Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ŠESTORICI VELIČANSTVENIH (PISMO MOJIM SARAJEVSKIM PRIJATELJIMA)
Odbrana Centra od nacionalista
Dakle potencijalna ciljna grupa SDA je bitno smanjena u odnosu na ostale sredine Bošnjakistana...
Oni ne mogu računati na džamijski glas...
licemjerje sarajevskih ulica...
Pljuc,
pljuc,
pljuc.
(Autor je profesor Međunarodnih odnosa i ljudskih prava na Regent's Univesity London i redovni savjetnik Komiteta za zaštitu nacionalnih manjina u Vijeću Evrope)
Ma jasta. Pljuc, pljuc. Sta ce on, papak s londonskog univerziteta, lezihljebovic iz Vijeca Evrope... Treba doc vamo na forum da mu mi neke stvari objasnimo. Pljuc.
Capsicum wrote:Ma jasta. Pljuc, pljuc. Sta ce on, papak s londonskog univerziteta, lezihljebovic iz Vijeca Evrope... Treba doc vamo na forum da mu mi neke stvari objasnimo. Pljuc.
Ne vuci nas za jezik. Da ga ne nacrtamo, sve od '90. naovamo.
neven je isto gmaz jedan! nego moze li mi neko pojasniti zbog cega se reuf kandidovao za nacelnika opstine? On je jedna politicka gromada kojem je namijenjena uloga spasavanja bih i pretvaranja iste u zemlju blagostanja. I uopste mi nije jasno da takva jedna politicka velicina sa takvom energijom i vizijom se uhvati u kostac sa nekim realno bezzveznjakovicima na strogo lokalnom nivou. realno nacelnik opstine je poprilicno minorna pozicija u bih pol. zivotu. molim vas bez odgovora o simbolizmu opstine centar - ako padne ova opstina ode sve u vraga- citirajuci nevena andjelica . I jos frajer takve veze ima od amerike, londona njemacke , umrezen kao niko a zadovoljava se nacelnikom opstine. naravno , veliki znanstvenik i poznavatelj pol zivota u BiH neven andjelic o tome ne pise.
Capsicum wrote:Ma jasta. Pljuc, pljuc. Sta ce on, papak s londonskog univerziteta, lezihljebovic iz Vijeca Evrope... Treba doc vamo na forum da mu mi neke stvari objasnimo. Pljuc.
Vjerovatno zivi u tom nekom "Bosnjakistanu" i prebrojava "dzamijske glasove" , po tim "licemjernim sarajevskim ulicama".
Slazem se da je Reuf politicar za puno vece nivoe od opstinskog. No isto tako stoji i cinjenica da je cekao sa svojom kandidaturom do zadnjeg momenta, valjda ocekujuci da ce neka od lijevo orjentisanih stranaka kandidovati ozbiljnog kandidata, sto se na kraju nije desilo. U takvoj situaciji, podrzavam sto se kandidovao, ali ocekujem, da ako osvoji nacelnicko mjesto, da se na opstim izborima kandiduje na neku od vecih pozicija, a u Centru nek idu vandredni izbori za nacelnika.
Slazem se da je Reuf politicar za puno vece nivoe od opstinskog. No isto tako stoji i cinjenica da je cekao sa svojom kandidaturom do zadnjeg momenta, valjda ocekujuci da ce neka od lijevo orjentisanih stranaka kandidovati ozbiljnog kandidata, sto se na kraju nije desilo. U takvoj situaciji, podrzavam sto se kandidovao, ali ocekujem, da ako osvoji nacelnicko mjesto, da se na opstim izborima kandiduje na neku od vecih pozicija, a u Centru nek idu vandredni izbori za nacelnika.
Da li ste vi gospodine, kao clan, simpatizer ili reuf himself uopste svjesni sta ste napisali?
Da li ste vi gospodine, kao clan, simpatizer ili reuf himself uopste svjesni sta ste napisali?
Nije...
Zasto tako mislis? U cemu je problem? Ne moze covjek imati svoje misljenje?
Simptomaticno je da protiv Reufa uopste kampanju ne vode npr. DF i SDP, dok je SDA svoje lijevo krilo upregla i ne popusta Tacno se vidi odakle vjetar puse. Sto bi nas narod rekao "u pamet" glasaci...
omar little wrote:neven andjelic sto je kukumavcio iz londona kako je sarajevo postalo rupa jer on ne moze pojesti pizzu sa sunkom? taj andjelic?
Je li to Neven nešto slagao kad je to rekao?
Je li se to može pojesti pizza sa pravom šunkom negdje u Sarajevu? (Objašnjenje za mlade Alijine pionire: Šunka nije Pileća Ovako u ovitku)
jah, teheran.
ako ne znas ko je on, ako nisi citao clanak o kojem pricam i ako ne znas na sta se referiram, ne bakci se. argument svinjetine je level dodik. ovaj iskompleskirani malogradjanski mentalitet i kvazimisleci kurac sta se upinje biti nekakav bih intelektualni reper, iako ga, skupa sa titulom , niko ne tepe ni dva posto niti on/njegovo misljenje ikoga zanima, bi makar mogao malo salonskiji pristup uposliti. i on mi sigurno nece drzati pridike o bosanskoj politici, opcini centar i reufu bajrovicu.
andjelic je taj clanak davno napisao i mislim prvi potencirao jedan problem koji se "onima koji se bore za multi BiH" obija od glavu. vazno je znati da se sarajevo u ratu borilo i pricom o multi-kulti tako da facinira brza transformacija u nesto sasvim drugo sto imamo. on je uzeo primejr svinjetine koji nije bas potpuno mjerodavan. no, ovdje se radi samo o cistom jaranskom podilazenju. mislim covjek je nekakav profesor i jes nesto u vijecu evrope a reufu prisiva mesijanstvo.
-Vodio je utjecajan “think tank”, živio u krasnoj četvrti i imao dovoljno slobodnog vremena da prati zbivanja u domovini. Ipak, odlučio se za povratak, što mi je znak da osjeća, s pravom ili bez, mesijanstvo u sebi i da može nešto pozitivno napraviti barem u sarajevskoj općini Centar.-
ovo su mu znakovi da ruef osjeca mesijanstvo u sebi- nevene omladinski program, sarajevska raja- ajde malo o brexitu ziv bio.