Brexit

Post Reply
tututuuuu

#676 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tututuuuu wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne, ne moraš objašljavati i pravdati da su za evropsko društvo svi divljaci pa i mi sa Balkana. To i jeste dio problema,taj nadmeni odnos prema drugima ali volimo zabadati nos u tuđe dvorište i govoriti kako treba postupati prema manjinama i ljudima generalno. OK, ostaje da se vidi kako će se sve ovo odvijati samo biće tu kukumankanja na obje strane. :oops:
Sto ne znaci da tu nema i istine.
Radeći zadnjih 4-5 godina sa ljudima iz Evrope, Amerike, Australije, Azije, Bliskog istoka shvatio sam da su predrasude najgluplja stvar koju iole obrazovan čovjek može sebi dozvoliti. Polazim od sebe! Nagledao sam se tu "čistih" i "kulturnih" zapadnjaka ali i "prljavih" i "primitivnih" ljudi iz Azije i Bliskoj istoka. :oops: Sa ove pozicije mogu ti reći niti su ljudi iz zapadne Evrope išta pametniji, čistiji od nas ili od ljudi iz Azije ali isto tako ovi iz Azije i Bliskog istoka nisu ništa manji divljaci od Evropljana.
Ja se ne slazem. Al tu smo i za to. Uostalom, gdje je ko se vidi po tome ko kome zeli pristupiti i na kraju ko gdje kako zivi.
baxul

#677 Re: Brexit

Post by baxul »

Freamon Lester wrote:
baxul wrote:
Freamon Lester wrote:Sto se tice posljedica po BiH mislim da ce one biti posebno izrazene po RS jer su izgubili znacajnog saveznika unutar EU.
kako je britanija saveznik rs-a svega ti?

Lako Bosnjo zaboravi...
mogo si i nešto svježije. kamerunove vlade su nam prijateljske, iz tog perioda iz kojeg si stavio klip mogo si nabavit koju izjavu Tatcherove. Zvanična britanija nam je u mandatima Davida Camerona prilično naklonjena

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/un ... srebrenici

http://www.parliament.uk/biographies/lo ... helic/4331
JanuaryJones

#678 Re: Brexit

Post by JanuaryJones »

Image
Zanimljivo
Last edited by JanuaryJones on 24/06/2016 14:40, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#679 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:Jeboga zivot ispadne da evropljani moraju primati cijeli svijet kod sebe da pokazu da su tolerantni :-)
Niđe veze komentar izvan konteksta teme i onoga o čemu sam govorio. :cry:
Kikibombona

#680 Re: Brexit

Post by Kikibombona »

JThomas wrote:polusvijet u svakoj državi misli da mu "oni" otimaju posao i prosperitet. "oni" su negdje poljaci, negdje meksikanci, negdje palestinci, negdje sandžaklije, negdje bosanci...ali svugdje imaju "oni". ta priča pali otkad je svijeta i vijeka i paliće do kad je svijeta i vijeka.

i tako manipulatori nalože polusvijet, duhovnu fukaru da izglasa nešto što ne zna ni kako, ni zašto, ni kako će se provesti to što se izglasalo, ni šta će onda... :-D
Pa cinjenica je da se neobrazovani ili nekvaliteni radnici nadju u problemu kada drzavu zapljusne val vrijednih i kvalitetnih radnika, koji su spremni raditi za manje love. A ti neobrazovani i nekvalitetni su vecina u svakoj drzavi. I normalno da su nezadovoljni kada im se pozicija zaljulja.
GeeTnT

#681 Re: Brexit

Post by GeeTnT »

Bodkin wrote:Jeboga zivot ispadne da evropljani moraju primati cijeli svijet kod sebe da pokazu da su tolerantni :-)
Jooook, nego bi trebali da kazu da ne priznaju rezultat referenduma u GB i da im poruce da mogu svoj narod odvesti u nestanak...jer tamo jos ima europljana...
Sutra vec bi europljani trebali da istovare par stotina autobusa rumuna, bugara i slicnih govana......

Jel tako... :novine:
Grean

#682 Re: Brexit

Post by Grean »

Evropa svakako postaje treci svijet.

Srbi u Kinezima dobise najbitnijeg prijatelja, kako kazu kreni u nevrijeme da bi stigo' na vrijeme.
maraccana

#683 Re: Brexit

Post by maraccana »

Oboriše ih penzioneri... :lol:
tututuuuu

#684 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Kikibombona wrote:
JThomas wrote:polusvijet u svakoj državi misli da mu "oni" otimaju posao i prosperitet. "oni" su negdje poljaci, negdje meksikanci, negdje palestinci, negdje sandžaklije, negdje bosanci...ali svugdje imaju "oni". ta priča pali otkad je svijeta i vijeka i paliće do kad je svijeta i vijeka.

i tako manipulatori nalože polusvijet, duhovnu fukaru da izglasa nešto što ne zna ni kako, ni zašto, ni kako će se provesti to što se izglasalo, ni šta će onda... :-D
Pa cinjenica je da se neobrazovani ili nekvaliteni radnici nadju u problemu kada drzavu zapljusne val vrijednih i kvalitetnih radnika, koji su spremni raditi za manje love. A ti neobrazovani i nekvalitetni su vecina u svakoj drzavi. I normalno da su nezadovoljni kada im se pozicija zaljulja.
Tako je. To nisu nikakve bajke, vec cesto fakti. Svako se brine za svoju guzicu. Sad sto ce se to u globalu negativno odrzati na drustvo je druga prica. Recimo, vodoinstalaterimaa u UK je sigurno svanulo. :D Izvoznicima bas i ne itd. :D
Fudo387

#685 Re: Brexit

Post by Fudo387 »

Pa sta ce sad?
Dje ce u tri pm?
tututuuuu

#686 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

maraccana wrote:Oboriše ih penzioneri... :lol:
Ja sam odavno misljenja da ljudima u penziji treba zabraniti ga glasaju. Dok dobijes prvu ode pravo glasa. Tako i ovdje glasaju po tome sto je "nacelnik jako zgodan", "markantan" itd... Jebes ekonomiju, nezaposlenost, puteve, ceste, rusevine...
arzuhal

#687 Re: Brexit

Post by arzuhal »

Kako li će se ovo odraziti na Goraždanski kanton, kao i na općine Ribnik i Čajniče, ajme...
mirzaaa33

#688 Re: Brexit

Post by mirzaaa33 »

Black swan wrote:
mirzaaa33 wrote: Izvini, imaš li ti pravo da ideš i nastaniš se u bilokoju zemlju svijeta. Može li u Arabiju, Brazil, Ameriku, Novi Zeland, Kinu.. Gdje se može tako kako si zamislio? Ima li svako pravo doći u BiH?
nisi ti to dobro shvatio

:mrgreen: zašto postavljaš glupa pitanja
Shvatio sam ja dobro. Našli neku ženu koja je spomenula Poljake u kontekstu uzimanja poslova i na osnovu toga čitavo društvo proglasili ksenofobnim i neprijateljski raspoloženim, gdje se ne poštuju ljudska prava, prava manjina i ostalo. Britanija je najbolje u Evropi integrirala strance u svoje društvo. A sva priča je krenula od migranata i zato što se neko protivi njihovom dolasku u neograničenom broju.
Romanija

#689 Re: Brexit

Post by Romanija »

Pa sta je sa ovim Velsanima, znam da zemlja podsjeca na BiH, brda, sume, rijecice, ali mentalitet.... :? Postarija zena: "Znam ja da nam je EU obnavljala i pomagala u Velsu, moje zgrade su obnovljene fondom EU, ali sam glasala za 'Leave'". Novinar:"Pa sto ste glasali tako?". Starija zena:"Ponos".
Neki prolaznik:"Ja sam glasao 'Out' a evo sad cujem Skoti hoce da se odcjepe od nas, da sam to znao glasao bi za 'Remain' ". Novinar:"Zar niste mogli pretpostaviti to?" Neki prolaznik:"Moj mozak u tom trenutku nije mogao misliti o tim stvarima".
BiH politicari mogu mirno spavati, ne samo dole u BiH, nego i na ovim geografskim prostorima ima materijala za sisanje napretek. Samo su potrebna brda, sume i potoci kao preduslov za razvoj potrebnog materijala.
Last edited by Romanija on 24/06/2016 14:47, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#690 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tututuuuu wrote:[quote="Drvosjeca iz Dejcica"
Radeći zadnjih 4-5 godina sa ljudima iz Evrope, Amerike, Australije, Azije, Bliskog istoka shvatio sam da su predrasude najgluplja stvar koju iole obrazovan čovjek može sebi dozvoliti. Polazim od sebe! Nagledao sam se tu "čistih" i "kulturnih" zapadnjaka ali i "prljavih" i "primitivnih" ljudi iz Azije i Bliskoj istoka. :oops: Sa ove pozicije mogu ti reći niti su ljudi iz zapadne Evrope išta pametniji, čistiji od nas ili od ljudi iz Azije ali isto tako ovi iz Azije i Bliskog istoka nisu ništa manji divljaci od Evropljana.
Ja se ne slazem. Al tu smo i za to. Uostalom, gdje je ko se vidi po tome ko kome zeli pristupiti i na kraju ko gdje kako zivi.[/quote]

Ne slažeš se zato što želiš da vjeruješ u to da su svi ostali divljaci a Evropljani kulturni. :roll: Ja ti govorim iz iskustva, ne na osnvu medijske slike u Evropi i na zapadu. To tvoje površno zaključivanje po tome ko gdje želi je djetinjasto razmišljanje tipično za zapadnjake. Za tvoju informaciju imaš unutrašnju migraciju unutar EU pa tako Nijemac doktor ide da radi u Skandinaviju jer ima bolje uslove ali isto tako i ljude koji odlaze da žive sa zapada u Aziji jer im je jeftinije, bolje, skontali su svoj neki unutarnji mir...itd. Problem nerazvijenih zemalja i zemalja u kojima je rat (Sirija, Irak) je isto tako posebna tema i ne govori nam ništa u korist tvoje terije koju provlačiš na mala vrata da su bijelci bogom dani a ostali genetski otpad.
Romanija wrote:Pa sta je sa ovim Velsanima, znam da zemlja podsjeca na BiH, brda, sume, rijecice, ali mentalitet.... :? Postarija zena: "Znam ja da nam je EU obnavljala i pomagala u Velsu, moje zgrade su obnovljene fondom EU, ali sam glasala za 'Leave'". Novinar:"Pa sto ste glasali tako?". Starija zena:"Ponos".
Neki prolaznik:"Ja sam glasao 'Out' a evo sad cujem Skoti hoce da se odcjepe od nas, da sam to znao glasao bi za 'Remain' ". Novinar:"Zar niste mogli pretpostaviti to?" Neki prolaznik:"Moj mozak u tom trenutku nije mogao misliti o tim stvarima".
BiH politicari mogu mirno spavati, ne samo dole u BiH, nego i na ovim geografskim prostorima ima materijala za sisanje napretek. Samo su potrebna brda, sume i potoci.

iskreno nisam očekivao da će ljudima tako brzo doći iz guzice u glavu. Smije li se ko kladiti da će ovaj izlazak VB iz EU biti blokiran i/ili osporen? 8-)
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 24/06/2016 14:48, edited 1 time in total.
Bodkin

#691 Re: Brexit

Post by Bodkin »

tututuuuu wrote:
Ja sam odavno misljenja da ljudima u penziji treba zabraniti ga glasaju. Dok dobijes prvu ode pravo glasa. Tako i ovdje glasaju po tome sto je "nacelnik jako zgodan", "markantan" itd... Jebes ekonomiju, nezaposlenost, puteve, ceste, rusevine...
Naravno jer te boli kurac :D zivjeces jos par godina svakako :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#692 Re: Brexit

Post by Truba »

mirzaaa33 wrote:
Black swan wrote:
mirzaaa33 wrote: Izvini, imaš li ti pravo da ideš i nastaniš se u bilokoju zemlju svijeta. Može li u Arabiju, Brazil, Ameriku, Novi Zeland, Kinu.. Gdje se može tako kako si zamislio? Ima li svako pravo doći u BiH?
nisi ti to dobro shvatio

:mrgreen: zašto postavljaš glupa pitanja
Shvatio sam ja dobro. Našli neku ženu koja je spomenula Poljake u kontekstu uzimanja poslova i na osnovu toga čitavo društvo proglasili ksenofobnim i neprijateljski raspoloženim, gdje se ne poštuju ljudska prava, prava manjina i ostalo. Britanija je najbolje u Evropi integrirala strance u svoje društvo. A sva priča je krenula od migranata i zato što se neko protivi njihovom dolasku u neograničenom broju.
:D šalio sam se ja ne brini
desni

#693 Re: Brexit

Post by desni »

madner wrote:Skotska nece otici.

Image
    Ne sanjajte snove Škotska će otići
      Image
        Image
        daddy-kool

#694 Re: Brexit

Post by daddy-kool »

Kakva je politička situacija i odgovor na Brexit u Njemačkoj?
        Kada kod njih idu izbori?

Vrijeme je da se da novi polet i značenje ideji EU, a to mora doći iz Njemačke. Evropa mora ići u reforme. Merkelova bi takođe trebala ići.

EU je produžila sankcije Rusiji do januara '17.
        Očekivati je kontinentalniju i primarno njemačku vanjsku politiku u budućnosti EU, sa umanjenim uticajem GB i USA. Pretpostavljam i da će se neki novi dogovor Rusije i EU (Njemačke) izroditi u budućnosti, te posljedično smanjenje pritiska na Rusiju i proširenje uticaja Rusije u Ukrajini i Gruziji.
        JThomas

#695 Re: Brexit

Post by JThomas »

Bodkin wrote:
        tututuuuu wrote:
        pa kad ima minimalna dob za glasanje, uvesti i maksimalnu. ha ja 8-)
        tututuuuu

#696 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Bodkin wrote:
        tututuuuu wrote:
        pa ja. upravo. :D
        tututuuuu

#697 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

JThomas wrote:
        pa kad ima minimalna dob za glasanje, uvesti i maksimalnu. ha ja 8-)
        tako je. ionako podjetinje. :D
        cassius

#699 Re: Brexit

Post by cassius »

cyprus

#700 Re: Brexit

Post by cyprus »

handžar88 wrote:
        cyprus wrote:Nema ništa od exita... To se odavno zna...
        Puni forumi ovakvih strucnjaka sto kao nesto znaju i to odavno :D :izet:
        Oni koji prate moje pisanje na fudbalskom podforumu, ne bi bili iznenađeni nimalo :mrgreen:

Sad ozbiljno, ovo je veliki šok i iznenađenje... Sumnjam da su i pristalice Brexita vjerovale da će isti stvarno uspjet :-)
        Post Reply