Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
apsidejzi

#676 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by apsidejzi »

uglavnomja wrote:
apsidejzi wrote:Zar jucer nisu govorili da su nekakvi bjelorusi koji su presli na islam u pitanju a sad ovaj Najim se pojavi. Ovo je tacno razvlacenje pameti. Isto kao kad neki avion padne pa onda kamara teorija koje relativiziraju cinjenice i na kraju se kompanija izvuce bez kazne.

Mi obicni svijet nikada saznati necemo sta se zapravo ovdje desilo. Znamo samo ono sto nam serviraju.
ni jedan ozbiljan medij nije potvrdio to za bjeloruse. taman patka da se neko uhvati nove teorije zavjera :roll:

osim toga, slike su objavljene jos juce, vidi se fizionomija.

zna se sve. samo ko nece da zna, nikad nece saznati.
Mah, ozbiljan medij... evo su ozbiljni jutros potvrdili da je Najim uhapsen pa se predomislise. Razvlacenje pameti, kazem ti ja. Valja odrzavati vatru. Psihopatologija klikova i prodaje reklamnog prostora.
MyTao

#677 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote: Ne znam cemu tolike frustracije odjednom?
Mene to ne iritira nego nema potrebe da narod u BiH predstavljas pogresno i zlonamjerno.Svuda ima budala pa i kod nas.
A i nauci razliku između sretan i ravnodusan.
Frustracija je tu jer za razliku od nekih mene budale iritiraju. Od onih koji to pisu pa do onih koji govno zele prestaviti kao cokoladu...
MyTao

#678 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by MyTao »

Rampage wrote:
I to ti daje za pravo da vrijeđaš tuđa vjerska uvjerenja?

Da, imaš mozak i baš ga znaš koristiti, k'o i ova čudovišta što napraviše masakr u Belgiji.
Svako ima pravo da vjeruje u bilo koju bajku, a i ja da se smijem tom vjerovanju ako to zelim... zivimo u slobodnom svijetu. Mozda jeste ruzno za vidjeti, ali bolje i to nego da me boli kita sto je 20 ljudi izgubilo zivot danas...
LSD

#679 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

MyTao wrote:
Rampage wrote:

Da, imaš mozak i baš ga znaš koristiti, k'o i ova čudovišta što napraviše masakr u Belgiji.
Svako ima pravo da vjeruje u bilo koju bajku, a i ja da se smijem tom vjerovanju ako to zelim... zivimo u slobodnom svijetu. Mozda jeste ruzno za vidjeti, ali bolje i to nego da me boli kita sto je 20 ljudi izgubilo zivot danas...
Prekjuce je u Iraku izgubilo živote 43 ljudi, civila (ovo naglašavam)....jel te bilo briga za njihove živote :?
onako pošteno i iskreno odgovori ;-)
Rampage

#680 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Rampage »

MyTao wrote:
Rampage wrote:

Da se smiješ i usput da vrijeđaš? Jedva si dočekao priliku da, pod krinkom žaljenja ovih nesretnih žrtava, malo popljujueš po islamu.

Takvi kao ti sa svojim "slobodnim svijetom" i proizvode ova čudovišta.

Btw, tvoj prethodni post je prijavljen.
MyTao

#681 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by MyTao »

Rampage wrote:
MyTao wrote:
Rampage wrote:

Da se smiješ i usput da vrijeđaš? Jedva si dočekao priliku da, pod krinkom žaljenja ovih nesretnih žrtava, malo popljujueš po islamu.

Takvi kao ti sa svojim "slobodnim svijetom" i proizvode ova čudovišta.

Btw, tvoj prethodni post je prijavljen.
Djaba si me prijavio, ja nisam vrijedjao nikoga licno, vec pljujem po jednoj ideologiji... to je kao da si me prijavio sto pljujem po komunizmu, pa se neki komunista uvrijedio... Ovo je Slobodan svijet, imam pravo da kazem sta hocu sve dok licno ne ugrozim nekoga.

Smijao se nisam, jer je ovo tuzno... vrijedjao nisam jer ponavljam, vjera je ideologija otvorena za kritike... Ne zivimo u drzavi gdje vlada serijat vec demokratija.... a ova cudovista su product upravo tog serijata i ideologija a ne slobodnog svijeta, malo si se proracunao... osim ako vjerujes u teorije zavjere, onda sva pravila realnog svijeta ne vaze za tebe...
MyTao

#682 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by MyTao »

LSD wrote:
MyTao wrote:
Rampage wrote:

Prekjuce je u Iraku izgubilo živote 43 ljudi, civila (ovo naglašavam)....jel te bilo briga za njihove živote :?
onako pošteno i iskreno odgovori ;-)
Naravno... razlog zasto sam ja ovako samokritican i zasto mi smetaju ovakvi komentari je upravo sto sam i sam prosao kroz isto sranje. Ja znam kako je biti zrtva, i za mene nema razlike izmedju jednih i drugih... Ne tako davno sam i ja za malo bio onaj djecak sto je mrtav isplivao na kopno...

Isti oni koji ubijaju po Iraku rade to i po Evropi...
zateznistub

#683 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by zateznistub »

MyTao wrote:
Naravno... razlog zasto sam ja ovako samokritican i zasto mi smetaju ovakvi komentari je upravo sto sam i sam prosao kroz isto sranje. Ja znam kako je biti zrtva, i za mene nema razlike izmedju jednih i drugih... Ne tako davno sam i ja za malo bio onaj djecak sto je mrtav isplivao na kopno...

Ja ovo trubim kroz čitavu ovu temu...i nije mi jasno da neko moze vagati važnost nečije smrti spra druge...
MyTao

#684 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by MyTao »

zateznistub wrote:
MyTao wrote:

Ja ovo trubim kroz čitavu ovu temu...i nije mi jasno da neko moze vagati važnost nečije smrti spra druge...
Ma zaboli njih ona stvar za tim zrtvama, oni traze da zapadni mediji pisu o Iraku isto onoliko koliko pisu o Briselu... sto je van svake pameti. Zamisli samo da ljudi u Americi traze da mediji u Kini posvete isto paznje njima koliko to rade svom narodu :-) :-)
Mohamad Sissoko

#685 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Mohamad Sissoko »

MyTao wrote:
Mene to ne iritira nego nema potrebe da narod u BiH predstavljas pogresno i zlonamjerno.Svuda ima budala pa i kod nas.
Frustracija je tu jer za razliku od nekih mene budale iritiraju. Od onih koji to pisu pa do onih koji govno zele prestaviti kao cokoladu...
Kolicina mrznje koja odjednom izleti iz tebe prema svjetonazoru milliona ljudi meni govori da bas i nisi daleko od mrznje ovih islamskih terorista.
MyTao

#686 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:
Kolicina mrznje koja odjednom izleti iz tebe prema svjetonazoru milliona ljudi meni govori da bas i nisi daleko od mrznje ovih islamskih terorista.
Ne mrzim ja te ljude, pa moja sva familija su muslimani, kolege, i 95% prijatelja su muslimani... veliki broj poznanika, sve muslimani. Ja te ljude ne mrzim... ja sam samo kritican prema Islamu kao religiji jer ocigledno da moze uticati negativno na osobu (rekao sam moze, a ne da je to uvijek slucaj). Imam ja i prijatelja koji se navukao na dope, ja mrzim droge... a ne njega.
Mohamad Sissoko

#687 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote: Frustracija je tu jer za razliku od nekih mene budale iritiraju. Od onih koji to pisu pa do onih koji govno zele prestaviti kao cokoladu...
Ne mrzim ja te ljude, pa moja sva familija su muslimani, kolege, i 95% prijatelja su muslimani... veliki broj poznanika, sve muslimani. Ja te ljude ne mrzim... ja sam samo kritican prema Islamu kao religiji jer ocigledno da moze uticati negativno na osobu (rekao sam moze, a ne da je to uvijek slucaj). Imam ja i prijatelja koji se navukao na dope, ja mrzim droge... a ne njega.
Znaci kad neko mrzi homoseksualnost ne mrzi homoseksualce obavezno?
tandmand

#689 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tandmand »

tututuuuu wrote:Citam negdje da je ovaj trojac dosao sa sirijskog ratista. pa kako je moguce da su takvi uopce na slobodi a kamo li da hodaju po aerodromu i po EU bez ikakvog nadzora. Sigurnosne sluzbe Francuske i Belgije ocito nisu bas sposobne, ili zakoni nisu postimani ovom vremenu.
Da su poginuli dole u Siriji, bili bi "pali borci za slobodu, protiv diktatora Asada" a kad se živi vrate u Evropu, onda su ono što i jesu - teroristi.
tututuuuu

#690 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

MyTao wrote: Ne mrzim ja te ljude, pa moja sva familija su muslimani, kolege, i 95% prijatelja su muslimani... veliki broj poznanika, sve muslimani. Ja te ljude ne mrzim... ja sam samo kritican prema Islamu kao religiji jer ocigledno da moze uticati negativno na osobu (rekao sam moze, a ne da je to uvijek slucaj). Imam ja i prijatelja koji se navukao na dope, ja mrzim droge... a ne njega.
joj s kim se i ti raspravljas i kom se ti opravdavas. pa svakom s razumom je jasno da se dio bosanskih muslimana ovome, ako ne otvoreno onda potajno veseli. na kraju krajeva, ne ratuje par stotina bosanskih muslimana u Siriji protiv ISIL-a, zar ne.
tututuuuu

#691 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

tandmand wrote:
tututuuuu wrote:Citam negdje da je ovaj trojac dosao sa sirijskog ratista. pa kako je moguce da su takvi uopce na slobodi a kamo li da hodaju po aerodromu i po EU bez ikakvog nadzora. Sigurnosne sluzbe Francuske i Belgije ocito nisu bas sposobne, ili zakoni nisu postimani ovom vremenu.
Da su poginuli dole u Siriji, bili bi "pali borci za slobodu, protiv diktatora Asada" a kad se živi vrate u Evropu, onda su ono što i jesu - teroristi.
Meni, za razliku od dijela Bosnjaka borci protiv Assada nikad nisu bili borci za slobodu, vec vece zlo od Assad protiv kojeg se bore. Sjecam se kad se ovdje na forumu sve pristalice Assada nazivalao salonskim cetnicima, islamofobima itd... Danas je svakom valjda jasno ko su "borci za slobodu"
Last edited by tututuuuu on 23/03/2016 14:48, edited 1 time in total.
zateznistub

#692 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by zateznistub »

tututuuuu wrote:
MyTao wrote: Ne mrzim ja te ljude, pa moja sva familija su muslimani, kolege, i 95% prijatelja su muslimani... veliki broj poznanika, sve muslimani. Ja te ljude ne mrzim... ja sam samo kritican prema Islamu kao religiji jer ocigledno da moze uticati negativno na osobu (rekao sam moze, a ne da je to uvijek slucaj). Imam ja i prijatelja koji se navukao na dope, ja mrzim droge... a ne njega.
joj s kim se i ti raspravljas i kom se ti opravdavas. pa svakom s razumom je jasno da se dio bosanskih muslimana ovome, ako ne otvoreno onda potajno veseli. na kraju krajeva, ne ratuje par stotina bosanskih muslimana u Siriji protiv ISIL-a, zar ne.
a i ti smori sa bosanskim muslimanima...haj' ziv bio malo popusti...
MyTao

#693 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:
Ako ti je potreban gay sex kako bi skontao I imao jasnu sliku sta zelim reci, onda da, bas tako... whatever rocks your boat man...
ljevoruki

#694 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by ljevoruki »

LSD wrote: Slobodan si da mi otvoriš oci i prosvjetliš me ;-) ...unaprijed zahvalan
Da ponovim sta sam napisao jucer na ovoj temi:

Ova nasilna sekta ima svoju drzavu koja je izvor svog zla u islamskom svijetu.
A oni su kao cuvari islama. :run:
Prvo se treb sa njima obracunati, milom ili silom, pa onda krenuti prema sitnoj raji koja se raznosi po ulicama u zamjenu za dzenetske hurije. :(
Islam je u pogresnim rukama, zakasnio da se prilagodi modernom svijetu i sada cijeli svijet placa za to.
Dvije stotine godine nerada, ne ucenja, lijenosti i zapostavljanja polovine populacije nije ni moglo dati bolje rezultate.

Pripremam jedan dugi post na ovu tematiku, materijala ima dovoljno za objaviti knjigu.
tututuuuu

#695 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

zateznistub wrote:
tututuuuu wrote:
a i ti smori sa bosanskim muslimanima...haj' ziv bio malo popusti...
slobodno me zaobidji. ne znam gdje ja to smaram s bosanskim muslimanima, tek sam sad to spomenuo prvi put jer vidim da se covjek ovom tipu pravda za nesto sto je ocito dok se ovaj pravi blesav citavo vrijeme, oni o tome pricaju, ne ja. Drzi se teme a pusti ti mene sta ja radim odnosno ne radim.

To sto odredjene cinjenice zabole nije moj problem.
tandmand

#696 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tandmand »

tututuuuu wrote:
tandmand wrote: Da su poginuli dole u Siriji, bili bi "pali borci za slobodu, protiv diktatora Asada" a kad se živi vrate u Evropu, onda su ono što i jesu - teroristi.
Meni, za razliku od dijela Bosnjaka borci protiv Assada nikad nisu bili borci za slobodu, vec vece zlo od Assad protiv kojeg se bore. Sjecam se kad se ovdje na forumu sve pristalice Assada nazivalao salonskim cetnicima, islamofobima itd... Danas je svakom valjda jasno ko su "borci za slobodu"
Slažem se, mada sam ja mislio na dvoličnu, katastrofalnu politiku EU. Na kraju ispade da im je Berlusconi bio najpametniji. Kad je u pitanju Sirija, EU i radiklani islamisti imaju istu priču - "Asad mora otići", mada iz različitih pobuda.
Mohamad Sissoko

#697 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
MyTao wrote:
Ako ti je potreban gay sex kako bi skontao I imao jasnu sliku sta zelim reci, onda da, bas tako... whatever rocks your boat man...
Pa et recimo ako mrzis srpstvo kao dio identiteta nekog covjeka to po tebi ne znaci da mrzis Srbina ili ako mrzis fasizam kao dio svjetonazora fasiste ti obavezno ne mrzis ga ko osobu.Ispada da mozes mrzit fasizam al ne obavezno i Musolinija...al eto..svasta je moguce kod tebe
Zgoljo

#698 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Zgoljo »

Sve se to moze rijesiti da se hoce ali ocito da mocnicima odgovara ovakav haos i imamo samo dva izbora,mozemo ovako laprdati i dalje polarizirati svijet i produbljivati mrznju,sto i jeste cilj kreatora svega,ili mozemo pokusati gradjanskim aktivizmom,protestima i sl.pokusati isposlovati da se to prekine.
Ovo drugo nikome nije ni u primisli i zato cemo ovo gledati i dalje.
Ovdje nema nevinih,ukljucujuci i internet analiticare.
LSD

#699 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

ljevoruki wrote:
LSD wrote: Slobodan si da mi otvoriš oci i prosvjetliš me ;-) ...unaprijed zahvalan
Da ponovim sta sam napisao jucer na ovoj temi:

Ova nasilna sekta ima svoju drzavu koja je izvor svog zla u islamskom svijetu.
A oni su kao cuvari islama. :run:
Prvo se treb sa njima obracunati, milom ili silom, pa onda krenuti prema sitnoj raji koja se raznosi po ulicama u zamjenu za dzenetske hurije. :(
Islam je u pogresnim rukama, zakasnio da se prilagodi modernom svijetu i sada cijeli svijet placa za to.
Dvije stotine godine nerada, ne ucenja, lijenosti i zapostavljanja polovine populacije nije ni moglo dati bolje rezultate.

Pripremam jedan dugi post na ovu tematiku, materijala ima dovoljno za objaviti knjigu.
Kakvi ba cuvari islama :shock: šta pricas to

Nemaju oni nikakvu državu, oni su samo-proglašeni halifat kojeg niti jedna ulema svijeta nije priznala.

Pobogu, prestanite više povezivati demonski ISIL ili Boka Haram sa terminima poput : Allah,Islam, iman, džihad, muslimani, mumini, Kur'an, Poslanik, hadis, ehli bejt i slicno....nemojte lagati i obmanjivati neupucen narod, nemate to pravo.

To što oni tvrde da su muslimani, mudžahidi ili što sami sebe proglašavaju halifama, samo zato što nose brade - pa mogu i ja sam sad za sebe tvrditi da sam pametniji od Tesle i Ajnštajna, ali to nema veze sa mozgom.
tututuuuu

#700 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

tandmand wrote:
tututuuuu wrote:
tandmand wrote: Da su poginuli dole u Siriji, bili bi "pali borci za slobodu, protiv diktatora Asada" a kad se živi vrate u Evropu, onda su ono što i jesu - teroristi.
Slažem se, mada sam ja mislio na dvoličnu, katastrofalnu politiku EU. Na kraju ispade da im je Berlusconi bio najpametniji. Kad je u pitanju Sirija, EU i radiklani islamisti imaju istu priču - "Asad mora otići", mada iz različitih pobuda.
To je istina. Ja to tvrdim, EU politicari su potpuno nesposobni da se petljaju i nose s ovakvim stvarima, za razliku od Amerikanaca koji su kud i kamo na visem nivou. Opet kazem, meni je zao ljudi, kako god okrenes uvijek najvise stradaju oni koje niko nista ne pita, a EU politicari su katastrofa, ili su totalni idioti koji se petljaju u nesto sto je van njihove sposobnosti (u sto ja vjerujem), ili ih jednostavno nije briga za sve posljedice njihove politike.

Al eto, zelio sam reci da nije EU jedina u zabludi. A ovdje isti ti sto su pristalice Assada nazivali islamofobima, cetnicima pisu kako je EU ovo zasluzila jer se petlja u Siriju borbom protiv Assada. :D
Last edited by tututuuuu on 23/03/2016 15:13, edited 1 time in total.
Post Reply