Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Porodice Foht wrote:Moze li Islamska zajednica BiH sada stisnuti pa narediti da se tom zlikovcu i ne klanja dzenaza? A tako bi trebalo.
Još malo pa ga neće smjeti ni ukopati jer "nije zaslužio"
Mnogi ljudi nekim gestama u životu maltene nisu zaslužili pa eto obavi se.
Ne bi trebalo polemisati oko toga previše.Treba to dostojanstveno završiti,a ne da se to koristi za nekakva napucavanja i ljudsko pljuvanje.
Eno na Avazu su mu otišli do kuće, kelebere se snimaju i govore haj pozvoni možda neko otvori.
Meni je to jadno.I sad bi trebali polemisati oko toga?
Pa nije zasluzio!!
Tijelo se sahranjuje a ne osoba kao licnost sto smo je poznavali. Ti bi to bacio kerovima spalio i slicno.
Nismo toliko morbidni i od takve stvari se ne pravi fama.
Dzenaza je bila i onom sto je zaklao troje djece,nisi se javljao da kazes jel zasluzio ili nije.
Bezveze jedna tupa rasprava
vješalica wrote:
Tijelo se sahranjuje a ne osoba kao licnost sto smo je poznavali. Ti bi to bacio kerovima spalio i slicno.
Dzenaza je bila i onom sto je zaklao troje djece,nisi se javljao da kazes jel zasluzio ili nije.
Znaci frajer rokne cetvero ljudi moze, a da je izvrsio samoubistvo da ne dozvoli da se preda policiji ne moze?
vješalica wrote:
Znaci frajer rokne cetvero ljudi moze, a da je izvrsio samoubistvo da ne dozvoli da se preda policiji ne moze?
vješalica wrote:
Ne referisi se na mene nego na onoga ko kaze da ne zasluzuje sahranu
Ne znam ni sta hoces da kazes ni kome upucujes pitanja
vješalica wrote:
Što ne bi mog'o ako je izvršio samoubistvo ? Ja sam bio na jednoj dzenazi gdje je osoba izvrsila samoubistvo. A nisam čuo da negdje nisu klanjali takvim osobama ?
vješalica wrote:
Što ne bi mog'o ako je izvršio samoubistvo ? Ja sam bio na jednoj dzenazi gdje je osoba izvrsila samoubistvo. A nisam čuo da negdje nisu klanjali takvim osobama ?
Although Islam recognises no intermediary between humans and God, such as a clergy, there are special committees in the Indian subcontinent that decide on matters such as the burial in sacred ground of a person who has committed suicide. Ulamas (high ranking Muslim jurists) guide the Muslim world on the interpretation of the Koran and the Hadith.
Janjicar wrote:
Although Islam recognises no intermediary between humans and God, such as a clergy, there are special committees in the Indian subcontinent that decide on matters such as the burial in sacred ground of a person who has committed suicide. Ulamas (high ranking Muslim jurists) guide the Muslim world on the interpretation of the Koran and the Hadith.
Pričam ti o praksi tradicionalnog Islama koji se praktikuje u BiH, ja još nisam sreo Imama koji nije htio ukopati nekog zbog samoubistva.
Janjicar wrote:
Pričam ti o praksi tradicionalnog Islama koji se praktikuje u BiH, ja još nisam sreo Imama koji nije htio ukopati nekog zbog samoubistva.
Kad je u pitanju suicid, jedino mislim pravoslavna crkva ne pravi opelo i katolička.
Ali ovdje nije rječ o suicidu nego je čovjek likvidiran u razmjeni vatre.
Gačićeva kuća nakon svega što se izdešavalo i dalje izaziva zebnju kod komšija. Niti joj ko prilazi niti ko želi imati išta s njegovom imovinom. Reporteri „Avaza“ jučer su obišli i njegovu kuću. Zvono ne radi, vrata koja vode na sprat kuće su zamandaljena i zakucana daskama. U pomoćnom objektu razbijena stakla na prozorima i vratima. Unutra alat. S druge strane kuće ulaz u podrum. U njemu nekoliko kaca za kiseljenje voća.
Doznajemo da je Gačić šumu platio 60.000 KM. Kasnije je prodavao drva iz te šume, a zarađeni novac planirao uložiti u biznis s voćem. Namjeravao je kupiti pakirnicu i u podrumu je osposobiti za pakiranje voća s imanja.
Reporteri Avaza se zajebavali i kleberili ovom nesretniku i prave se pošteni ko i gazda im monstrum narko-kartelski
Što se tiče ideje o biznisu sa voćem,nažalost,da je bogdo samo u tom smjeru njegov život krenuo.
moonca wrote:Zasto pilicija nije pucala na incident ispred Americke ambasade - prije par godina - na bradatog gospodina sa oruzjem u rukama
Njega su trebali zivog, bradati znaju raditi u celijama, grupama tako da je Mevlid (haman da mu je tako ime) bio vrijedniji ziv nego mrtav jer realno mogli su ga ubiti hiljadu puta na sto raznih nacina. Vec nakon prvog rafala je mogao biti upucam PS je u neposrednoj blizini.
Ovaj niko nije trebao ziv a haman da ni on nije htio da dalje zivi.
moonca wrote:Zasto pilicija nije pucala na incident ispred Americke ambasade - prije par godina - na bradatog gospodina sa oruzjem u rukama
Njega su trebali zivog, bradati znaju raditi u celijama, grupama tako da je Mevlid (haman da mu je tako ime) bio vrijedniji ziv nego mrtav jer realno mogli su ga ubiti hiljadu puta na sto raznih nacina. Vec nakon prvog rafala je mogao biti upucam PS je u neposrednoj blizini.
Pa sakrila se policija i virkala iza coskova-cekala specijalce koji umalo ne izgidose... nemoj mi samo reci da policajci nemaju ovlasti da pucaju na covjeka koji rafala u centru grada ispred ambasade i ps i to bez da razmisle ili pitaju mogu li pucati...
славянин wrote:
Pa sakrila se policija i virkala iza coskova-cekala specijalce koji umalo ne izgidose... nemoj mi samo reci da policajci nemaju ovlasti da pucaju na covjeka koji rafala u centru grada ispred ambasade i ps i to bez da razmisle ili pitaju mogu li pucati...
Ne znam zasto umal neizgidose, nije pitanje imaju li ovlasti ili nemaju, nisu htjeli da ga ubiju i postojala su i naredjenja u tom pravcu, znaci trebalo ga je onesposobiti a za precizan i pouzdan pogodak bolje je cekati specijalce koji su i sa oruzanjem opremljeni u tom pravcu. Znam da si prilicno aktivan na temi domaca NI i da se razumijes u naoruzanje tako da mislim da znas bolje do mene koja su oruzija podobnije za ovu vrstu zadatka
Korisničkoime wrote:
Ne znam zasto umal neizgidose, nije pitanje imaju li ovlasti ili nemaju, nisu htjeli da ga ubiju i postojala su i naredjenja u tom pravcu, znaci trebalo ga je onesposobiti a za precizan i pouzdan pogodak bolje je cekati specijalce koji su i sa oruzanjem opremljeni u tom pravcu. Znam da si prilicno aktivan na temi domaca NI i da se razumijes u naoruzanje tako da mislim da znas bolje do mene koja su oruzija podobnije za ovu vrstu zadatka
Zato sto su zalutali specijalci sa kombijem i slucajno izletili pred njega pa u rikverc - srecom dali se i on zbunio ili nije htio pucati dobro su prosli jer su krenuli u rikverc kada su skontali...
Da razumijem ja pristup da se ceka da nije bukvalno ispred stanice a desetine ljudi su ugrozene... ne znam dali je iko pucao prema njemu uopste prije snajpera.Pokusavam da kazem u tom momentu kada je otvorio vatru ... ocekivati je da ce policija uzeti puske (kojih ima u PS) i odmah odgovoriti na vatru kako bi sprijecili da neko strada ... medjutim iznenadilo me da su cekali bukvalno sat vremena da ga snajper neutralise - opet sreca nije niko poginuo.
Bivši policajac Suad F. pušten iz zatvora kako bi bio s djecom: Premlatio svoju 14-godišnju kćer, davio je, bacao je po ulici i glavom nabijao u zid
Znaš kako izgleda liječe od alkoholizma barem u Sa?
Drotovi dobiju terapiju (obična raja ne) koju trebaju da piju (samokontrolisano) i koja u slucaju konzumiranja alkohola izaziva mucninu i povracanje. Niko te ne kontrolise da li si popio.
Takode dobijes i apaurine, te se organiziraju grupne sesije priča i razgovor tako to.
Mevlida nisu odma skinuli iz dva razloga, prvi je vec djelimicno opisan u gonjem postu a i bojalo se nema kakav eksploziv na sebi koji bi se aktivirao a drugi razlog je nije se znalo ko da ga onesposobi sipa ili mup ks....jer sipa cuva objekat na kojeg puca sa tramvajske koja je pod kontrolom mupa ks....znam smijesno ali to je jos jedan razlog za centrealizovane policijske strukture, koje kriminalnoj vlasti ne odgovaraju
Bivši policajac Suad F. pušten iz zatvora kako bi bio s djecom: Premlatio svoju 14-godišnju kćer, davio je, bacao je po ulici i glavom nabijao u zid
Znaš kako izgleda liječe od alkoholizma barem u Sa?
Drotovi dobiju terapiju (obična raja ne) koju trebaju da piju (samokontrolisano) i koja u slucaju konzumiranja alkohola izaziva mucninu i povracanje. Niko te ne kontrolise da li si popio.
Takode dobijes i apaurine, te se organiziraju grupne sesije priča i razgovor tako to.
Svi dobiju potrebnu terapiju. Normalno da se pije samokontrolisano - niko te ne tjera da se liječiš. Naravno da se i kontroliše - na prepad - onaj ko se provali po ko zna koji put, bude izbačen. Ne dobiješ kilo apaurina, pa da ih ždereš kad hoćeš, nego se propišu po potrebi. Grupne terapije različitih sadržaja su jedna od osnova za liječenje svih vrsta ovisnosti.
Tako je to bilo prije 8 godina - barem u Sarajevu.
pa jeste dobrovoljno tebi koja nisi opasna odnosno nisi počinila krivično djelo, nego si se sama javila. ali postoji i obavezno liječenje koje se izriče u krivičnom postupku. u ovom tekstu piše da jeste to bilo. i naravno da bi obavezno liječenje izrečeno krivičnom presudom moralo biti strogo nadzirano...
JThomas wrote:pa jeste dobrovoljno tebi koja nisi opasna odnosno nisi počinila krivično djelo, nego si se sama javila. ali postoji i obavezno liječenje koje se izriče u krivičnom postupku. u ovom tekstu piše da jeste to bilo. i naravno da bi obavezno liječenje izrečeno krivičnom presudom moralo biti strogo nadzirano...
Upravu si. Na kraju i ti takvi završe s normalnom rajom u grupi - ne mogu ih držati na psihijatriji ili zatvoru vječno... ili plate kauciju ili šta već... ne treba čovjek ovo ni čitati majke mi
Kod mene je dobrovoljno, ali i obavezno nema nacina da se kontrolise da li neko pije terapiju ili ne. Cak iako je popije moze da ode u WC da je povrati.
Apaurini su vam za spavanje, nisu bas za smirenja. Za smirenja su bolji tipa Azolar sto ja pijem.
Ali uzimanje boba nerjesava problem. Ako je neko nasilan bit ce vecinom idalje nasilan i sa bobama, a pogotovo nerjesava alkoholizam pa ni druge neke probleme, dublje prirode. To samo psihoterapije mogu rijesiti, drzava sa zakonima, ogranicenjima itd.
Jos ako su u pitanju zivotni problemi kao u mene. Sreca evo polako se pokrenulo kod mene rjesavanje toga.