Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nezavisna Republika Srpska je civilizacijski otklon od sve većeg broja ljubitelja džihada. Srbi se boje za svoje bližnje, žele da ih zaštite i prirodno je da želje otcjepljenje. Srbi veze nemaju sa vehabijama i ne žele da imaju bilo kakve veze sa njima. To nek riješava onaj ko ih je doveo u BIH, ko im je pružio priliku da se razgranaju.
Stvarati prijateljstva sa jevrejima od kojih se može samo učiti kako se tretiraju neprijatelji države...
Ma ne vjerujem da imate razlog da se bojite terorista.
Pogotovo ne ako pripadate narodu čiji su lideri prvi poslije Hitlera osuđeni za "kampanju teroriziranja civilnog stanovništva"
oridjidji wrote:Znaci momak je bio obrijani vehabija, vjerska indoktrinacija je bila presudna da puca po kladionici, kao dokaz tome u kuci su mu pronasli islamsku knjigu "Kako pobiti otpadnike kockarske" ...
Zasto motivi teroristickog akta nebi bili uzrokovani nekim njegovim licnim pobudama prema drzavi, a ne vjerskom indoktrinacijom?
Licne pobude jednog narkomana prema drzavnom aparatu?
Dzaba se uspinjes keru...
Popisa ti se ker u usta.
Zar nekada mrznja nije dovoljan razlog budalama da nekoga ubiju?
Nista pogresno nisam rekao, samo nisam sklon vjerovati da neko ko je bio golobradi narkoman od nekog prozvan vehabijom, mora biti istovremeno vjerski indoktriniran da bi ubio uniformisano lice?
Jedno je jacno cin je klasicni akt terorizma, motive ce Tuzilastvo BiH ustanoviti. Ovdje su roditelji i komsije koliko sam upoznat dali obrnute izjave od onih koje su roditelji i komsije Nerdica iz Zvornika dali o njemu.
Stavio sam jednu video izjavu o njemu. De ti poturi sta gdje komsije kazu da je ovaj momak barem na dzumu isao?
jao_situacije wrote:hoćel francuska ambasdorica izraziti sućut u predsjedništvu ili parlamentu ?
hoćel položiti vijenac na kapiji kasarne u rajlovcu ?
Ne bi trebala, jer djela i posljedice nisu iste. I pobuda i ciljevi su takođe diskutabilni.
Uostalom, zašto se ovdje postavlja ovakvo pitanje, adresa Ambasade R. Francuske javna je i poznata. Slobodno pišite ambasadorici, ona je relevantna za ovakve odgovore
DaysleepeR wrote:Halo spin doktori kakav metak marka, kalas 200 km prvo gdje to ima kupit? Drugo odakle narkomanu klosaru 500 km za kalas l, municiju i bombu ?
Otkad to narkomani odvajaju od vene jer stede za bilo sta? Ja sam redovno zaposlen pa bih morao stediti najmanje 3 mjeseca da skupim 500 KM... Nemojte vrijedjati inteligenciju...
Tacno se vidi ko su vehabijske cukice i advokati, arogantna plitka antilogika...
Odakle mu onda 20-30 km za jedan gram heroina svaki dan? Tebi dnevnica njemu dovoljno da se fikne u venu?
Bravo, vidis kako si ti pametan. Narkos cijeli dan krade i prosi da skupi 20 KM za fix, a ovaj je bio Donald Trump medju sarajevskim narkosima jer je cuvao stek sa strane od nekoliko stoja za kalasa.
DaysleepeR wrote:Halo spin doktori kakav metak marka, kalas 200 km prvo gdje to ima kupit? Drugo odakle narkomanu klosaru 500 km za kalas l, municiju i bombu ?
Otkad to narkomani odvajaju od vene jer stede za bilo sta? Ja sam redovno zaposlen pa bih morao stediti najmanje 3 mjeseca da skupim 500 KM... Nemojte vrijedjati inteligenciju...
Tacno se vidi ko su vehabijske cukice i advokati, arogantna plitka antilogika...
Odakle mu onda 20-30 km za jedan gram heroina svaki dan? Tebi dnevnica njemu dovoljno da se fikne u venu?
Kakav ba heroin? Procitaj izjavu njegovog babe koji kaze da nisu pricali zadnjih par godina jer je babi piva bila draga, a sin je to smatrao sejtanom.
I ova fotografija je sigurno par godina stara i pustena je u medije od sluzbe koja sve ovo pokusava relativizirati i razvodniti.
Kakav ba heroin? Procitaj izjavu njegovog babe koji kaze da nisu pricali zadnjih par godina jer je babi piva bila draga, a sin je to smatrao sejtanom.
I ova fotografija je sigurno par godina stara i pustena je u medije od sluzbe koja sve ovo pokusava relativizirati i razvodniti.
ne seri i ti boga ti... zna se dobro da mnogi uzimaju drogu prije tih sranja koja urade. I za njih važi da je piva haram, a droga nije...
Ja se ne slazem da se treba objaviti dan zalosti ... nego dan objave .... rata protiv incestoida, poligamista, tlacitelja zena koji su uzgred i teroristi .... Hoceli tu obznanu glasno izgovoriti Senad Hadzifejzovic kao i 1992 na televizoru... ili ce nam se "samo reci" - je manje vazno.
Ali je to = to sta se treba desiti .... na taj nacin ce Bosna i Hercegovina najbolje "prezaliti" svoju vojsku.
Nezavisna Republika Srpska je civilizacijski otklon od sve većeg broja ljubitelja džihada. Srbi se boje za svoje bližnje, žele da ih zaštite i prirodno je da želje otcjepljenje. Srbi veze nemaju sa vehabijama i ne žele da imaju bilo kakve veze sa njima. To nek riješava onaj ko ih je doveo u BIH, ko im je pružio priliku da se razgranaju.
Stvarati prijateljstva sa jevrejima od kojih se može samo učiti kako se tretiraju neprijatelji države...
Srbi mogu da odu preko Drine i da tamo zaštite svoje bližnje.
BIH je država koja se cijepat ne može i neće
evo i cetnici se ukljucili u sveobuhvatnu diskusiju.
dust in the wind wrote:
ne seri i ti boga ti... zna se dobro da mnogi uzimaju drogu prije tih sranja koja urade. I za njih važi da je piva haram, a droga nije...
Ovo je živa istina
brlja je haram, dok u venu ili u nos moze sta hoces..
Srbi mogu da odu preko Drine i da tamo zaštite svoje bližnje.
BIH je država koja se cijepat ne može i neće
evo i cetnici se ukljucili u sveobuhvatnu diskusiju.
jao_situacije wrote:hoće li francuzi sad stavljati sliku bih na profilne
meni su najžalosnija ovakva skretanja sa teme i nijekanja problema koji imamo
dočekaćemo da i u trećem svjetskom ratu imamo handžar diviziju koja je pogubljena stala na stranu agresora i opet ćemo se sramotiti
o čemu ti pričaš bolan pa ja sam imao okršaje sa tim vehabijama jer glume mangupe po džamijama
nemoj mi filozofirati nego odgovori ja ne skrećem nego ukazujem da zapad i istok boli kurac za naše vojnike i za nas
naši ljudi kao ni crnci u africi nisu dovoljno dobri za profilnih na fb ali smo dobri kad treba slati naše ljude 5000 km da čuvaju guzice drugima u tuđem ratu
Iz prve ruke znam da i onima na istoku ovi zapadnije od njih (uključujući i nas) su manje vrijedni. Kao i oni istočnije od njih (Azija). A i oni južno (Afrika). Svi su isti. Razlika je samo u tome što ovi na zapadu trenutno imaju snagu da postavljaju pravila. Da se svijet okrene, da oni sa bliskog istoka vladaju svijetom, bili bi isti kao ovi sa zapada.
Deportes wrote:
Pojedinci iz reda srpskog naroda su u procesu ili su osuđeni. Ako su krivi neka budu osuđeni. Ostatak naroda nije kriv i sve je sasvim u redu, šta je bilo bilo je rat je prošao trebamo se okrenuti budućnosti a mi ovdje bogami vidimo da će baš srpski narod biti prvi na udaru od strane bradatih.
Vehabije su u Bosni našli plodno tlo, tu će željeti napraviti državu za sebe.
Srbi su u ratu u BIH ostvarili određene vojne pobjede, ponosni su na ono što imaju i nemaju se čega bojati. Boje se podjednako kao bilo koji zapadno evropski narod. Islamski terorizam jeste zlo i upitna je sudbina srpskog naroda ako ne dođe do otcjepljenja.
Čiji si ti, pa si tako pametan.
I ti znas dobro da spinujes... bradati tamo-bradait ovdje u čemu je razlika sem imena...
Fudo Bosna wrote:
Tačno, tu si u pravu i sa gledišta moje malenkosti kao Bošnjaka muslimana. Čak i po islamu POJEDINAC NEMA NIKAKVE OVLASTI, naravno u moralnom smislu ima, kroz zalaganje legalno, za pozitivne zakonske propise, moralne primjere, ali ni u Saudiji/Iranu /Pakistanu, ima SUD , DRŽAVA , a ne pojedinac da sudi !!!
U islamskom drzavi zadnjoj osmanskoj koja je pamcena na ovim prostorima, drzava je bila sprovoditelj islamskog zakona, ne pojedinci i to je tako oduvijek u islamskom poimanju drzave. Odgovornosti muslimana u drzavi sa islamskim zakonom i drzavi bez istog ograniceni su mogucnostima. Pojedinac nije opterecen onim sto nije u njegovoj mogucnosti. Znaci svaki musliman ne moze biti kadija, isto tako ne moze ni svaki imam biti kadija, niti svaki musliman imam i kadija, isto tako policajac, vojnik, drzavnik i td., tako da osim bogobojaznosti, obaveza pojedinca nije da sve to bude kao gradjanin takve drzave. Pojedinac nema nikakve ovlasti , da djeluje u ime zakona i donosi krajnji sud o necemu, a najmanje ima pravo da uzima pravdu u svoje ruke jer time pravi stetu drustvu i cini ono sto je zlo po sistem.
I u jednom i drugom drustvu, drustveno poimanje morala je norma koji svaki normalan gradjanin treba da slijedi, kao i zakon.
I ne može 15 dnevni vjerski kurs, oboriti/"devalvirati" znanje profesora FIN-a, koji uči cijeli život, i pročitanih 5 knjižica od 50 tak stranica, tomove, tomove knjiga i fetvi uleme od Ebu Hanife, Imama Malika , ...do danas !!!
Normalno da ne moze. Najgore je sto ovdje Bosnje sa dna kace, upravo to rade i na ovoj temi. Znanja nidje, a oni bi IZ BiH da uredjuju. Evo da sada krenemo argumentovano pricati o ideoloskom profilu jednog vjersko indoktriniranog teroriste tekfirovca i razlika ideoloskih izmedju njih ili nekoga ko je selefija/vehabija, a nije terorista niti zagovornik terorizma ili ima vanjski imidz kao vehabije , a pripada nekom skroz desnom pravcu poput recimo Nazim Hakanija koji je sufija koji izgleda ovako
pali bi kurcu za usi pricom. Jos mi je gore citati ove diskriminatorno/fasisticka ispuhavanja tipa kako bi oni sve poslali u logore, sprovodili pravdu nekim fasistickim metodama.