Okupatorske zastave na Bobovcu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Patriotska_Liga

#676 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Patriotska_Liga »

_BataZiv_0809 wrote: Pod krinkom nacionalnog budjenja (a ko ih uspava) se te pojave desavaju. Nisu istovrsne, ali su istovremene. Protagonisti koji drze diskrus nacionalnog budjenja istovremeno protagoniraju u drustvu beznadja i nemorala.
Vjerujem da ti smatraš da su pomenuti protagonisti Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić. Nisu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#677 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

Patriotska_Liga wrote: Vjerujem da ti smatraš da su pomenuti protagonisti Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić. Nisu.
Ja sam kao pojedinac i bitan i nebitan za demokratiju. Ono sto hocu da kazem je da zaista nemam nista protiv nacionalnog budjenja, niti bilo cega sto ljude uveseljava. Ima i ona latinska sentenca da nista ljudsko nije strano. Ali to ne znaci da nemam pravo na kriticko promisljanje, niti da tolerancija neke pojave znaci isto sto i njeno poticanje.
LBVIEW

#678 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by LBVIEW »

hrasno38 wrote: Aaaaaaa kako ti prevodis ni google trans ti nije ravan. Ja ovdje nisam rjecju spomenuo neka nasljedja i ko ima i ko nema prava na njih nego sam samo govorio o imenu Bosnjak na koji su bosanski muslimani uzeli ekskluzivno pravo a u principu i u globalu po istorijskim faktima najmanje prava na to ime imaju. I sta je covjek gore pogresno napisao??? Jesu li muslimani unistili kraljevinu BiH??? JESU!!! Jesu li srednjebosanski vladari bili katolici??? JESU. Jesu li bili bosnjani?? JESU. Ima li danas i jedan Tvrtko Bosnjanin??? NEMA! Dakle Bosnjacu su prihvaceni od druga dva naroda sa tim imenom ali nikako ne mogu biti prihvaceni kao ekskluzivni zastupnici istorije Bosnjaka u ovoj zemlji jer su je ljudi njihove vjere unistili.
Dao si onom profesionalnom Serbinu bezuvjetnu podrsku, a ja hebi ga, ne citam misli.
A vidim logika ti je slicna njegovoj:"muslimani unistili kraljevinu" i s toga nemaju pravo na historijsko narodno ime. :-) Koji su
to muslimani unistili kraljevinu i kad je zapoceo proces islamizacije?Dalje,sto cemo sa katolicima koji pod pritiskom pape to postadose,zar nisu i oni po tvojoj logici izdali prvobitno bosnjastvo?Ako nisu,kako se onda prelaskom na islam gubi to "pravo",slobodno razmisli i malo duze kako te ljudi ne bi prozivali za dvostruke arsine. :D Sto se tice prava na historiju Bosnjaka,prije nego sto pod "lupu" stavis danasnje Bosnjake prisjeti se ko i na koji nacin se svega sto ima veze s Bosnom odrekao(u zadnjem ratu i simbolicki brisanjem prefiksa i promjenom naziva gradova i sl). :wink:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#679 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

Patriotska_Liga wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Da se osvrnem na boldano jer ono je sustina. A ne tvoja nervoza koju imas od mene, pa mi pripisujes svasta.

DakleM.

Politka koju bi ti ovdje bistrio se prelama preko necijih tudjih ledja. U ovom slucajnu mojih i nas koji smo ovdje.

Ja nisam dosao na forum.se i poceo Svedima pricati kako moraju biti branik Evrope, sacuvati svedske vrijednosti i deportovati imigrante, oduzimati im drzavljnastva i slicno.

Dakle ne petljam se u politiku koja se tebe licno tice.

O tome se radi. A madner ti je lijepo onomad napisao misljenje o pokricu za tvoj nacionalizam.
Tvoj je problem taj što među Bošnjacima koji žive u Bosni i Hercegovini preovladavaju njegovi istomišljenici, a ne tvoji. Možeš ti njemu reći drži se Švedske ali šta ćeš meni reći? Kad izađeš iz sarajevskih i tuzlanskih sivih blokova onda vidiš da ti je jugonjarska ideja uradila nešto u fenjer. Al valja se maknut iz stalne sive jugonjarske učmalosti.
jes dobro si vala jeba nas ta jugonjarska ideja i mrak i onda neko dodje i upali nam svijetlo jebem mu kompletnu familiju ko je da je....nego ajde "patrioto na baterije" ceka te prvi saf da podneses izvjestaj borbe protiv mrskih neprijatelja na "klixu" protiv jugonostalgicara koji vas zegaju uzduz i poprijeko i 23-24 godina poslije i zegat ce vas jos toliko dok ne skontate da BiH nikad nije bila niti ce biti necija ekskluzivno.
hAZNADAR

#680 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote: Da se osvrnem na boldano jer ono je sustina. A ne tvoja nervoza koju imas od mene, pa mi pripisujes svasta.
DakleM.
Politka koju bi ti ovdje bistrio se prelama preko necijih tudjih ledja. U ovom slucajnu mojih i nas koji smo ovdje.
Ja nisam dosao na forum.se i poceo Svedima pricati kako moraju biti branik Evrope, sacuvati svedske vrijednosti i deportovati imigrante, oduzimati im drzavljnastva i slicno.
Dakle ne petljam se u politiku koja se tebe licno tice.
O tome se radi. A madner ti je lijepo onomad napisao misljenje o pokricu za tvoj nacionalizam.
Ja nisam Svedjanin. Ne mogu diskutovati o svedskoj politici, naciji, historiji, identitetu,.. jer je to rezervisano za etnicke Svede. A dobar dio njih te itekeko podsjeti na status gosta.
Nisam ni Srbin pa prema tome ne mogu ni u mojoj Banjaluci diskutovati o istim pojmovima koji su odavno postali etnicki jednoobrazni i na isti kalup. A nije ni bezbjedno. Da selim porodicu u Banjaluku nije bas tehnicki izvodljivo a ni pametno. Sva familija i prijatelji su vani, poslije vise od dvije decenije nisu vise ni ekonomski razlozi mog zivota vani - ostao bih ovdje i da sam milioner. Moj izbor i moj zivot. Ne postoji pravilo da mozes biti nacionalista i patriota samo tamo gdje zivis.
U Sarajevo navratim pocesto zbog prirode moga posla, i tu nikome ne sugerisem kako treba da zivi, sta da prica, niti ikome smetam na bilo koji nacin.
Placam dadzbine za kucu, komunalije u BiH, glasam na izborima, imam BiH drzavljanstvo i aktivno sam ukljucen u mnostvo projekata pomoci, razvoja, edukacije. Zahvaljujuci mom angazmanu odnosno organizacija gdje radim - neki ljudi u BiH imaju posao, a neki besplatnu edukaciju u nekim oblastima.
Dakle vani stranac i gost, u Banjaluci turcin, balija, u Sarajevu u nekim krugovima mrski dijasporac,...
i moja licna odluka je da bas ovdje na internetu pisem slobodno svoje vidjenje politike, identiteta, historije, nacionalizma, standarda,....to sam ja, to je dio mene,. jer barem ovdje nebi trebao biti nepozeljni stranac, balija, dijasporac. Ovdje mogu do mile volje da budem ono sto jesam i ne mozete to zabraniti ni ti ni taj madner kojeg spominjes.
Od tebe i slicnih nemam nervozu jer niste moderatori pa da me trajno banujete. Vi samo mozete provocirati i trolati i to me jedino iritira. Vi ne mozete ni u snu umanjiti moje Bosnjastvo, ljubav prema BiH, ne mozete diskreditirati svojim nepostojecim pravilima,.. jedino sto mozete je oduzeti prostor za diskusiju tako sto cete trolati, provocirati, pokusati klasificirati ljude po kriterijima klasnog ili ideoloskog sistema, .. i na kraju isposlovati zatvaranje teme. Nije mi drago nikada kada se tema zakljuca ili obrise a pogotovo ne kada nema sankcija krivcima za to. Neko ima malo vise slobode a neko manje.

Zato ne seri o prelamanju mojih rijeci na netu preko tvojih ledja, da dijaspora ima ikakvog uticaja na tvoj zivot, i o tobozoj pravdi koju prvi ovde zloupotrebljavas slobodom koju imas. Jedino sto te navodi da iznova provociras o socijalama, Sveckoj,.. je mrznja prema dijaspori. Mozda si tu i tamo dozivio neku neugodnost ili vidio papansko razbacivanje eurima od nekog kompleksasa izvana, mozda ti je vokri sto neki polupismen i zatucan vozi bolje auto, mozda vidio foliranje tu i tamo,.. ali to nije slika sviju nas. Sistem u kojem zivis i okruzenje u kojem zivis na koje stalno kukas ti nije dijaspora stvorila vec ti i ostali koji zivite tu. Ako ti je u interesu da to popravis - manje vremena trosi na internet a vise na gradnju boljeg drustva. Dijaspora ti nece zabraniti da zivis kako hoces, nece te poslati u rat protiv Srba, nece napraviti hilafet niti fasizam. Kao sto rekoh - jedino sto te pokrece da ovo radis je mrznja. Niski porivi kada odredjene grupe pokusavas prikazati manje vrijednima, niski porivi kada promoviras mrznju i zabavljas publiku sprdnjama, dobijes poneki bravo jaro nek si im rekoo,..... Imamo vec podforume za zahebancije, viceve, postapalice, doskocice, razbibrige,... ovdje na Politici bi trebala biti doza i postenja i ozbiljnosti i kulture,.. inace gubi svoj smisao.
Jos jednom - otvori zbirnu temu o mojoj kasti i tu seri do mile volje,... nek si super raja sa moderatorima - ali jos nemas oficijelnu dozvolu i tehnicku mogucnost da ikome ovdje zabranjujes sta da govori ili uvodis pravila Ko smije a Ko ne.
tututuuuu

#681 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

House wrote:
hAZNADAR wrote:
House wrote:
misliš zanima tebe kao srbina ili hrvata? jer bošnjak nisi sigurno
Nemoj biti siguran. Navikao sam odavno u raspravama Bosanac vs Bosnjak, anacionalista vs nacionalista da su ovi prvi nerjetko vrlo bliski susjednim nacionalistickim stavovima. Na temi o bosanskom jeziku jedni od najvecih negatora su domaci jugonostalgicari i urbana elita. A tek o bosnjastvu koje tumace kao nacionalost SDA minderasa, mahalaca, zaguljenih, papaka,..

lik konstantno negira,al sve vezano za bošnjake :-) koji paćenik u pm
jah. :oops:
tututuuuu

#682 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

House wrote:
tututuuuu wrote:
Pa ne znam. Sad sam zbunjen. Tip kojem sam odgovorio mi kaze da sam ja "bosanski katolik", ti mi pak kazes da sigurno nisam Bosnjak, vec da sam ili Hrvat ili Srbin. Pa ne znam vise, odlucite se sta sam.

eto sam reci ko si? hrvat ili srbin

obavezno negiraš bosanski jezik,historiju,bošnjake... :wink: izađi iz ormara
gdje sam ja negirao bosanski jezik? A gdje sam isto tako negirao i Bosnjake? Izmisljas. Ja se ovdje bavim samo imenima i po meni prilicno paradoksalnom situacijom da Bosnjaci daju cesto imena turskih osvajaca uvijek umjesto bosanskih vladara. Nije mi bas jasan taj patriJotizam.
Patriotska_Liga

#683 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

hrasno38 wrote: jes dobro si vala jeba nas ta jugonjarska ideja i mrak i onda neko dodje i upali nam svijetlo jebem mu kompletnu familiju ko je da je....nego ajde "patrioto na baterije" ceka te prvi saf da podneses izvjestaj borbe protiv mrskih neprijatelja na "klixu" protiv jugonostalgicara koji vas zegaju uzduz i poprijeko i 23-24 godina poslije i zegat ce vas jos toliko dok ne skontate da BiH nikad nije bila niti ce biti necija ekskluzivno.
Ti što si žeg'o-žeg'o si, ne'a u tebi kuveta više kao ni u tvojoj jugonjarskoj ideji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#684 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
Ja nisam Svedjanin. Ne mogu diskutovati o svedskoj politici, naciji, historiji, identitetu,.. jer je to rezervisano za etnicke Svede. A dobar dio njih te itekeko podsjeti na status gosta.
Nisam ni Srbin pa prema tome ne mogu ni u mojoj Banjaluci diskutovati o istim pojmovima koji su odavno postali etnicki jednoobrazni i na isti kalup. A nije ni bezbjedno. Da selim porodicu u Banjaluku nije bas tehnicki izvodljivo a ni pametno. Sva familija i prijatelji su vani, poslije vise od dvije decenije nisu vise ni ekonomski razlozi mog zivota vani - ostao bih ovdje i da sam milioner. Moj izbor i moj zivot. Ne postoji pravilo da mozes biti nacionalista i patriota samo tamo gdje zivis.
U Sarajevo navratim pocesto zbog prirode moga posla, i tu nikome ne sugerisem kako treba da zivi, sta da prica, niti ikome smetam na bilo koji nacin.
Placam dadzbine za kucu, komunalije u BiH, glasam na izborima, imam BiH drzavljanstvo i aktivno sam ukljucen u mnostvo projekata pomoci, razvoja, edukacije. Zahvaljujuci mom angazmanu odnosno organizacija gdje radim - neki ljudi u BiH imaju posao, a neki besplatnu edukaciju u nekim oblastima.
Dakle vani stranac i gost, u Banjaluci turcin, balija, u Sarajevu u nekim krugovima mrski dijasporac,...
i moja licna odluka je da bas ovdje na internetu pisem slobodno svoje vidjenje politike, identiteta, historije, nacionalizma, standarda,....to sam ja, to je dio mene,. jer barem ovdje nebi trebao biti nepozeljni stranac, balija, dijasporac. Ovdje mogu do mile volje da budem ono sto jesam i ne mozete to zabraniti ni ti ni taj madner kojeg spominjes.
Od tebe i slicnih nemam nervozu jer niste moderatori pa da me trajno banujete. Vi samo mozete provocirati i trolati i to me jedino iritira. Vi ne mozete ni u snu umanjiti moje Bosnjastvo, ljubav prema BiH, ne mozete diskreditirati svojim nepostojecim pravilima,.. jedino sto mozete je oduzeti prostor za diskusiju tako sto cete trolati, provocirati, pokusati klasificirati ljude po kriterijima klasnog ili ideoloskog sistema, .. i na kraju isposlovati zatvaranje teme. Nije mi drago nikada kada se tema zakljuca ili obrise a pogotovo ne kada nema sankcija krivcima za to. Neko ima malo vise slobode a neko manje.

Zato ne seri o prelamanju mojih rijeci na netu preko tvojih ledja, da dijaspora ima ikakvog uticaja na tvoj zivot, i o tobozoj pravdi koju prvi ovde zloupotrebljavas slobodom koju imas. Jedino sto te navodi da iznova provociras o socijalama, Sveckoj,.. je mrznja prema dijaspori. Mozda si tu i tamo dozivio neku neugodnost ili vidio papansko razbacivanje eurima od nekog kompleksasa izvana, mozda ti je vokri sto neki polupismen i zatucan vozi bolje auto, mozda vidio foliranje tu i tamo,.. ali to nije slika sviju nas. Sistem u kojem zivis i okruzenje u kojem zivis na koje stalno kukas ti nije dijaspora stvorila vec ti i ostali koji zivite tu. Ako ti je u interesu da to popravis - manje vremena trosi na internet a vise na gradnju boljeg drustva. Dijaspora ti nece zabraniti da zivis kako hoces, nece te poslati u rat protiv Srba, nece napraviti hilafet niti fasizam. Kao sto rekoh - jedino sto te pokrece da ovo radis je mrznja. Niski porivi kada odredjene grupe pokusavas prikazati manje vrijednima, niski porivi kada promoviras mrznju i zabavljas publiku sprdnjama, dobijes poneki bravo jaro nek si im rekoo,..... Imamo vec podforume za zahebancije, viceve, postapalice, doskocice, razbibrige,... ovdje na Politici bi trebala biti doza i postenja i ozbiljnosti i kulture,.. inace gubi svoj smisao.
Jos jednom - otvori zbirnu temu o mojoj kasti i tu seri do mile volje,... nek si super raja sa moderatorima - ali jos nemas oficijelnu dozvolu i tehnicku mogucnost da ikome ovdje zabranjujes sta da govori ili uvodis pravila Ko smije a Ko ne.
Apsolutno me ne interesuje tvoj zivot. Budi sta hoces i radi sta hoces. I vala pisi sta hoces. Ali kada je trebalo braniti Bosnjastvo, tu su bili hrasno38, Dozer, Ramzes Veliki, PM72, moj otac, rahmetli amdiza i mnogi znani i neznani. Stoga, boga ti nemoj ti meni o Bosnjastvu i patriotizmu. Neka te ;-)
Patriotska_Liga

#685 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

_BataZiv_0809 wrote: Apsolutno me ne interesuje tvoj zivot. Budi sta hoces i radi sta hoces. I vala pisi sta hoces. Ali kada je trebalo braniti Bosnjastvo, tu su bili hrasno38, Dozer, Ramzes Veliki, PM72, moj otac, rahmetli amdiza i mnogi znani i neznani. Stoga, boga ti nemoj ti meni o Bosnjastvu i patriotizmu. Neka te ;-)
Jašta, samo je tvoja mahala branila. Izađi više iz te mahale, priupitaj šta se dešava van tvog vidokruga.

Šta ti znaš ko ovdje piše i ko je šta branio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#686 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

Patriotska_Liga wrote: Jašta, samo je tvoja mahala branila. Izađi više iz te mahale, priupitaj šta se dešava van tvog vidokruga.

Dovoljno sam dugo na forumu da svasta procitam i vidim :thumbup:
hrasno38

#687 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

LBVIEW wrote:
hrasno38 wrote: Aaaaaaa kako ti prevodis ni google trans ti nije ravan. Ja ovdje nisam rjecju spomenuo neka nasljedja i ko ima i ko nema prava na njih nego sam samo govorio o imenu Bosnjak na koji su bosanski muslimani uzeli ekskluzivno pravo a u principu i u globalu po istorijskim faktima najmanje prava na to ime imaju. I sta je covjek gore pogresno napisao??? Jesu li muslimani unistili kraljevinu BiH??? JESU!!! Jesu li srednjebosanski vladari bili katolici??? JESU. Jesu li bili bosnjani?? JESU. Ima li danas i jedan Tvrtko Bosnjanin??? NEMA! Dakle Bosnjacu su prihvaceni od druga dva naroda sa tim imenom ali nikako ne mogu biti prihvaceni kao ekskluzivni zastupnici istorije Bosnjaka u ovoj zemlji jer su je ljudi njihove vjere unistili.
Dao si onom profesionalnom Serbinu bezuvjetnu podrsku, a ja hebi ga, ne citam misli.
A vidim logika ti je slicna njegovoj:"muslimani unistili kraljevinu" i s toga nemaju pravo na historijsko narodno ime. :-) Koji su
to muslimani unistili kraljevinu i kad je zapoceo proces islamizacije?Dalje,sto cemo sa katolicima koji pod pritiskom pape to postadose,zar nisu i oni po tvojoj logici izdali prvobitno bosnjastvo?Ako nisu,kako se onda prelaskom na islam gubi to "pravo",slobodno razmisli i malo duze kako te ljudi ne bi prozivali za dvostruke arsine. :D Sto se tice prava na historiju Bosnjaka,prije nego sto pod "lupu" stavis danasnje Bosnjake prisjeti se ko i na koji nacin se svega sto ima veze s Bosnom odrekao(u zadnjem ratu i simbolicki brisanjem prefiksa i promjenom naziva gradova i sl). :wink:
Jesu li Turci muslimani???? JESU!! Jesu li okruzili i napali Bobovac sa svih strana??? JESU!!! Je li postoje i dva mezarja iz tog perida koje su BH muslimani obilazili redovno u bivsoj drzavi??? POSTOJE!!! Pa kome onda to idu da uce dove???? ONOME KO JE UNISTIO KRALJEVINU BOSNU!!!!! Neke svari se ocito dovoljno ne shvatamo, neke stvari necemo da shvatimo, u nekim stvarima smo kao jarci na brvnu a vrlo cesto smo i bezobrazni....medjutim u biti ako odbacim ovih par kvazi-patriota na ovoj temi nemamo mi puno razlicita misljenja i sasvim sigurno nam je svima isti cilj: SACUVATI ONO MALO STO JE OSTALO OD NEKADSNJE BOSNE I NJENOG GLAVNOG GRADA, GRADA KRALJEVA, BOBOVCA!!! Medjutim nikako u svoj toj prici ne mozemo izbaciti katolike koji su danas u XXI vijeku u BiH jednostavno Hrvati, jer su katolici i stvorili i to kraljevstvo i taj grad i tog kralja i tu kraljicu. Ali sve to nije bilo Hrvatsko neko cisto i bistro djelo Bosansko-Hercegovackih katolika.
Sva ova rasprava je pocela zato sto je neki indijanac procitao tekst od dva kurca od novinara koji su pobjegli iz BiH i kao podosta onih koji ne zive i ne jedu ovaj crni hljeb iz dalekih svjetskih gradova bi siljili malo o patriotizmu. Nikad Viko Puljic nije stavio Hrvatsku ispred BiH....NIKAD!!!! Na zalost na te lazne optuzbe protiv Puljica i skupa na Bobovcu se navukao i Dubravko ni kriv ni duzan i to onda krene lancano.....kao sto Krapina i Krapisnki pracovjek nikada nece moci biti BH brand tako ni Bobovac sa svojim kraljevima i kraljicama nikada nece moci biti Hrvatski i tu je svaka daljnja prica suvisna. Kad cujemo javno da je neko rekao da je to nesto hrvatsko tada treba i reagovati a ovako ostavimo ove dijasporske jebivjetre da lijece svoje frustracije na drugom mjestu.
Sto se tice Bosnjaka tj imena Bosnjak stojim iza svake svoje rijeci i za mene je jedino ispravno da je ostavljen izbor da se svako ko hoce moze izjasniti Bosnjakom. Ono moze sto jeste jest ali taj bi se u ovom trenutku osjecao isto kao "krme u Teheranu". Ja sam postavio pricu kako je doslo do Bosnjaka u BiH i dokaz da je to ekskluzivno pravo muslimana i kako sam i rekao ni sam Alija nije bio za tu varijantu i tek iz drugog puta su ga uspjeli ubjediti da je to ispravno jer stari lisac je znao istoriju ove zemlje i znao je da ce jednog dana se poceti preispitivati ta odluka i da ce jednog dana opet svi biti Bosnjaci a muslimani opet nece imati svoje JA!!!
hrasno38

#688 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote:
Patriotska_Liga wrote: Jašta, samo je tvoja mahala branila. Izađi više iz te mahale, priupitaj šta se dešava van tvog vidokruga.

Dovoljno sam dugo na forumu da svasta procitam i vidim :thumbup:
E jesi nasao kome ces sta objasnjavati....ovo su ti oni tipovi kao Svrakici sto se vode kao prvoborci Patriotske lige i Zelenih beretki i cim se zakuhalo jedan zavrsio u Zagrebu, drugi u Italiji, treci na Hayatu a babuka u Turskoj.....sve ratnici pakla i orgaznizatori otpora u picku lijepu materinu. Ono mi nesto naslo pricati o Bosnjastvu, Bosni i patriotizmu...ono!!!!!
hAZNADAR

#689 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

Ima Tvrtko Kulenovic, sin slikara Hakije,.. mislim da ce cak i clan BANU.

Po cemu to bosanski muslimani imaju najmanje prava na ime Bosnjak. Pa tako su se zvali sve vrijeme i za osmanske vladavine. Citaj malo historiju, ako nist bar putopisce poput Celebije. U Bosni zive Bosnjaci razlicitih vjera sve vrijeme.
Nisu muslimani uzeli eksluzivno pravo niti samo sebi prisvojili to ime.
Drugi su ga se odrekli i na njima jedino ostalo. Vrata sirom otvorena svima da budu Bosnjaci.
Ali ako neko nece, ako je neko svjesno oprdjeljen kao Hrvat, Srbin, Bosanac,... sta ga onda zaboli q za bosnjackim imenom i ko ga upotrebljava?

Usput receno - Turska jeste osvojila Bosnu, kao i niz drugih zemalja. Ali je tesko osvojiva Bosna gdje su lomili koplja i ispusili Ugarska i car Dusan - tako lako pala pod Turke.
Zato sto je upravo posljednji kralj shebao zemlju propisno po nalogu Svete Stolice. Zapoceo vjerski progon sto niko nije prije njega. Turci su zatekli konfuznu zemlju i anarhiju, Crkvu Bosansku bez svestenstva, i misionarske franjevce. Narod predavao utvrde bez borbe,.. a Stjepan Tomasevic licno se zali papi u pismu da narod ide Turcima zbog vecih sloboda.
Osmanlije su bile cisto osvajacka imperija i to zbog interesa. Za vjerske prilike su slabo marili jer ih je samo interesovao porez. Vladali su nizom zemalja ali se islamizacija masovna desila samo u Albaniji i Bosni. Zato sto su bili preduslovi za to.
Danas imas niz naroda koji su prihvatili vjeru osvajaca,.. i opet niko ne datira svoju historiju samo od primanja vjere.
Imas teeske i zestoke predrasude o islamu momak. Nije ti to dobro za zdravlje, tacno se osjete i emocije u tvom tonu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#690 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

hrasno38 wrote:
E jesi nasao kome ces sta objasnjavati....ovo su ti oni tipovi kao Svrakici sto se vode kao prvoborci Patriotske lige i Zelenih beretki i cim se zakuhalo jedan zavrsio u Zagrebu, drugi u Italiji, treci na Hayatu a babuka u Turskoj.....sve ratnici pakla i orgaznizatori otpora u picku lijepu materinu. Ono mi nesto naslo pricati o Bosnjastvu, Bosni i patriotizmu...ono!!!!!
I jos se ljute kad im na to ukazes.

Naleti u kafanu kod Muhe da zamezimo :thumbup:
Patriotska_Liga

#691 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

hrasno38 wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Dovoljno sam dugo na forumu da svasta procitam i vidim :thumbup:
Njonju ste vi mog vidili, okupilo se 5-6 mahalaša i drže ovdje svima predavanje kako su haman oni sami odbranili državu i narod. Onaj đikan martinez dođe i vrijeđa ovuda, ti potpisuješ njegov post, a onda meni soliš pamet šta je pravi patriota.

Ma vi ste bolan poprošle jugonjare, nikom ništa ne predstavljate, ako budete fini poslaću vam prospekt staračkog doma da se skrasite. Bez neta naravno, da više ne mudrujete po forumu.
hrasno38

#692 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

hAZNADAR wrote:

Po cemu to bosanski muslimani imaju najmanje prava na ime Bosnjak. Pa tako su se zvali sve vrijeme i za osmanske vladavine. Citaj malo historiju, ako nist bar putopisce poput Celebije. U Bosni zive Bosnjaci razlicitih vjera sve vrijeme.
Drugi su ga se odrekli i na njima jedino ostalo. Vrata sirom otvorena svima da budu Bosnjaci.
Ali ako neko nece, ako je neko svjesno oprdjeljen kao Hrvat, Srbin, Bosanac,... sta ga onda zaboli q za bosnjackim imenom i ko ga upotrebljava?

Usput receno - Turska jeste osvojila Bosnu, kao i niz drugih zemalja. Ali je tesko osvojiva Bosna gdje su lomili koplja i ispusili Ugarska i car Dusan - tako lako pala pod Turke.
Zato sto je upravo posljednji kralj shebao zemlju propisno po nalogu Svete Stolice. Zapoceo vjerski progon sto niko nije prije njega. Turci su zatekli konfuznu zemlju i anarhiju, Crkvu Bosansku bez svestenstva, i misionarske franjevce. Narod predavao utvrde bez borbe,.. a Stjepan Tomasevic licno se zali papi u pismu da narod ide Turcima zbog vecih sloboda.
Osmanlije su bile cisto osvajacka imperija i to zbog interesa. Za vjerske prilike su slabo marili jer ih je samo interesovao porez. Vladali su nizom zemalja ali se islamizacija masovna desila samo u Albaniji i Bosni. Zato sto su bili preduslovi za to.
Danas imas niz naroda koji su prihvatili vjeru osvajaca,.. i opet niko ne datira svoju historiju samo od primanja vjere.
Imas teeske i zestoke predrasude o islamu momak. Nije ti to dobro za zdravlje, tacno se osjete i emocije u tvom tonu.
I samo da ponovim......

Dan kada je muslimanskom narodu vraćeno ime Bošnjak

27.09.2993, u vrijeme brutalne agresije na Bosnu i Hercegovinu, u opkoljenom Sarajevu održan je Bošnjački sabor. Tog 27. septembra 1993. godine, u vrlo teškim i presudnim trenucima za Bošnjake i BiH, koji su bili izloženi sistemskom uništenju, u glavnom gradu naše zemlje okupili su se tada najveći intelektualci našeg naroda i razgovarali o sudbini zemlje s hiljadugodišnjim kontinuitetom postojanja.
Na zasjedanju Bošnjačkog sabora bilo je prisutno 377 sabornika te 80 poslanika iz okruga Tuzla, Doboj, Zenica, Visoko, Travnik, Mostar, Konjic, Bihać, Banja Luka, Zagreb i Goražde.

Krupne odluke

Bošnjački intelektualci na Saboru su donijeli dvije historijske odluke. Usvojili su Deklaraciju kojom su vratili zabranjeno ime muslimanskog naroda - Bošnjak. Drugom odlukom, Bošnjački sabor opredijelio se za jedinstvenu državu BiH u njenim historijskim granicama - sabornici su odbili podjelu BiH!

A sta kaze Tunjo Filipovic:

"- Činjenica je da Bošnjaci kao narod nisu bili priznati od 1906. godine, kada je Austrija zabranila bošnjačko ime, ukinula časopis „Bošnjak“ i zabranila upotrebu termina bosanski jezik. Od tada do 1993. bošnjačko ime bilo je ilegalno. Štaviše, u vrijeme rasprava o nacionalnom identitetu muslimana, 60-ih, 70-ih, 80-ih godina predstavnici srpske nacije, ne nacionalisti, nego komunisti, vodeći ljudi srpskog naroda, uvjetovali su priznanje našeg postojanja odricanjem od bošnjačkog identiteta - govori akademik Filipović, koji je na Saboru održao referat o nacionalnom identitetu Bošnjaka, napisao rezoluciju koja je usvojena, a u kojoj, kako podsjeća, „stoji da smo mi Bošnjaci i da je naša država BiH“. Ovaj, jedan od najvećih živućih bošnjačkih intelektualaca, podsjeća kako su 1990. godine on i Adil Zulfikarpašić pokrenuli inicijativu da SDA, koja je tada nastala kao stranka, usvoji stav da su muslimani narod koji ima svoje etničko i nacionalno ime Bošnjaci. Međutim, kako ističe, predsjednik SDA Alija Izetbegović i njegovi saradnici su to tada odbili.
hrasno38

#693 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

Patriotska_Liga wrote:
hrasno38 wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Dovoljno sam dugo na forumu da svasta procitam i vidim :thumbup:
Njonju ste vi mog vidili, okupilo se 5-6 mahalaša i drže ovdje svima predavanje kako su haman oni sami odbranili državu i narod. Onaj đikan martinez dođe i vrijeđa ovuda, ti potpisuješ njegov post, a onda meni soliš pamet šta je pravi patriota.

Ma vi ste bolan poprošle jugonjare, nikom ništa ne predstavljate, ako budete fini poslaću vam prospekt staračkog doma da se skrasite. Bez neta naravno, da više ne mudrujete po forumu.
heheheheeh kad minderas shvatis sta znaci ova slika ispod onda mi se javi....kao sto sam i rekao .....jebem kompletnu familiju onom sto dodje i upali nam svijetlo

Image

Da samo napomenem ovdje su oni sa danasnjih Poljina pusili cunu i vozili Lade i Moskvice a po minderima ljubili druga Titu u dupe.
Patriotska_Liga

#694 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

To je slika lokacija preduzeća koja su poslovala tako što su zapošljavala višak radnika, dijelila 13. plate, stvarala vječne gubitke i sve nadoknađivala kreditima kapitalističkog MMF-a.
Leons

#695 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Leons »

hrasno38 wrote:
hAZNADAR wrote:

I samo da ponovim......

Dan kada je muslimanskom narodu vraćeno ime Bošnjak

27.09.2993, u vrijeme brutalne agresije na Bosnu i Hercegovinu, u opkoljenom Sarajevu održan je Bošnjački sabor. Tog 27. septembra 1993. godine, u vrlo teškim i presudnim trenucima za Bošnjake i BiH, koji su bili izloženi sistemskom uništenju, u glavnom gradu naše zemlje okupili su se tada najveći intelektualci našeg naroda i razgovarali o sudbini zemlje s hiljadugodišnjim kontinuitetom postojanja.
Na zasjedanju Bošnjačkog sabora bilo je prisutno 377 sabornika te 80 poslanika iz okruga Tuzla, Doboj, Zenica, Visoko, Travnik, Mostar, Konjic, Bihać, Banja Luka, Zagreb i Goražde.

Krupne odluke

Bošnjački intelektualci na Saboru su donijeli dvije historijske odluke. Usvojili su Deklaraciju kojom su vratili zabranjeno ime muslimanskog naroda - Bošnjak. Drugom odlukom, Bošnjački sabor opredijelio se za jedinstvenu državu BiH u njenim historijskim granicama - sabornici su odbili podjelu BiH!

A sta kaze Tunjo Filipovic:

"- Činjenica je da Bošnjaci kao narod nisu bili priznati od 1906. godine, kada je Austrija zabranila bošnjačko ime, ukinula časopis „Bošnjak“ i zabranila upotrebu termina bosanski jezik. Od tada do 1993. bošnjačko ime bilo je ilegalno. Štaviše, u vrijeme rasprava o nacionalnom identitetu muslimana, 60-ih, 70-ih, 80-ih godina predstavnici srpske nacije, ne nacionalisti, nego komunisti, vodeći ljudi srpskog naroda, uvjetovali su priznanje našeg postojanja odricanjem od bošnjačkog identiteta - govori akademik Filipović, koji je na Saboru održao referat o nacionalnom identitetu Bošnjaka, napisao rezoluciju koja je usvojena, a u kojoj, kako podsjeća, „stoji da smo mi Bošnjaci i da je naša država BiH“. Ovaj, jedan od najvećih živućih bošnjačkih intelektualaca, podsjeća kako su 1990. godine on i Adil Zulfikarpašić pokrenuli inicijativu da SDA, koja je tada nastala kao stranka, usvoji stav da su muslimani narod koji ima svoje etničko i nacionalno ime Bošnjaci. Međutim, kako ističe, predsjednik SDA Alija Izetbegović i njegovi saradnici su to tada odbili.
Pa frajeru idi u Grude i Kalinovik pa njima objasnjavaj da su nekada i oni Bosnjaci dobri bili sta si ovdje nasao srati jedinima koji to ime jos uvijek nose... Da stvar bude smijesnija pricas o nekom kontinuitetu i historijskoj autenticnosti a izjasnjavas se kao Bosanac sto je komunisticka kovanica... Trebali bi i Bosnjaci da prihvate tu izlizanu blijedu kovanicu pa onda nema problema sto su muslimani, onda je historijska veza sa Bosnjanima neupitna jel? Logika ti je zaqrac.
Leons

#696 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Leons »

Patriotska_Liga wrote:To je slika lokacija preduzeća koja su poslovala tako što su zapošljavala višak radnika, dijelila 13. plate, stvarala vječne gubitke i sve nadoknađivala kreditima kapitalističkog MMF-a.
Ma covjece istu sliku danas mozes napraviti. Uzmi isti geografski prostor i prikazi sva preduzeca i dobiti ces jos veci BDP nego rekordni jugoslovenski.
Provjeriti nije tesko.
Patriotska_Liga

#697 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Leons wrote: Ma covjece istu sliku danas mozes napraviti. Uzmi isti geografski prostor i prikazi sva preduzeca i dobiti ces jos veci BDP nego rekordni jugoslovenski.
Provjeriti nije tesko.
I to što kažeš.

Do kad ćemo više robovati toj propagandi o navodnoj ekonomskoj moći Jugoslavije, države koja se raspala jer je bila prezadužena, a održavala se na račun hladnog rata. Čim je hladni rat završio i Jugoslavija izgubila na značaju, raspala se dok si rek'o keks.
hAZNADAR

#698 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

Vidim, opet neki forsiraju Jugoslaviju cak i na ovoj temi,..
Zivio sam i radio u toj drzavi, volio, navijao,.. i danas se rado sjetim mnogo toga i mnogo mi nedostaje.

Ali pored svih vrlina - Jugoslavijaje imala veliku manu - vezano za ovu temu i tematiku.

Negiranje Bosnjastva, bosanskog jezika, i svih atributa nacije koje Bosnjaci imaju poput hisorije je upravo zasluga bivse YU. Nisu to srpski ili hrvatski nacionalisti ismislili, samo su naslijedili stariji obicaj i tradiciju a to je da muslimani ne postoje kao nacija, niti imaju svoj jezik, historiju i sl.

Isuvise je dugo trajala bilo kao kraljevina ili republika,.. ali dovoljno da se ljudi generacijama naviknu na to da neko postoji a neko ne. I u ovoj temi definisanja Bosnjacke nacije i datiranja historije se upravo i osjeti taj mentalni blok, gdje jednostavno nema mjesta za jos jedne.
hrasno38

#699 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

Leons wrote:Pa frajeru idi u Grude i Kalinovik pa njima objasnjavaj da su nekada i oni Bosnjaci dobri bili sta si ovdje nasao srati jedinima koji to ime jos uvijek nose... Da stvar bude smijesnija pricas o nekom kontinuitetu i historijskoj autenticnosti a izjasnjavas se kao Bosanac sto je komunisticka kovanica... Trebali bi i Bosnjaci da prihvate tu izlizanu blijedu kovanicu pa onda nema problema sto su muslimani, onda je historijska veza sa Bosnjanima neupitna jel? Logika ti je zaqrac.
Pa kad je Bosanac komunisticka kovanica sto su onda koji gurac tvoji idopoklonici jezik nazvali Bosanskim....sto ga ne nazvase Bosnjackim???? Samo se topite iz rijeci u rijec i jedini vam je argument jugonostalgicar, komunista itd itd. Jugonostalgicar jesam i sanjam kada ce opet doci vlast koja ce izmedju ostalih pohapsiti i ove minderase a komunista nisam bio nikada ali bas nikada kao ni nacionalista sto je vama nejpomljivo jer ste vi bili prvo komunisti a onda nacionalisti a sutra ko zna sta cete biti jer vi budete ono sto vam odgovara i sa onim ko je u vecini!!!
I ti jedini ne nose to ime nego su ga sami sebi dali a to je ogromna razlika!!!!! Sjooo bas me drzite budnim sa svojim nebulozama...interesantna ste ekipa nema sta samo vam fali jos onaj HM2011
hrasno38

#700 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

hAZNADAR wrote:Vidim, opet neki forsiraju Jugoslaviju cak i na ovoj temi,..
Zivio sam i radio u toj drzavi, volio, navijao,.. i danas se rado sjetim mnogo toga i mnogo mi nedostaje.

Ali pored svih vrlina - Jugoslavijaje imala veliku manu - vezano za ovu temu i tematiku.

Negiranje Bosnjastva, bosanskog jezika, i svih atributa nacije koje Bosnjaci imaju poput hisorije je upravo zasluga bivse YU. Nisu to srpski ili hrvatski nacionalisti ismislili, samo su naslijedili stariji obicaj i tradiciju a to je da muslimani ne postoje kao nacija, niti imaju svoj jezik, historiju i sl.

Isuvise je dugo trajala bilo kao kraljevina ili republika,.. ali dovoljno da se ljudi generacijama naviknu na to da neko postoji a neko ne. I u ovoj temi definisanja Bosnjacke nacije i datiranja historije se upravo i osjeti taj mentalni blok, gdje jednostavno nema mjesta za jos jedne.
Zaboravio si jos napisati da je bilo zabranjeno ici u dzamije i vjerovati u boga.......... :lol:
Post Reply