igru baziraju oko osnovne crte/servis-linije.
Jedna je stvar gledati tenis preko malih ekrana a druga uzivo. Uzivo se vidi i shvati dosta stvari koje TV ne moze prenijeti. Jedna od tih stvari je i kakav "naboj" ili "zracenje" ili nazovi ga kako hoces, bilo koji sportista, u ovom slucaju teniser ima kada izade na teren. Saberi to sa ponasanjem u koje spadaju i manje ili vise prljavi trikovi i eto ti slike koju sve titule ne mogu promijeniti ni u pozitivnom a ni u negativnom smislu.
Vidim da neki sada povlace pitanje regularnosti trazenja MTO:a. Postavljanjem takvih pitanja se potpuno masi tema, jer se naklonost i postovanje od strane publike a i od tvojih protivnika ne dobija nekim formalnim postovanjem pravila vec se radi o skroz drugim stvarima.