Zviz wrote:tututuuuu wrote:U pravu je covjek. Milanovic je totalno pukao. Sta god prica gleda da ubaci Madjare, Srbe i HDZ u jednadzbu, sto je malo cudno s obzirom na njegovo politicko opredjeljenje. Za ovakve stvari se obicno krivio HDZ. Migranti slobodno ulaze preko livada, a ovaj zatvorio legalne prijelaze.
MAĐARSKI ŠEF DIPLOMACIJE BIJESAN 'Dosta mi je predizborne kampanju u Hrvatskoj... Milanoviću, ostavi Srbe i nas na miru!'
http://www.jutarnji.hr/-milanovicu--ost ... i/1425396/
Blago je reci da je HR smotana. Neki dan na SLO-HR granici. Samo se cekalo 3h na ulazu i izlazu. I jedni i drugi postavili garnizon vojske preobucene u policiju. A i onih 700 i kusur izbjeglica, 60% nisu iz Sirije. Oni otrcani, poderani i sl. su iz Sirije, ostali Alzirci, Marokanci, Mauritanci i sl. dosli avionima do Turske pa se taksijima i sl. vozali od granice do granice. Cisti, okupani, obrijani i sve ko macija guza. Jos lola vadi rolnu ko wc papir umotanu dolarima, i nudi da ga neko od nas u koloni kroz ZNJ prijelaze prebaci do Austrije. Ja izbjeglica i govana.
Ono sta sam govori da je trebalo napraviti i jos ljudi koji imaju razum uciniti ce Cameron. Uzeti ce izbjeglice direktno iz izbjeglickih kampova oko Sirije. Na taj nacin uzeti ce se oni stvarno najugrozeniji, provjere ce biti tako da se nece moci provuci kojekakav olos ili potencijalni terorirsti, nece zajebavati vanjske EU drzave, nece se izbjeglicama niko moci slepati kao ovi migranti, i na kraju nece ljudi hodati, muciti se i ginuti po morima itd... Tako jednostavno.
A ne Merkelicino; "dodjite nam, Njemacka ce primiti svakog izbjeglicu, a svaki Sirijac se ostati, mi imamo kapacitete, WELLCOME REFUGEES""

, i onda ubrzo im zalupi vrata, a ostali snalazite se.
A RH ima debilnu vlast (mada ni HDZ nije puno bolji, nazalost. EDIT: Mozda ipak je

), i jos sad idu izbori kad politicari totalno polude, kao zivotinje kad se tjeraju, kad je sezona parenja.