Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
shbc wrote:Cekaj, je li ovdje ljudima stvarno argument "sto ne zabrane grijanje na ugalj"? Znaci vama je isto da neko promrzne, umre od zime i to sto cete vi morati sedmicu-dvije malo da se gurate po tramvaju?
Nece niko promrznuti, nego preseliti na lokaciju gdje je grijanje na takav nacin prihvatljivo.
Zivot u gradu ima svoju cijenu, i nije za svakoga
statixx wrote:Iako su im vlasti zabranile saobraćanje, na cestama su i dalje automobili koji ne ispunjavaju ekološke standarde.
Razlog zvuči nevjerovatno - odluka kantonalne Skupštine o uvođenju interventnih mjera putovala je do nadležnog ministarstva, u istom gradu, pet dana.
Ovu je odluku donijela vlada 24. decembra, a mi smo je primili tokom današnjeg dana i odmah postupamo po njoj", kaže Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.
Čeka se i na postavljanje znakova koji bi ukazivali vozačima na zabrane za teretna vozila od Otoke do Baščaršije. Svi koji ne budu poštivali Plan interventih mjera u saobraćaju Kantona Sarajevo riskiraju kaznu od 20 eura.
shbc wrote:Cekaj, je li ovdje ljudima stvarno argument "sto ne zabrane grijanje na ugalj"? Znaci vama je isto da neko promrzne, umre od zime i to sto cete vi morati sedmicu-dvije malo da se gurate po tramvaju?
Nece niko promrznuti, nego preseliti na lokaciju gdje je grijanje na takav nacin prihvatljivo.
Posteno. Ali onda najavis od te i te godine vise nece biti dozvoljeno lozenje uglja, cijena plina ce biti manja za 15% (lupam). Pa ko hoce neka trazi drugi nacin grijanja, ko nece neka seli. Ne mozes ljudima zabraniti grijanje u sred zime.
statixx wrote:Iako su im vlasti zabranile saobraćanje, na cestama su i dalje automobili koji ne ispunjavaju ekološke standarde.
Razlog zvuči nevjerovatno - odluka kantonalne Skupštine o uvođenju interventnih mjera putovala je do nadležnog ministarstva, u istom gradu, pet dana.
Ovu je odluku donijela vlada 24. decembra, a mi smo je primili tokom današnjeg dana i odmah postupamo po njoj", kaže Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.
Čeka se i na postavljanje znakova koji bi ukazivali vozačima na zabrane za teretna vozila od Otoke do Baščaršije. Svi koji ne budu poštivali Plan interventih mjera u saobraćaju Kantona Sarajevo riskiraju kaznu od 20 eura.
I ja isto mislim.Ugalj stvarno smrdi I stvara grozan dim ali ne moze se ljude natjerati da predju na plin, struju i sl. jer jednostavno za neke je nemoguca misija da uopce ugrade radijatore, nije to stvar da oni kontaju sta me briga sto zagadjujem pa da neko uvodi zabrane I kaznjava ih.
Ja imam solidna primanja ali itekako osjetim kad je zima I kad stizu racuni za plin.Ne mogu zamisliti kako bi to mogli da placaju penzioneri, jednostavno za masu ljudi u BiH primanja nisu proprcinalna realnim zivotnim troskovima, cak ni da skromno zive.
Zbog pada vrijednosti čvrstih čestica u zraku i najave nestabilne vremenske situacije: Ukinuta EPIZODA „PRIPRAVNOST“ u Kantonu Sarajevo
S obzirom na to da je putem automatskih stanica za monitoring kvaliteta zraka zabilježen nagli pad vrijednosti čvrstih čestica u zraku-PM10 te da je, od Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u naredna tri dana prognozirana nestabilna vremenska situacija u sarajevskoj kotlini, sa mogućnošću padavina i slabog vjetra, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Čedomir Lukić je, u svojstvu predsjednika Operativnog štaba za primjenu Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, donio Naredbu o ukidanju Prve epizode - PRIPRAVNOST u Kantonu Sarajevo.
Naredba je donesena na prijedlog Stručnog tijela za koordinaciju i nadzor a podrazumijeva ukidanje svih mjera za Prvu epizodu definisanih Planom interventnih mjera koje je donijela Vlada KS 24.decembra 2015.godine.
I smog se vraca lagano Stvarno ne razmijem zar treba svaki dan vjetar puhati da bi bio cist zrak ???
A i vlada ne treba tako brzo da ukida te epizode cim bude jedan-dva dana bolje...
Uživajte u snijegu narednim 3-4 dana. Od večeras počinje padat i do ponedjeljka/utorka će padati. A onda ponovo zatopljenje, pa šta znaš možda se opet vrati naša draga magla.