Australian Open 2016
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
breuer
#676 Re: Australian Open 2016
jbg, žao mi je što neće biti "ić" finale...
-
radostan dan
#677 Re: Australian Open 2016
ne...shmizlica wrote:jel raonić još igra
statira.
- shmizlica
#678 Re: Australian Open 2016
pa ebiga, tako mislim....naravno da se nekad i preokrene, ko kad je vinci okrenula serenu, recimoradostan dan wrote:
ne...vala i vi pretjerujete.
majke mi, tačno je kenjac u pravu...više se ne treba raspravljati, a priori je - novak pobjednik u svakom meču.
jbt, ko da vas ne znam 6 godina, i ko da ste juče počeli pratiti tenis...jeste on favorit u svakom meču, ali da svaki dobije još u taksiju na putu do rl arene - teško.
-
radostan dan
#679 Re: Australian Open 2016
da, ali će sutra prvi put ući u finale rasterećen i od medija, i od javnosti, i od tenisa, i od samog sebe.
uzeo je dvije gs titule, uzeo je zlato, donio im je slataru, čeka bebu...objektivno, svako ko bi mu bilo šta prigovorio i prije i poslije meča, bio bi tešta džukela i zasluživao bi samo prezir i ništa više.
uzeo je dvije gs titule, uzeo je zlato, donio im je slataru, čeka bebu...objektivno, svako ko bi mu bilo šta prigovorio i prije i poslije meča, bio bi tešta džukela i zasluživao bi samo prezir i ništa više.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#680 Re: Australian Open 2016
Da je bogdo ta nacionalna strana price budalastinja....no, slazem se, ni mene taj aspekt price ne zanima, to je vise za podgrijavanje price na forumu.zarko.filip wrote: Licno,sto se mene tice varnice su vece jer je Rafa,bar po meni,mnogo veci sportista od Rodzera.Rece jedan obican Englez za Rodzera da je veliki teniser ali izuzetno los gubitnik.Pogledaj izjave kada Rafa izgubi a pogledaj izjave kada izgubi Rodzer(ne protiv Novaka).Rafa u principu cestita,kaze da je protivnik bio bolji a kod Rodzera uvek ima ali...
Juce si pisao o malicioznosti sa "nase"strane sto ga Novak nije rasturio i u trecem setu.Seti se prstica na RG od strane Rodzera.To po meni nije nikako sportski a pogotovo godspodski.
Na kraju krajeva,jos pre pojave Novaka uvek sam navijao za Rafu.Prica o Srbima,Bosnjacima(za sada nema Hrvata)je budalastinja.
Mozda je Roger malo veci filozof od Rafajla (zbog ubacivanja tog ali), no uglavnom i on sportski cestita protivniku.
Vidi, Novak je prosao put od sirovog Balkanca do skolovanog sportiste. Ucio, kupio putem. Svaka mu cast na tome.
Ne mogu se sjetiti nikakvih prstica. Podsjeti, ziv bio, nikako mi ne naumpada.
-
nema me tamo
#681 Re: Australian Open 2016
Kakva lažna skromnost hahaha.
Ne uzme li ga dođi odsjeci mi ga odma.

Ne uzme li ga dođi odsjeci mi ga odma.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#682 Re: Australian Open 2016
Cekao je i Novak, pa ga to nije omelo da dere sve redom.radostan dan wrote:da, ali će sutra prvi put ući u finale rasterećen i od medija, i od javnosti, i od tenisa, i od samog sebe.
Mozda je rasterecen, ali nikad nije bio dalje od trofeja, a tako blizu.
Ako uzme set -ja mu skidam kapu.
I ne, nema mu se sta prigovarati. Nije on konkurencija Novaku u ovom momentu.
-
nikimostar
#683 Re: Australian Open 2016
ma daj boze samo da ga ne obruka u finalu 
- zarko.filip
#684 Re: Australian Open 2016
Polufinale RG 2011 koje je dobio Rodzer sa 3:1 i time prekinuo Novakov niz i mogucnost da obori rekord.Svaka cast,dobio zasluzeno ali na kraju mase prstom.Tomahawk11 wrote:Da je bogdo ta nacionalna strana price budalastinja....no, slazem se, ni mene taj aspekt price ne zanima, to je vise za podgrijavanje price na forumu.zarko.filip wrote: Licno,sto se mene tice varnice su vece jer je Rafa,bar po meni,mnogo veci sportista od Rodzera.Rece jedan obican Englez za Rodzera da je veliki teniser ali izuzetno los gubitnik.Pogledaj izjave kada Rafa izgubi a pogledaj izjave kada izgubi Rodzer(ne protiv Novaka).Rafa u principu cestita,kaze da je protivnik bio bolji a kod Rodzera uvek ima ali...
Juce si pisao o malicioznosti sa "nase"strane sto ga Novak nije rasturio i u trecem setu.Seti se prstica na RG od strane Rodzera.To po meni nije nikako sportski a pogotovo godspodski.
Na kraju krajeva,jos pre pojave Novaka uvek sam navijao za Rafu.Prica o Srbima,Bosnjacima(za sada nema Hrvata)je budalastinja.
Mozda je Roger malo veci filozof od Rafajla (zbog ubacivanja tog ali), no uglavnom i on sportski cestita protivniku.
Vidi, Novak je prosao put od sirovog Balkanca do skolovanog sportiste. Ucio, kupio putem. Svaka mu cast na tome.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#685 Re: Australian Open 2016
Ja Novaku, zamjeram samo one predaje u mecevima, u proslosti, kad se zalio na vrucinu, bolove, iscrpljenost a mislim da je ipak bilo do psihe, jer se u tim momentima nije mogao nositi, sa Rodzerom, Rafom, pa se pribjegavalo takvim potezima. Sad, to je totalno druga dimenzija kad je Novak u pitanju, nesalomljiv, rece jedan komentator. Ne zamjeram mu sto je srbin, sto dize tri prsta, sto ponekad pokaze balkan mentalitet, jer je prije svega veliki teniser a i covjek, a ima u njemu jos potencijala.
- ultima_palabra
#686 Re: Australian Open 2016
Maše prstom prema svom boksu... možda je rekao treneru da će on biti taj koji će dobiti Novaka i prekinuti niz od 40+ pobjeda, a ovaj mu nije vjerovao?
- zarko.filip
#687 Re: Australian Open 2016
I onda je mrmot zavio cokoladu.ultima_palabra wrote:Maše prstom prema svom boksu... možda je rekao treneru da će on biti taj koji će dobiti Novaka i prekinuti niz od 40+ pobjeda, a ovaj mu nije vjerovao?
-
radostan dan
#688 Re: Australian Open 2016
ne bih da ga branim (RF), i meni je bilo vokri, ali - mahao je svom boksu...(još gore
)
-
radostan dan
#689 Re: Australian Open 2016
dobro, ok...konektovan wrote:Ja Novaku, zamjeram samo one predaje u mecevima, u proslosti, kad se zalio na vrucinu, bolove, iscrpljenost a mislim da je ipak bilo do psihe, jer se u tim momentima nije mogao nositi, sa Rodzerom, Rafom, pa se pribjegavalo takvim potezima.
ali znaš li koliko je on imao operacija od tad?
jesi li tada npr znao da on nos sočiva? ili da boluje od lakšeg oblika astme?
nadalu je predavao mečeve, ako se sjećaš ili ako si gledao - zbog žuljeva na prstima i petama, snimile su to kamere, i krvave čarape, i doktora koji previja rane, itd, itd. zbog istog je npr nišikori izgubio od čilića, ili bar nije pružio jači otpor.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#690 Re: Australian Open 2016
Ne mogu se sjetiti tog detalja.zarko.filip wrote:Polufinale RG 2011 koje je dobio Rodzer sa 3:1 i time prekinuo Novakov niz i mogucnost da obori rekord.Svaka cast,dobio zasluzeno ali na kraju mase prstom.Tomahawk11 wrote:Da je bogdo ta nacionalna strana price budalastinja....no, slazem se, ni mene taj aspekt price ne zanima, to je vise za podgrijavanje price na forumu.zarko.filip wrote: Licno,sto se mene tice varnice su vece jer je Rafa,bar po meni,mnogo veci sportista od Rodzera.Rece jedan obican Englez za Rodzera da je veliki teniser ali izuzetno los gubitnik.Pogledaj izjave kada Rafa izgubi a pogledaj izjave kada izgubi Rodzer(ne protiv Novaka).Rafa u principu cestita,kaze da je protivnik bio bolji a kod Rodzera uvek ima ali...
Cekaj, rekao si da je los gubitnik, a onda spomenes nesto sto je uradio kad je pobijedio. Pazi, i on je covjek od mesa, sigurno je da ga je ponijelo, moment kad pobijedis velikog protivnika. Pa Rafa svaki put zabacuje rucku kad osvoji poen, pa nikom nista. Pa i Novak je imao neprimjerenih proslava, no ja to ne bih okarakterisao kao nesto sto bilo koga od njih umanjuje kao sportistu.
Zamisli sad kad bi krenuli od Rafinog cupanja gaca iz shupka
- Dr Kova
#691 Re: Australian Open 2016
Je li to ovo?

- Leopold_IV
#692 Re: Australian Open 2016
Robredo 2008?radostan dan wrote:dobro, ok...konektovan wrote:Ja Novaku, zamjeram samo one predaje u mecevima, u proslosti, kad se zalio na vrucinu, bolove, iscrpljenost a mislim da je ipak bilo do psihe, jer se u tim momentima nije mogao nositi, sa Rodzerom, Rafom, pa se pribjegavalo takvim potezima.
nadalu je predavao mečeve, ako se sjećaš ili ako si gledao - zbog žuljeva na prstima i petama, snimile su to kamere, i krvave čarape, i doktora koji previja rane, itd, itd. zbog istog je npr nišikori izgubio od čilića, ili bar nije pružio jači otpor.
- Leopold_IV
#693 Re: Australian Open 2016
Jeste, Soderling i to tokom meča u Wimbledonu, baš mu je lijepo pokazao kako to izgleda, pa se od tada ne šmekaju...Tomahawk11 wrote: Zamisli sad kad bi krenuli od Rafinog cupanja gaca iz shupkaMozda je nekom i to neugodno, no nije jos niko od protivnika komentarisao. Zasad su zalbe kontra stenjanja na terenu, pogotovo zenski dio
-
radostan dan
#694 Re: Australian Open 2016
jeste...Buckethead wrote:Je li to ovo?
-
radostan dan
#695 Re: Australian Open 2016
radostan dan wrote:jeste...Buckethead wrote:Je li to ovo?
sad je ovo -

-
radostan dan
#696 Re: Australian Open 2016
Leopold_IV wrote:Robredo 2008?radostan dan wrote:dobro, ok...konektovan wrote:Ja Novaku, zamjeram samo one predaje u mecevima, u proslosti, kad se zalio na vrucinu, bolove, iscrpljenost a mislim da je ipak bilo do psihe, jer se u tim momentima nije mogao nositi, sa Rodzerom, Rafom, pa se pribjegavalo takvim potezima.
laringitis akuta...
- ultima_palabra
#697 Re: Australian Open 2016
Nema ništa gore u tenisu od mečeva Đoković-Murray, možda jedino Simon-Monfils
Da je Raonic dobio, moglo se i pogledati, ovako će biti 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#698 Re: Australian Open 2016
Znaci, bila je reakcijaLeopold_IV wrote:Jeste, Soderling i to tokom meča u Wimbledonu, baš mu je lijepo pokazao kako to izgleda, pa se od tada ne šmekaju...Tomahawk11 wrote: Zamisli sad kad bi krenuli od Rafinog cupanja gaca iz shupkaMozda je nekom i to neugodno, no nije jos niko od protivnika komentarisao. Zasad su zalbe kontra stenjanja na terenu, pogotovo zenski dio
Hm, ja to vodim pod cuveni Rafin ritual, al mogu misliti iritacije protivnika, pogotovo dok gubis od istog, a on namjesta gace
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#699 Re: Australian Open 2016
Kontam sta zeko sprema, na svoju cuvenu defanzivu se i ranije mogao popishati protiv Novaka, sad pogotovo.ultima_palabra wrote:Nema ništa gore u tenisu od mečeva Đoković-Murray, možda jedino Simon-MonfilsDa je Raonic dobio, moglo se i pogledati, ovako će biti
- Blek Stena
#700 Re: Australian Open 2016
Nek Nole uzme pa taman svi zaspali na tribinama I pred tv