Ja se ne slazem. Al tu smo i za to. Uostalom, gdje je ko se vidi po tome ko kome zeli pristupiti i na kraju ko gdje kako zivi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Radeći zadnjih 4-5 godina sa ljudima iz Evrope, Amerike, Australije, Azije, Bliskog istoka shvatio sam da su predrasude najgluplja stvar koju iole obrazovan čovjek može sebi dozvoliti. Polazim od sebe! Nagledao sam se tu "čistih" i "kulturnih" zapadnjaka ali i "prljavih" i "primitivnih" ljudi iz Azije i Bliskoj istoka.tututuuuu wrote:Sto ne znaci da tu nema i istine.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne, ne moraš objašljavati i pravdati da su za evropsko društvo svi divljaci pa i mi sa Balkana. To i jeste dio problema,taj nadmeni odnos prema drugima ali volimo zabadati nos u tuđe dvorište i govoriti kako treba postupati prema manjinama i ljudima generalno. OK, ostaje da se vidi kako će se sve ovo odvijati samo biće tu kukumankanja na obje strane.Sa ove pozicije mogu ti reći niti su ljudi iz zapadne Evrope išta pametniji, čistiji od nas ili od ljudi iz Azije ali isto tako ovi iz Azije i Bliskog istoka nisu ništa manji divljaci od Evropljana.
Brexit
- tututuuuu
#676 Re: Brexit
-
baxul
#677 Re: Brexit
mogo si i nešto svježije. kamerunove vlade su nam prijateljske, iz tog perioda iz kojeg si stavio klip mogo si nabavit koju izjavu Tatcherove. Zvanična britanija nam je u mandatima Davida Camerona prilično naklonjenaFreamon Lester wrote:baxul wrote:kako je britanija saveznik rs-a svega ti?Freamon Lester wrote:Sto se tice posljedica po BiH mislim da ce one biti posebno izrazene po RS jer su izgubili znacajnog saveznika unutar EU.
Lako Bosnjo zaboravi...
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/un ... srebrenici
http://www.parliament.uk/biographies/lo ... helic/4331
- JanuaryJones
- Drvosjeca iz Dejcica
#679 Re: Brexit
Niđe veze komentar izvan konteksta teme i onoga o čemu sam govorio.Bodkin wrote:Jeboga zivot ispadne da evropljani moraju primati cijeli svijet kod sebe da pokazu da su tolerantni
- Kikibombona
#680 Re: Brexit
Pa cinjenica je da se neobrazovani ili nekvaliteni radnici nadju u problemu kada drzavu zapljusne val vrijednih i kvalitetnih radnika, koji su spremni raditi za manje love. A ti neobrazovani i nekvalitetni su vecina u svakoj drzavi. I normalno da su nezadovoljni kada im se pozicija zaljulja.JThomas wrote:polusvijet u svakoj državi misli da mu "oni" otimaju posao i prosperitet. "oni" su negdje poljaci, negdje meksikanci, negdje palestinci, negdje sandžaklije, negdje bosanci...ali svugdje imaju "oni". ta priča pali otkad je svijeta i vijeka i paliće do kad je svijeta i vijeka.
i tako manipulatori nalože polusvijet, duhovnu fukaru da izglasa nešto što ne zna ni kako, ni zašto, ni kako će se provesti to što se izglasalo, ni šta će onda...
- GeeTnT
#681 Re: Brexit
Jooook, nego bi trebali da kazu da ne priznaju rezultat referenduma u GB i da im poruce da mogu svoj narod odvesti u nestanak...jer tamo jos ima europljana...Bodkin wrote:Jeboga zivot ispadne da evropljani moraju primati cijeli svijet kod sebe da pokazu da su tolerantni
Sutra vec bi europljani trebali da istovare par stotina autobusa rumuna, bugara i slicnih govana......
Jel tako...
- Grean
#682 Re: Brexit
Evropa svakako postaje treci svijet.
Srbi u Kinezima dobise najbitnijeg prijatelja, kako kazu kreni u nevrijeme da bi stigo' na vrijeme.
Srbi u Kinezima dobise najbitnijeg prijatelja, kako kazu kreni u nevrijeme da bi stigo' na vrijeme.
- tututuuuu
#684 Re: Brexit
Tako je. To nisu nikakve bajke, vec cesto fakti. Svako se brine za svoju guzicu. Sad sto ce se to u globalu negativno odrzati na drustvo je druga prica. Recimo, vodoinstalaterimaa u UK je sigurno svanulo.Kikibombona wrote:Pa cinjenica je da se neobrazovani ili nekvaliteni radnici nadju u problemu kada drzavu zapljusne val vrijednih i kvalitetnih radnika, koji su spremni raditi za manje love. A ti neobrazovani i nekvalitetni su vecina u svakoj drzavi. I normalno da su nezadovoljni kada im se pozicija zaljulja.JThomas wrote:polusvijet u svakoj državi misli da mu "oni" otimaju posao i prosperitet. "oni" su negdje poljaci, negdje meksikanci, negdje palestinci, negdje sandžaklije, negdje bosanci...ali svugdje imaju "oni". ta priča pali otkad je svijeta i vijeka i paliće do kad je svijeta i vijeka.
i tako manipulatori nalože polusvijet, duhovnu fukaru da izglasa nešto što ne zna ni kako, ni zašto, ni kako će se provesti to što se izglasalo, ni šta će onda...
- tututuuuu
#686 Re: Brexit
Ja sam odavno misljenja da ljudima u penziji treba zabraniti ga glasaju. Dok dobijes prvu ode pravo glasa. Tako i ovdje glasaju po tome sto je "nacelnik jako zgodan", "markantan" itd... Jebes ekonomiju, nezaposlenost, puteve, ceste, rusevine...maraccana wrote:Oboriše ih penzioneri...
- arzuhal
#687 Re: Brexit
Kako li će se ovo odraziti na Goraždanski kanton, kao i na općine Ribnik i Čajniče, ajme...
-
mirzaaa33
#688 Re: Brexit
Shvatio sam ja dobro. Našli neku ženu koja je spomenula Poljake u kontekstu uzimanja poslova i na osnovu toga čitavo društvo proglasili ksenofobnim i neprijateljski raspoloženim, gdje se ne poštuju ljudska prava, prava manjina i ostalo. Britanija je najbolje u Evropi integrirala strance u svoje društvo. A sva priča je krenula od migranata i zato što se neko protivi njihovom dolasku u neograničenom broju.Black swan wrote:nisi ti to dobro shvatiomirzaaa33 wrote: Izvini, imaš li ti pravo da ideš i nastaniš se u bilokoju zemlju svijeta. Može li u Arabiju, Brazil, Ameriku, Novi Zeland, Kinu.. Gdje se može tako kako si zamislio? Ima li svako pravo doći u BiH?
zašto postavljaš glupa pitanja
-
Romanija
#689 Re: Brexit
Pa sta je sa ovim Velsanima, znam da zemlja podsjeca na BiH, brda, sume, rijecice, ali mentalitet....
Postarija zena: "Znam ja da nam je EU obnavljala i pomagala u Velsu, moje zgrade su obnovljene fondom EU, ali sam glasala za 'Leave'". Novinar:"Pa sto ste glasali tako?". Starija zena:"Ponos".
Neki prolaznik:"Ja sam glasao 'Out' a evo sad cujem Skoti hoce da se odcjepe od nas, da sam to znao glasao bi za 'Remain' ". Novinar:"Zar niste mogli pretpostaviti to?" Neki prolaznik:"Moj mozak u tom trenutku nije mogao misliti o tim stvarima".
BiH politicari mogu mirno spavati, ne samo dole u BiH, nego i na ovim geografskim prostorima ima materijala za sisanje napretek. Samo su potrebna brda, sume i potoci kao preduslov za razvoj potrebnog materijala.
Neki prolaznik:"Ja sam glasao 'Out' a evo sad cujem Skoti hoce da se odcjepe od nas, da sam to znao glasao bi za 'Remain' ". Novinar:"Zar niste mogli pretpostaviti to?" Neki prolaznik:"Moj mozak u tom trenutku nije mogao misliti o tim stvarima".
BiH politicari mogu mirno spavati, ne samo dole u BiH, nego i na ovim geografskim prostorima ima materijala za sisanje napretek. Samo su potrebna brda, sume i potoci kao preduslov za razvoj potrebnog materijala.
Last edited by Romanija on 24/06/2016 14:47, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#690 Re: Brexit
Ja se ne slazem. Al tu smo i za to. Uostalom, gdje je ko se vidi po tome ko kome zeli pristupiti i na kraju ko gdje kako zivi.[/quote]tututuuuu wrote:[quote="Drvosjeca iz Dejcica"
Radeći zadnjih 4-5 godina sa ljudima iz Evrope, Amerike, Australije, Azije, Bliskog istoka shvatio sam da su predrasude najgluplja stvar koju iole obrazovan čovjek može sebi dozvoliti. Polazim od sebe! Nagledao sam se tu "čistih" i "kulturnih" zapadnjaka ali i "prljavih" i "primitivnih" ljudi iz Azije i Bliskoj istoka.Sa ove pozicije mogu ti reći niti su ljudi iz zapadne Evrope išta pametniji, čistiji od nas ili od ljudi iz Azije ali isto tako ovi iz Azije i Bliskog istoka nisu ništa manji divljaci od Evropljana.
Ne slažeš se zato što želiš da vjeruješ u to da su svi ostali divljaci a Evropljani kulturni.
Romanija wrote:Pa sta je sa ovim Velsanima, znam da zemlja podsjeca na BiH, brda, sume, rijecice, ali mentalitet....Postarija zena: "Znam ja da nam je EU obnavljala i pomagala u Velsu, moje zgrade su obnovljene fondom EU, ali sam glasala za 'Leave'". Novinar:"Pa sto ste glasali tako?". Starija zena:"Ponos".
BiH politicari mogu mirno spavati, ne samo dole u BiH, nego i na ovim geografskim prostorima ima materijala za sisanje napretek. Samo su potrebna brda, sume i potoci.
iskreno nisam očekivao da će ljudima tako brzo doći iz guzice u glavu. Smije li se ko kladiti da će ovaj izlazak VB iz EU biti blokiran i/ili osporen?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 24/06/2016 14:48, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#691 Re: Brexit
Naravno jer te boli kuractututuuuu wrote:Ja sam odavno misljenja da ljudima u penziji treba zabraniti ga glasaju. Dok dobijes prvu ode pravo glasa. Tako i ovdje glasaju po tome sto je "nacelnik jako zgodan", "markantan" itd... Jebes ekonomiju, nezaposlenost, puteve, ceste, rusevine...maraccana wrote:Oboriše ih penzioneri...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#692 Re: Brexit
mirzaaa33 wrote:Shvatio sam ja dobro. Našli neku ženu koja je spomenula Poljake u kontekstu uzimanja poslova i na osnovu toga čitavo društvo proglasili ksenofobnim i neprijateljski raspoloženim, gdje se ne poštuju ljudska prava, prava manjina i ostalo. Britanija je najbolje u Evropi integrirala strance u svoje društvo. A sva priča je krenula od migranata i zato što se neko protivi njihovom dolasku u neograničenom broju.Black swan wrote:nisi ti to dobro shvatiomirzaaa33 wrote: Izvini, imaš li ti pravo da ideš i nastaniš se u bilokoju zemlju svijeta. Može li u Arabiju, Brazil, Ameriku, Novi Zeland, Kinu.. Gdje se može tako kako si zamislio? Ima li svako pravo doći u BiH?
zašto postavljaš glupa pitanja
- desni
#693 Re: Brexit
madner wrote:Skotska nece otici.

-
daddy-kool
#694 Re: Brexit
Kakva je politička situacija i odgovor na Brexit u Njemačkoj?
Kada kod njih idu izbori?
Vrijeme je da se da novi polet i značenje ideji EU, a to mora doći iz Njemačke. Evropa mora ići u reforme. Merkelova bi takođe trebala ići.
EU je produžila sankcije Rusiji do januara '17.
Očekivati je kontinentalniju i primarno njemačku vanjsku politiku u budućnosti EU, sa umanjenim uticajem GB i USA. Pretpostavljam i da će se neki novi dogovor Rusije i EU (Njemačke) izroditi u budućnosti, te posljedično smanjenje pritiska na Rusiju i proširenje uticaja Rusije u Ukrajini i Gruziji.
Kada kod njih idu izbori?
Vrijeme je da se da novi polet i značenje ideji EU, a to mora doći iz Njemačke. Evropa mora ići u reforme. Merkelova bi takođe trebala ići.
EU je produžila sankcije Rusiji do januara '17.
Očekivati je kontinentalniju i primarno njemačku vanjsku politiku u budućnosti EU, sa umanjenim uticajem GB i USA. Pretpostavljam i da će se neki novi dogovor Rusije i EU (Njemačke) izroditi u budućnosti, te posljedično smanjenje pritiska na Rusiju i proširenje uticaja Rusije u Ukrajini i Gruziji.
- JThomas
#695 Re: Brexit
pa kad ima minimalna dob za glasanje, uvesti i maksimalnu. ha jaBodkin wrote:Naravno jer te boli kuractututuuuu wrote:Ja sam odavno misljenja da ljudima u penziji treba zabraniti ga glasaju. Dok dobijes prvu ode pravo glasa. Tako i ovdje glasaju po tome sto je "nacelnik jako zgodan", "markantan" itd... Jebes ekonomiju, nezaposlenost, puteve, ceste, rusevine...maraccana wrote:Oboriše ih penzioneri...zivjeces jos par godina svakako
- tututuuuu
#696 Re: Brexit
pa ja. upravo.Bodkin wrote:Naravno jer te boli kuractututuuuu wrote:Ja sam odavno misljenja da ljudima u penziji treba zabraniti ga glasaju. Dok dobijes prvu ode pravo glasa. Tako i ovdje glasaju po tome sto je "nacelnik jako zgodan", "markantan" itd... Jebes ekonomiju, nezaposlenost, puteve, ceste, rusevine...maraccana wrote:Oboriše ih penzioneri...zivjeces jos par godina svakako
- tututuuuu
#697 Re: Brexit
tako je. ionako podjetinje.JThomas wrote:
pa kad ima minimalna dob za glasanje, uvesti i maksimalnu. ha ja
-
TomANDJerry
-
cassius
- cyprus
#700 Re: Brexit
Oni koji prate moje pisanje na fudbalskom podforumu, ne bi bili iznenađeni nimalohandžar88 wrote:Puni forumi ovakvih strucnjaka sto kao nesto znaju i to odavnocyprus wrote:Nema ništa od exita... To se odavno zna...![]()
![]()
Sad ozbiljno, ovo je veliki šok i iznenađenje... Sumnjam da su i pristalice Brexita vjerovale da će isti stvarno uspjet