Sto ste pusili pusili ste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stakasa

#676 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:Pa ne treba da se pusi u restoranu. Ruzno je to.
Kafana je nesto drugo, ali restoran....jbm ga, ceka da jede, zapali :-)
A sve ovo je vjerovatno racun bez krcmara, cak i da se odluka donese pitanje je kako bi se to sprovelo
esmasaric

#677 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by esmasaric »

I meni je ok za restorane.

By the way, zar nije prije mjesec donesena odluka o ukidanju nargila? Koliko sam vidjela svi nargila barovi uveliko rade.

Imam osjećaj da će ovo biti poput zakona da svaki veliki pas mora nositi brnjicu. Nikad nisam psa sa brnjicom u gradu vidjela, a bilo je slučajeva gdje je stvarno trebala.
foton

#678 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by foton »

edo_79 wrote:
foton wrote: ... Prvi korak je kroz reklame skinuti auru "cool" sa ljudi koji puse, onda pokazati pusenje kao zadovoljstvo rezervisano za primitivnu fukaru, a onda ici ka potpunom ukidanju.
Ma đes ti napredni cool tipu ne poznah te odmah .... čuj fukara primitivna .... ko te samo tako lijepo vaspita KONJINO JEDNA GLUPA!

Čuj fukara, ko ti je dao za pravo da kažeš da je to za primitivnu fukaru .... ti ćeš nekom nešto zabranit, ja ću je bolan poslije ručka zapalit pa taman kad bi kazna bila MILION MARAKA ....
Fakat treba nauciti i citati... Znaci bilo je jedno vrijeme kada je pusenje bilo poularno. Pusio je i Ajnstajn i Pikaso i Tito i Cercil i svaki glumac/glumica... Izgradila se industrija, zaradilo para... Onda su poceli i problemi! Danas je svijest odredjene populacije napredovala do mjere kada se taj ritual, iako donosi trenutno zadovoljstvo, polako brani. Znaci moja tvrdnja NIJE da samo fukara pusi. To je tako lako demantovati. Ali kampanja protiv pusenja, kao sto su reklame npr. marlbora pusenje prikazivale kao neku stvar uspjesnih i sretnih ljudi, to sada svodi u drugu krajnost. Ni jedno ni drugo nije tvrdnja nego uspostavljanje trenda. Za to sluzi marketing. Mislim da je jedan forumas pravilno procitao post i objasnio...

Da li ja da "optuzim" forumase koji stavljaju slike slavnih koji puse da je razlog njihovog uspjeha duhan?? Besmisleno!

Ti pusi, budi cool, vaspitaj svoju djecu da ne budu konji kao ja. Ako ti ovo boldirano nista ne govori onda nista.
zavezata-vreca

#679 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by zavezata-vreca »

Nero Histrion wrote:
dezurni_ucenik wrote:
supercali wrote:Sta je smijesno
Ja u restoran izveo djevojku da uzivamo u mirisu hrane a ti pored zapalio pa se usmrdili I ja I djevojka I hrana I kao da sam keo iz pepeljare a ne iz tanjura

Koliko snobovske arogancije izbija iz ovog tvog komentara da bi mi bilo cast sjediti pored tebe i zapalit cigaru :oops:
Dakle ispade neko je "snob" zato sto mu smeta duhanski dim dok ruca u restoranu? Neko je snob jer ima astmu, npr. i gusi ga duhanski dim, neko je snob jer je bolovao od karcinoma i ne zeli se izlagati dodatnom riziku? :?
podsjewti me na onaj jedan komentar davno gdje se frajko zalio i pitao za savjet kome prijaviti jer mu iz stana ispod ulazi duhanski dim kod njega iznad pa on hud nit more disat a zavjese mora svaki dan prati. :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#680 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:mene hanuma ubi pusenjem :-) jos u dnevnoj sobi :-)
:D Promijenite sobu,pa malo u hodniku...
spreca

#681 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by spreca »

annoy wrote:
spreca wrote: pogotovu ovi sto namjerno puse da bi trovali nepusace :lol:
Ja svaki put kad zapalim gledam kog bih mogla sad potrovat
:D
uh koji je to osjecaj kad trujes nepusace :mrgreen: .....ma nema cjene :lol: :lol:
KIseljak12

#682 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by KIseljak12 »

foton wrote:
KIseljak12 wrote:Sam naslov teme je likujuci sto potvrdjuje tvrdnju da mnogima ovdje nije toliko stalo do cistog zraka koliko da nekome nesto ukinu.+

Jedenje mesa ce biti pusenje 21. vijeka, sjeticete me se za 50ak godina.
Pa sta!? Neka bude! Svijet se mijenja, sto je vise ljudi na jednom mjestu, to ce i pravila i zakoni morati vise stvari da regulisu. Ako ce zabrana mesa jednog dana sprijeciti da pola populacije umre od gladi, OK. Znas li da je zabranjeno zaljevati bastu vodom iz vodovoda? A moj je dedo to radio... "A voda ionako curi na sve strane." Znas li da je kojekuda zabranjeno koristenje starih automobila bez katalizatora? "A moj dedo vozio kamion dizelas". Znas li da je (kojekuda u zaostalom svijetu) zabranjeno bacati baterije u smece? "A moj dedo cijeli akumulator u potok pa nista." Da nastavim??

A prva recenica ti je presmijesna. Niko ne likuje nego to ti tako interpretiras jer se osjecas ugrozenim zakonom u pripremi. Ljudima drago sto ce biti korak blize ljepsem zivotu. Hajde reci ko to likuje. Nick i post.
Ako je tebi OK da ti drzava regulise i odredjuje sve u zivotu, pa i sta ces jesti i sta ces oblaciti, bujrum u KSA i Sjevernu Koreju, tamo se sve radi u interesu drustva. :thumbup:

Ne osjecam se ugrozeno zakonom jer taj zakon ne ukida pusenje na otvorenom niti kuci, sto je meni sasvim dovoljno. Podrzavam zabranu pusenje u kaficima i restoranima, sve 5. Osjecam se ugrozeno kad vidim naslov teme, kad vidim odredjene kako pisu i koja zluradost kipi iz njihovih postova. Ne pada mi na pamet da sad prebirem temu da tebi pokazem ko likuje.

Takodjer, sve dok se duhanski proizvodi mogu kupit u krugu od 500 metara od svake skole i dok ne budu trazili licnu djeci kad kupuju cigare, ove zabrane nece postici svoj efekat.
gvozderkov wrote:FRANK ZAPPA - Well, I'm not here to impinge on anybody else's lifestyle. If I'm in a place where I know I'm going to harm somebody's health or somebody asks me to please not smoke, I just go outside and smoke. But I do resent the way the nonsmoking mentality has been imposed on the smoking minority. Because, first of all, in a democracy, minorities do have rights. And, second, the whole pitch about smoking has gone from being a health issue to a moral issue, and when they reduce something to a moral issue, it has no place in any kind of legislation, as far as I'm concerned.
Inace, potpisujem sve sto je @govzderkov napisao.
Nekih dvadesetak godina nakon Zappine smrti, desilo se ovo o cemu govori. U USA mozes se zaliti na "slut shaming", ali se ne mozes zaliti na "smoker shaming", itd...
Tomahawk11
Globalni moderator

#683 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote:
Ubice ga promaha, pa i taj belaj :-)
spreca

#684 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by spreca »

Ja u restoran izveo djevojku da uzivamo u mirisu hrane a ti pored zapalio pa se usmrdili I ja I djevojka I hrana I kao da sam keo iz pepeljare a ne iz tanjura

jestel probali se kupati :mrgreen: :lol:
Nepass

#685 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Nepass »

Joj vam prica kao da svi sjedite u prostorijama 3 sa3 u kojoj je 8 pusaca i to lancanih a vi sami. Naravno soba nema ventilacije.
A u stvari sjedi u hs pivari treba mu karabin da zumira pusaca i lafo mu dim smeta.
supercali

#686 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by supercali »

spreca wrote:

jestel probali se kupati :mrgreen: :lol:
U restoranu da se tusnemo a
Ipak nisam kromanjonac
supercali

#687 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by supercali »

Nepass wrote:Joj vam prica kao da svi sjedite u prostorijama 3 sa3 u kojoj je 8 pusaca i to lancanih a vi sami. Naravno soba nema ventilacije.
A u stvari sjedi u hs pivari treba mu karabin da zumira pusaca i lafo mu dim smeta.
Da sjedis u zetri cigareta ne ide tamo gdje se sluzi hrana
esmasaric

#688 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by esmasaric »

Mogu misliti kako mrzite npr. Pashaluk.
Nargila bar i pizzeria. :run:

Ok. Cigara ne ide sa hranom. To je ok.
Ali ne možeš tek tako pobjeći od cigara na tramvajskim stajalištima, parkovima itd.
Njemci, koji su strogi po pitanju pravila, imaju kao posebno mjesto na stajalištima gdje možeš zapaliti...ali džabe, čim vjetar pirne, nanese oblak dima. :lol:
Euridika
Globalna šefica

#689 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Euridika »

Puši l' se ovdje? :D
spreca

#690 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by spreca »

HAVANA wrote:
Ili da proba promjeniti ruku :lol: :lol: :lol:
spreca

#691 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by spreca »

Euridika wrote:Puši l' se ovdje? :D
vama jos nisu zabranili :mrgreen: :lol:
karanana

#692 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by karanana »

ulijecem na temu padobranski pa odmah da upitam: je li kasno i hoce li biti neorginalno, izlizano i vec mnogo puta prezvakano ako uletim sa nekom doskocicom o "pusenju"?

edit: pogledah samo 3 posta iznad mene i zakljucih da je odgovor na moje pitanje - da.
HAVANA

#693 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

karanana wrote:ulijecem na temu padobranski pa odmah da upitam: je li kasno i hoce li biti neorginalno, izlizano i vec mnogo puta prezvakano ako uletim sa nekom doskocicom o "pusenju"?

edit: pogledah samo 3 posta iznad mene i zakljucih da je odgovor na moje pitanje - da.
Puno ti to nesta razmisljas,nije prijemni ispit,forum je... :D Libo te taki,napises sta ti naumpadne i cao.
foton

#694 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by foton »

karanana wrote:ulijecem na temu padobranski pa odmah da upitam: je li kasno i hoce li biti neorginalno, izlizano i vec mnogo puta prezvakano ako uletim sa nekom doskocicom o "pusenju"?

Kupuje covjek cigarete na trafici i dobije kutiju na kojoj pise "Pusenje smanjuje erekciju". Vraca kutiju i pita ima li onih za rak...
NeenaSa

#695 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by NeenaSa »

HAVANA wrote:
Jes', pa mora hud i tamo zavjese i prozore , prat' :D

Neg' , stvarno; sva diskusija (a bilo ih je , otkako je forum) se svodi uvijek, na isto.
Osobno, nisam za pushenje gdje su male bebe i djeca. Mozhesh se sudrzhat' tih cca. xy, sati, min.
E sad, posebna pricha je kad netko sa bebama i malom djecom ode negdje u bashtu xy objekta, gdje je dozvoljeno pushenje.
Svjesno izlazhesh.
Ili u privatnu posjetu. Obradujesh se bebachu i nema pushenja. I tOchka. :D Kad bebach zaspi, prebacish u drugu sobu i zapali izmedju svakog prsta po jednu. :D
To je , to, shto se tiche malishana/ki.

Stariji, koljite se ! :evil:
Izlija

#696 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Izlija »

jeza u ledja wrote:
Izlija wrote:Na žalost svih nas izgubili smo pravo na kontrolu svojih života i biti će nam onako kako neko drugi kaže
:shock:
Sega, prvo procitah prvi dio posta, iznad, i kontam evo ga jedan ko razmislja kao i ja.
Kad ono...
Izlija wrote:Neću ulaziti u dublje diskusije ali ovaj argument da smo mi pušači trošak za fond zdravstvenog osiguranja ne pije vode nikako
Jebiga valjda pravo na kontrolu vlastitog zdravlja ostecenog tvojim prohtjevima ne spada u to iznad. :roll:
Al ebiga valjda sam dovoljno love platio zdravstvenom da me mogu liječiti ako se razbolim, gdje je ključna riječ ako. I gdje je ovdje pobijanje argumenta da je moje pušenje opterećenje na budžet zzo-a, kako god da bacim računicu oni neće potrošiti ni trećinu love na mene, gdje ide ostatak.
Point.

#697 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Point. »

Treba zabraniti cigare skroz. Koji ce vam djavo taj smrad?
annoy

#698 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by annoy »

spreca wrote: uh koji je to osjecaj kad trujes nepusace :mrgreen: .....ma nema cjene :lol: :lol:
Svaka cigareta kojom nisi poskakljao pluca nekog nepusaca i pokvario mu dan je uzalud popusena :D
foton

#699 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by foton »

KIseljak12 wrote: Ako je tebi OK da ti drzava regulise i odredjuje sve u zivotu, pa i sta ces jesti i sta ces oblaciti, bujrum u KSA i Sjevernu Koreju, tamo se sve radi u interesu drustva. :thumbup:
Ako ti nisi svjestan da ti drzava vec uveliko kontrolise mnoge sfere zivota i diktira ponasanje (sta oblacis, jedes, cime se lijecis, sta ucis u skoli i sta ne ucis, smijes li pisati uz drvo ili ne), onda mozda ne zivimo na istoj planeti.

A zemlje poput KSA i Sj. Koreja su upravo primjeri gdje se radi u interesu uskog kruga pojedinaca a ne drustva. U skandinavskim zemljama npr. fokus je na dobrobiti drustva kao cjeline.
Last edited by foton on 23/06/2016 14:32, edited 1 time in total.
foton

#700 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by foton »

Izlija wrote: Al ebiga valjda sam dovoljno love platio zdravstvenom da me mogu liječiti ako se razbolim, gdje je ključna riječ ako. I gdje je ovdje pobijanje argumenta da je moje pušenje opterećenje na budžet zzo-a, kako god da bacim računicu oni neće potrošiti ni trećinu love na mene, gdje ide ostatak.
To je ono kad placas kasko cijelu godinu i... nista. Onda se fino zabijes u zid da ga naplatis. Ili poneses hanzaplast na more AKO se posijeces. I onda... da se ne baci... :-)

Pogledaj kako ZZO funkcionise pa baci racunicu opet.
Post Reply