Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
- ze kalanga
#676 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Ko će činiti vlast u Bihaću nakon 2. oktobra?
-
karirana kosulja
#677 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
hahahawalk_M-A-N wrote:VjecitiStudent wrote:http://ba.n1info.com/a113762/Vijesti/Vi ... ovica.htmlOvo sa kompjuterima je toliko složeno i teško da vjerujem da neće biti urađeno, a mrtvi će glasanjem dokazati da je ovdje sve super, kad se oni s onog svijeta vraćaju da podrže kandidate plakate.U sarajevskoj općini Centar živi 55.181 građanin. No, CIK je za izbore ovjerio spisak na kojem se nalazi 60. 975 birača
Slična je situacija u više od pola općina u BiH. U Novom Sarajevu je, na primjer, preko četiri hiljade više birača nego građana, u Starom Gradu (Sarajevo) razlika u korist birača je oko dvije hiljade.
Objašnjenje ove skandalozne igre brojeva lako je objašnjivo. Centralnoj izbornoj komisiji, naime, pomenute i mnoge druge opštine nisu dostavljale podatke iz svojih matičnih knjiga umrlih, koje se uredno vode. Tako su na biračkim spiskovima ostale hiljade već umrlih ljudi, a s njima i hiljade mogućnosti za izbornu manipulaciju. Tome treba dodati i podatak da se od rata do danas iz državljanstva BiH dobrovoljno ispisalo oko 73.000 građana te da mnogi od njih, ako ne baš svi, nisu uklonjeni sa biračkih spiskova, pa se takođe može “glasati” umjesto njih.
Kako ovome stati ukraj? Vrlo jednostavno. Pošto se još od 2008. godine knjige umrlih vode u kompjuterizovanoj formi, ti podaci u roku od 24 sata mogu biti dostavljeni Centralnoj izbornoj komisiji. Pošto je kompjuterizovana i njihova baza podataka, iz biračkih spiskova mogu preko noći biti izbrisama imena umrlih osoba.U svom interesu moj Vlastimire...za to se dobija posao, odbor, prostor, ugovor...Stoga bi članovi naših biračkih odbora trebali 2. oktobra dobro da razmisle da li da se, u interesu neke stranke, upuštaju u ovu vrstu kriminala, koji lako može da bude otkriven. Ovim bi, u skladu sa zakonom, na dan izbora trebali da se pozabave i istražitelji SIPA-e.
Na dan izbora je kasno, isto kao što je sada sve jasno koji je to kriminal.
uskladiti te dvije baze je iole potkovanom it-eovcu potrebno manje od 1h.
Racunaru koji izvrsava tu naredbu je potrebno manje od 0.5 sec .
Ali najveci problem sto to sve mora Munira ovjerit - pečatit -manje od dvije godine ako se ne razboli (sarcastic)
- DuckZz
#678 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Nezz gdje drugo da postavim pitanje.
Za one koji će raditi na izborima.
Kakva je uloga "zamjenika" ?
Da li je doslovno isto kao bit posmatrac, tj. ne radiš ništa već samo buljiš.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#679 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
"Iza mojih riječi stoje vidljiva djela" , Koldžo Nedžad , načelnik općine Novo Sarajevo (2006-2016).

- fosna2014
#680 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
SDA-SDPze kalanga wrote:Ko će činiti vlast u Bihaću nakon 2. oktobra?
- ze kalanga
#681 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Hvala na odgovoru, biću iskren ne pratim toliko, pa me malo čudi taj spoj?! SBB?
-
dječak sa šibicama
#682 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Famozni popis je obavljen ja mislim 2002. godine i bio je tek lokalne prirode, daleko od neceg relevantnog, vise je licilo na anketu. Dodje ti u stan, pita koliko clanova obitelji zivi, ti mozes reci 26 ona ili on ce upisati 26, pitaju za osnovne podatke ime prezime, nacionalnost (to je najbitnije) i otprilike to je bilo to.
Ne znam je li slican "popis" obavljen u ostalim sarajevskim opcinama, ali kod nas je bilo ovako. Anketa, ne popis.
Ne znam je li slican "popis" obavljen u ostalim sarajevskim opcinama, ali kod nas je bilo ovako. Anketa, ne popis.
- fosna2014
#683 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
U Bihacu postoje jos samo boje. Plijen je vec podjeljen. Imacemo tri podjednako jaka kndidata za gradonacelnika stim da ce SDA-ov imati prednost od par stotinjak glasova. Ukoliko se ne desi cudo.ze kalanga wrote:Hvala na odgovoru, biću iskren ne pratim toliko, pa me malo čudi taj spoj?! SBB?
- Bosanski_kralj
#684 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Da se nije pojavio Šuhret Fazlić, SDP bi lagano odnio pobjedu, ovako je to puno teže.fosna2014 wrote:U Bihacu postoje jos samo boje. Plijen je vec podjeljen. Imacemo tri podjednako jaka kndidata za gradonacelnika stim da ce SDA-ov imati prednost od par stotinjak glasova. Ukoliko se ne desi cudo.ze kalanga wrote:Hvala na odgovoru, biću iskren ne pratim toliko, pa me malo čudi taj spoj?! SBB?
-
Dr Arsla
#685 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Zamjenici dolaze neposredno pred zatvaranje biračkog mjesta, znači prije 19 sati i aktivno učestvuju sa ostalim članovima biračkog odbora u brojanju glasova. Koliko će te ostati zavisi najviše od organizacionih sposobnosti Predsjednika BO i uigranosti tima. Zna se čitav posao završiti do 23 sata a nekada se zna zaglaviti i do 7 ujutroDuckZz wrote:Nezz gdje drugo da postavim pitanje.
-
putokaz1
#686 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Ako je pošteno brzo se završi ako bude naknadnog upisivanja najčešće unutar stranačke liste traje do sutra....
-
insider0201
#687 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Možda "iza mojih riječi stoje stidljiva djela"?sabina1 wrote:"Iza mojih riječi stoje vidljiva djela" , Koldžo Nedžad , načelnik općine Novo Sarajevo (2006-2016).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- DuckZz
#688 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Znaš li slucajno kolka se tipla otprilike ?Dr Arsla wrote:Zamjenici dolaze neposredno pred zatvaranje biračkog mjesta, znači prije 19 sati i aktivno učestvuju sa ostalim članovima biračkog odbora u brojanju glasova. Koliko će te ostati zavisi najviše od organizacionih sposobnosti Predsjednika BO i uigranosti tima. Zna se čitav posao završiti do 23 sata a nekada se zna zaglaviti i do 7 ujutroDuckZz wrote:Nezz gdje drugo da postavim pitanje.
-
Budjav_lebac
#689 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Zamjenici mijenjaju clanove birackog odbora u toku dana u slucaju kada stalni clan odbora ide glasati ili kada mu je potrebna pauza. Duznost im je i doci nakon zatvaranja birackog mjesta i ucestvovati u brojanju glasova. Dobijaju 40 KM koliko ja znam.
- sabina1
#690 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
insider0201 wrote:Možda "iza mojih riječi stoje stidljiva djela"?sabina1 wrote:"Iza mojih riječi stoje vidljiva djela" , Koldžo Nedžad , načelnik općine Novo Sarajevo (2006-2016).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A slogan SDA Novi Grad je slijedeći :
NOVA snaga
-
putokaz1
#691 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Vi u Sarajevu više nemate SBIH ali njihov slogan kod mene je
GLASAJ PROMJENI
Orginalno nema šta

GLASAJ PROMJENI
Orginalno nema šta
-
insider0201
#692 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Pa bolje ti je nego kod nas u Starom Gradu,kad vidim ispod S-kake ono "Ja znam kako" odmah kontam osunetit će nekoga....sabina1 wrote:insider0201 wrote:Možda "iza mojih riječi stoje stidljiva djela"?sabina1 wrote:"Iza mojih riječi stoje vidljiva djela" , Koldžo Nedžad , načelnik općine Novo Sarajevo (2006-2016).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A slogan SDA Novi Grad je slijedeći :
NOVA snaga
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- sabina1
#693 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Zato u Novom Gradu građani moraju čekati izbore da bi se otvorio već završeni kružni tok iz Olimpijske ulice ka aerodromu kako bi načelnik "tačno na vrijeme" zakrpio onih 50 metara makadama na kom se lome automobili.
NOVA SNAGA.
NOVA SNAGA.
-
insider0201
#694 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Zato kod nas u Starom Gradu je napravljen presedan ,imamo 2 retardirana kandidata . Suada Handanagića za Načelnika i Skaku nosioca liste sve naravno SDA-SBBsabina1 wrote:Zato u Novom Gradu građani moraju čekati izbore da bi se otvorio već završeni kružni tok iz Olimpijske ulice ka aerodromu kako bi načelnik "tačno na vrijeme" zakrpio onih 50 metara makadama na kom se lome automobili.
NOVA SNAGA.
- Ridjobrki
#695 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
#BuboZna i koja još dvojica?fosna2014 wrote:U Bihacu postoje jos samo boje. Plijen je vec podjeljen. Imacemo tri podjednako jaka kndidata za gradonacelnika stim da ce SDA-ov imati prednost od par stotinjak glasova. Ukoliko se ne desi cudo.ze kalanga wrote:Hvala na odgovoru, biću iskren ne pratim toliko, pa me malo čudi taj spoj?! SBB?
- fosna2014
#696 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Bubo je placen da pokupi 1000-2000 glasova od gradske raje i to je to. Tako da ce Jusic na kraju postati nacelnik sa 8000-9000 glasova. Fazlic ce dogurati na 4000-5000, a dr. ca. 7000.Ridjobrki wrote:#BuboZna i koja još dvojica?fosna2014 wrote:U Bihacu postoje jos samo boje. Plijen je vec podjeljen. Imacemo tri podjednako jaka kndidata za gradonacelnika stim da ce SDA-ov imati prednost od par stotinjak glasova. Ukoliko se ne desi cudo.ze kalanga wrote:Hvala na odgovoru, biću iskren ne pratim toliko, pa me malo čudi taj spoj?! SBB?![]()
![]()
- Ridjobrki
#697 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Bubo je dovoljno budala da ono radi bez ikakvih para, pustimo teorije zavjere. Jusić uzima hladno a Šukiju i Haviću fino fakturisati odgovornost za to. Šukiju što se kandidirao da minira Havića a Haviću zato što nije ništa bolji od onog SDP-a koji je i ukopao Bihać. Čitam danas njegov intervju gdje iznosi kako će se obračunavati sa korupcijom a njegova ekipa institucionalizovala korupciju u Bihaću.fosna2014 wrote: Bubo je placen da pokupi 1000-2000 glasova od gradske raje i to je to. Tako da ce Jusic na kraju postati nacelnik sa 8000-9000 glasova. Fazlic ce dogurati na 4000-5000, a dr. ca. 7000.
-
walk_M-A-N
#698 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
http://thebosniatimes.ba/clanak/5750
Članak o Koldži tanak, još je i gore. U VMC je njegova zemlja za neboder, i onda nam sebi odobrava čuvenu "korekciju". I druge. On je nekako na kraju postao milioner.
Čuj prodaje li Hepok alkohol, glupog li pitanja, ma odakle pare da kupi Hepok i UPI-jevu imovinu?
I da ne bude bezvezna priča kako ovdje sda ne valja a kao imaju drugi, to ili je već slična bagra, kao što je bio Hadžić, ili je sad red da neko drugi uzima.
Ima li i u kome vrline i rada za opće dobro, na javnoj funkciji? Vjerovatno ne, jer ne možeš ni doći negdje ni opstati.
Članak o Koldži tanak, još je i gore. U VMC je njegova zemlja za neboder, i onda nam sebi odobrava čuvenu "korekciju". I druge. On je nekako na kraju postao milioner.
Čuj prodaje li Hepok alkohol, glupog li pitanja, ma odakle pare da kupi Hepok i UPI-jevu imovinu?
I da ne bude bezvezna priča kako ovdje sda ne valja a kao imaju drugi, to ili je već slična bagra, kao što je bio Hadžić, ili je sad red da neko drugi uzima.
Ima li i u kome vrline i rada za opće dobro, na javnoj funkciji? Vjerovatno ne, jer ne možeš ni doći negdje ni opstati.
- fosna2014
#699 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Meni je zao mog grada.Ridjobrki wrote:Bubo je dovoljno budala da ono radi bez ikakvih para, pustimo teorije zavjere. Jusić uzima hladno a Šukiju i Haviću fino fakturisati odgovornost za to. Šukiju što se kandidirao da minira Havića a Haviću zato što nije ništa bolji od onog SDP-a koji je i ukopao Bihać. Čitam danas njegov intervju gdje iznosi kako će se obračunavati sa korupcijom a njegova ekipa institucionalizovala korupciju u Bihaću.fosna2014 wrote: Bubo je placen da pokupi 1000-2000 glasova od gradske raje i to je to. Tako da ce Jusic na kraju postati nacelnik sa 8000-9000 glasova. Fazlic ce dogurati na 4000-5000, a dr. ca. 7000.
- Banksy
#700 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Nisi jedini...fosna2014 wrote:
Meni je zao mog grada.