Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
dustaban

#676 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by dustaban »

skupljac_zeljeza wrote:
dustaban wrote:Gospoda ti boga sta religija ucini od ljudi!
:(
Ili ljudi od religije...
Da ovo sve skupa rezimiramo i objedinimo:

Gospoda ti Boga, u sta ga ljudi religijom pretvorise i sta potom religija ucini od njih!
salik79

#677 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by salik79 »

ExNihilo wrote: Kakav ba šejtanski rog, raspravljamo o hadisu kojeg si citirao. Ako namjeravaš pokrenuti raspravu o novom hadisu, hajde da prvo zaključimo ovu.

Dakle,

Najmanje za šiitski i haridžijski pravac, te selefijski pokret vrijedi:

1. Krenulo od Arapa
2....koji su govorili arapskim.

Što će reći, u tumačenju tvog hadisa nema nijednog razloga da se jedni izdvoje u odnosu na druge. Osim ideoloških razloga, naravno.

Da si pazljivo citao ono sto sam pisao primjetio bi da sam u nastavku pomenutog hadisa pomenuo dobro poznati hadis o "sejtanskom rogu", koji razbija svaku sumnju na koju ti aludiras. Posto nisam citirao ovaj hadis, ovaj puta cu to i uciniti:

Abdullah ibn Omer r,a, prenosi da je poslanik a,s, rekao: Gospodaru naš, učini nam blagoslovljenim naš ŠAM! Gospodaru naš, učini nam blagoslovljenim naš JEMEN! Allahov poslaniče rekli su: I naš NEDŽD! On je a,s, odgovorio: Gospodaru naš, učini nam blagoslovljenim naš Šam! Gospodaru učini nam blagoslovljenim naš Jemen! Allahov poslaniče rekli su: I naš NEDŽD! Mislim da je treći put rekao; Tamo će biti zemljotresi i smutnje, a pojavit će se i šejtanov rog. Imam Buahri, Imam Tirmizi i Imam Ahmed.

Od ibn Omera r,a, se prenosi da je poslanik a,s, rekao: O Allah blagoslovi Šam i Jemen, ljudi iz nedžda su rekli i naš Nedžd o Allahov poslaniče blagoslovi! Poslanik a,s, je rekao: O Allah blagoslovi Šam i Jemen, ljudi iz nedžda su rekli i naš Nedžd o Allahov poslaniče blagoslovi! Poslanik je rekao: Iz nedžda će se pojaviti iskušenja i fitne. Tamo će biti šejtanovi sljedbenici. Imam Buhari 979, Imam Tirmizi 3888, Imam Ahmed 5715.

A sada jos jednom hadis koji sam vec citirao:

Buharija i Muslim prenose hadis od ashaba Huzejfa bin el-Jemanija, koji kaže:
Ljudi su obično pitali Alejhisselama o mogućem dobru, a ja sam ga pitao o mogućem zlu za nas. „Božji Poslaniče, u džahilijjetu smo imali zlo pa nam Allah darova ovo dobro. Da li poslije ovog dobra ima kakvo zlo?!. „Da, bit će zla poslije ovog dobra“ – odgovori je Alejhisselam. „A hoće li u tom zlu biti kakvog dobra“ – upitah. „Hoće, ali i oko tog dobra bit će zabune“. „O kakvoj zabuni je riječ“ – pitao sam. „Pojavit će se ljudi koji će pozivati na pravi put, ali to neće biti moj put. Nešto od onog što će govoriti ispravno je, ali mnogo toga će biti pogrešno“ – reče Allahov Poslanik. „Da li u tome ima kakvog zla“ – upitah. „Da, pojavit će se ljudi koji će kao džehennemski vratari pozivati ljude, pa ko im se odazove oni će ih tamo gurnuti“- reče Allahov Poslanik. „Opišite nam te ljude, Božji Poslaniče“ – rekoh. „Oni su naše krvi i govorit će našim jezikom“ – reče Alejhisselam! „Božji Poslaniče šta nam preporučuješ ako nas to zadesi!? – upitah. „Držite se džemata i imama (duhvonog i moralnog autoriteta)“!

Samo potpuni ignorant ne vidi povezanost ova dva hadisa u pokusaju relativizacije istih...Osim ako, po tvom misljenju, hz Ali, Dzabir b. Abdullah, Huzejfe b. Jeman, Selman Farisi, Ammar b. Jasir, Ebu Zerr el Gifari i dr. nisu ti koji su pozivali ljude u Dzehenem?!
Last edited by salik79 on 28/07/2015 19:24, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#678 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skupljac_zeljeza »

dustaban wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
dustaban wrote:Gospoda ti boga sta religija ucini od ljudi!
:(
Ili ljudi od religije...
Da ovo sve skupa rezimiramo i objedinimo:

Gospoda ti Boga, u sta ga ljudi religijom pretvorise i sta potom religija ucini od njih!
Pa ne može tako. Šta je ispred čega?
SSP

#679 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

XXS wrote:
SSP wrote:
SSP wrote: Posto jedna moze 75 KM, zajedno mogu komotno i do Maglaja.
Da dodam, ovo vazni ako i jedna i druga imaju vozacku.
Da te nagradi ko stigne samo mi jos ovo razjasni.
Imal' kakav minimum na njihovu kilazu il' to nije propisano?
Nekako mi logicno da teza zena more dalje dobaciti.
Diskriminacije po tezini nema, i nas dragi Kralj Fahd je imao problema s kilazom.
Ali Kemal

#680 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Ali Kemal »

johnlock071 wrote:Moje pitanje tebi kao visoko europskom stanovniku (đesi Danac nisam te prepoznao): Ukoliko svi mi u ovoj demokratskoj državi imamo potpunu slobodu, što ne možeš pustiti Safeta Kuduzovića i dati mu slobodu da drži predavanja o čemu hoće (ne, ne poziva ni na kakva ubistva, bombardovanja, ratove i sl.) i što ne možeš pustiti slobodu ljudima koji hoće da nauče šerijat i žive po šerijatu da tako rade?
Šerijat je u sukobu sa zakonom u BiH, bigamija i poligamija je ilegalna. :oops:
Što se tiče predavanja šarlatana kao što je Kuduzović, to je najveće mirnodopsko zlo što je snašlo ovaj narod i tek će da ostavi katastrofalne posljedice u vidu daljneg zaglupljivanja nacije. :shock:
statixx

#681 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

Jos ste jednu dubokoumnu temu, u rangu onih "kojom rukom jesti" ili "mogu li zene skijati" unistili. :( Ulema se jadna razisla i zauzela razlicite stavove, i umjesto da svi damo svoj doprinos u otklanjanju ove nedoumice i radimo na ujedinjenju muslimana vi se uhvatili rukovanja.

Meni se desilo dva puta da sam se pozdravljo sa pokrivenom djevojkom i uposte se nisam dobro osjecao kada mi je odbila pruziti ruku, osjecao sam se prije svega nekulturnim. Kao sto na faksu u okviru "poslovne etike" ucis kako ces se pozdravljati i kakvi su obicaju u Japanu, Kini, Indiji ili Emiratima, tako sam trebao znati kako se pozdravljaju pokrivene djevojke-muslimanke.

Brkati vjerske obicaje i kulturu sa fetvama koje izdaju babuni je neumjesno. :D
Ali Kemal

#682 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Ali Kemal »

statixx wrote:Jos ste jednu dubokoumnu temu, u rangu onih "kojom rukom jesti" ili "mogu li zene skijati" unistili. :( Ulema se jadna razisla i zauzela razlicite stavove, i umjesto da svi damo svoj doprinos u otklanjanju ove nedoumice i radimo na ujedinjenju muslimana vi se uhvatili rukovanja.
Kako to misliš ujedinjinju muslimana? Gdje, ko, kako, IDIL?
statixx wrote:Meni se desilo dva puta da sam se pozdravljo sa pokrivenom djevojkom i uposte se nisam dobro osjecao kada mi je odbila pruziti ruku, osjecao sam se prije svega nekulturnim. Kao sto na faksu u okviru "poslovne etike" ucis kako ces se pozdravljati i kakvi su obicaju u Japanu, Kini, Indiji ili Emiratima, tako sam trebao znati kako se pozdravljaju pokrivene djevojke-muslimanke.

Brkati vjerske obicaje i kulturu sa fetvama koje izdaju babuni je neumjesno. :D
Koji je to korak unazad, civilizacijski, strašno :shock:
johnlock071

#683 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by johnlock071 »

Šerijat je u sukobu sa zakonom u BiH, bigamija i poligamija je ilegalna. :oops:
Što se tiče predavanja šarlatana kao što je Kuduzović, to je najveće mirnodopsko zlo što je snašlo ovaj narod i tek će da ostavi katastrofalne posljedice u vidu daljneg zaglupljivanja nacije. :shock:[/quote]
Daljnje zaglupljivanje ove nacije je kao spuštanje temperature ispod apsolutne nule. Ja mislim da bi slušanjem ljudi poput Safeta malo popravio taj prosjek.
statixx

#684 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

Ali Kemal wrote:Kako to misliš ujedinjinju muslimana? Gdje, ko, kako, IDIL?
Ti bas odlucio biti ozbiljan na ovoj temi. :lol:
Bloo
Globalna šefica

#685 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bloo »

očito jedini način da dođem do Zenice je da krecem neciju zenu...
Cherry-Cherry

#686 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Cherry-Cherry »

A ako usput negdje stane da popije kafu, računa li se onda iz početka ili se samo nastavlja?
zrakomlat

#687 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zrakomlat »

Idem danas kući s posla kad pokraj autobuske stanice stopira pokrivena djevojka, strankinja, arapkinja makar porijeklom.
Na tabli koju drži u rukama stoji natpis SARAJEVO or near. Očito ni ona nije bila sigurna smije li 120 km od Mo do Sa, pa konta, može i "near", bolje i 75 km do Vogošće nego ništa :D

Druga, nepokrivena, naka Evropljanka mesčini, sjedi iza drveta. Valjda naložila ovu da ona stopira, konta prije će njoj neki musliman stati.
The BEN10

#688 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by The BEN10 »

statixx wrote: Meni se desilo dva puta da sam se pozdravljo sa pokrivenom djevojkom i uposte se nisam dobro osjecao kada mi je odbila pruziti ruku, osjecao sam se prije svega nekulturnim. Kao sto na faksu u okviru "poslovne etike" ucis kako ces se pozdravljati i kakvi su obicaju u Japanu, Kini, Indiji ili Emiratima, tako sam trebao znati kako se pozdravljaju pokrivene djevojke muslimanke.
Hajde ti liberalnoj i kulturnoj raji sad to objasni...
KUZNETSOV

#689 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by KUZNETSOV »

johnlock071 wrote:
KUZNETSOV wrote:
Niemand wrote:[quote="KUZNETSOV]
Dobro, dokazano si glup kao i još dosta ljudi na ovoj temi (pročitao sam do 4. stranice doduše, svi su vam komentari isti).

Moje pitanje tebi kao visoko europskom stanovniku (đesi Danac nisam te prepoznao): Ukoliko svi mi u ovoj demokratskoj državi imamo potpunu slobodu, što ne možeš pustiti Safeta Kuduzovića i dati mu slobodu da drži predavanja o čemu hoće (ne, ne poziva ni na kakva ubistva, bombardovanja, ratove i sl.) i što ne možeš pustiti slobodu ljudima koji hoće da nauče šerijat i žive po šerijatu da tako rade?
[/quote][/quote]

pa zato futavac jer se njegova predavanja protive samoj demokratiji, on predaje o tome da li zena moze da ide do zenice autom halo ba.... sve treba da ima granice pa tako i demokratija..
Niemand

#690 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

De citirajte kako treba. Bezveze ste.
-_-
statixx

#691 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

Bloo wrote:očito jedini način da dođem do Zenice je da krecem neciju zenu...
Malo hasisi-hasisa, onda se zakolutas sa Igmana i paraglajderom do Zenice. Fetve se ne odnose na zracni promet... :D
statixx

#692 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

KUZNETSOV wrote:sve treba da ima granice pa tako i demokratija..
Ti bi zabranio njegova predavanje kao sto zakonski brane odlazak na baustel u Siriju. Ne moze, nek covjek kaze sta mu je na umu, nije nikoga pozvao na ubijanje.
zrakomlat

#693 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zrakomlat »

Bloo wrote:.......
ja volim gledati muške noseve, pale me...hoćeš ga pokriti ili odsjeći?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zagortenej

#694 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by zagortenej »

statixx wrote:
KUZNETSOV wrote:sve treba da ima granice pa tako i demokratija..
Ti bi zabranio njegova predavanje kao sto zakonski brane odlazak na baustel u Siriju. Ne moze, nek covjek kaze sta mu je na umu, nije nikoga pozvao na ubijanje.
nemoj biti tako siguran :mrgreen:

mozda su oni u parizu je suis charlie slusali njegova predavanja.
KUZNETSOV

#695 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by KUZNETSOV »

zagortenej wrote:
statixx wrote:
KUZNETSOV wrote:
nemoj biti tako siguran :mrgreen:

mozda su oni u parizu je suis charlie slusali njegova predavanja.
mašala pacifista :lol: treba donjeti zakon na nivou federacije da svi koji odu na predavanja kuduzovica bit' ce ubijeni nema veze sto su se pokajali, onaj gore ce se pozabavit' sa njima na nama je da ih kaznimo :lol:
Chisum

#696 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Chisum »

Stav ovih bradatih primitivaca, zaostalih u svakom pogledu za ostatkom svijeta, po pitanju slobode, i sloboda uopste - jasan je...

Image

... ne znam na koju se oni kurcevu demokratiju imaju pozivati, kada im je u opisu radnog mjesta hrakanje po istoj...
statixx

#697 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by statixx »

Mene ne brine Sajo, nego njegovi fanovi, pa pogledajte ovog u prvom redu.
Image

Skupilo se covjeku, ne zna sta ce od zivota jadan, i jos mu ovaj prisjeo na muku u fazonu "Do Visokog da, ali bojim se da do Zenice ne moze". Jadnik vec vrti film u glavi i konta koliko je puta pustio hanumu do Neuma.
DrugaGimnazija

#698 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by DrugaGimnazija »

aldinjo wrote:
Fudo Bosna wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Meni je ovaj "preozbiljan", puno su mi "jači" Ljaka/Ljakić i Gološ. U njih su ono sve pravo bitne i "ozbiljne" teme :D

I nije ovo meni njihova krivica, nego je žalosno da naša IZ BiH, dopušta da svake sedmice organizuju, ovakvi "stručnjaci" tribine, a ni da se očeše daodgovori omladinu da ih sluša, i da ovakvim parira IZ svojim tribinama, sajtovima, druženjima, sa svojim , školovanim IZ profesorskim kadrom, to je najveća tuga !

Inače glede cvika, ima razlika, jesu li rejbanke ili nake druge, rejbanke pašu , a druge jok, ne mere :run:
Za tebe i slične neznalice koji uzimaju sebi sve i svašta za pravo. Safet Kuduzović je doktor hadisa i jedan je od najpriznatijih daija (ako znaš šta je daija) u BiH i među ulemom unutar IZBiH.
Cuj doktor? Valjda doktor možes biti neke nauke, a ne praznih vjerovanja...
Sta je sljedece, doktor gledanja u grah?!
Raigor Stonehoof

#699 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Raigor Stonehoof »

DrugaGimnazija wrote: Cuj doktor? Valjda doktor možes biti neke nauke, a ne praznih vjerovanja...
Sta je sljedece, doktor gledanja u grah?!
:lol: :thumbup:
Cherry-Cherry

#700 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Cherry-Cherry »

Chisum wrote:Stav ovih bradatih primitivaca, zaostalih u svakom pogledu za ostatkom svijeta, po pitanju slobode, i sloboda uopste - jasan je...

Image

... ne znam na koju se oni kurcevu demokratiju imaju pozivati, kada im je u opisu radnog mjesta hrakanje po istoj...
Vidi im samo face, jbt život :cry: Ako oni zavladaju, bolje umrijet, nego u toj kanalizaciji od društva živjeti.
Locked