Novi rat

Locked
General War

#676 Re: Novi rat

Post by General War »

...tema je po sistemu "da ubijes bika za kilu mesa".
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#677 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

upravo je to poenta
ovu i slične pjesme čujemo širom ersesa i srbije i to ne samo na skupovima nacionalista nego i na krsnim slavama, narodnim veseljima, svadbama, rođendanima, proslavama mature i raznih godišnjica

fašisizacija društva i javnog prostora je u završnoj fazi
General War

#678 Re: Novi rat

Post by General War »

Dodik je najveća opasnost za Srpsku
Napuštanje zajedničkih organa BiH je prepuštanje tih institucija, preko kojih Srbi i Republika Srpska ostvaruju uticaj na odluke, bi bilo samoubistvo za Republiku Srpsku i naš narod",rekao je za TV BN Bosić.

On pita Milorada Dodika zašto nije pozvao na napuštanje parlamenta BiH kada su njegovi poslanici glasali za zakon o Sudu i Tužilaštvu BiH i na takav način omogućili proganjanje hiljada Srba u Republici Srpskoj i BiH?

"Zašto Dodik nije pozvao na napuštanje svoje poslanike koji su izglasali promjenu Ustava da se definiše status Brčko distrikta u Ustavu BiH", pita dalje Bosić Dodika.

Naglašava da je Milorad Dodik izgubio kompas i da SDS zbog odgovornosti prema Republici Srpskoj neće pratiti Dodikovu politiku" izričit je Bosić.

"Milorad Dodik je ovim istupima i na ovakav način stvaranjem konflikta trenutno najveća opasnost za Srpsku i najbolje bi bilo da podnese ostavku na mjesto predsjednika Republike Srpske, koji bi po Ustavu trebao da obezbjeđuje jedinstvo naroda u Srpskoj", reako je Bosić.

Komentarišući istupe Milorada Dodika na Kozari, koji je lidera SDS-a i njegove saradnike nazvao "izdajnicima" i pozvao na "politički obračun" sa njima, Bosić kaže da je to direktan poziv na obračun i linč, bez obzira kako je to Dodik upakovao.

"Ja se bojim da mi ne dođemo u situaciju koju je opisao Radoje Domanović u svojoj pripovjetki da narod shvati na kraju puta da je vođa slijep. U slučaju Milorada Dodika se ne radi o sljepilu već o nekoj sasvim drugoj dijagnozi", zaključio je Bosić.
General War

#679 Re: Novi rat

Post by General War »

japin_mutapi wrote:upravo je to poenta
ovu i slične pjesme čujemo širom ersesa i srbije i to ne samo na skupovima nacionalista nego i na krsnim slavama, narodnim veseljima, svadbama, rođendanima, proslavama mature i raznih godišnjica

fašisizacija društva i javnog prostora je u završnoj fazi
..pokazali su fasisti sta znaju, ostalo im je samo da pjevaju (zavijaju) :zzzz:
simonese

#680 Re: Novi rat

Post by simonese »

gusle na aparatima
tandmand

#681 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Ovo je Bakirov minimum minimuma u slučaju referenduma i otcepljenja RS. Sada je to, možemo reći i zvanično.
LONDON / SARAJEVO – Bošnjaci nikada neće dopustiti odvajanje Srebrenice, Prijedora, Zvornika i mnogih drugih mjesta od BiH, poručio je danas u Londonu, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i pozvao svoje sunarodnjake da se suprotstave “opasnom i neodgovornom avanturizmu” onih koji to zagovaraju .
155_mm

#682 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

ULTRAK wrote:Vidi dijaspore sto zakuhava:

:lol:
kolo vodi SPC. znaci nema zajebancije.
interesantno da se niko nije ni osvrunuo na ovo. ali zato se u svakom drugom postu pominje stokholm, kopenhagen, minhen. hahahah hahahah hahahah hahahah hahahah.
eh sto ti je bosanska plementita dusa. u drzavi mu paravojne jedinice koljaca iz devedesetih marsiraju po opstinama najvecih njihovih zlocina a ono se brine o inim europskim gradovima.
haha hahah hahaha hahahah.
L u c i f e r

#683 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

http://www.e-novine.com/stav/117806-Zat ... gradu.html

http://www.trebinje059.com/059/postroja ... ece-video/

http://vijestiummeta.com/sokantni-podac ... vima-rs-a/

Naucnici su svojevremeno izveli eksperiment u kojem su skuhali zivu zabu kojoj nije bilo ograniceno kretanje.

Fol je u desentizaciji, tj u postepenom zagrijavanju vode. Zaba se navikne i ne osjeti kada dodje do kriticne tacke.

U Bosni se trenutno vrsi desentizacija bosnjackih nojeva, kako bi oguglali na cetnistvo i referendume.
Moenx

#684 Re: Novi rat

Post by Moenx »

Meni je ova ideja o sirenju teritorija oko SArajeva super nekako ono humana je nema tu puno stanovnistva -- sad zbog brdskog terena da li je to lakse z osvojiti ali mozda i bilo lakse za zadrzati
Mislim dobra ideja uzeti to i onda vrsiti pritisak po kojem bi protivnicka strana imala sve manje secesionistickih ideja

Ali ipak to je mac sa dvije ostrice -- mi recimo udjemo tu vjerovatno bi usli i u Pale ne bi bili ne znam planinari samo po goletima onda bi se Srbija tu ukljucila (cak su tu i napravili OS Srbija se zove) i srbijanska vojska bi se upetljala i mogla bi tu uci sa svih strana i opet bi bilo zatezanja udara na civile i grad i slicno
No sto neko rece jebo rat to jer bitnija ideja od ove
Ali hajde da figurativno kazem treba nam sto vise hrabrosti i s jedne i druge i trece strane da se borimo i ratujemo za svaki pedalj ove zemlje ali figurativno da promisljamo rjesenja
To sto Srbi orgijaju sa simolima ma to su oni oduvijek radili njima je to koneka zajebancija ko neko dokazivanje naci da budu dominantni u svojim divljackim sredinama
Isto ko sto imate ne znam nekog seljaka u nekoj selendri mjesnoj zajednici i on se sad pocne drciti
Mislim mozda sam glup pa mi to izgleda bezazleno
Ali vam kazem na svakog Srbina koji ce paradirati sa subarom na glavi ima jedan Srbin Srpkinja koji ce vam se izvinjavati zbog toga u nekom realnom svijetu i susretu
Drugo ekonomija je iako drugi kazu da nije je uvjiek bitna i u ratu i miru -- nema vise zasnivanja ekonomije i rjesenja u zivotu u smislu hajmo osvajati teritorije ovo ono -- mislim slazem RS je veliki kocnicar i nepravda je to za mene ali opet to je rjesenje nametnuto i Srbima samisu ga sebi skuhali i nametnuli
Dakle ratne operacije u pravc uistocno od SArajeva to bi bilo bas ono udarac -- ovo ostalo cuvati i samo vrsiti pritisak -- postigao bi se efekat pritiska i mi bi diktirali uslove rata. Ali jebi ga ispali isti ko cetnici 92 pritiskali bi nesto ko Srbe i opet i oni nesto dobili i podjele bi bile prisutne
General War

#685 Re: Novi rat

Post by General War »

L u c i f e r wrote:http://www.e-novine.com/stav/117806-Zat ... gradu.html

http://www.trebinje059.com/059/postroja ... ece-video/

http://vijestiummeta.com/sokantni-podac ... vima-rs-a/

Naucnici su svojevremeno izveli eksperiment u kojem su skuhali zivu zabu kojoj nije bilo ograniceno kretanje.

Fol je u desentizaciji, tj u postepenom zagrijavanju vode. Zaba se navikne i ne osjeti kada dodje do kriticne tacke.

U Bosni se trenutno vrsi desentizacija bosnjackih nojeva, kako bi oguglali na cetnistvo i referendume.
Daj ba ne zajebavaj, pa bosanjcki dusebriznici na celu sa ovim "bakirom sto poziva" napravili ovu atmosferu i aktivno ucestvuju u njoj, ja postavih temu sta rece haski tuzilac u vezi agresije na BiH, sto li to niko ni da se pocese oko toga? nebi ni PC i HZHB bilo ni u tragovima...ali nije to fol.
..eno samo procitaj kometare po portalima u PC i nece biti tesko doci do zakljucka..a to je da "nas" loze!
Moenx

#686 Re: Novi rat

Post by Moenx »

Ovo je zaista tacno
escobar__

#687 Re: Novi rat

Post by escobar__ »

Ma ja ba, nas vazda neko loži... Il' je dijaspora, il' je predizborna kampanja, il' je Zapad, uglavnom sve je samo nije ono šta ti se pred očima dešava, a to su četnička postrojavanja, negiranje bošnjačke nacije, bosanskog jezika i države Bosne od strane separatista i četničkog šljama okupljenog u političkim strukturama tzv. rs-a, a koje (ovo je također bitno napomenuti) svesrdno podržavaju stanovnici tzv. republike. Glavu u pijesak i milina, kažu stranci 'ignorance is bliss'... Otprilike onaj retardirani mentalitet sličan 90tim godinama kad se kod nas sralo o miru i pjevalo "mir mir, niko nije kriv" dok je zločinačka JNA žarila i palila komšilukom, pa i po Hercegovini (selo Ravno)...
dječak sa šibicama

#688 Re: Novi rat

Post by dječak sa šibicama »

tandmand wrote:Ovo je Bakirov minimum minimuma u slučaju referenduma i otcepljenja RS. Sada je to, možemo reći i zvanično.
LONDON / SARAJEVO – Bošnjaci nikada neće dopustiti odvajanje Srebrenice, Prijedora, Zvornika i mnogih drugih mjesta od BiH, poručio je danas u Londonu, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i pozvao svoje sunarodnjake da se suprotstave “opasnom i neodgovornom avanturizmu” onih koji to zagovaraju .
Hoce li Bakir uzeti oruzje u ruke?
L u c i f e r

#689 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

@general

Kako je Bakir ucestvovao u stvaranju ratne atmosfere?

Tako sto je spasio Nasera od izrucenja Srbiji?

Tako sto je u Britaniji odrzao drzavnicki i pomirljiv govor, ali u kojem je odlicno istakao da nikad necemo dozvoliti vlastitu getoizaciju i palestinizaciju.

Nisam njegov fan, dapace, ali zasad u ovoj partiji vuce mudre poteze.
L u c i f e r

#690 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

escobar__ wrote:Ma ja ba, nas vazda neko loži... Il' je dijaspora, il' je predizborna kampanja, il' je Zapad, uglavnom sve je samo nije ono šta ti se pred očima dešava, a to su četnička postrojavanja, negiranje bošnjačke nacije, bosanskog jezika i države Bosne od strane separatista i četničkog šljama okupljenog u političkim strukturama tzv. rs-a, a koje (ovo je također bitno napomenuti) svesrdno podržavaju stanovnici tzv. republike. Glavu u pijesak i milina, kažu stranci 'ignorance is bliss'... Otprilike onaj retardirani mentalitet sličan 90tim godinama kad se kod nas sralo o miru i pjevalo "mir mir, niko nije kriv" dok je zločinačka JNA žarila i palila komšilukom, pa i po Hercegovini (selo Ravno)...
Upravo.

Srecom, ovaj put nojevi su u manjini.
Moenx

#691 Re: Novi rat

Post by Moenx »

Ne mora bitno znaciti da se radi o uzimanju oruzja u ruke
Iako zvuci ratnicki ovo je politicka izjava to jest vrsenje politickog pritiska
A to je uvijek bitno ispremijesano politika irat uvijek
A jednostavno je rekao da BiH zivi u srcima svojih gradjana i onih gradjana koji su obespravljeni dakle Srebrenica prijedor i Zvornik
krater

#692 Re: Novi rat

Post by krater »

L u c i f e r wrote:
escobar__ wrote:Ma ja ba, nas vazda neko loži... Il' je dijaspora, il' je predizborna kampanja, il' je Zapad, uglavnom sve je samo nije ono šta ti se pred očima dešava, a to su četnička postrojavanja, negiranje bošnjačke nacije, bosanskog jezika i države Bosne od strane separatista i četničkog šljama okupljenog u političkim strukturama tzv. rs-a, a koje (ovo je također bitno napomenuti) svesrdno podržavaju stanovnici tzv. republike. Glavu u pijesak i milina, kažu stranci 'ignorance is bliss'... Otprilike onaj retardirani mentalitet sličan 90tim godinama kad se kod nas sralo o miru i pjevalo "mir mir, niko nije kriv" dok je zločinačka JNA žarila i palila komšilukom, pa i po Hercegovini (selo Ravno)...
Upravo.

Srecom, ovaj put nojevi su u manjini.
:thumbup:

@VCorp

:thumbup:
FAP mashina

#693 Re: Novi rat

Post by FAP mashina »

escobar__ wrote:Otprilike onaj retardirani mentalitet sličan 90tim godinama kad se kod nas sralo o miru i pjevalo "mir mir, niko nije kriv" dok je zločinačka JNA žarila i palila komšilukom, pa i po Hercegovini (selo Ravno)...
ovde neki dan shatro prvobranioc sto napravi sam sebi pusku, kaze da bi upalio auto i pobjego. a s drugo strane komsije ga loze i govore, to super si, odlicno... smijeh i zabava... :D a takve kao njega prve zakolju, zbog starih dobrih vremena i povjerenja.
dustaban

#694 Re: Novi rat

Post by dustaban »

Image
PM72

#695 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Nek se malo djeca i dijaspora iživljavaju :lol: Nijedan od ovih što prizivaju rat ne smiju otići do Brusa a kad bi im ko petardu bacio usrali bi se ko grlice.RS nema para da podjeli penzije a kamoli da se ocjepi kao što ni mi nemamo čime ostvariti ove Bakirove nebuloze - ćaća ga jebo mahniti.Za rat trebaju ogromne pare,logistika,oružje,obučeno ljudstvo,planovi,podrška u svijtu i komšiluku itd a mi nemamo goriva za svo ratno vazduhoplovstvo koje čine ukupno tri ispravna helikoptera a ono malo vojnika OSBiH puštaju na vikend da kući jedu jer nemaju hrane u kasarni.

Posebna priča je odsustvo volje i želje nas koji smo već ratovali jer ne mislim ni čizme obući zarad "cjelovite Bosne".Trebao bih svoje dijete založiti da Budnjo preuzme frtalj RS kad bi je "oslobodili" :lol: da gledam kako bi SDA i njeni klošari zametnuli kavgu koja će familija preuzeti hidroelektrane na Drini ili u Trebinju.Ja da opet krvarim a bravče Sarajlić ili onaj neandertalac Zukić prave kadrovske križaljke u koje će udomiti svoje poltrone.E malo morgen.Ganićeva kćerka (koju je ispalio na početku rata) prije neki dan se udala i najveći problem joj je bio isprobati 60 haljina koje je dobila pa je odabrala Diorovu -babo joj se uvalio u najbolji vilu u Sarajevu iz koje je istjerao vlasnika u bolnicu za psihičke bolesnike u Fojnici i osigurao mu doživotni smještaj a vilu otkupio za 13 000 KM certifikata.Jel trebam za njih da ratujem i proširujem im dvorište?Jel treba Radeljašu još jedan rat ( u prošlom od portira iz Zraka postao načelnik logistike) da završi još jedan doktorat u Kiseljaku a ni srednje škole nema...

Kad sve saberem,oduzmem i podvučem...sirotinja u rat šalje sinove a bogati volove.Jednom baka u drenje ide. ;-)
Država

#696 Re: Novi rat

Post by Država »

L u c i f e r wrote:@general

Tako sto je u Britaniji odrzao drzavnicki i pomirljiv govor, ali u kojem je odlicno istakao da nikad necemo dozvoliti vlastitu getoizaciju i palestinizaciju.

Bake :thumbup:
Moenx

#697 Re: Novi rat

Post by Moenx »

Pazi pod broj jedan ne znam da li postoji nesto sto se zove ratna atmosfera
ALi drzava jeste u vanrednom stanju jos nismo dobili odgovorde od februara 2014
Bakir je onako vatren ovo sto je rekao za Srebrenicu Prijedor to je sasma OK to je nas stav i ne mora to uopste kroz rat i krize

Ali Bakir osvaja vlast zahvaljujuci nestabilnosti u zemlji narod gladan ovakav ponakav (gladniji je onaj sto ne sjedi za forumima ali ga se ne cuje) a on je povikao hajmo raditi onda su dosle osptrukcije u Vladi FBiH i ispalo je kao umjesto DSDA SDP sad su nam krivi Srrbi Hrvati
Medjutim onpokrece nezadovoljan narod ali ne uspostavlja pozicije istog nego ga samo pali
DA li ga pali direktno ili indirektno u smislu rata to ne znam ali nije niko mutav jest ljude lozio to se zna kad je ono vikao hajmo raditi hajmo zaposliti
General War

#698 Re: Novi rat

Post by General War »

...Ovo o cemu pricamo je trebalo odavno jebat mater Dodiku koji godinama koristi vokabular koji eto danas nesto vise smeta nego ranije...Sta je SDA (i ostale bosansko bosnjacke stranke uradlii)...rahat patnja?
...rat je uvjek zadnja politicka metoda...koja je bila predzadnja?
Otkud sad Bakir spasio Nasera?...to on neki vrhunski advokat ili sta?
...ne radeci nista na procesuiranju zlocina i zlocinaca, ne reagovati na zapaljive govore...je dovoljan pokazatelj.
L u c i f e r

#699 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

@moenx

Babe i zabe.
L u c i f e r

#700 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

General War wrote:

...Ovo o cemu pricamo je trebalo odavno jebat mater Dodiku koji godinama koristi vokabular koji eto danas nesto vise smeta nego ranije...Sta je SDA (i ostale bosansko bosnjacke stranke uradlii)...rahat patnja?
...rat je uvjek zadnja politicka metoda...koja je bila predzadnja?
Otkud sad Bakir spasio Nasera?...to on neki vrhunski advokat ili sta?
...ne radeci nista na procesuiranju zlocina i zlocinaca, ne reagovati na zapaljive govore...je dovoljan pokazatelj.
Postoji nesto sto se zove gradacija belaja.

Ako je SDA nepotizam, korupcija i nesposobnost = 10,

Miletov secesionizam = 100,

na skali belaja.

Ps a za Nasera ocito nisi upucen o detaljima, helem nejse...
Locked