O google mapsjeza u ledja wrote: Mislim, o cemu pricamo??
Salim se. Kontam poentu.
Ovi ljudi na zapadu sa kojima sam u dodiru ne znaju ko im je prvi komsija upravo zato sto nemaju potrebe da znaju. Zamisli da je citava BiH zbijena u jedan grad. To znaci da mozes birati s kim ces se druziti a ne ovisiti o tome kako ce ti grah pasti. Ovdje ljudi ganjaju neki hobi i onda nadju klub u kojem se okupljaju ljudi koji takodjer vole isti hobi i onda se oni druze. Kad imas milione ljudi lagano se nadje grupa koja je u stanju placati clanarinu i finansirati isti. Sta ce covjek iz Livna koji voli paraglajdere? Mora ic u Zenicu da trazi klub pa da s njima leti.
Znas... mene je licno iznenadilo to i dozivio sam kulturoloski sok. U pocetku, dok se nisam navikao, nedostajala mi je nasa mahala i mentalitet. Onda sam skontao kako stvari ferceraju pa mi vise ne nedostaje. Sad me malo i ljuti a vidim po tvom postu da ljuti i tebe. Uvidjas koliko smo mala i siromasna drzava. Uvidjas koliko smo jadni.
No s druge strane, kako vrijeme prolazi, ja bih da pobjegnem odavde. Od ove frke trke. Pokusavam da nadjem ekonomsku neovisnost i onda bih se vratio dole. Mrsko mi po citav dan pricati na stranim jezicima. Nekad dodjem na forum i napisem kilometarski post kao ovo sada samo da izbacim iz sebe misao kako treba. Razrahatim se