Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
-
Latte
#676 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
mudojedi uporedjuju dolazak pape sa dinom 
-
vade_mecum
#677 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Better Man wrote:Smatrati Dinin koncert na Koševu spektaklom može samo neko ko nije imao priliku otići vani vidjeti istinske muzičke veličine
- Šveđanin
#678 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Haos u saobracaju...
Curice koje sam vodio kazu da je koncert bio super, to je najbitnije.. Dobre su nam i kabanice sto smo kupili.. Meni premale njima prevelike.
Sad nesto jesti i traziti prenociste..
Pozdrav hejterima.. 
Curice koje sam vodio kazu da je koncert bio super, to je najbitnije.. Dobre su nam i kabanice sto smo kupili.. Meni premale njima prevelike.
Sad nesto jesti i traziti prenociste..
-
Latte
#679 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Omalovazavati bilo kakav uspjeh BiH sportista ili muzicara moze samo neko bez karaktera.Mozes to isto i na Kosevu napraviti ali onda ce ti karta kostati 50 do 100 maraka i nece biti 10.000 milja ljudi na istomvade_mecum wrote:Better Man wrote:Smatrati Dinin koncert na Koševu spektaklom može samo neko ko nije imao priliku otići vani vidjeti istinske muzičke veličine![]()
![]()
Sumnjam da BiH ima muzicara izuzev Merlina koji moze navuc 50 i vise hiljada dusa na jedno mjesto
-
Foxx
#680 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Po meni, vise je ljudi na prvoj slici.vade_mecum wrote:al u qrcu ima 70.000 ljudi ovdje. papa kad je bio bilo je oko 67.000, a reci da je merlin imao bolju posjetu od pape je malo tendecioznoskupljac_zeljeza wrote:
edit: da docaram ljudima, evo kako 67.000 dusa izgleda na kosevu
-
lajkujMe
#681 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ha! zajebo si se radim u jednom prenocistu i odbio sam bar 15 osoba od 20.00 sati, sve osobe su bile poprilicno nervozne i uplasene nema nigdje slobodnoŠveđanin wrote:Haos u saobracaju...
Sad nesto jesti i traziti prenociste..Pozdrav hejterima..
-
vade_mecum
#682 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
omalovazavanje bi bilo da sam napisao "jebo to sto je merlin napravio koncert", a ovo sto sam napisao je realnost koja se mnogima ne svidja. to ti je isto kao da kazem da je zeljo-sarajevo medju 5 najjacih derbija u evropi na kojima dolazi 50.000 ljudi, a i ti i ja znamo da je derbi za objesiti o neku stvar. isto tako furati da je derbi nesto wow moze onaj koji nije vidio uzivo kvalitetnu utakmicu kvalitetne lige.Latte wrote:Omalovazavati bilo kakav uspjeh BiH sportista ili muzicara moze samo neko bez karaktera.Mozes to isto i na Kosevu napraviti ali onda ce ti karta kostati 50 do 100 maraka i nece biti 10.000 milja ljudi na istomvade_mecum wrote:Better Man wrote:Smatrati Dinin koncert na Koševu spektaklom može samo neko ko nije imao priliku otići vani vidjeti istinske muzičke veličine![]()
![]()
Sumnjam da BiH ima muzicara izuzev Merlina koji moze navuc 50 i vise hiljada dusa na jedno mjesto
i jarane ne moze se napraviti kod nas kvalitetan koncert ili festival da ga jebes jer nema to ko uraditi. novi sad koji je duplo manji od sarajeva, a evo vec petnaestu godinu zaredom vrhunski organizuje festival, a za 100 maraka slusas 4 dana prilicno kvalitetnu muziku.
-
Latte
#683 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
On je samo napisao jednu veliku glupost i nista vise.Porediti koncerte ljudi za koje zna vise od milijardu ljudi sa koncertom Merlina kojeg ljudi razumiju u 5 zemalja svijeta.
-
hzsa22
#684 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Svaka cast za Dinu.. Za nase okvire, spektakl.. Imao sam karte al' k'o da sam samo cekao da padne prva kap kise da imam izgovor da ne odem
Nisam neki njegov fan prije svega zbog njegovog misljenja o svemu i petljanju u sve sfere zivota, od religije do fudbala. Uzmi buraz mikrofon, vidis da ti ide, mani se hutbe.
P.S. Jebem ja drzavu u kojoj se dozvoljava selektivna primjena zakona. Ko je Dino Merlin da se dozvoljava parkiranje na svim mogucim trotoarima od skenderije do bara? Hajd' i trotoari, ali ostavljanje auta bukvalno na cesti je cisti bezobrazluk. Jebote, 6 puta sam se vracao kod dezurnog na Ciglanama nazad jer neko krene odozdo a ne mozemo se mimoici obojica. Neko kaze, neka ba, zaradit' ce masu para taksisti, lokali, qrci palci. Sta sprjecava sad vlasnika npr. Chipasa da poreda stolove drito ispred Katedrale jer jebi ga, vise ce zaradit covjek? Jebi ga, nije Dino Merlin. Da je murija htjela, veceras su imali barem 1500 nepropisno parkiranih auta na relaciji Skenderija-Bare. Taj broj puta 40 keka, cistih 600 hiljada k'o suza u budzet.
P.S. Jebem ja drzavu u kojoj se dozvoljava selektivna primjena zakona. Ko je Dino Merlin da se dozvoljava parkiranje na svim mogucim trotoarima od skenderije do bara? Hajd' i trotoari, ali ostavljanje auta bukvalno na cesti je cisti bezobrazluk. Jebote, 6 puta sam se vracao kod dezurnog na Ciglanama nazad jer neko krene odozdo a ne mozemo se mimoici obojica. Neko kaze, neka ba, zaradit' ce masu para taksisti, lokali, qrci palci. Sta sprjecava sad vlasnika npr. Chipasa da poreda stolove drito ispred Katedrale jer jebi ga, vise ce zaradit covjek? Jebi ga, nije Dino Merlin. Da je murija htjela, veceras su imali barem 1500 nepropisno parkiranih auta na relaciji Skenderija-Bare. Taj broj puta 40 keka, cistih 600 hiljada k'o suza u budzet.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#685 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
jebo ga hljeb i drot koji već dva kurčeva sata pišti u Barama...
- karanana
#686 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
tako je. bas sam i ja htio napisati da se mup fino mogao namiriti veceras od kazni. prodjoh kosevom oko 10, nevjerovatno gdje su ih uvaljivali majstori.
- Matzan
#687 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Dino opet razvalio. Zna čovjek znanje i ima dobru mašineriju. 
- luckylaka
#688 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Velemajstor svog zanata.Gdje god dodje 15,000,20.000,50.000,70.000... i kazu levatMatzan wrote:Dino opet razvalio. Zna čovjek znanje i ima dobru mašineriju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#689 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
dobro je... mislio sam da ćete biti gori
nisu mi jasni neki forumaši koji su ovo večeras zvali seljaklukom i primitivizmom. ukoliko je zezancija, ok je. ukoliko je ozbiljno poređenje, malo je reć' da se pretjeralo i da je u pitanju obični snobizam.
kome je Dino ako ništa ok, trebao je otići. bilo je lijepo. dosta raje iz dijaspore, dosta mlađe raje (čitaj pubertetlija), al ja ne vidjeh nekog krkanluka o kojem se pištalo jutros na ovoj temi. Dino Merlin je pjevač iz mog djetinjstva i s te strane imam simpatije. kad je vazio večeras, bio je iritantan, da ne kažem stupidan. al hajd, nije puno filozofirao.
ako je seljakluk ovoliki broj ljudi na jednom mjestu bez ikakvog incidenta, pišite me u seljake i papke.
scenografija je bila kul. falili su gosti. mali koji je pjevao "Da je tuga snijeg" je bio simpatičan
inače, nekom iz tehnike je ispao papir sa spiskom pjesama, koji smo našli i znali smo tačno šta će se dešavati i koje će pjesme ići i kojim redom
ima tu jedan interesantan detalj gdje bi moglo doći do upale nacionalnog imana
sve u svemu lijepa noć
P.S. Betterman, zvani Nigdje_Kao_U_Londonu_Kad_Sam_Ja_Bio_Tamo - u mom društvu je bila državljanka VB, (još nije znala ni jednu pjesmu. dok nije pitala za Kad si rekla da me voliš
što joj je poznata
)nastanjena u tom istom Londonu o koji si se očešao, i u kojem je išla na te giga-mega-ultra koncerte i spektakle, i bilo joj je sasvim lijepo.
nisu mi jasni neki forumaši koji su ovo večeras zvali seljaklukom i primitivizmom. ukoliko je zezancija, ok je. ukoliko je ozbiljno poređenje, malo je reć' da se pretjeralo i da je u pitanju obični snobizam.
kome je Dino ako ništa ok, trebao je otići. bilo je lijepo. dosta raje iz dijaspore, dosta mlađe raje (čitaj pubertetlija), al ja ne vidjeh nekog krkanluka o kojem se pištalo jutros na ovoj temi. Dino Merlin je pjevač iz mog djetinjstva i s te strane imam simpatije. kad je vazio večeras, bio je iritantan, da ne kažem stupidan. al hajd, nije puno filozofirao.
ako je seljakluk ovoliki broj ljudi na jednom mjestu bez ikakvog incidenta, pišite me u seljake i papke.
scenografija je bila kul. falili su gosti. mali koji je pjevao "Da je tuga snijeg" je bio simpatičan
inače, nekom iz tehnike je ispao papir sa spiskom pjesama, koji smo našli i znali smo tačno šta će se dešavati i koje će pjesme ići i kojim redom
sve u svemu lijepa noć
P.S. Betterman, zvani Nigdje_Kao_U_Londonu_Kad_Sam_Ja_Bio_Tamo - u mom društvu je bila državljanka VB, (još nije znala ni jednu pjesmu. dok nije pitala za Kad si rekla da me voliš
- spinel_
#690 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
nema smisla.. 3o ili 6o hiljada tu je to negdjeBetter Man wrote:Nema smisla se raspravljati koliko je ljudi bilo na koncertu, jer ni jedan medij ti neće kazati pravu cifru, već će napuhati. Prvi Avaz voli da preuveličava. Jedino da organizator izađe sa tačnim podacima o broju prodatih karata. Kao što rekoh koncert jeste rasprodan, a sad koliko su karata pustili u prodaju, tj. koliko su planirali da bude publike tu je druga priča.
Last edited by spinel_ on 26/07/2015 02:04, edited 1 time in total.
-
Latte
#691 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ma beterman pati od neceg.
Inace slusa samo stranu muziku i likove koji imaju 25 pregleda na jubitubiju
- Tesla10
#692 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Dino je odličan šoumanChmoljo wrote:dobro je... mislio sam da ćete biti gori![]()
inače, scenografija je bila kul. falili su gosti. mali koji je pjevao "Da je tuga snijeg" je bio simpatičan
inače, nekom iz tehnike je ispao papir sa spiskom pjesama, koji smo našli i znali smo tačno šta će se dešavati i koje će pjesme ići i kojim redomima tu jedan interesantan detalj gdje bi moglo doći do upale nacionalnog imana
![]()
![]()
![]()
sve u svemu lijepa noć
P.S. Betterman, zvani Nigdje_Kao_U_Londonu_Kad_Sam_Ja_Bio_Tamo - u mom društvu je bila državljanka VB, (još nije znala ni jednu pjesmu. dok nije pitala za Kad si rekla da me voliššto joj je poznata
![]()
)nastanjena u tom istom Londonu o koji si se očešao, i u kojem je išla na te giga-mega-ultra koncerte i spektakle, i bilo joj je sasvim lijepo.
- spinel_
#693 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
uh, mogao bi to prodati nekom mediju..Chmoljo wrote:
inače, nekom iz tehnike je ispao papir sa spiskom pjesama, koji smo našli i znali smo tačno šta će se dešavati i koje će pjesme ići i kojim redomima tu jedan interesantan detalj gdje bi moglo doći do upale nacionalnog imana
![]()
![]()
![]()
sve u svemu lijepa noć
- Logovan
#694 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Boli njega neka stvar šta mu narod govori. On za svaki koncert klepi ogromne pare i njemu dobro, krasno, med i mlijeko, za ostalo ga boli briga.luckylaka wrote:Velemajstor svog zanata.Gdje god dodje 15,000,20.000,50.000,70.000... i kazu levatMatzan wrote:Dino opet razvalio. Zna čovjek znanje i ima dobru mašineriju.
- dale cooper
#695 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Springsteen bi ih čini mi se mogao imati ipak malo više.Latte wrote:Ma beterman pati od neceg.
Ne da je better man u svemu u pravu. Često izgleda kao da govori sa visine, ali moguće da mu to i nije namjera.
-
Latte
#696 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ne govori on sa visine nego posjeduje sve osobine klasicnog zetona.
Pricat o koncertima svijetskih zvijezda i porediti ih sa Merlinom je nonsens.eto on jedini na forumu zna da je bolje organizovana svirka Madone nego tezga Jane.
Pricat o koncertima svijetskih zvijezda i porediti ih sa Merlinom je nonsens.eto on jedini na forumu zna da je bolje organizovana svirka Madone nego tezga Jane.
- Matzan
#697 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Inače, Dino se baš ono pravo nasekira šta mi na forumu pišemo o njemu.luckylaka wrote:Velemajstor svog zanata.Gdje god dodje 15,000,20.000,50.000,70.000... i kazu levatMatzan wrote:Dino opet razvalio. Zna čovjek znanje i ima dobru mašineriju.
Njemu je večeras po najskromnijim procjenama moglo ostati nekih pola miliončića KM... pretpostavljam da će tugu
zbog na ovoj temi izrečenih negativnosti o njemu odagnati brojanjem novčanica sitnih i krupnih apoena.
- trcicu trceci
#698 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
jasno chmoljo da joj je bilo lijepo kad si je oplodio 
-
pakica_
#699 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
pas mater i merlina, kako upadoh u guzvu k'o papak zadnji

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#700 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ma obratiti pažnju na ekavicuspinel_ wrote:uh, mogao bi to prodati nekom mediju..Chmoljo wrote:
![]()
![]()
![]()
sve u svemu lijepa noć