Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
radostan dan wrote:ko hoće u opkladu - samoban u trajanju od 6 mjeseci - da će kraj priče biti jedinstven zaključak - prekršen je protokol i dosadašnji način komunkacije i rada državnih i entitetskih institucija, te će u narednom periodu biti dogovoren i potvrđen ranije ustanovljen sistem koordinacije navedenih...
A kakav je to protokol prekrsen ili samo nagadjas sta je u protokolu?
Kako sam procitao, cak je kako protokol i nalaze, dan ranije najavljen pretres SIPE. Uostalom, kako kaze Mektic, do sada je 10 puta SIPA pretresala policijske stanice.
Cuj kakav,ako Mile i glasnogovornik mu ovdje kazu kako je prekrsen protokol,ko smo mi da sumnjamo?
Ne moze se argumentima protiv laktaskog mededa,Mektic se dazba trudi- dok god je na poltickoj sceni pravice haos.
radostan dan wrote:ko hoće u opkladu - samoban u trajanju od 6 mjeseci - da će kraj priče biti jedinstven zaključak - prekršen je protokol i dosadašnji način komunkacije i rada državnih i entitetskih institucija, te će u narednom periodu biti dogovoren i potvrđen ranije ustanovljen sistem koordinacije navedenih...
Dodik računa da će biti drame, ali da kompromis odgovara svima, pa i međunarodnoj zajednici, pošto im nije stalo do sukoba u BiH, pored toliko problema u Evropi i Svijetu. I tu on vidi svoju šansu.
Njemu je namjera da ojača svoju poziciju, spriječi ili bar uspori istrage protiv sebe i sebi bliskih osoba ...
ništa, ako je vasković tako izanalizirO, onda je tako...
zna se da vasković ima proročanske vizije koje se ne dovode u sumnju.
Ripicipi wrote:
A kakav je to protokol prekrsen ili samo nagadjas sta je u protokolu?
Kako sam procitao, cak je kako protokol i nalaze, dan ranije najavljen pretres SIPE. Uostalom, kako kaze Mektic, do sada je 10 puta SIPA pretresala policijske stanice.
polako, da ne bude kao sa danom er esa...pa na kraju nije upitan dan er esa nego pop.
Ta će vasković, vid mu glave, jel de?
Od velikog srbina koji je zarobljene po Srebrenici rešetao pitanjima i navodio na odgovore protiv arBiH i vlasti u Sarajevu do izdajnika srpstva i vlasti u pisi-ju, od onog trenutka kad je počeo pričati protiv baje, prethodno se najevši hurmašica i tufahija u mrskom Teheranu.
Shvatila sam Vaskovićev tekst kao razmišljanje koje pojašnjava da je akcija izvedena isključivo u Dodikovoj režiji, da je svrha sklanjanje pozornosti s procesa kojim ga terete, da tako kupuje vrijeme i pokušava učvrstiti svoj položaj u narodu kao posljednji zaštitnik srpstva, da se ništa veliko iz ovoga neće izroditi, da MZ nije voljna da se bavi Bosnom, pa će se pronaći neki privremeni kompromis kojim će mu se kao izaći u susret, a onda će se sve opet vratiti na staro, itd, i tako sve dok ga se ne uhapsi, a i to će biti jednom, sigurno, samo što se sve odužilo, pa nas već dobro smara, a i krhke, lako destabilizira, svaki put.
nije -vid mu glave-, nego -vid mu prognoza-...
više sam ja ispogađao na forumu, uz opklade ( a nije bilo teško), nego on na blogu.
simply...
Od velikog srbina koji je zarobljene po Srebrenici rešetao pitanjima i navodio na odgovore protiv arBiH i vlasti u Sarajevu do izdajnika srpstva i vlasti u pisi-ju, od onog trenutka kad je počeo pričati protiv baje
tako je...sa ovim se slažem.
pa ti razmišljaj o njegovom kredibilitetu, kako moralnom tako i ovim drugim.
ja ne moram, meni je jasan.
Last edited by radostan dan on 11/12/2015 11:24, edited 1 time in total.
Latte wrote:Jedva cekam dan da se svaki srbin koji rusi BiH protjera iz iste.
Gamad kromanjonska
ne mora biti protjeran, ali svaki gradjanin (bio on srbin, hrvat, bosnjak ili ostali) za kojeg nadlezni sud utvrdi da rusi ustavno-pravni poredak drzave treba u prdekanu, u skladu sa zakonom.
tako je u svakoj normalnoj i civilizovanoj drzavi cemu, jelte, i mi tezimo..
pa se ti pusi kol'ko ho's...
Gamad kromanjonska
ne mora biti protjeran, ali svaki gradjanin (bio on srbin, hrvat, bosnjak ili ostali) za kojeg nadlezni sud utvrdi da rusi ustavno-pravni poredak drzave treba u prdekanu, u skladu sa zakonom.
Nista teja ne razumijem jarane. Pisi date cijeli svijet razumje.
Gamad kromanjonska
Nista teja ne razumijem jarane. Pisi date cijeli svijet razumje.
parton paido prenjelome malo ovo vrjeme nekako nikako
arzuhal wrote:S obzirom na to da SNSD i ostali srpski političari tačno znaju granice do kojih smiju i mogu ići (i Mihajilica jučer reče da su zaključci NSRS-a kontradiktorni: u jednom se zaključku podržava prekid suradnje s Tužilaštvom BiH i SIPA-om, a u drugom se podržava korektna suradnja, znači samo bacanje prašine i vriska ), samo ih stalno pritiskaju, prave ''ozbiljne''skandale, popaljuju sirotinju velikim pričama dok nemaju para u budžetu ni za biber, tzv. međunarodna zajednica, kojoj je BiH kao akvarij u kojeg malo bace hrane i gledaju ribice kako od sebe prave budale al' ne mogu izać iz akvarija, a koja je skrpila BiH ovakvu kakva je, neće ništa konkretno uraditi jer sve to ide u opis ''kontroliranog haosa'', našeg malog bh. haosa u kojem običan narod stradava...
Jedino bi međunarodnu zajednicu na akciju pokrenulo da bošnjački političari kažu: Nemamo više snage borit se s ovom opstrukcijom države i njenom destrukcijom, nemamo mi bonske ovlasti za tako nešto, možda je najbolje ići da podjelu BiH s tim da budući islamski emirat Bosna treba da dobije 40% teritorije BiH i ispod toga se neće ići...Uključit ćemo Iran i Rusiju u pregovore, neka i nas zastupaju...Nećemo pristupiti NATO savezu, ali hoćemo EU, nećemo odustati od EU...
Kada bih sebi dopustio slobodu glasnog razmišljanja, posumnjao bih čak da i Stipe Mesić, već po ko zna koji put, sugerira Bošnjacima da na tu kartu igraju sa Zapadom...
Od kada ja govorim da Bosnjaci moraju okrenuti curak i pricati sve kontra ovoga. Ni nas vise ne interesuje BiH. Zelimo svoj dio na kojem mozemo mirno zivjeti...bla, bla. tek tada bi se mnoge lampice popalile. Ovako, cerecenje na sve strane.
Koliko mi je drago, toliko i nije sto sam opet bio u pravu s onim sto govorim vec godinama - onog momenta kada ovi hajvani, bilo koji od njih, osjete i uvide da vise nece moci opstati na vrhu i vladati, oni ce jednostavno krenuti u novi rat.
Ovo sto je Dodule sad odradio je samo neka vrsta uvoda u to, jer on godinama u RS-u kod ljudi gradi percepciju da je sve sto dolazi iz pravca Sarajeva = muslimansko/bosnjacko i protiv Srba.
A kako je drzavni sud u Sarajevu, on je = muslimani/Bosnjaci.
SIPA slusa sta nalozi taj sud, i bez obzira sto im je centrala u Lukavici, dakle PC, opet to dolazi iz ovog pravca i po nalogu muslimana/Bosnjaka. Bar je to ono sta i kako Dodule filuje.
Naravno, nije to bas blizu neke zdrave pameti, ali to je taj oprobani recept kojim se podgrijavaju tenzije i stvara polarizacija medju ljudima.
Svjestan je Dodule da se blize lokalni izbori i sada je, vise nego ikada ranije, potrebno zgusnuti etnicko-vjerske redove i "odbraniti" se od "napada vjekovnih neprijatelja", jer ekonomska, socijalna, pravna i drustvena dubioza u koju je upravo on doveo gradjane RS-a, dakle Srbe, sada vise nema ni jedan jedini moguci rasplet osim njegove licne izborne sankcije od strane gradjana. I on vrlo dobro zna da to slijedi.
A ta sankcija za njega znaci odlazak s vlasti, nakon cega mu preostaju samo 2 moguca scenarija:
1. Ili da bjezi iz drzave, i tako izbjegne sigurne sudske procese koji ce ga stici,
2. Ili da ceka ko ce ga pokupiti radi sudjenja za raznorazne kriminalne radnje koje je pocinio tokom vladanja, a koje vise nece moci eskivirati i zataskavati.
Realno, ovo sada izgleda vrlo slicno onome iz '91, kada se na vrlo slicnoj retorici u Skupstini BiH polarizirala situacija izmedju Muslimana i Srba. Jedina razlika je sto on sada ne prijeti nestankom nekog naroda, kako je to onda radio Karadzic, nego prijeti oruzanom odbranom sebe samog, pod krinkom odbrane RS-a i sprskog naroda, a u slucaju da ga se pokusa uhapsiti ili na bilo koji drugi nacin ugroziti ono sto je on stvorio sebi i oko sebe tokom ovih 17 godina vladavine.
Drugim rijecima, on sada bukvalno pokusava zastititi sve sto je pokrao, i usput sebi stvoriti prostor za pregovaranje o svojoj amnestiji za sve ucinjeno.
Dodikov najveci problem jeste sto za stanje u RS ne moze nikako optuziti Bosnjake. Hrvati su mu ionako trivijalni i ne predstavljau mu nista.
Pokusava nesto uraditi s optuzivanjem opozicije tamo, ali mu to bas i ne polazi za rukom, i onda ovim stvarima on naprosto pokusava podgrijati atmoseferu koliko god moze i prebaciti svu pricu na etno-nacionalisticko-vjerski teren.
I uopste nemojte sumnjati da on nije spreman i da zakuha u B. Luci ukoliko se tamo pojavi SIPA. Na taj nacin ce sve moci pokusati prikazati kao napad na RS iz Sarajeva, jer ce se sve desavati tamo, a po nalogu iz Sarajeva.
Hladno ce ici prica kako on nije nikoga napao u Sarajevu, nego su iz Sarajeva napali njega u Banja Luci.
Last edited by Dozer on 11/12/2015 11:56, edited 1 time in total.
Dozer wrote:Koliko mi je drago, toliko i nije sto sam opet bio u pravu s onim sto govorim vec godinama - onog momenta kada ovi hajvani, bilo koji od njih, osjete i uvide da vise nece moci opstati na vrhu i vladati, oni ce jednostavno krenuti u novi rat.
Ovo sto je Dodule sad odradio je samo neka vrsta uvoda u to, jer on godinama u RS-u kod ljudi gradi percepciju da je sve sto dolazi iz pravca Sarajeva = muslimansko/bosnjacko i protiv Srba.
A kako je drzavni sud u Sarajevu, on je = muslimani/Bosnjaci.
SIPA slusa sta nalozi taj sud, i bez obzira sto im je centrala u Lukavici, dakle PC, opet to dolazi iz ovog pravca i po nalogu muslimana/Bosnjaka. Bar je to ono sta i kako Dodule filuje.
Naravno, nije to bas blizu neke zdrave pameti, ali to je taj oprobani recept kojim se podgrijavaju tenzije i stvara polarizacija medju ljudima.
Svjestan je Dodule da se blize lokalni izbori i sada je, vise nego ikada ranije, potrebno zgusnuti etnicko-vjerske redove i "odbraniti" se od "napada vjekovnih neprijatelja", jer ekonomska, socijalna, pravna i drustvena dubioza u koju je upravo on doveo gradjane RS-a, dakle Srbe, sada vise nema ni jedan jedini moguci rasplet osim njegove licne izborne sankcije od strane gradjana. I on vrlo dobro zna da to slijedi.
A ta sankcija za njega znaci odlazak s vlasti, nakon cega mu preostaju samo 2 moguca scenarija:
1. Ili da bjezi iz drzave, i tako izbjegne sigurne sudske procese koji ce ga stici,
2. Ili da ceka ko ce ga pokupiti radi sudjenja za raznorazne kriminalne radnje koje je pocinio tokom vladanja, a koje vise nece moci eskivirati i zataskavati.
Realno, ovo sada izgleda vrlo slicno onome iz '91, kada se na vrlo slicnoj retorici u Skupstini BiH polarizirala situacija izmedju Muslimana i Srba. Jedina razlika je sto on sada ne prijeti nestankom nekog naroda, kako je to onda radio Karadzic, nego prijeti oruzanom odbranom sebe samog, pod krinkom odbrane RS-a i sprskog naroda, a u slucaju da ga se pokusa uhapsiti ili na bilo koji drugi nacin ugroziti ono sto je on stvorio sebi i oko sebe tokom ovih 17 godina vladavine.
Drugim rijecima, on sada bukvalno pokusava zastititi sve sto je pokrao, i usput sebi stvoriti prostor za pregovaranje o svojoj amnestiji za sve ucinjeno.
Realno smo bili u banani, a sad je ista počelabaš da bazdi od truljenja. Sad je mnogo šta moguće, a posebno jer su Bošnjački prvaci TRUBA bez presedana. MZ se umorila od nas pa će sad gledati samo da smiri situaciju, a to ovaj bilmez zna može lako iskoristiti. Vrlo lako može doći i do manjih oružanih incidenata.
Kljucni faktor je da u vijecu ministara BiH sjede ljudi iz opozicije i daju legitimitet svim drzavnim organima da rade svoj posao,dodo moze svirat qrcu,haman je dosla voda do usiju
Nije bezze sinoc onaj vise pricao o nekim istragama koje su pri kraju nego o jucerasnjoj akciji SIPE.
nije -vid mu glave-, nego -vid mu prognoza-...
više sam ja ispogađao na forumu, uz opklade ( a nije bilo teško), nego on na blogu.
simply...
Od velikog srbina koji je zarobljene po Srebrenici rešetao pitanjima i navodio na odgovore protiv arBiH i vlasti u Sarajevu do izdajnika srpstva i vlasti u pisi-ju, od onog trenutka kad je počeo pričati protiv baje
tako je...sa ovim se slažem.
pa ti razmišljaj o njegovom kredibilitetu, kako moralnom tako i ovim drugim.
ja ne moram, meni je jasan.
Vidim, kredibilitet mu je pao tek kad je udario na baju.
Dozer wrote:Na taj nacin ce sve moci pokusati prikazati kao napad na RS iz Sarajeva, jer ce se sve desavati tamo, a po nalogu iz Sarajeva.
Hladno ce ici prica kako on nije nikoga napao u Sarajevu, nego su iz Sarajeva napali njega u Banja Luci.
Da ali ocito je cilj ocrniti opoziciju, jer nije ridjobradi njemu prijetnja, nego ovi sto su obecali glasacima da ce se obracunati sa kriminalom unutar RS-a, ako dobiju vlast na drzavnom nivou. Ako nista ne urade po tom pitanju, Dodo nastavlja dominaciju u narednom periodu.