Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- insomnia78
- ovo_malo_duse
#677 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ahahaha koji shuuuk. Do balcaka...nosara wrote:Pa valjda je vise 0,6 od 0,15 pobogu...dobar osjecaj wrote:U teoriji. U praksi EU pomaze svoje proizvodjace da potapaju sve sto nije iz EU a u BiH subvencije kasne i koliko sam primjetila godinama su pitanje prestiza Lijanovica i slicnih ubogih proizvodjaca koji su valja najbitniji domaci proizvodjaciKitrona wrote:Evo čitam da BiH subvencionira sa 0,15 eura po litri dok je u EU max dozvoljeno 0,6
- trcicu trceci
-
pare dare samo pare
#679 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
mogu dovest ženu iz Tanzanije, da mi popuši kitaruP.Starck wrote:Misliš da debili iz Agrokora to rade?! Pa oni imaju monopol, a to znači da imaju mogućnost da nameću trendove. Preplave tršte, ubiju svaku misao reklamom, i to je to. Voda se prodaje. Skoro su bili priznali da su imali velikih problema sa zamrznutom gotovom hranom i velike količine otipsa do prije godinu dana, pokrenuli su tu priču i nije se prodavala, da bi se kao sada situacija promijenila.Thorgerson wrote:Dobro jarane, a znas li da u BiH zive i drugi ljudi osim tebe?Macho man wrote: itd. itd. na kraju da mi je kao kućnu dostavu donese ja bi ga maršno s vrata
otiš u BIngo !! i kupio BH2O ili Oazu
kapiš ?
Jesi cuo za segmentiranje trzista? Ciljne grupe kupaca?
Istrazivanje trzista?
itd.
Je li mislis da Jana napamet salje vagone vode ovamo. Tipa ono ako prodje prodje, jebaji je prosucemo.
![]()
Ja te evo pitam, je li imamo domacu vodu sa okusima? Obicnu vodu? Ja je nisam vidio. Mozes ti meni sad reci, jarane ba, razmuti kuci i ponesi. Kazem ti opet, ja i ti mozda je necemo piti, ali mi nismo jedini u ovoj drzavi.
Ali evo ja bih je kupio. Iako pijem samo obicnu kiselu vodu, ni senzaciju ne pijem. Ali bih kupio neku domacu vodu negaziranu sa okusom maline, sa okusom nane/mente itd. Zasto ne, da probam.
Ima grupa ljudi koja hoce to da pije i tacka. Proizvodjac to treba da istrazi i zadovolji tu potrebu. Ako nece, pa ne mora, naci ce se ko hoce - u ovom slucaju Jana.
Pa CocaCola koja je sveprisutna nogira direktora za BiH i Cro i dovede zenu iz Srbije. Tu nema istraživanja, segmentacije i ispraznih floskula, samo sirovi čisti marketing, kada ga ofali, padne prodaja i kraj borbe. Zato nema više Cherry Cole u Cro.
Poenta je svega, imaju de jure monopol i koriste ga za nametanje trendova, nekad može ići sporije ali deru bregove definitivno.
jer ja kupujum sky colu jer je domaća
a mazgovine nek se pale na svakojake retardirane reklame, ionako imalo iko pametan, čim počnu degenerične reklame, uglavnom fata daljinski i prebacuje kanal, jer debilne reklame mogu samo još gledat debili za koje se i prave[/quote]
Sky Cola je Agrokorova, samo za informaciju
-
Kitrona
#680 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nosara wrote:Pa valjda je vise 0,6 od 0,15 pobogu...dobar osjecaj wrote:U teoriji. U praksi EU pomaze svoje proizvodjace da potapaju sve sto nije iz EU a u BiH subvencije kasne i koliko sam primjetila godinama su pitanje prestiza Lijanovica i slicnih ubogih proizvodjaca koji su valja najbitniji domaci proizvodjaciKitrona wrote:Evo čitam da BiH subvencionira sa 0,15 eura po litri dok je u EU max dozvoljeno 0,6
0,05
činjenica da BiH svojim farmerima proizvodnju mleka po litru podstiče sa čak 15 evrocenti dok su evropski podsticaji svojevremeno maksimalno iznosili do pet evrocenti
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... id=1032262
Last edited by Kitrona on 28/08/2015 17:14, edited 1 time in total.
- nosara
#681 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Natrag u pucku...Kitrona wrote:nosara wrote:Kitrona wrote:Evo čitam da BiH subvencionira sa 0,15 eura po litri dok je u EU max dozvoljeno 0,6
Pa valjda je vise 0,6 od 0,15 pobogu...
0,06
-
pare dare samo pare
#682 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Znaci ako ovo i jeste istina, oni cine zestoki prekrsaj, varaju poresku a to je vrlo opasno. Ja bi ih prijavio odmah da sam na vasem mjestu, kada smo kod patriotizmaVladaFBiH wrote:Franck kafa se pakuje/prži u Grudama i EAN je 385...saiks wrote:Nemora znaciti,Stanic To sokovi,prave se u Kresevu(pise na tetrapaku) a bar kod 385pare dare samo pare wrote:
Mozemo li sada promijeniti temu![]()
Znaci 387 kod podrazumijeva da je proizvod proizveden u BiH, svi porezi se placaju i ostaju u BiH, fabrika je kod nas, nase mlijeko, nasi radnici, farmeri, treba li jos nesto dodati?
- dobar osjecaj
#683 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Uvijek se najezim kad me podsjetite koja je hrpa lesinara ovdje medju vama. Procitala sam 0.06. Osim toga moj komentar nije bio ogranicen na te dvije cifre nego na cinjenicu da je to mozda i najmanja prednost na strani EU mljekara. Oni su zasticeni brojnim pravilnicima, kvotama, porezima a nasi jadnici ne dobijaju ni taj minimum. Valjda je sevap nasmijati one kojima ismijavanje pricinjava vrhunski uzitak. Nikad mi taj nagon nije bio pretjerano blizak.Kitrona wrote:nosara wrote: Pa valjda je vise 0,6 od 0,15 pobogu...
0,06
- nosara
#684 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja se ne cerekam tebi nego ovom budiboksnama...dobar osjecaj wrote:Uvijek se najezim kad me podsjetite koja je hrpa lesinara ovdje medju vama. Procitala sam 0.06. Osim toga moj komentar nije bio ogranicen na te dvije cifre nego na cinjenicu da je to mozda i najmanja prednost na strani EU mljekara. Oni su zasticeni brojnim pravilnicima, kvotama, porezima a nasi jadnici ne dobijaju ni taj minimum. Valjda je sevap nasmijati one kojima ismijavanje pricinjava vrhunski uzitak. Nikad mi taj nagon nije bio pretjerano blizak.Kitrona wrote:nosara wrote: Pa valjda je vise 0,6 od 0,15 pobogu...
0,06
-
Kitrona
#685 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
dobar osjecaj wrote:Uvijek se najezim kad me podsjetite koja je hrpa lesinara ovdje medju vama. Procitala sam 0.06. Osim toga moj komentar nije bio ogranicen na te dvije cifre nego na cinjenicu da je to mozda i najmanja prednost na strani EU mljekara. Oni su zasticeni brojnim pravilnicima, kvotama, porezima a nasi jadnici ne dobijaju ni taj minimum. Valjda je sevap nasmijati one kojima ismijavanje pricinjava vrhunski uzitak. Nikad mi taj nagon nije bio pretjerano blizak.Kitrona wrote:nosara wrote: Pa valjda je vise 0,6 od 0,15 pobogu...
0,06
To je samo djelomicno tocno. Naime, procitao sam da u BiH mljekari prebijaju porezni dug za ono sto im drzava daje kao subvencije. U Hrvatskoj nema toga. Prvo moras platiti drzavi a poticaje - kad dobijes. Nerijetko to traje i godinama.
E sad, u takvoj situaciji je razumljivo zasto se bune hrv. proizvodjaci mlijeka. Oni moraju platiti sve na vrijeme a uletavaju im B&H proizvodjaci koji u startu imaju manju cijenu i pitanje je koliko poreza(dal uopce) plate.
Koji je pristup pravilniji - B&H pristup je pragmaticniji i bolji za proizvodjaca ali se bojim da je dugorocno neodrziv. Hrvatska ne zeli da tako kaotican proizvodjac ulazi jer ce potamanit domacu proizvodnju.
-
mudrac2
#686 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
hrvatski proizvodi odjebaus. ovo je davno trebalo uraditi.
- Ajatolah_
#687 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kome se cerekaš? NMK je Đurin proizvod.Naslovnica wrote:Džaba se smiješ, Mućke nisu smiješne levim susedima.sumirprimus wrote:i ono pitanje oklen boja?
pa pa farbali tunele![]()
Za njih je njihova mala klinika urnebesna...
-
HomeArt
#688 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ukupna proizvodnja mlijeka u BiH je oko četvrtine Hrvatske proizvodnje. Na koji način će hrvatski mljekari biti ugroženi? Osim toga sad iako HR nije u CEFTI Hrvatsko mlijeko je jeftinije u BiH od bosanskog.Kitrona wrote:
To je samo djelomicno tocno. Naime, procitao sam da u BiH mljekari prebijaju porezni dug za ono sto im drzava daje kao subvencije. U Hrvatskoj nema toga. Prvo moras platiti drzavi a poticaje - kad dobijes. Nerijetko to traje i godinama.
E sad, u takvoj situaciji je razumljivo zasto se bune hrv. proizvodjaci mlijeka. Oni moraju platiti sve na vrijeme a uletavaju im B&H proizvodjaci koji u startu imaju manju cijenu i pitanje je koliko poreza(dal uopce) plate.
Koji je pristup pravilniji - B&H pristup je pragmaticniji i bolji za proizvodjaca ali se bojim da je dugorocno neodrziv. Hrvatska ne zeli da tako kaotican proizvodjac ulazi jer ce potamanit domacu proizvodnju.
-
Kitrona
#689 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Gradacac nije "hrvatsko" mlijeko. To je u potpunosti B&H tvrtka u vlasnistvu francuskog proizvodjaca. Jdina "veza" je brnd (dakle najobicniji natpis) Dukat a sto ljude asocira na Hrvatsku. Izgledno je da ce taj natpis promijeniti s obzirom na sadasnja zbivanja.HomeArt wrote:Ukupna proizvodnja mlijeka u BiH je oko četvrtine Hrvatske proizvodnje. Na koji način će hrvatski mljekari biti ugroženi? Osim toga sad iako HR nije u CEFTI Hrvatsko mlijeko je jeftinije u BiH od bosanskog.Kitrona wrote:
Hrvatski izvoz mlijeka u B&H je simbolican.
-
HomeArt
#690 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nije tačno, ja kupujem Vindijino uvozno mlijeko ne Dukat ali svejedno nisi mi objasnio kako će hrvatski mljekari biti ugroženi sve da se svaka kap proizvedena u BiH izveze u HR (a znamo da je to nemoguće)?Kitrona wrote:Gradacac nije "hrvatsko" mlijeko. To je u potpunosti B&H tvrtka u vlasnistvu francuskog proizvodjaca. Jdina "veza" je brnd (dakle najobicniji natpis) Dukat a sto ljude asocira na Hrvatsku. Izgledno je da ce taj natpis promijeniti s obzirom na sadasnja zbivanja.HomeArt wrote:Ukupna proizvodnja mlijeka u BiH je oko četvrtine Hrvatske proizvodnje. Na koji način će hrvatski mljekari biti ugroženi? Osim toga sad iako HR nije u CEFTI Hrvatsko mlijeko je jeftinije u BiH od bosanskog.Kitrona wrote:
Hrvatski izvoz mlijeka u B&H je simbolican.
Evo Milanović je konačno rekao o čemu se radi:
“To radimo zbog hrvatskih izvoznika, pošto BiH već dugo zavlači. BiH je dužna učiniti isto za Hrvatsku što je i Slovenija učinila kada je Hrvatska ulazila u EU. Tražimo da se kvote iz 2013. i dalje poštuju što BiH već godinu i po lukavo izbjegava”, rekao je Milanović.
Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske smatra da nema osnova za prigovor bilo koje zemlje članice EU na izvoz mlijeka u EU i očekuje da će Evropska komisija odluku povući u što skorije vrijeme.
Hrvatska je do 2013. predstavljala glavno tržište za izvoz pasteriziranog mlijeka iz Bosne i Hercegovine.
U srijedu je Hrvatska stopirala izvoz bosanskohercegovačkog mlijeka na tržište Evropske unije, koje je nakon svih provjera dobilo zeleno svjetlo za izvoz, i time direktno oštetila privredu Bosne i Hercegovine za stotine miliona evra.
Trgovinski spor BiH i Hrvatske nastaao je nakon ulaaska hrvatske u Evropsku uniju čime je ova država izašla iz trgovinske zone C EFTA, a koja podrazumijeva bescarinskih izvoz proizvoda država koje su ostale u ovoj trgovinskoj zoni ( BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo).
U pregovorima s Evropskom komisijom oko nastavka tzv. tradicionalne trgovine s Hrvatskom BiH je insistira na principu “kvota za kvotu” te nije prihvatilai bilo kakve ustupke koji bi išli nauštrb domaćoj proizvodnji. S druge, pak, strane, Hrvatska i dalje inzistira na zadržavanju trgovinskih povlastica koje je imala kao članica CEFTA-e.
U cijelom ovom procesu vrlo je važno ponoviti kako bi se, ako bi se popustilo hrvatskim zahtjevima, odluka odnosila i na svih ostalih 27 zemalja članica. Ne treba posebno naglašavati šta bi značilo ako bi se i dalje nastavio carinski režim sličan onome koji je vrijedio za Hrvatsku dok je bila članica CEFTA-e.
U cijeloj priči vrlo je važno napomenuti kako su svi relevantni politički faktori – od entitetskih institucija, preko Vijeća ministara BiH pa sve do Predsjedništva BiH, poslovna zajednica, mediji i svekolika javnost jednoglasni u odbrani stava naše zemlje. Posebnu podršku ovakvom pristupu naše zemlje daju domaći proizvođači, koji se i bez dodatnih ustupaka uvoznicima nalaze u teškom položaju.
Ne treba sumnjati kako Hrvatska neće promijeniti svoja stajališta, nego će i dalje inzistirati na tzv. tradicionalnoj trgovini. Ipak, s obzirom na izuzetno čvrste stavove naših predstavnika vlasti, čini se kako ipak neće dopustiti da se interesi BiH stave po strani.
-
Dino_noDi
#691 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Zasto BiH ne povuce ambasadora iz Zagreba radi ovog mlijeka?
-
Kitrona
#692 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.
-
Kitrona
#693 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Evo ga: Milkos cjelokupni promet 30 milijuna eura 2007(dakle B&H uljucena)...
http://www.poljoprivreda.ba/index2.php? ... f=1&id=560Sarajevska mljekara planira promet od 30 miliona maraka a od proizvođača i otkupljivača mlijeka zatraženo da utrostruče proizvodnju. Otvaranjem novih savremenih proizvodnih pogona u Binježevu Sarajevska mljekara "Milkos" u ovoj godini planira promet od 30 miliona KM, što je trostruko povećanje.
-
HomeArt
#694 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Od cijelog članka ti se uhvatio "miliona", razumijem, teško je kad nemaš argumentaKitrona wrote:Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.
-
Kitrona
#695 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
HomeArt wrote:Od cijelog članka ti se uhvatio "miliona", razumijem, teško je kad nemaš argumentaKitrona wrote:Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.
Radi se o naznaci koliko je autor članka informiran i ozbiljan. Ako je u stanju podizati histeriju u smislu "stotina milijuna eura" i na taj način dizati histeriju kako se maltene otima od usta B&H djece onda šta imamo dalje razgovarati?
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#696 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kitrona wrote:Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.
Nije samo Hrvatska u pitanju. U pitanju je zabrana izvoza u EU.
Razmisli prije nego pritisneš "submit"!
- mirsek
#697 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Treba gledati ko je i odakle je vecinski vlasnik firme jer njemu ide najvise profita a sve ostalo je manje vazno u kontekstu kaznjavanja ove odluke Hrvatske.saiks wrote:Ovo s barkodom 387 je supljak,gledajte gdje se pravi.
Evo npr stanic To sokovi,u kresevu se prave a bar kod 385
Svi koji to racunate uzmite u obzir da firma postoji zbog profita i extra zarade a ona je uvijek veca od poreza i raznoraznih troskova kljucujuci plate , u suprotnom firma ne bi bila isplativa.
- nosara
#698 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kitrona wrote:Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.
Evo ga: Lumen koji u pet minuta demantuje darvina i samog sebe...Kitrona wrote:Evo ga: Milkos cjelokupni promet 30 milijuna eura 2007(dakle B&H uljucena)...
-
teodolit
#699 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa jesi ti nepismen ili kaj? Bosna na hrvatske proizvode lupa carinu i zaštitni porez a svoje bi prodavala u hrvatskoj bez carine i poreza.Naslovnica wrote:PA KO VAMA BRANI DA PRODAJETE ROBU PO BOSNI I HERCEGOVINI, LAŽLJIVČE??!?!!?teodolit wrote: Tko se buni? Meni se čini da se bune bosanci koji ni nakon godinu i pol dana ne shvaćaju da im nitko neće dati da prodaju slobodno svoju robu ako to istovremeno i oni ne dopuste drugima.
I nema to veze sa Bosnom posebno, da se bilo tko drugi tako ponaša prošao bi isto.
Jel teško za shvatiti tko tu kome brani kaj?
-
Juliuscezar
#700 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Tacno kao da na dnevnicu brani hrvatsko stanoviste.nosara wrote:Kitrona wrote:Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.Evo ga: Lumen koji u pet minuta demantuje darvina i samog sebe...Kitrona wrote:Evo ga: Milkos cjelokupni promet 30 milijuna eura 2007(dakle B&H uljucena)...