Referendum(i) u RS-u
-
Patriotska_Liga
#676 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa i velikosrpsku ideju je iznjedrio srpski narod.
-
kolegione
#677 Re: Referendum(i) u RS-u
E izabrali ste sebi ko će vas pripremati za rat Trezorlija, Pedofil, i neki radnom Papak (iz realnog sektora), i gratis onaj mali sto pravi velike zgrade iz GusinjaSkijaš wrote:
Velikosrbi su izmanipulisali inače častan srpski narod i većina ih ne mrzi nego se radi o vještački usađenom antagonizmu, propagandom usađenom nepovjerenju itd. Naša je ljudska obaveza da, paralelno sa (individualnim i kolektivnim) pripremama za oružanu odbranu države, ipak pozivamo na razum i zajedničke interese.
HAhahaahah Boga mi mene ti pripremiti nece, ko im je dao glas on ima i duznost da se ratuje, ja preferiram izbjeglički kamp
- GeeTnT
#678 Re: Referendum(i) u RS-u
Kakvo pitanje oko Brckog?hAZNADAR wrote:Samo distrikt Brcko moze kao zasebna politicka jedinica napraviti takav potez. Ali i tu je pitanje kolika je vecina na referendumu za bilo sta - sigurna.Skijaš wrote:
Kako je izgubljena ? Ti napraviš jednostrani potez sa referendumom o prazniku, zajednica povratničkih sredina u manjem entitetu donese odluku o izdvajanju iz manjeg entiteta. Kako ti odgovaraš ?
U Brčko Distriktu živi 42,36 posto Bošnjaka, Hrvata 20,66 posto i Srba 34,58 posto.
- arzuhal
#679 Re: Referendum(i) u RS-u
Dodiku se diže rejting u srpskom narodu i kod njegovih glasača kada ga Haris ili ex-reis Cerić svako malo napadaju odgovarajući na njegove nonšalantno zabačene udice i sl. pa on onda još više bulazni i izaziva, krevelji se i podsmjehuje...
Ali kada Dodik vidi da na njegove provokacije počnu reagovati - pa neću reći samo "bošnjački narod", nego - svi kojima je stalo do BiH kao normalne države,
kada vidi da krene i inicijativa samo jedne male, siromašne općine koja se već nalazi u RS-u o referendumu o izdvajanju i slične reakcije, e tad se Dodik sasere živ, odmah trči da zanegira mogućnosti, muca i trtolja o ovome i onome, Amerika je protiv njega, "referednum će ići!", a očima šara desno-lijevo, govno u njemu umrlo i još će umirati kako se bliži septembar...
Cijenu će plaćati Srbi.
Ali kada Dodik vidi da na njegove provokacije počnu reagovati - pa neću reći samo "bošnjački narod", nego - svi kojima je stalo do BiH kao normalne države,
kada vidi da krene i inicijativa samo jedne male, siromašne općine koja se već nalazi u RS-u o referendumu o izdvajanju i slične reakcije, e tad se Dodik sasere živ, odmah trči da zanegira mogućnosti, muca i trtolja o ovome i onome, Amerika je protiv njega, "referednum će ići!", a očima šara desno-lijevo, govno u njemu umrlo i još će umirati kako se bliži septembar...
Cijenu će plaćati Srbi.
-
L u c i f e r
#680 Re: Referendum(i) u RS-u
sretnokolegione wrote:E izabrali ste sebi ko će vas pripremati za rat Trezorlija, Pedofil, i neki radnom Papak (iz realnog sektora), i gratis onaj mali sto pravi velike zgrade iz GusinjaSkijaš wrote:
Velikosrbi su izmanipulisali inače častan srpski narod i većina ih ne mrzi nego se radi o vještački usađenom antagonizmu, propagandom usađenom nepovjerenju itd. Naša je ljudska obaveza da, paralelno sa (individualnim i kolektivnim) pripremama za oružanu odbranu države, ipak pozivamo na razum i zajedničke interese.
HAhahaahah Boga mi mene ti pripremiti nece, ko im je dao glas on ima i duznost da se ratuje, ja preferiram izbjeglički kamp
valjda cemo nekako prezivjeti
i brez tebe
- Skijaš
#681 Re: Referendum(i) u RS-u
Određeni krugovi iz srpskog naroda, da, tja neće iz japanskog. Ali ih većina ne mrzi nego vjeruju da se izbor pred njima sveo na Mileta i Bakira. Vjeruju da nema stvarne alternative i zato djeluju homogeno, kao, možda Mile nije dobar, ni karakterom ni u glavi, ali je sigurno bolji od Alijinog malog.Patriotska_Liga wrote:Pa i velikosrpsku ideju je iznjedrio srpski narod.
-
Patriotska_Liga
#682 Re: Referendum(i) u RS-u
Nije nužno da se mrzi kako bi se provodila ta ideja. Neke će potpaliti mržnja i osveta Turcima, a drugi će etnčko čišćenje podvesti pod tehničku operaciju za provođenje ideje. Nama ovdje je potpuno svejedno s kojim namjerama se dolazi, isto nam se piše. Evo i ja kažem da većina ne mrzi ali vjerujem da je velika većina posvećena toj ideji. A mi smo smetnja toj ideji.Skijaš wrote: Određeni krugovi iz srpskog naroda, da, tja neće iz japanskog. Ali ih većina ne mrzi nego vjeruju da se izbor pred njima sveo na Mileta i Bakira. Vjeruju da nema stvarne alternative i zato djeluju homogeno, kao, možda Mile nije dobar, ni karakterom ni u glavi, ali je sigurno bolji od Alijinog malog.
-
zenit dozic
#683 Re: Referendum(i) u RS-u
Cim cuju rijec referendum odmah jato đikana se skupi

- Rostiljdzija
#685 Re: Referendum(i) u RS-u
Skijaš wrote:Skijaš wrote:Rostiljdzija wrote:
Postoje sudske presude o genocidu, nemam ja šta koga etiketirati.
I sa Karadžićem i sa Arkanom. Ako možemo, ako ne možemo, onda u parlament BiH pa još nekoliko decenija nadjebavanja. Ali jednostrani potezi vode u krvoproliće. Molim te, stani malo na loptu, imaš li djecu, shvataš li šta se rizikuje ako se bude nastavilo sa djelovanjem van okvira mirovnog sporazuma, kao što je ovo Miletovo referendumisanje za koje je OHR rekao da krši mirovni sporazum ? Šta je toliko vrijedno novog ubijanja pa da niste u stanju ili spremni zaustaviti pacijenta koji iz budžeta i otvoreno sinu daje milione ?
Ti se pravis lud, priznaj. Poenta Dejtonskog sporazuma je da se svako osjeca kod kuce i slavi sta mu je kurcu cejf, to je osnovni preduslov da bude mir a sve ostalo je pokusaj da se takvi uslovi konstruisu u institucionalni okvir kojii je rijetko gdje idealan. Bakir je taj koji je udovoljio nacionalistickim nastojanjima iz Federacije da uopste potegne pitanje jebenog praznika i prouzrokivao krizu. Zna se da ako ponizavas nekiga govoreci mu sta smije ili be smije slavit da namjerno proviciras sukob.
Vidise koliko si pristrasan, zato prestani glumit.
- ze kalanga
#686 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne pratiš ti političku situaciju u RS dovoljno... ako smatraš da mu je ovo ključni argument.arzuhal wrote:Dodik poziva srpski živalj - narod kojeg je već debelo osiromašio, u jad gurnuo i čiju je nejač zadužio - da svojim izlaskom na referendum legalizira sve tegobe koje će ih stići i iz toga proizaći...I to samo kako bi on vlastitu glavu spasio na izbroima...To je strašno i žalosno, meni je teško kada to vidim, duboko me to potresa kao čovjeka, ali to je Radoje Domanović već opisao u "Vođi"...To je sudbina...
Razbio ih je na lokalu ko siroče napolitanku, to će ti oktobar i pokazati. Pri tome, ne samo da ih je razbio, već oformio još 2-3 nove partije koje će raditi u interesu SNSD-a.... Jednom riječju, zaključno sa današnjim danom, opozicija u RS je razbijena. Uprkos teškoj socijalnoj situaciji koja je mogla biti ključ.
Ne podcjenjujte srpski narod u BiH pričama kako je narod ovca koja sluša vladara. Narod će slaviti ono što smatra svojim bez obzira na odluke, zabrane, nametanja, referendume. Kod Srba je slava svetinja. Kao i kumstvo. Oni koji ne slave, ne moraju drugima braniti.
- Skijaš
#687 Re: Referendum(i) u RS-u
Normalan čovjek se i ne oslanja na njihkolegione wrote:E izabrali ste sebi ko će vas pripremati za rat Trezorlija, Pedofil, i neki radnom Papak (iz realnog sektora), i gratis onaj mali sto pravi velike zgrade iz GusinjaSkijaš wrote:
- Skijaš
#688 Re: Referendum(i) u RS-u
Ako ti se ne sviđa presuda Ustavnog suda, sačekaj izmjenu sastava Suda, ne možeš u međuvremenu izazvati krvoproliće.Rostiljdzija wrote:Skijaš wrote:I sa Karadžićem i sa Arkanom. Ako možemo, ako ne možemo, onda u parlament BiH pa još nekoliko decenija nadjebavanja. Ali jednostrani potezi vode u krvoproliće. Molim te, stani malo na loptu, imaš li djecu, shvataš li šta se rizikuje ako se bude nastavilo sa djelovanjem van okvira mirovnog sporazuma, kao što je ovo Miletovo referendumisanje za koje je OHR rekao da krši mirovni sporazum ? Šta je toliko vrijedno novog ubijanja pa da niste u stanju ili spremni zaustaviti pacijenta koji iz budžeta i otvoreno sinu daje milione ?Skijaš wrote:Postoje sudske presude o genocidu, nemam ja šta koga etiketirati.
Ti se pravis lud, priznaj. Poenta Dejtonskog sporazuma je da se svako osjeca kod kuce i slavi sta mu je kurcu cejf, to je osnovni preduslov da bude mir a sve ostalo je pokusaj da se takvi uslovi konstruisu u institucionalni okvir kojii je rijetko gdje idealan. Bakir je taj koji je udovoljio nacionalistickim nastojanjima iz Federacije da uopste potegne pitanje jebenog praznika i prouzrokivao krizu. Zna se da ako ponizavas nekiga govoreci mu sta smije ili be smije slavit da namjerno proviciras sukob.
- Skijaš
#689 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa slavi, kod kuće. Šta imaš recimo od nametanja krsne slave školi ? Ljudsko je pravo da slaviš šta hoćeš, ne možeš druge sjebavati institucionaliziranjem srpskog identiteta kao jedinog službenog.ze kalanga wrote:Ne pratiš ti političku situaciju u RS dovoljno... ako smatraš da mu je ovo ključni argument.arzuhal wrote:Dodik poziva srpski živalj - narod kojeg je već debelo osiromašio, u jad gurnuo i čiju je nejač zadužio - da svojim izlaskom na referendum legalizira sve tegobe koje će ih stići i iz toga proizaći...I to samo kako bi on vlastitu glavu spasio na izbroima...To je strašno i žalosno, meni je teško kada to vidim, duboko me to potresa kao čovjeka, ali to je Radoje Domanović već opisao u "Vođi"...To je sudbina...
![]()
Razbio ih je na lokalu ko siroče napolitanku, to će ti oktobar i pokazati. Pri tome, ne samo da ih je razbio, već oformio još 2-3 nove partije koje će raditi u interesu SNSD-a.... Jednom riječju, zaključno sa današnjim danom, opozicija u RS je razbijena. Uprkos teškoj socijalnoj situaciji koja je mogla biti ključ.
Ne podcjenjujte srpski narod u BiH pričama kako je narod ovca koja sluša vladara. Narod će slaviti ono što smatra svojim bez obzira na odluke, zabrane, nametanja, referendume. Kod Srba je slava svetinja. Kao i kumstvo. Oni koji ne slave, ne moraju drugima braniti.
-
kolegione
#690 Re: Referendum(i) u RS-u
L u c i f e r wrote:
sretno
i brez tebe
Nadam se, da ce svi prezivjeti, i ne mislim da ako i bude rata da cemo mi biti ugrozeni ko prosli put, mada kakve su nam lideri, sve je moguće, btw sa takvim stavom ne bi prezivio ni na Sarajevskoj ulici, a kamo li u ratu
- GeeTnT
#691 Re: Referendum(i) u RS-u
Jeli to ono u prevodu: "Pusti ga vidis da je blesav"...ili ne podcjenjuj njegovu naviku. I meni su drage slave, ali zze kalanga wrote:Ne pratiš ti političku situaciju u RS dovoljno... ako smatraš da mu je ovo ključni argument.arzuhal wrote:Dodik poziva srpski živalj - narod kojeg je već debelo osiromašio, u jad gurnuo i čiju je nejač zadužio - da svojim izlaskom na referendum legalizira sve tegobe koje će ih stići i iz toga proizaći...I to samo kako bi on vlastitu glavu spasio na izbroima...To je strašno i žalosno, meni je teško kada to vidim, duboko me to potresa kao čovjeka, ali to je Radoje Domanović već opisao u "Vođi"...To je sudbina...
![]()
znas sta, zabole qrac sve sta ja ti ili ti ljudi slave,jer zakon je na visem nivou od kojekakvog svetog datuma, svejedno jeli bajram, sveti onaj ili ovaj...
- ze kalanga
#692 Re: Referendum(i) u RS-u
Vraćam se na prvi dio. - Opozicija u RS je oslabila u periodu od samo 2 godine.Skijaš wrote:Pa slavi, kod kuće. Šta imaš recimo od nametanja krsne slave školi ? Ljudsko je pravo da slaviš šta hoćeš, ne možeš druge sjebavati institucionaliziranjem srpskog identiteta kao jedinog službenog.ze kalanga wrote:Ne pratiš ti političku situaciju u RS dovoljno... ako smatraš da mu je ovo ključni argument.arzuhal wrote:Dodik poziva srpski živalj - narod kojeg je već debelo osiromašio, u jad gurnuo i čiju je nejač zadužio - da svojim izlaskom na referendum legalizira sve tegobe koje će ih stići i iz toga proizaći...I to samo kako bi on vlastitu glavu spasio na izbroima...To je strašno i žalosno, meni je teško kada to vidim, duboko me to potresa kao čovjeka, ali to je Radoje Domanović već opisao u "Vođi"...To je sudbina...
![]()
I praktično se podijelila na 2 dijela. SNSD nije ojačao. Ali su koalicioni partneri prije svih DNS uspjeli dići infrastukturu, uzeti dio kadra PDP, SNS.
Iz SDS-a si dobio 2 partije, koje neće raditi u interesu Bosićeve ideje.
To će se uostalom vidjeti u oktobru.
Tako da kažem, sam referendum neće nešto spektakularno u tom smislu donijeti ni jednim ni drugima što se procenata tiče.
Što se slave tiče, ne vidim problem da slavim bilo gdje. Ja, ti, peti deseti. Ovdje je poenta da su neki protiv da neki drugi slave, odnosno, da neki sebi daju za pravo da određuju nekima što će slaviti. Jbg, doba robovlasništva je daleko iza nas.
Što se tiče škola, nisam primijetio da se igdje djeca tjeraju da slave nešto što ne smatraju svojom slavom, što je takođe sasvim normalno. Dakle izbor jednostavan, slavim slavu, ne slavim jer ne smatram slavom.
- Rostiljdzija
#693 Re: Referendum(i) u RS-u
Skijaš wrote:Ako ti se ne sviđa presuda Ustavnog suda, sačekaj izmjenu sastava Suda, ne možeš u međuvremenu izazvati krvoproliće.Rostiljdzija wrote:Skijaš wrote:
I sa Karadžićem i sa Arkanom. Ako možemo, ako ne možemo, onda u parlament BiH pa još nekoliko decenija nadjebavanja. Ali jednostrani potezi vode u krvoproliće. Molim te, stani malo na loptu, imaš li djecu, shvataš li šta se rizikuje ako se bude nastavilo sa djelovanjem van okvira mirovnog sporazuma, kao što je ovo Miletovo referendumisanje za koje je OHR rekao da krši mirovni sporazum ? Šta je toliko vrijedno novog ubijanja pa da niste u stanju ili spremni zaustaviti pacijenta koji iz budžeta i otvoreno sinu daje milione ?
Krvoprolice izaziva onaj koji prvi zapuca i prospe krv. Ne onaj koji zaokruzuje listic.
Btw. Podsjecas na Karadzica iz 92.
- Skijaš
#694 Re: Referendum(i) u RS-u
Zašto potreba da škola ima krsnu slavu ? Ili policija ?ze kalanga wrote: Što se tiče škola, nisam primijetio da se igdje djeca tjeraju da slave nešto što ne smatraju svojom slavom, što je takođe sasvim normalno. Dakle izbor jednostavan, slavim slavu, ne slavim jer ne smatram slavom.
-
kolegione
#695 Re: Referendum(i) u RS-u
Ajde ovako iskreno govoreći, jel bilo potrebe da podnosi takva apelacija u onome trenutku, jel bilo ili nije bilo potrebe za uzimanje novca od MMF-a, i kad je sve to urađeno, ako dobijas glasove isključivo kao nacionalna/nacionalistička stranka jel momenat da se kaže, Hoćemo referendum na prostoru cijele BiH o tome da se vrati stanje prije početka rata, i jel ovaj na kojeg referiram nije kapacitet koji je u stanju to uraditi i očekivati podršku svog nacionalnog korpusaSkijaš wrote:
Normalan čovjek se i ne oslanja na njih
Sve je politika, šah mi kao pijuni branimo kralja u trezoru, zar ne?
- Skijaš
#696 Re: Referendum(i) u RS-u
Moraćeš zapucati ako želiš deblokirati putnu komunikaciju Vlasenica-Bratunac. Ili neku od pedeset drugih blokada kojima će se izbušiti manji entitet ako se ovo nastavi klizati u smjeru vaninstitucionalnog djelovanja.Rostiljdzija wrote:Skijaš wrote:Ako ti se ne sviđa presuda Ustavnog suda, sačekaj izmjenu sastava Suda, ne možeš u međuvremenu izazvati krvoproliće.Rostiljdzija wrote:
Krvoprolice izaziva onaj koji prvi zapuca i prospe krv.
-
L u c i f e r
#697 Re: Referendum(i) u RS-u
jedan sam uspjesno prezivio, za drugi vidjecemokolegione wrote:L u c i f e r wrote:
sretno
i brez tebe
Nadam se, da ce svi prezivjeti, i ne mislim da ako i bude rata da cemo mi biti ugrozeni ko prosli put, mada kakve su nam lideri, sve je moguće, btw sa takvim stavom ne bi prezivio ni na Sarajevskoj ulici, a kamo li u ratu
smrt je nebitna
dostojanstvo je neprocjenjivo
- Skijaš
#698 Re: Referendum(i) u RS-u
Ako je sud tako odredio, onda očigledno jeste.kolegione wrote:Ajde ovako iskreno govoreći, jel bilo potrebe da podnosi takva apelacija u onome trenutku,Skijaš wrote:
Normalan čovjek se i ne oslanja na njih
- ze kalanga
#699 Re: Referendum(i) u RS-u
Za školu nemam dilemu i sasvim mi je logično da se proslavlja ime svetitelja Svetog Save. Za pravoslavce, Srbe jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji, istoriji dugoj 15 vijekova.Skijaš wrote:Zašto potreba da škola ima krsnu slavu ? Ili policija ?ze kalanga wrote: Što se tiče škola, nisam primijetio da se igdje djeca tjeraju da slave nešto što ne smatraju svojom slavom, što je takođe sasvim normalno. Dakle izbor jednostavan, slavim slavu, ne slavim jer ne smatram slavom.
Što se policije tiče, kontam da i nema neke potrebe, ali žele i oni obilježiti značajan dan.
Inače kod pravoslavaca imaš osim krsne slave koju slave, jedan "svetac" u godini za koji se mnogi vežu i proslavaljaju. To je pitanje za teologe, ja nisam, kao što nisam ni neki primjeran i ultra vjernik. Zato i kažem ljudi imaju pravo slavit što žele. I uplitati im se u to ili zabranjivati je poprilično nerezonski. Cijenim ono, moj život, moja stvar.
- Skijaš
#700 Re: Referendum(i) u RS-u
To bi imalo smisla da, ustavno, Hrvati, Bošnjaci i Srbi nisu konstitutivni na tlu čitave države. Nametati samo srpski identitet javnim institucijama nije pravedno a ni održivo.ze kalanga wrote:Za školu nemam dilemu i sasvim mi je logično da se proslavlja ime svetitelja Svetog Save. Za pravoslavce, Srbe jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji, istoriji dugoj 15 vijekova.Skijaš wrote:Zašto potreba da škola ima krsnu slavu ? Ili policija ?ze kalanga wrote: Što se tiče škola, nisam primijetio da se igdje djeca tjeraju da slave nešto što ne smatraju svojom slavom, što je takođe sasvim normalno. Dakle izbor jednostavan, slavim slavu, ne slavim jer ne smatram slavom.
Što se policije tiče, kontam da i nema neke potrebe, ali žele i oni obilježiti značajan dan.
Inače kod pravoslavaca imaš osim krsne slave koju slave, jedan "svetac" u godini za koji se mnogi vežu i proslavaljaju. To je pitanje za teologe, ja nisam, kao što nisam ni neki primjeran i ultra vjernik. Zato i kažem ljudi imaju pravo slavit što žele. I uplitati im se u to ili zabranjivati je poprilično nerezonski. Cijenim ono, moj život, moja stvar.