Galaxy S7

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#676 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Skupa zajebancija za nešto što ćeš jako rijetko koristiti...
arnes_king

#677 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Mea_parvitas wrote:
arnes_king wrote:Koristite li bezicno punjenje? Ja imam zelju da nabavim, ali original samsungov punjac je 59€, a imaju ovi neki "divlji" kod nas sto su 20-30KM ali taj ga ja mislim ne moze za mjesec napuniti ... kakva su vasa iskustva?
Po meni je taj bezicni obicno sranje, ne mozes pomjeriti telefon, tj. uzeti ga u ruke i svaki put prekidas punjenje, bolja je opcija ustekati kabal, brza, sigurnija, itd. Ja imam taj bezicni ali zaista nemam potrebe za posjedovanjem istog.
Koji je tacno, kolio je ampera i kakva je brzina punjenja? Ukoliko mi odgovara, da se dogovorimo da kupim :)
arnes_king

#678 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

shalla wrote:Skupa zajebancija za nešto što ćeš jako rijetko koristiti...
Pa ima vala situacija kada bi mi bas bio koristan, tako da bih mogao prezaliti da jednom dam te pare. A jos kad vidim kako ljudi uz pomoc magneta naprave jos bolju verziju toga, jer onda ga mozete i u autu koristiti i to samo sto naslonite mob, i on stoji uspravno "zakacen"
probook

#679 Re: Galaxy S7

Post by probook »

shalla wrote:Nemoj nam ništa kolutati očima, mi se kunemo u ovaj widget :mrgreen:
Extra je greskom stavih ovaj smajli :lol:

Btw sto se tice punjenja ja ne koristim org. samsungov punjac posto nema opcije u sistemu da onemoguci brzo punjenje, a posto punim tel preko noci to mi ne treba (tel je A5 2016)
arnes_king

#680 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

probook wrote:
shalla wrote:Nemoj nam ništa kolutati očima, mi se kunemo u ovaj widget :mrgreen:
Extra je greskom stavih ovaj smajli :lol:

Btw sto se tice punjenja ja ne koristim org. samsungov punjac posto nema opcije u sistemu da onemoguci brzo punjenje, a posto punim tel preko noci to mi ne treba (tel je A5 2016)
Pa kako nemas opciju da ugasis brzo punjenje? To mora biti na svakom modelu, otvoris postavke, pa baterija, pa na dnu imas brzo punjenje. A ja ne vidim svrhu gasenja brzog punjenja ali hajd... EDIT: Tek vidim da ti je tel A5 mislio sam da je s7, tako da ne znam ali opet pogledaj i na google vjerujem da se moze nekako ugasiti.

Nego meni je glupo kako samsungov originalni punjac kada se ugasi brzo punjenje treba 4-8 sati da napuni telefon, dok auto punjac koji sam platio 10-ak KM i koji je 2.1Amp puni ga skoro kao i brzi punjac (cca 2 sata), malo sporije, a na mob prikazuje da je normalno punjenje (jer punjac nije fast charger)...
aj_ba

#681 Re: Galaxy S7

Post by aj_ba »

Image

I font najbolji na svijetu. Zna @shalla
arnes_king

#682 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Kako je meni bezveze sto niko ne pridaje paznju ovom AOD i night clock. Obe funkcije imaju vrhunskog potencijala, kako sistemski, tako i puten aplikacija sa play store-a, ali niko nista ne pravi zanimljivo.

Hajde eto AOD cemo dobiti novi sa Nougat azuriranjem, i tu ce biti stvarno sve ono sto je falilo. Ali ovaj night clock, edge panel i edge feed ostase siromasni. Meni je edge feed (ono sto kad povucete dok je tel zakljucan prstom gore dole gore pa se pojavi) extra stvar, slicno kao nigth clock samo mogucnost kostumizacije i nije staticno. Ali nema puno stvari za download, isto kao i edge paneli.... i ono sto ima skoro sve se placa.

A sto me najvise cudi jeste to da cak ni na xda developers se niko time ne zabavlja ... kakvo je vase misljenje o ovom svemu?

Ja licno koristim AOD, koristim edge panele i korisni su mi, i takodjer koristim po koji edge feed. Tu sam sebi nastimao da imam kontrole za music player, tako da kada sam u autu pustam muziku s moba (aux kabal) i onda nemam potrebe otkljucavati mob nego samo pokrenem edge feed i imam informacije o pjesmi, play, stop, next i previous tipku sto je bas extra na rubnom zaslonu.
Drvosjeca iz Dejcica

#683 Re: Galaxy S7

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

arnes_king wrote:Kako je meni bezveze sto niko ne pridaje paznju ovom AOD i night clock. Obe funkcije imaju vrhunskog potencijala, kako sistemski, tako i puten aplikacija sa play store-a, ali niko nista ne pravi zanimljivo.

Hajde eto AOD cemo dobiti novi sa Nougat azuriranjem, i tu ce biti stvarno sve ono sto je falilo. Ali ovaj night clock, edge panel i edge feed ostase siromasni. Meni je edge feed (ono sto kad povucete dok je tel zakljucan prstom gore dole gore pa se pojavi) extra stvar, slicno kao nigth clock samo mogucnost kostumizacije i nije staticno. Ali nema puno stvari za download, isto kao i edge paneli.... i ono sto ima skoro sve se placa.

A sto me najvise cudi jeste to da cak ni na xda developers se niko time ne zabavlja ... kakvo je vase misljenje o ovom svemu?

Ja licno koristim AOD, koristim edge panele i korisni su mi, i takodjer koristim po koji edge feed. Tu sam sebi nastimao da imam kontrole za music player, tako da kada sam u autu pustam muziku s moba (aux kabal) i onda nemam potrebe otkljucavati mob nego samo pokrenem edge feed i imam informacije o pjesmi, play, stop, next i previous tipku sto je bas extra na rubnom zaslonu.
Koristim ja obje funkcije i fakat su dobre. Ja u autu imam Bluetooth tako da kada slušam muziku preko mobitela samo preko komandi na volanu šaltam muziku, extra stvar pogotovo za vrijeme dužiš vožnji.
shalla

#684 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

arnes_king wrote:Kako je meni bezveze sto niko ne pridaje paznju ovom AOD i night clock. Obe funkcije imaju vrhunskog potencijala, kako sistemski, tako i puten aplikacija sa play store-a, ali niko nista ne pravi zanimljivo.

Koristim ja i edge panel i edge feed, imam 3 panela (kontakte, aplikacije i vrijeme) a na feedu sam naštimao briefing feed i Yahoo sport. Ne kontam kako si naštimao kontrole za music player na feedu, ja ih nisam našao?
arnes_king

#685 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

Pa i nema standardno kontrole za muziku, ja sam to naletio na internetu, neki se fajl instalira i onda radi.

Mislim da je ovo:

http://forum.xda-developers.com/s7-edge ... l-t3365528

Ja koristim samsungov music player ali radi i za druge, ima na toj temi navedeno.

EDIT: Postoji takodjer tema na xda (koju sada ne mogu naci) u kojoj ima lista aplikacija sa play store-a koje koriste na neki nacin edge display, bilo da se radi o note edge, s6 edge ili s7 edge. Uglavnom nakon instalacije bilo koje od tih aplikacija dobije se nova mogucnost automatski na edge displaju, bilo da je feed ili u drugom obliku.
avaks

#686 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Za korisnike SD kartica, kakve su vam brzine pisanja na iste i da li snimate 4K video na njih?
Ja naručih sebi Samsung Evo+ pa sad kontam hoće li moći 4K video ili će biti snimati na internu pa prebacivati na karticu :-)
shalla

#687 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

avaks wrote:Za korisnike SD kartica, kakve su vam brzine pisanja na iste i da li snimate 4K video na njih?
Ja naručih sebi Samsung Evo+ pa sad kontam hoće li moći 4K video ili će biti snimati na internu pa prebacivati na karticu :-)
Ja imam neku koju sam kupio u Imtec-u od 64GB, radi hvala Bogu besprijekorno. 4K ne snimam, jbg glupo mi da mi klip od 10 sekundi zauzima 100 MB, nit ga poslat nekome ni ništa, da ne pričam o nekim snimcima dužeg trajanja i možebitno eksplicitnog sadržaja :mrgreen:
avaks

#688 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Standard jbg :mrgreen:
Ko nam je kriv što ne pratimo te trendove, sljedeća olimpijada u 8K a mi još ni do FHD nismo stigli :lol:
Koliko vidim 80/20 je ova Evo +, znači biće šućmurasto :D
arnes_king

#689 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

avaks wrote:Za korisnike SD kartica, kakve su vam brzine pisanja na iste i da li snimate 4K video na njih?
Ja koristim Sandisk 32GB klasa 10 UHS 1 kako mi se cini. Nemoj bezveze trositi prevelike pare na neke "prebrze" kartice jer interni cip koji cita karticu ne podrzava ove najbrze kartice trenutne, ima ogranicenje.

Ja sa svojom nisam imao problema, jedino kad restartujem mob sto treba malo vremena dok se ucitaju appovi koji su prebaceni na SD i kada na kompu otvorim folder na kartici gdje su slike (1270 slika 6.6GB) nekad treba malo vise vremena da ih sve pokaze, ali nekad ide brzo.
avaks

#690 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

I ova je UHS 1, koliko vidim za 4K preporučuju UHS 3 (zbog bržeg pisanja) ali izgleda da ću kombinovati kao što sam naveo. Snimati na internu pa prebacivati ako već budem a inače i ja 1080p snimam ali 4k je budućnost i neka klipova u tom formatu, kad tad će i kod nas to da bude standard...
Uglavnom aplikacije neću držati na sd, samo fotografije, video i muziku te filmove eventualno.
shalla

#691 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

:sad:
shalla

#692 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Ima li ko ideju kako srediti to što mi nova launcher odjednom ne prikazuje one "unread count badges"?

Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
Maharadza

#693 Re: Galaxy S7

Post by Maharadza »

shalla wrote:Ima li ko ideju kako srediti to što mi nova launcher odjednom ne prikazuje one "unread count badges"?

(Re)instaliraj Tesla Unread: https://play.google.com/store/apps/deta ... fier&hl=hr :thumbup:
avaks

#694 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

Dešavalo mi se, samo upalim i ugasim u Nova postavkama i dela o5...
Kontam da nije neka caka oko uštede energija pa ti disable taj Tesla Unread.
Dr Kova

#695 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

Skinite FyingBlue temu, predivna je :thumbup:
shalla

#696 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Buckethead wrote:Skinite FyingBlue temu, predivna je :thumbup:
To ona sa avionom?
Dr Kova

#697 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

shalla wrote:
Buckethead wrote:Skinite FyingBlue temu, predivna je :thumbup:
To ona sa avionom?
jest jest :thumbup:
shalla

#698 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Imao je, obrisao [emoji16]

Ja koristim ovu "dark simple", u kombinaciji sa Nova launcherom...

Image

Image

Također, pogledaj "montaze" temu, i ona izgleda dobro skroz...

aj_ba

#699 Re: Galaxy S7

Post by aj_ba »

Nisu mi nešto dobre ove teme za s7, ali sad evo vidim ovu Flying Blue i sviđa mi se [emoji1]
sumirprimus

#700 Re: Galaxy S7

Post by sumirprimus »

da pitam ovde, kupila mi hanuma za rodjendan galaksi note 7 .valjal cemu?posto bi ga mogo tusnut?
Post Reply