Problem pasa lutalica vol 2
-
BigBossBrkO
#676 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Nije bolest sve što boli.
-
BIONA
#677 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Kaze u tom clanku u novinama 3 ekipe RADa ce biti rasporedjene od ponedjeljka, da to nije malo za ovoliki grad i hiljade pascadi? 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
Nanananana
#679 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ma da ima i 100 ekipa malo je.
Al' ce opet dusebriznici pse posakrivat po podrumima i cekat dok ovi prestanu kupiti i onda tu istu pascad pustit van. To su radili kad je papa dolazio. Valja sacuvat nacin zarade.
Al' ce opet dusebriznici pse posakrivat po podrumima i cekat dok ovi prestanu kupiti i onda tu istu pascad pustit van. To su radili kad je papa dolazio. Valja sacuvat nacin zarade.
-
Nepass
#680 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Skloniti ih iz grada, dom nakon 14 dana smrtTomahawk11 wrote:Dobro, sta je rijesenje po pitanju pasa lutalica? Pusti se poredjenja.KB9 wrote:pa eto pojasnio sam ti
druga je stvar ako ti ne zelis to skontat ko sto nisi zelio na mnogo drugih primjera
Daj direktno. Sta i kako?
I medo kad se pojavi da kopa kontejner roknu ga.
Jbt danas do granapa 8 cuka me prati, svaki ima 50kg. Osjecam se ko u rogatici '96.
Pa morao sam put na posao promjeniti jer su me dva puta napali. Zvao sve od veterinara, opstine, kantona niko nista.
Ostaje samo da ih ja poubijam. Jebi ga ali tako je.
-
isx
#681 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Steta sto ne osta u Rogatici.
- kr0 0ss
#682 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ja sam gledao kako im neki daju da jedu. I zato se psi lutalice motaju oko zgrada ili kuća. To je greška naroda jer ne poznaju njihov način zivota. Ja nisam za ubijanje nikakve životinje ali ih treba kastrirati!! Onda su manje agresivni.
Ako psa ne poznaješ ne gledaj ga direktno u oči jer se tako osjeća ugroženim i onda hoće da ugrize kako bi se odbranio
Ako psa ne poznaješ ne gledaj ga direktno u oči jer se tako osjeća ugroženim i onda hoće da ugrize kako bi se odbranio
-
Nepass
#684 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Nisam ti ja care iz rogatice nit okoline. Znas kad neko prica da je negdje bio ne znaci da je tu rodjen.isx wrote:Steta sto ne osta u Rogatici.
Izadji iz svoje ulice, vjeruj ima jos svijeta da se vidi.
OdakleN si ti? Plava krv vratnicka?
- KB9
#685 Re: Problem pasa lutalica vol 2
pa ne mogu vjerovat svega mi mogNanananana wrote:
-
BIONA
#686 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Vala i pismenost im je na nivou svaki putKB9 wrote:pa ne mogu vjerovat svega mi mogNanananana wrote:
- O'zone
- Globalni moderator
#687 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Dvije osobe dnevno....
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160717038
Doduše u članku se kaže 411 osoba za isti period prošle godine, ali kako god ovo je davno prešlo alarmantni nivo.
Doduše u članku se kaže 411 osoba za isti period prošle godine, ali kako god ovo je davno prešlo alarmantni nivo.
- kr0 0ss
#688 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
Pa to nije za nikakvu šalu. Ozbiljan slučaj koji se treba pod hitno riješiti!O'zone wrote:Dvije osobe dnevno....
- O'zone
- Globalni moderator
#689 Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
Niko nije ni rekao da je za šalu davno je ovo prešlo alarmantni nivo. Žao mi je samo što nisu sve ove osobe tužile Opštinu na kojoj se napad dogodio jer bi se druge pjesme pjevale od nadležnih.kr0 0ss wrote:Pa to nije za nikakvu šalu. Ozbiljan slučaj koji se treba pod hitno riješiti!O'zone wrote:Dvije osobe dnevno....
Poslato sa radnog mjesta...
- kr0 0ss
#690 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
Narod nije dobro time upoznat niti organizovan. Treba napraviti sledeći korak i preći na proteste!O'zone wrote:Niko nije ni rekao da je za šalu davno je ovo prešlo alarmantni nivo. Žao mi je samo što nisu sve ove osobe tužile Opštinu na kojoj se napad dogodio jer bi se druge pjesme pjevale od nadležnih.kr0 0ss wrote:Pa to nije za nikakvu šalu. Ozbiljan slučaj koji se treba pod hitno riješiti!O'zone wrote:Dvije osobe dnevno....
Poslato sa radnog mjesta...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#691 Re: Problem pasa lutalica vol 2
sto uciniti kad te ujede pas
prvo hitna pa policija ili obratno?
koji su daljni koraci
ima li specijaliziran odvjetnik za to??
koji su daljni koraci
-
Nanananana
#692 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Uh sto su se pomamili.
Treba njih prvo pohvatat i dat kakvo sredstvo za smirenje pa tek onda pse.
-
MAN-lion's coach
#693 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Mene kad je pas ujeo otisla sam u hitnu , poslije toga sa nalazom kod doktora svog u DZ , ides odmah preko reda nista ne cekas , tamo dobijes uputnicu da prijavis ujed u Vrazovu ili Ilidzu (DZ) tamo te pregledaju i procjene na osnovu povreda da li ti treba antirabicna zastita. Moras kupiti tetanus jer ga obicno nema u DZ , bio je oko 5KM ona flasica.Black swan wrote:sto uciniti kad te ujede pas
koji su daljni koraci
Pitaju te gdje te ugrizao , lokacija i detalji kako se desilo to , imaju evidencijske kartone mislim da to salju negdje , vise sam i zaboravila.
Kad sklepas papire potrazis advokata i tuzis. Bitno je i odmah napraviti par slika , ja tuzila nisam , od muke nisam se mogla pogledati u ogledalo , a dobro sam prosla jer me jedan ugrizao. Da je bio copor ne bi nikako dobro prosla. Ali treba tuziti svakako.
Sto se tice miroljubivih pasa veter.obradjeni to i nije istina , kolegu na poslu je prije dosta vremena copor pasa zaganjao u sitne sate kad se vracao iz trece smjene pao je na ulici i dobro lice razbio na ulici. Sjedio dugo na bolovanju.
Osim toga ja bas i ne vjerujem u realizaciju odluke jer je o tome bila pricai prosle godine pa nista.
Last edited by MAN-lion's coach on 17/07/2016 17:07, edited 1 time in total.
- SEYOboy
#694 Re: Problem pasa lutalica vol 2
zasto se narod ne pobuni da se promijeni zakon o zastiti zivotinja te se uvede eutanazija nakon xx dana u azilu.
mogla bi se organizirati neka peticija.
mogla bi se organizirati neka peticija.
- O'zone
- Globalni moderator
#695 Re: Problem pasa lutalica vol 2
E što se ne pobuni....? Pa svako čeka da mu drugi riješi problem. Nije to samo sa psima nego sa svim krucijalnim pitanjima gdje u normalnim društvima uvijek imaš ljude na ulici da iskažu nezadovoljstvo osim u BiH.
- KB9
#696 Re: Problem pasa lutalica vol 2
kolko onako ofrlje sto bi se reklo iznose donacije i slicna primanja novca kod tih organizacija koja se bore za prava pasa sto se zalazu za paradiranja istih u coporima citavom drzavom?
jesu to stvarno toliko ogromne cifre zbog kojih oni ovoliko ne popustaju?
jesu to stvarno toliko ogromne cifre zbog kojih oni ovoliko ne popustaju?
- simonese
#697 Re: Problem pasa lutalica vol 2
mnogo duhovitoisx wrote:Steta sto ne osta u Rogatici.
-
saga
#698 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Mene kad su ujeli, otisla u hitnu, pitali sta bilo, previli rane, rekli da kupim tetanus i u svoj DZ sa nekim papirom sto su mi dali.MAN-lion's coach wrote:Mene kad je pas ujeo otisla sam u hitnu , poslije toga sa nalazom kod doktora svog u DZ , ides odmah preko reda nista ne cekas , tamo dobijes uputnicu da prijavis ujed u Vrazovu ili Ilidzu (DZ) tamo te pregledaju i procjene na osnovu povreda da li ti treba antirabicna zastita. Moras kupiti tetanus jer ga obicno nema u DZ , bio je oko 5KM ona flasica.Black swan wrote:sto uciniti kad te ujede pas
koji su daljni koraci
Pitaju te gdje te ugrizao , lokacija i detalji kako se desilo to , imaju evidencijske kartone mislim da to salju negdje , vise sam i zaboravila.
Kad sklepas papire potrazis advokata i tuzis. Bitno je i odmah napraviti par slika , ja tuzila nisam , od muke nisam se mogla pogledati u ogledalo , a dobro sam prosla jer me jedan ugrizao. Da je bio copor ne bi nikako dobro prosla. Ali treba tuziti svakako.
Sto se tice miroljubivih pasa veter.obradjeni to i nije istina , kolegu na poslu je prije dosta vremena copor pasa zaganjao u sitne sate kad se vracao iz trece smjene pao je na ulici i dobro lice razbio na ulici. Sjedio dugo na bolovanju.
Osim toga ja bas i ne vjerujem u realizaciju odluke jer je o tome bila pricai prosle godine pa nista.
Tamo otisla, cekala par sati naravno
Recept sam vala bacila...
Poslije toga svi su me nesto upucivali gdje sam trebala, sta sam trebala, koga tuziti i sta ti ja znam... ali nisam imala zivaca za to.
- O'zone
- Globalni moderator
#699 Re: Problem pasa lutalica vol 2
O ovome ja pričam. Da su sve osobe koje su do danas napadnute od strana pasa lutalica potražile pravnu pomoć i tužile opštinu na kojoj se napad dogodio danas bi problem bi već poprilično riješen.
Ovako na žalost čekamo od izbora do izbora da se sjete naši milostivi vlastodršci da je red puku zamazati oči time što će šinteri u toku dana loviti pse a u toku noći ih puštati....no bitno je da se nešto radi....
Ovako na žalost čekamo od izbora do izbora da se sjete naši milostivi vlastodršci da je red puku zamazati oči time što će šinteri u toku dana loviti pse a u toku noći ih puštati....no bitno je da se nešto radi....
-
lijepa u dusi
#700 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ova Amela Turalic svoj nos "tura" svugdje. Sve i jednu peticiju u gradu sa sumnjivim ciljevima ona je pokrenula. Ima li iko da je zna da joj prenese da smiri hormone zena? Ne valja bit plaho zivcan, ne daj Boze mozdanog, a 'vako mlada i spas ove drzave.
Sto se tice pasa, uvijek mi je bilo i uvijek ce biti dijete>pas. Onome kome je drugacije, treba da se lijeci.
A situacija je ocigledno dotle dosla.
P.S. prije nego mi se odredjeni uhljebi naklate na pp i na post, psi su ljubav neizmjerna, velika, jaka, iskrena. Ali kad ga covjek cuva u SVOJOJ AVLIJI/STANU, kad ga covjek hrani, odgaja, kontrolise kod veterinara, lijeci... Ovi po ulici su patnja jedni za druge, patnja za ljude.
Sto se tice pasa, uvijek mi je bilo i uvijek ce biti dijete>pas. Onome kome je drugacije, treba da se lijeci.
A situacija je ocigledno dotle dosla.
P.S. prije nego mi se odredjeni uhljebi naklate na pp i na post, psi su ljubav neizmjerna, velika, jaka, iskrena. Ali kad ga covjek cuva u SVOJOJ AVLIJI/STANU, kad ga covjek hrani, odgaja, kontrolise kod veterinara, lijeci... Ovi po ulici su patnja jedni za druge, patnja za ljude.