Da ovo sve skupa rezimiramo i objedinimo:skupljac_zeljeza wrote:Ili ljudi od religije...dustaban wrote:Gospoda ti boga sta religija ucini od ljudi!
Gospoda ti Boga, u sta ga ljudi religijom pretvorise i sta potom religija ucini od njih!
Da ovo sve skupa rezimiramo i objedinimo:skupljac_zeljeza wrote:Ili ljudi od religije...dustaban wrote:Gospoda ti boga sta religija ucini od ljudi!
ExNihilo wrote: Kakav ba šejtanski rog, raspravljamo o hadisu kojeg si citirao. Ako namjeravaš pokrenuti raspravu o novom hadisu, hajde da prvo zaključimo ovu.
Dakle,
Najmanje za šiitski i haridžijski pravac, te selefijski pokret vrijedi:
1. Krenulo od Arapa
2....koji su govorili arapskim.
Što će reći, u tumačenju tvog hadisa nema nijednog razloga da se jedni izdvoje u odnosu na druge. Osim ideoloških razloga, naravno.
Pa ne može tako. Šta je ispred čega?dustaban wrote:Da ovo sve skupa rezimiramo i objedinimo:skupljac_zeljeza wrote:Ili ljudi od religije...dustaban wrote:Gospoda ti boga sta religija ucini od ljudi!
Gospoda ti Boga, u sta ga ljudi religijom pretvorise i sta potom religija ucini od njih!
Diskriminacije po tezini nema, i nas dragi Kralj Fahd je imao problema s kilazom.XXS wrote:Da te nagradi ko stigne samo mi jos ovo razjasni.SSP wrote:Da dodam, ovo vazni ako i jedna i druga imaju vozacku.SSP wrote: Posto jedna moze 75 KM, zajedno mogu komotno i do Maglaja.
Imal' kakav minimum na njihovu kilazu il' to nije propisano?
Nekako mi logicno da teza zena more dalje dobaciti.
Šerijat je u sukobu sa zakonom u BiH, bigamija i poligamija je ilegalna.johnlock071 wrote:Moje pitanje tebi kao visoko europskom stanovniku (đesi Danac nisam te prepoznao): Ukoliko svi mi u ovoj demokratskoj državi imamo potpunu slobodu, što ne možeš pustiti Safeta Kuduzovića i dati mu slobodu da drži predavanja o čemu hoće (ne, ne poziva ni na kakva ubistva, bombardovanja, ratove i sl.) i što ne možeš pustiti slobodu ljudima koji hoće da nauče šerijat i žive po šerijatu da tako rade?
Kako to misliš ujedinjinju muslimana? Gdje, ko, kako, IDIL?statixx wrote:Jos ste jednu dubokoumnu temu, u rangu onih "kojom rukom jesti" ili "mogu li zene skijati" unistili.Ulema se jadna razisla i zauzela razlicite stavove, i umjesto da svi damo svoj doprinos u otklanjanju ove nedoumice i radimo na ujedinjenju muslimana vi se uhvatili rukovanja.
Koji je to korak unazad, civilizacijski, strašnostatixx wrote:Meni se desilo dva puta da sam se pozdravljo sa pokrivenom djevojkom i uposte se nisam dobro osjecao kada mi je odbila pruziti ruku, osjecao sam se prije svega nekulturnim. Kao sto na faksu u okviru "poslovne etike" ucis kako ces se pozdravljati i kakvi su obicaju u Japanu, Kini, Indiji ili Emiratima, tako sam trebao znati kako se pozdravljaju pokrivene djevojke-muslimanke.
Brkati vjerske obicaje i kulturu sa fetvama koje izdaju babuni je neumjesno.
Ti bas odlucio biti ozbiljan na ovoj temi.Ali Kemal wrote:Kako to misliš ujedinjinju muslimana? Gdje, ko, kako, IDIL?
Hajde ti liberalnoj i kulturnoj raji sad to objasni...statixx wrote: Meni se desilo dva puta da sam se pozdravljo sa pokrivenom djevojkom i uposte se nisam dobro osjecao kada mi je odbila pruziti ruku, osjecao sam se prije svega nekulturnim. Kao sto na faksu u okviru "poslovne etike" ucis kako ces se pozdravljati i kakvi su obicaju u Japanu, Kini, Indiji ili Emiratima, tako sam trebao znati kako se pozdravljaju pokrivene djevojke muslimanke.
[/quote][/quote]johnlock071 wrote:KUZNETSOV wrote:Dobro, dokazano si glup kao i još dosta ljudi na ovoj temi (pročitao sam do 4. stranice doduše, svi su vam komentari isti).Niemand wrote:[quote="KUZNETSOV]
Moje pitanje tebi kao visoko europskom stanovniku (đesi Danac nisam te prepoznao): Ukoliko svi mi u ovoj demokratskoj državi imamo potpunu slobodu, što ne možeš pustiti Safeta Kuduzovića i dati mu slobodu da drži predavanja o čemu hoće (ne, ne poziva ni na kakva ubistva, bombardovanja, ratove i sl.) i što ne možeš pustiti slobodu ljudima koji hoće da nauče šerijat i žive po šerijatu da tako rade?
Malo hasisi-hasisa, onda se zakolutas sa Igmana i paraglajderom do Zenice. Fetve se ne odnose na zracni promet...Bloo wrote:očito jedini način da dođem do Zenice je da krecem neciju zenu...
Ti bi zabranio njegova predavanje kao sto zakonski brane odlazak na baustel u Siriju. Ne moze, nek covjek kaze sta mu je na umu, nije nikoga pozvao na ubijanje.KUZNETSOV wrote:sve treba da ima granice pa tako i demokratija..
Bloo wrote:.......
ja volim gledati muške noseve, pale me...hoćeš ga pokriti ili odsjeći?
nemoj biti tako siguranstatixx wrote:Ti bi zabranio njegova predavanje kao sto zakonski brane odlazak na baustel u Siriju. Ne moze, nek covjek kaze sta mu je na umu, nije nikoga pozvao na ubijanje.KUZNETSOV wrote:sve treba da ima granice pa tako i demokratija..
mašala pacifistazagortenej wrote:statixx wrote:KUZNETSOV wrote:
nemoj biti tako siguran![]()
mozda su oni u parizu je suis charlie slusali njegova predavanja.

Cuj doktor? Valjda doktor možes biti neke nauke, a ne praznih vjerovanja...aldinjo wrote:Za tebe i slične neznalice koji uzimaju sebi sve i svašta za pravo. Safet Kuduzović je doktor hadisa i jedan je od najpriznatijih daija (ako znaš šta je daija) u BiH i među ulemom unutar IZBiH.Fudo Bosna wrote:Meni je ovaj "preozbiljan", puno su mi "jači" Ljaka/Ljakić i Gološ. U njih su ono sve pravo bitne i "ozbiljne" temesunceKOtepsija wrote:![]()
I nije ovo meni njihova krivica, nego je žalosno da naša IZ BiH, dopušta da svake sedmice organizuju, ovakvi "stručnjaci" tribine, a ni da se očeše daodgovori omladinu da ih sluša, i da ovakvim parira IZ svojim tribinama, sajtovima, druženjima, sa svojim , školovanim IZ profesorskim kadrom, to je najveća tuga !
Inače glede cvika, ima razlika, jesu li rejbanke ili nake druge, rejbanke pašu , a druge jok, ne mere
DrugaGimnazija wrote: Cuj doktor? Valjda doktor možes biti neke nauke, a ne praznih vjerovanja...
Sta je sljedece, doktor gledanja u grah?!
Vidi im samo face, jbt životChisum wrote:Stav ovih bradatih primitivaca, zaostalih u svakom pogledu za ostatkom svijeta, po pitanju slobode, i sloboda uopste - jasan je...
... ne znam na koju se oni kurcevu demokratiju imaju pozivati, kada im je u opisu radnog mjesta hrakanje po istoj...