Ekspanzija terorizma

Post Reply
mO k3

#676 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mO k3 »

Kikibombona wrote:
mO k3 wrote: mnogi presretni sto je Sadam srusen?? Hajde da je tako samo koliko ih je unesreceno , ne samu u iraku nego i u zemljama okolo
SAdama su USa podrzavale u ratu protiv Irana , pa ko 20 godine kasnije gurnu Irak u kaos..... nemoj biti tako licemjeran
Halo bolan, Sadam je pocinio genocid, koji je medjunarodno priznat i sudski potvrdjen.

Il' nam hoces reci da je halal kada musliman pocini genocid, a haram kada to ucine krscani ili jevreji!?

Sta ti znas o licemjerju?
halo bolan .... niko ovdje ne porice sta je sadam uradio jebo ga ja ne izvracaj teze .
Gledaj u kojem je paklu danas svijet , potrazi malo razlog , ukljuci mozak .....Saddam je mala maca spram Busha i Blaira
Kikibombona

#677 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Da je Srbija danas u građanskom i bratoubilačkom ratu kao Irak, Sirija, Avganistan i neke ostale zemlje koje su nakon svrgavanja "diktatora" ušle u anarhiju, bezvlašće i terorizam ja bih prvi osudio to bombardovanje Srbije. Naprotiv, Srbija je iza tog bombardovanja ušla u jednu stabilnu fazu, danas je demokratska država gotovo pred ulaskom u EU...naravno uvijek može bolje. Da su tako isto Irak i Avganistan nakon okupacije i bombarodovanja ušle u fazu razvoja parlamentarne demokratije i građenja stabilnosti ja bih objeručke podržao te vojne intervencije i bombardovanja, ali šipak. Sve zemlje na Bliskom istoku u koje je donesena "demokratija" su završile u kaosu, anarhiji, terorizmu i krvoproliću.

Napravi komparaciju da li je sadašnji Irak, Sirija, Libija bolja u odnosu na prijašnje stanje? Ne, činjenice govore same za sebe. Sretni su možda oni bliski tim vojnih huntama i formacijama jer se bogate ali rekao bih 90% naroda pati, Evropa i svijet danas trpe posljedice jedne takve arogantne politike, treba li bolji dokaz koliko su bili u krivu?
Sta hoces reci, da je bolji GENOCIDNI Sadam od ovoga sto sada imamo? I ne samo da je genocidan, radi se o notornom zlocincu koji je vladao surovo i okrutno, ubijao sve redom ko je mislio drugacije. Ubica najgore vrste.

A zasto se Srbi ne raznose na Kosovu? Velika je razlika u mentalitetu izmedju Srba i Arapa... Srbi kada ratuju-ratuju... kada je mir - onda je mir... I takvi su inace narodi na Balkanu...

Il' nam ti pokusavas reci da je samo napad na Srbiju opravdan, dok su svi ostali neopravdani!?? :D
mO k3

#678 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mO k3 »

Kikibombona wrote:
Da je Srbija danas u građanskom i bratoubilačkom ratu kao Irak, Sirija, Avganistan i neke ostale zemlje koje su nakon svrgavanja "diktatora" ušle u anarhiju, bezvlašće i terorizam ja bih prvi osudio to bombardovanje Srbije. Naprotiv, Srbija je iza tog bombardovanja ušla u jednu stabilnu fazu, danas je demokratska država gotovo pred ulaskom u EU...naravno uvijek može bolje. Da su tako isto Irak i Avganistan nakon okupacije i bombarodovanja ušle u fazu razvoja parlamentarne demokratije i građenja stabilnosti ja bih objeručke podržao te vojne intervencije i bombardovanja, ali šipak. Sve zemlje na Bliskom istoku u koje je donesena "demokratija" su završile u kaosu, anarhiji, terorizmu i krvoproliću.

Napravi komparaciju da li je sadašnji Irak, Sirija, Libija bolja u odnosu na prijašnje stanje? Ne, činjenice govore same za sebe. Sretni su možda oni bliski tim vojnih huntama i formacijama jer se bogate ali rekao bih 90% naroda pati, Evropa i svijet danas trpe posljedice jedne takve arogantne politike, treba li bolji dokaz koliko su bili u krivu?
Sta hoces reci, da je bolji GENOCIDNI Sadam od ovoga sto sada imamo? I ne samo da je genocidan, radi se o notornom zlocincu koji je vladao surovo i okrutno, ubijao sve redom ko je mislio drugacije. Ubica najgore vrste.

A zasto se Srbi ne raznose na Kosovu? Velika je razlika u mentalitetu izmedju Srba i Arapa... Srbi kada ratuju-ratuju... kada je mir - onda je mir... I takvi su inace narodi na Balkanu...

Il' nam ti pokusavas reci da je samo napad na Srbiju opravdan, dok su svi ostali neopravdani!?? :D
Na boldirano bih dodao kada je mir ,onda se spremaju na novi rat
Kikibombona

#679 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

mO k3 wrote: halo bolan .... niko ovdje ne porice sta je sadam uradio jebo ga ja ne izvracaj teze .
Gledaj u kojem je paklu danas svijet , potrazi malo razlog , ukljuci mozak .....Saddam je mala maca spram Busha i Blaira
Pa sta je po tebi bilo rjesenje?

Ostaviti genocidasa na vlasti, da ponavlja genocide, da tlaci i ugnjetava kurdsku manjinu i siitsku vecinu, da kolje redom sve protivnike....!???
mO k3

#680 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mO k3 »

Kikibombona wrote:
mO k3 wrote: halo bolan .... niko ovdje ne porice sta je sadam uradio jebo ga ja ne izvracaj teze .
Pa sta je po tebi bilo rjesenje?

Ostaviti genocidasa na vlasti, da ponavlja genocide, da tlaci i ugnjetava kurdsku manjinu i siitsku vecinu, da kolje redom sve protivnike....!???
jeli po tebi ova opcija bolja ??
Kikibombona

#681 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

mO k3 wrote: jeli po tebi ova opcija bolja ??
Jeste!

Uvijek je dobro kada se rijesis diktatora, genocidasa i ludjaka koji na dnevnom nivou tlaci sve koji mi nisu po volji. Od takvih zastite nema. Rade od ljudi sta hoce.

Mene da neko ugnjetava, volio bih to mijenjati, pa makar mi nakon toga bilo jos gore. Pomiriti se sa zlostavljanjem je jednako umiranju, odustajanju od zivota.

U Iraku su Kurdi ovih dana pokrenuli kampanju podrske Toniju Bleru. Smatraju da ih je spasio od bolesnog genocidasa. Eto vidis da je zrtva zadovoljna. A valjda je njihovo misljenje najvaznije za ovu pricu.
mO k3

#682 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mO k3 »

Kikibombona wrote:
Jeste!

Uvijek je dobro kada se rijesis diktatora, genocidasa i ludjaka koji na dnevnom nivou tlaci sve koji mi nisu po volji. Od takvih zastite nema. Rade od ljudi sta hoce.

Mene da neko ugnjetava, volio bih to mijenjati, pa makar mi nakon toga bilo jos gore. Pomiriti se sa zlostavljanjem je jednako umiranju, odustajanju od zivota.

U Iraku su Kurdi ovih dana pokrenuli kampanju podrske Toniju Bleru. Smatraju da ih je spasio od bolesnog genocidasa. Eto vidis da je zrtva zadovoljna. A valjda je njihovo misljenje najvaznije za ovu pricu.
TI si neki mazohista , kontam ja kakv si ti tip osobe , tip koji voli da pati samo u svemu tome gubis iz vida da u tim zemljama demokratija je samo jedna rijec
bh.tornjak

#683 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

Kikibombona wrote:

Taj isti Sadam ( koji je bio zlocinac) je imao dugogodisnju "podrsku" onih koji su ga maknuli kada im nije vise bio potreban.
Dakle, zlocine koje je pocinio Sadam i ekipa su "aminovani" od strane mentora a koji su pak sve to iskoristili protiv njega.

Srbija je sasvim druga prica....ne mijesaj babe i zabe

Srbi ratuju samo ako znaju da je protivnik slab...i kad neka veca frka nastane da se mogu "prilijepiti" i neku korist izvuci.....
ukoliko je protivnik jak....onda bjezanija....bjezanija u Albaniju i Grcku ispred AU vojske u 1. svjetskom ratu npr.
Kikibombona

#684 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

bh.tornjak wrote:
Taj isti Sadam ( koji je bio zlocinac) je imao dugogodisnju "podrsku" onih koji su ga maknuli kada im nije vise bio potreban.
Dakle, zlocine koje je pocinio Sadam i ekipa su "aminovani" od strane mentora a koji su pak sve to iskoristili protiv njega.

Srbi ratuju samo ako znaju da je protivnik slab...i kad neka veca frka nastane da se mogu "prilijepiti" i neku korist izvuci.....
ukoliko je protivnik jak....onda bjezanija....bjezanija u Albaniju i Grcku ispred AU vojske u 1. svjetskom ratu npr.
Notorna je neistina da je zapad aminovao genocid koji je pocinio Sadam Husein. Stavise. Prouci malo o tome.

Zasto je Srbija druga prica? To je matrica vas nacionalista. Napad na Srbiju je opravdan dok su svi ostali napadi neopravdani. A zapravo, izmedju Srbije i Iraka se moze povuci paralela... veoma slican rasplet dogadjaja, dva bolesnika na vlasti koje je srusila Amerika.
Kikibombona

#685 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

mO k3 wrote: TI si neki mazohista , kontam ja kakv si ti tip osobe , tip koji voli da pati samo u svemu tome gubis iz vida da u tim zemljama demokratija je samo jedna rijec
Pa zato te drzave treba razjebati, jer su neprirodne. Suniti nece da im vladaju siiti, a siiti nece da im vladaju suniti.

I sta je onda rjesenje?

Bolesnik na vlasti? Covjek koji ce zatirati neistomisljenike, posebno iz suprostavljenih skupina... ciniti masovne zlocine, genocide....

Je li to rjesenje za Irak, Siriju, Bahrein, Libanon itd?
mO k3

#686 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mO k3 »

Kikibombona wrote:
mO k3 wrote: TI si neki mazohista , kontam ja kakv si ti tip osobe , tip koji voli da pati samo u svemu tome gubis iz vida da u tim zemljama demokratija je samo jedna rijec
Pa zato te drzave treba razjebati, jer su neprirodne. Suniti nece da im vladaju siiti, a siiti nece da im vladaju suniti.

I sta je onda rjesenje?

Bolesnik na vlasti? Covjek koji ce zatirati neistomisljenike, posebno iz suprostavljenih skupina... ciniti masovne zlocine, genocide....

Je li to rjesenje za Irak, Siriju, Bahrein, Libanon itd?
Znaci prolijevanje krvi je rješenje ???

Koji ti mentalni sklop imas , pa jeli ti vidiš sta pišeš majketi ti tvoje ......
Iskreno gadiš mi se
Kombat

#687 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kombat »

Niemand wrote:
sandromen wrote:
A to ko protiv koga? Opet Evropljani da zatru desetke milijuna Evropljana?
EU protiv Rusa možda al šta to nas brine. Mi ionako nismo Evropa :oops:
Jesi cuo kad za domino efekt? :cry:
ma ne brini se nista...vukojebine koje naseljavamo nisu vrijedne pristojnog projektila sa nuklearnom bojevom glavom - nema se sta ni srusiti. Mozda nas malo zagade radioaktivni oblaci koji ce se siriti prema nama iz pravca Beca i Istanbula, ali to je podnosljivo, jel...
Kikibombona

#688 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

mO k3 wrote: Znaci prolijevanje krvi je rješenje ???

Koji ti mentalni sklop imas , pa jeli ti vidiš sta pišeš majketi ti tvoje ......
Iskreno gadiš mi se
Kakvo proljevanje krvi?

Vidis da sam napisao da te drzave treba podijeliti na siitske i sunitske... kurdske, jezidske, turkmenske itd...

I ako bude potrebe, neka se zidovima ograde...

To je jedini nacin da zavlada mir. Kazem lijepo, siit ne zeli da mu vlast bude sunitska i obratno.

Dakle, zalazem se za mirnu podjelu vjestackih drzava.
mO k3

#689 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mO k3 »

Kikibombona wrote:
mO k3 wrote: Znaci prolijevanje krvi je rješenje ???

Iskreno gadiš mi se
Kakvo proljevanje krvi?

Vidis da sam napisao da te drzave treba podijeliti na siitske i sunitske... kurdske, jezidske, turkmenske itd...

I ako bude potrebe, neka se zidovima ograde...

To je jedini nacin da zavlada mir. Kazem lijepo, siit ne zeli da mu vlast bude sunitska i obratno.

Dakle, zalazem se za mirnu podjelu vjestackih drzava.
Ama ti ne kontas da tako nesto ne može bez proći .....
Bodkin

#690 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
Netacno. Prvo, jednom banovan i to jer sam odjebao idiota.
Drugo, u ime islama je ubijeno vise ljudi u zadnjih 5 godina nego u jugi 90ih.
A u ime krscanstva je zadnja zrtva pala prije 1900. Mozda ih je jos bilo po africi kasnije
Ma ja,to je sitnica,sta je par stotina godina ubijanja u ime krsta/kriza?
Nego,ko je ono 90-tih klao za "krst casni",posvecivao oruzje,pozivao na zlocine,a nakon sto su isti pocinjeni,krio zlocince po manastirima,te njihovu zaostavstinu nazivao "bogougodnim delom"?
A banovan jesi zbog propagiranja kolektivnog kaznjavanja.
Nisam. Nikad u zivotu nisam prizivao kolektivnu odgovornost tako da nema logike da me zbog toga banuju
exliberal-ex

#691 Re: Ekspanzija terorizma

Post by exliberal-ex »

bh.tornjak wrote:

ah sto volim ove novokomponovane istoricare....srbi pobjegli uspred austrije u WWI?....one austrijske vojske koju su sacekali i potukli do nogu na Ceru?...protjerali ih preko drine skroz..jel o toj AU pricamo ?...srpska vojska je natjerana na povlacenje kad je Njemacka nagrnula sa sjevera i Bugarska sa Istoka a ne Austija iz Bosne

bila je ulica nekad davno u Sarajevu...vojvode Putnika i Stepe Stepanovica, sad nepostoji vise jer su to bili cetnici....proguglaj malo tornjak prije nego sto pocenes da pise
Drvosjeca iz Dejcica

#692 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kikibombona wrote:

Pa je li ti razumiješ napisano, da je u Srbiji bratoubilački rat kao u Siriji i Iraku, dijelom Avganistan, ja bih bi protiv tog bombardovanja. Jednostavno za shvatiti! naravno da je Sadam bolji od ovog sada stanja jer opet imaš genocid od strane ISIL-a plus još terorizam i ratne zločine, razaranje infrastrukture...itd. Pola Bliskog istoka je u kurcu zbog tog bombardovanja i kako ga normalan insan može podržati? Pa reci kako Sadam nije bio bolji?
bh.tornjak

#693 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

exliberal-ex wrote:
bh.tornjak wrote:

ah sto volim ove novokomponovane istoricare....srbi pobjegli uspred austrije u WWI?....one austrijske vojske koju su sacekali i potukli do nogu na Ceru?...protjerali ih preko drine skroz..jel o toj AU pricamo ?...srpska vojska je natjerana na povlacenje kad je Njemacka nagrnula sa sjevera i Bugarska sa Istoka a ne Austija iz Bosne

bila je ulica nekad davno u Sarajevu...vojvode Putnika i Stepe Stepanovica, sad nepostoji vise jer su to bili cetnici....proguglaj malo tornjak prije nego sto pocenes da pise

pa dobro eto....nisu bjezali ispred austrijanaca...nego su se udarili nogom u gujicu ispred svaba....nije neka razlika

nego, cim su vidjeli vecu silu....i naoruzanu,bezbeli....bjez´te noge usrat ce vas gujica....a nemocnu celjad i stare su junacki ostavili na milost i nemilost mrskom neprijatelju

ali su vojnu vjestinu pokazali stanovnistvu Prijedora...Foce...Bijeljine...Srebrenice (nastavi niz)....

ah da...umalo da zaboravim....ne leze im ni vremenske nepogode poput oluja i bljeskova....
sve junak do junaka
exliberal-ex

#694 Re: Ekspanzija terorizma

Post by exliberal-ex »

Kikibombona wrote:
Jeste!

Ah kiki ti bas samo gledas striktno sa kurdske pozicije,
istina je da je Sadam napravio strasne zlocine nad kurdima i da je medjunarodni sud to proglasio genocidom...samo zaboravaljas dvije stvari...
Sadam je bio miljenik zapada, kojeg su snabdjevali orizjem ukljucujuci i bojnime otrovima i sve je bilo ok dok je to koristio protiv Irana i kurda.. kad je prestao da bude mezimac zapada napadi na kurde su kvalifikovani kao genocid dok se za Iran nista nije reklo...sto li boze?
taj isti medjunarodni sud koji je proglasio napad na kurde genocidom nije niti moze da donese presudu ( nije im dozoljeno cak ni da raspravljaju o tome) u vezi ilegalnog americkog napada na Irak, ko je odgovoran za stradanje stotina hiljada ljudi u tom napadu, masovna ubistva civila, razrusenu drzavu...i nakraju nastanak isila?...taj isti blair o kojem ti sad pricas je kritikovan jer je bez ikakve rezerve pratio amerikance u tom zlocinackom pduhvatu, i to je nedavno javno objavljeno..kako to sad da gledamo kroz ovu prizmu ko je genocidan a ko ne.

sad mozemo postavit pitanje zasto taj sud neproglasi tursku drzavu odgovornom za zlocine nad kurdima....ti znas vrlo dobro sta turska radi kurdima i to duze nego sto je sadam radio i opet nista...
zasto je ok ako to turska radi a nevalja ako sadam...ok sadam je koristio bojne otrove turska ne....da nadjemo paraleu onda kako turska rjesava kurdske pobune i kako je srbija radila na kosovu, tu je lakse naci zajednicku matricu...ako je opravdano bilo bombardovanje srbije zasto nije turske ( znam da ti nebi imao nista protiv toga ;-) )...
na ovo zadnje pitanje neocekujem oddovor od tebe nego od drugih....
exliberal-ex

#695 Re: Ekspanzija terorizma

Post by exliberal-ex »

bh.tornjak wrote:
exliberal-ex wrote:

pa dobro eto....nisu bjezali ispred austrijanaca...nego su se udarili nogom u gujicu ispred svaba....nije neka razlika

nego, cim su vidjeli vecu silu....i naoruzanu,bezbeli....bjez´te noge usrat ce vas gujica....a nemocnu celjad i stare su junacki ostavili na milost i nemilost mrskom neprijatelju

ali su vojnu vjestinu pokazali stanovnistvu Prijedora...Foce...Bijeljine...Srebrenice (nastavi niz)....

ah da...umalo da zaboravim....ne leze im ni vremenske nepogode poput oluja i bljeskova....
sve junak do junaka
mozes ti sad spinovat koliko god hoces samo ti lose ide
povukli se jer se nisu htjeli predat...jel ja sad mogu koristit istu pricu o bosnjacima u zadnjem ratu?...zasto su se povlacili iz mnogih mjesta, jer nisu mogli protiv jaceg...al to je ok u tom slucaju

i da kad vec govorimo o vjestini...bitka na ceru se izucava na vojnim akademijama kao savrsen primjer vojne taktike...kazem ti opet proguglaj....nije sramota naucit ces nesto
bh.tornjak

#696 Re: Ekspanzija terorizma

Post by bh.tornjak »

exliberal-ex wrote:
bh.tornjak wrote:
exliberal-ex wrote:

sve junak do junaka
mozes ti sad spinovat koliko god hoces samo ti lose ide
povukli se jer se nisu htjeli predat...jel ja sad mogu koristit istu pricu o bosnjacima u zadnjem ratu?...zasto su se povlacili iz mnogih mjesta, jer nisu mogli protiv jaceg...al to je ok u tom slucaju

i da kad vec govorimo o vjestini...bitka na ceru se izucava na vojnim akademijama kao savrsen primjer vojne taktike...kazem ti opet proguglaj....nije sramota naucit ces nesto

ti to mozes gledat iz kojeg hoces ugla.....ali cinjenica je da su POBJEGLI...zajedno sa kraljem, drzavnim vrhom, duhovnim vodjama (tj svestenstvom) a da su narod ostavili.....to je fakt
madner

#697 Re: Ekspanzija terorizma

Post by madner »

Sto se tice WWI nema ozbiljnog stranog historicara da nema visoko misljenje o Srpskoj vojsci. Tukli su se iznad svoje kilaze i dobro su se tukli. Stovali ih i jedni i drugi Njemci, Francuzi i Englezi.
Kikibombona

#698 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

Pa je li ti razumiješ napisano, da je u Srbiji bratoubilački rat kao u Siriji i Iraku, dijelom Avganistan, ja bih bi protiv tog bombardovanja. Jednostavno za shvatiti! naravno da je Sadam bolji od ovog sada stanja jer opet imaš genocid od strane ISIL-a plus još terorizam i ratne zločine, razaranje infrastrukture...itd. Pola Bliskog istoka je u kurcu zbog tog bombardovanja i kako ga normalan insan može podržati? Pa reci kako Sadam nije bio bolji?
Genijalno!

Je li bolje da je BiH ostala u Srboslaviji ili nezavisna BiH sa 100 000 mrtvih!??

I kakav crni bratoubilacki rat!?? :lol:

Gdje ti vidis bracu u Iraku?

Siiti i suniti? Kurdi i Turkmeni!?? :-) :-) :lol: :lol:

Arapi su braca jednako kao sto su Slaveni, katolici, pravoslavci i muslimani braca. :D

Al' nacionalizam je takav, ti ces uvijek naci nesto da opravdas napad na mrsku Srbiju i obesmislis napad na bracu muslimane. Pa svaki nacionalista ima neki izgovor. SVAKI. Nijedan se nikada nije posuo pepelom.

Genocid je pocionio ISIL koji je sacinjen od Sadomove genocidne klike. Jesi gledao neki dan dokumentarac o Iraku. Komadantkinja Peshmergi se ljuti kada kazu da je ISIL gori od Sadama. Kaze, Sadam je bio gori, a ovi ISILovci su ista, Sadamova klika, sluze se istim metodama. Sa njima mira nema nikada.

Sadam je notorni genocidas. Da nije uklonjen, pocinio bi jos neki genocid, a imao je puno jacu vojsku od ISILa i bio je u stanju ubiti puno vise ljudi. Uklanjanje takvog bolesnika, ludaka.... moze biti samo pozitivno!!

Sada lijepo pocijepati drzave BI i sve ce biti ok, kada zajedno ne mogu zivjeti u miru.
Drvosjeca iz Dejcica

#699 Re: Ekspanzija terorizma

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ko-su ... /160724071

Čitam imena žrtava i gotovo sve muslimani, osim možda jedne žrtve. Ovaj je znao dobro šta radi, gdje i na koga da puca. Ako ovo nije terorizam iz vjerskih (kršćanski) razloga onda ja ne znam šta jeste.
Drvosjeca iz Dejcica

#700 Re: Ekspanzija terorizma

Kikibombona wrote:
Genijalno!

Je li bolje da je BiH ostala u Srboslaviji ili nezavisna BiH sa 100 000 mrtvih!??

I kakav crni bratoubilacki rat!?? :lol:

Gdje ti vidis bracu u Iraku?

Siiti i suniti? Kurdi i Turkmeni!?? :-) :-) :lol: :lol:

Arapi su braca jednako kao sto su Slaveni, katolici, pravoslavci i muslimani braca. :D

Al' nacionalizam je takav, ti ces uvijek naci nesto da opravdas napad na mrsku Srbiju i obesmislis napad na bracu muslimane. Pa svaki nacionalista ima neki izgovor. SVAKI. Nijedan se nikada nije posuo pepelom.

Genocid je pocionio ISIL koji je sacinjen od Sadomove genocidne klike. Jesi gledao neki dan dokumentarac o Iraku. Komadantkinja Peshmergi se ljuti kada kazu da je ISIL gori od Sadama. Kaze, Sadam je bio gori, a ovi ISILovci su ista, Sadamova klika, sluze se istim metodama. Sa njima mira nema nikada.

Sadam je notorni genocidas. Da nije uklonjen, pocinio bi jos neki genocid, a imao je puno jacu vojsku od ISILa i bio je u stanju ubiti puno vise ljudi. Uklanjanje takvog bolesnika, ludaka.... moze biti samo pozitivno!!

Sada lijepo pocijepati drzave BI i sve ce biti ok, kada zajedno ne mogu zivjeti u miru.
Lupaš kao i obično, niko ne spominje BiH. Sadam je bio saveznik zapada, država nije bila razoreza anarhijom i terorizmom. Sadam jeste zločinac i diktator ali manje zlo id ISIL-a...i nije to samo Irak već i Sirija, Avganistan, Libija, Alžir... Naravno da su svi Arapi u Iraku braća pa i Turkemi, Kurdi...sve je to manje-više ista krv kao i kod nas.

I ne znam koji K imaš potrebu na svakoj bogovoj tremi drobiti o Kurdima...treba ovo moderator da počisti. Malo ti je tema o Kurdima i Siriji?
Post Reply