Nivelacija wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:citiram komentar jedne osobe sa statusa sa facebooka
ne mogu vjerovati da ljudi vjeruju u ravnu zemlju. To mi je cak gluplje od vjerovanja u boga
Mojne propagiranja ateistickih vanago
ipak hoću
Nivelacija wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:citiram komentar jedne osobe sa statusa sa facebooka
ne mogu vjerovati da ljudi vjeruju u ravnu zemlju. To mi je cak gluplje od vjerovanja u boga
Mojne propagiranja ateistickih vanago
Bsd Jesus ! Bad Jesus !Bad jesus wrote:ravna zemlja je činjenica a ne mit, isprani ljudski mozak nije u stanju da shvati takvo nešto, ja kojeg sam god inžinjera i pilota prijeratnog to pitao, odmah su odgovorili da nema šanse da je zemlja okrugla
Naravno da ima šanse,..10 % da je ravna i 100 % da je okrugla,..Bad jesus wrote:ravna zemlja je činjenica a ne mit, isprani ljudski mozak nije u stanju da shvati takvo nešto, ja kojeg sam god inžinjera i pilota prijeratnog to pitao, odmah su odgovorili da nema šanse da je zemlja okrugla
Sad kontam što se strahuje od otapanja leda na polovima,.. iscurit će nam okeani,.. ostat ćemo na suhom,..Nivelacija wrote:Svi znaju da je zemlja ravna samo se prave pametni.
Oko ploce je sve zaledjeno tj sto se nama predstavlja kao antartik..i niko nikad nije otisao dsleko preko leda jer je mnogo zaledjeno, zato ne znamo sta je na kraju
Niko ne strahuje to je medijska manipulacija servirana od novog svjetskog poretka.Ci-Nick wrote:Sad kontam što se strahuje od otapanja leda na polovima,.. iscurit će nam okeani,.. ostat ćemo na suhom,..Nivelacija wrote:Svi znaju da je zemlja ravna samo se prave pametni.
Oko ploce je sve zaledjeno tj sto se nama predstavlja kao antartik..i niko nikad nije otisao dsleko preko leda jer je mnogo zaledjeno, zato ne znamo sta je na kraju
eto ga sad, znači nije Zemlja ko disk nego je zapravo beskonačna ravan koja se proteže kroz beskonačni svemir.Nivelacija wrote:Niko ne strahuje to je medijska manipulacija servirana od novog svjetskog poretka.Ci-Nick wrote:Sad kontam što se strahuje od otapanja leda na polovima,.. iscurit će nam okeani,.. ostat ćemo na suhom,..Nivelacija wrote:Svi znaju da je zemlja ravna samo se prave pametni.
Polovi se ne mogu otopiti nikada jer su beskonacni i sve sto si dalje hladnije je..
Na nekim vecim daljinama gdje covjek jos nije dosao vjerujem da je i -1000 C
Mi smo dosli samo do - 100 za sada
A mozda je u biti Antartik nesto tipa kao veliki ledeni zid koji dijeli juzne zemlje od sjeverne ledene zemlje u seriji GoT??!!Nivelacija wrote:Svi znaju da je zemlja ravna samo se prave pametni.
Kakvi ba, djeda mraz je dole ! Samo nam ne daju da ga vidimo.Josip321 wrote:A mozda je u biti Antartik nesto tipa kao veliki ledeni zid koji dijeli juzne zemlje od sjeverne ledene zemlje u seriji GoT??!!Nivelacija wrote:Svi znaju da je zemlja ravna samo se prave pametni.
taman da mi pivu ohladiNivelacija wrote: Niko ne strahuje to je medijska manipulacija servirana od novog svjetskog poretka.
Polovi se ne mogu otopiti nikada jer su beskonacni i sve sto si dalje hladnije je..
Na nekim vecim daljinama gdje covjek jos nije dosao vjerujem da je i -1000 C
Mi smo dosli samo do - 100 za sada
ma ima negdje u nekoj svesci, al su slova izblijedilasumirprimus wrote:kakav rad? ajd daj da vidimo, malo to promuhabetimo.ako ti nije mrsko.
Ma u nekoj mi je svesci. Ako se nije dosad izbrisalo. Pretpostavljam tezom tom da nesto cini svoje ako se dobro sjecam. Ali jbsg nesjecam se. Mislim da se o tezini radilo ili tako nesto. Masa, tezina nesto tako.sumirprimus wrote:kakav rad? ajd daj da vidimo, malo to promuhabetimo.ako ti nije mrsko.
Pa postavljao sam ovdje neke stvari sto nisu u sveskama. Rjesenje imena Makedonije i tog spora kao i u vezi luka ili baza u Neumu itd.deer_hunter wrote:ma ima negdje u nekoj svesci, al su slova izblijedilasumirprimus wrote:kakav rad? ajd daj da vidimo, malo to promuhabetimo.ako ti nije mrsko.
focko wrote:prije nekoliko dana je bio kao neki super mjesec (u pravcu bistrika gledajuci iz grada) .... narednih dana bilo je kristalno čisto i vedro nebo ali se mjesec nije vidio na nebu. Kako to?
Ja sam pak radio seminarski u kojem sam morao dokazati da je zemlja ravna, ali mi je negdje na flopiju. Možda ga jednog dana, ako tako procijenim i objavimVizionar 1985 wrote:Ma ova ravna Zemlja je patka ubacena da se druge stvari podvedu pod to, da su i one takve. Imam ja i rad sto je Zemlja sfericnog oblika ali i druga mnoga nebeska tijela.
BarbaDue wrote:Ja sam pak radio seminarski u kojem sam morao dokazati da je zemlja ravna, ali mi je negdje na flopiju. Možda ga jednog dana, ako tako procijenim i objavimVizionar 1985 wrote:Ma ova ravna Zemlja je patka ubacena da se druge stvari podvedu pod to, da su i one takve. Imam ja i rad sto je Zemlja sfericnog oblika ali i druga mnoga nebeska tijela.
U kratkim crtama zasto su mnoga nebeska tijela pa i Zemlja okrugla. Samo da me ubijes ne znam gdje je rad. Ko zna koja sveska. Jos je se mozda i izbrisao djelomicno ili skroz. Posto su stare sveske deceniju. A rad ko rad, vise teza i misljenje koje svako ima ko g*zicu.Sad se sjecam radilo se o masi i gravitaciji. Sto veca masa i gravitacija nekog tijela to su ta tijela sfericnijeg, loptastijeg oblika i tome teze ta tijela tada kad imaju sto vecu masu i gravitaciju.
Po tome crna rupa bi trebala da bude skoro savrsena sfera.