Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#676 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Do neki dan je bilo ali, ja se ogradjujem, YPG se ogradjuje, ... Sad kita, Turci prvi poceli
Trebam li postaviti slike djece, beba, staraca... koje turska vojska ubija u gradu Cizre?

Demirtas je Davutoglua nazvao 'primjer koji ubija djecu'. Danas je iz snajpera ubijena jedna trinaestogodisnja djevojicaca.

Evo njena slika

Image

Prizori su zastrasujuci... ipak necu postavljati...
insomnia78

#677 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Do neki dan je bilo ali, ja se ogradjujem, YPG se ogradjuje, ... Sad kita, Turci prvi poceli
Trebam li postaviti slike djece, beba, staraca... koje turska vojska ubija u gradu Cizre?

Demirtas je Davutoglua nazvao 'primjer koji ubija djecu'. Danas je iz snajpera ubijena jedna trinaestogodisnja djevojicaca.

Evo njena slika

Image

Prizori su zastrasujuci... ipak necu postavljati...
Znas kako ti kazes, sami su trazili
Koji su kurac cackali mecku
Mogli su lijepo uci u vlast pa mirnim politickim putem
Kita, "lakse" terorizmom
Co0l

#678 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Pa ko civili cesto prelaze granicu i jedni i drugi.Nece prelazit u kilometarskim vojnim konvojima :-)
Erdogan kriv jer je naredio napade na teroriste???Pogubio si se totalno.Ili tek sad pokazujes pravo lice.Kako god-dno dna.
Tvoju 'logiku' ismijava pola foruma. Nije to slucajno stari moj.

Slijedeci tvoju antilogicku akrobaciju sirijski pobunjenici su isto tako teroristi.

Zapravo, turska vlada je teroristicka i ugnjetavacka spram Kurda. Samo glup covjek moze ocekivati da ih turski teroristi udaraju po glavi i ponizavaju bez da uslijedi reakcija.

ISIL je presao granicu u Jarabulusu sa brdom eksploziva, oruzja, municije... Uslo je preko 100 vojnika sa punom ratnom opremom, kamiomina natovarenim ekspolozivom. Vozali su se od Jarabulusa do Kobanija, gdje se nalazi na hiljade turskih vojnika i agenata, oklopa, svega i svacega... i bez ikakve reakcije turskih sluzbi dosli na granicni prelaz u Kobaniju gdje su aktivirali jedan kamion bombu i probili se u grad. Turci nista nisu vidjeli. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako Celija koji izmislja da sam nesto napisao,sto se da provjeriti lako,pa se tome ismijava,smatras polovinom foruma onda ti imas ozbiljniji problem od moje logike.A ovo uopste nije stvar logike nego prostih cinjenica.Terorizam PKK-a nema ama bas nikakve veze ni slicnosti sa pobunjenicima koje ja podrzavam u Siriji.Sa ISIL-om i Nusrom vec ima.Na sramotu PKK-a i njegovih simpatizera poput tebe.

Zna se sta je terorizam i sta su akti terorizma.PKK ispunjava uslove da bi ih se smatralo teroristima.I ne samo da ispunjavaju uslove nego ih i smatraju teroristima i nalaze se na listama teroristickih organizacija.Isto to se ne moze reci za tursku drzavu.Druga je stvar sto pojedinci imaju averziju prema istoj pa pisu ovakve budalastine kao ti.I jos,zarad toga,velicaju terorizam.Totalni sunovrat,moralni salto mortale iz najnizih pobuda.

Prelazak granice,tj. nemogucnost njene kontrole sam spomenuo kao generalnu pojavu i tvoju dvolicnost kada su u pitanju razlicite grupe koje to koriste.To sto ti imas da kao primjer u svoju korist das samo jedan slucaj i to nedokazan,zasnovan na glasinama samo jedne strane,dovoljno govori u korist moje tvrdnje da je tamosnju granicu opcenito nemoguce kontrolisati.Sto je i opcepoznata stvar o kojoj i ne bi trebalo raspravljat da ti toliko nisi zasljepljen.
walter kurtz

#679 Re: Republika Turska

Post by walter kurtz »

Joj ode li erdo prije bashara upisati cu se u gace
insomnia78

#680 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Ma jebo njeg
I da ode svaki njegov nasljednik imace iste probleme
Co0l

#681 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

I treba da ode,nije Turska necija babovina ko Sirija ili zaljevske monarhije.
Kikibombona

#682 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Znas kako ti kazes, sami su trazili
Koji su kurac cackali mecku
Mogli su lijepo uci u vlast pa mirnim politickim putem
Kita, "lakse" terorizmom
Kada sam ja rekao sami su trazili?

Zvucis kao Dabic!

Turska je cijelo vrijeme zestoki neprijatelj Kurda. Rekli su da nece dozvoliti autonomiju niti bilo kakav drugi oblik slobode za Kurde u Siriji. Kurdi su od pocetka rata u Siriji istrpili toliko samarcina...! Jos trebaju trpiti da ih bombarduju, ubijaju djecu... koji si ti licemjer!

U vlast nece sa mrskim neprijateljem nema sanse! Rekli su lijepo, nema teorije da udju u vlast sa monstrumom koji je Kurdima u Siriji zelio nestanak, koji je otvoreno i prikriveno podrzavao monstrume iz ISILa, Nusre i Ahrar Sham. Kakav je bolesnik dovoljno govori da je 6 kurdskih vojnika koji su se lijecili u jednoj privatnoj turskoj bolnici isporucio Al Kaidi. Dakle, ljudi imaju ponos, ne zele u vlast sa dusmaninom.

Zamisli, oni u vlasti sa Erdom, a Erdo radi protiv Kurda u Siriji? Pa da li si ti normalan? :shock: :-)
insomnia78

#683 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Aha, a kurdsko turski problem traje od erdoganove ere, prije njega nije bilo teroristickih napada po Turskoj, nije bilo PKK?
Ti, druze moj javno podrzavas teroristicku bandu
nKrkan

#684 Re: Republika Turska

Post by nKrkan »

Šta je s ovim Turcima takva vojska , a ne mogu zaustavit PKK na svojim granicama
insomnia78

#685 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Turci uhapsili, mislim da su je i pustili do sad, holandsku novinarku Frederike Geerding po kamaru nekakvih optuzbi
Najvjerovatnije da ce je protjerati

Iskreno, cudi me kako su je do sad pustili da pise
Kikibombona

#686 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Aha, a kurdsko turski problem traje od erdoganove ere, prije njega nije bilo teroristickih napada po Turskoj, nije bilo PKK?
Sta znas o zabrani kurdskog jezika?
Sta znas sistemskoj asimilaciji?
Sta znas o etnickom inzenjeringu?

A jes' vas uhvatilo ludilo sada kada ste skontali da je turska vojska rinaka i da ovim tempom PKK ne mogu unistiti za 10 000 godina. :D
Kikibombona

#687 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: Ako Celija koji izmislja da sam nesto napisao,sto se da provjeriti lako,pa se tome ismijava,smatras polovinom foruma onda ti imas ozbiljniji problem od moje logike.A ovo uopste nije stvar logike nego prostih cinjenica.Terorizam PKK-a nema ama bas nikakve veze ni slicnosti sa pobunjenicima koje ja podrzavam u Siriji.Sa ISIL-om i Nusrom vec ima.Na sramotu PKK-a i njegovih simpatizera poput tebe.

Zna se sta je terorizam i sta su akti terorizma.PKK ispunjava uslove da bi ih se smatralo teroristima.I ne samo da ispunjavaju uslove nego ih i smatraju teroristima i nalaze se na listama teroristickih organizacija.Isto to se ne moze reci za tursku drzavu.Druga je stvar sto pojedinci imaju averziju prema istoj pa pisu ovakve budalastine kao ti.I jos,zarad toga,velicaju terorizam.Totalni sunovrat,moralni salto mortale iz najnizih pobuda.

Prelazak granice,tj. nemogucnost njene kontrole sam spomenuo kao generalnu pojavu i tvoju dvolicnost kada su u pitanju razlicite grupe koje to koriste.To sto ti imas da kao primjer u svoju korist das samo jedan slucaj i to nedokazan,zasnovan na glasinama samo jedne strane,dovoljno govori u korist moje tvrdnje da je tamosnju granicu opcenito nemoguce kontrolisati.Sto je i opcepoznata stvar o kojoj i ne bi trebalo raspravljat da ti toliko nisi zasljepljen.
U Siriji imas stotine skupina koje napadaju drzavnu vojsku!
Sta je to?
insomnia78

#688 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Aha, a kurdsko turski problem traje od erdoganove ere, prije njega nije bilo teroristickih napada po Turskoj, nije bilo PKK?

A jes' vas uhvatilo ludilo sada kada ste skontali da je turska vojska rinaka i da ovim tempom PKK ne mogu unistiti za 10 000 godina. :D
Za Tursku mi se zivo jebe
Ako ti se da provjeravati, provjeri moje ostale upise u vezi Turske, ne vezano za Kurde
Ali ovo je cisti terorizam
Plus, ovdje gdje sam ja PKK je teroristicka organizacija
Tako da Turci :run:
Co0l

#689 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:

Pa upravo je AKP te stvari prekinuo :-)
Co0l

#690 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Ako Celija koji izmislja da sam nesto napisao,sto se da provjeriti lako,pa se tome ismijava,smatras polovinom foruma onda ti imas ozbiljniji problem od moje logike.A ovo uopste nije stvar logike nego prostih cinjenica.Terorizam PKK-a nema ama bas nikakve veze ni slicnosti sa pobunjenicima koje ja podrzavam u Siriji.Sa ISIL-om i Nusrom vec ima.Na sramotu PKK-a i njegovih simpatizera poput tebe.

U Siriji imas stotine skupina koje napadaju drzavnu vojsku!
Sta je to?
Kakve to veze ima sa terorizmom PKK-a?
Kikibombona

#691 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Za Tursku mi se zivo jebe
Ako ti se da provjeravati, provjeri moje ostale upise u vezi Turske, ne vezano za Kurde
Ali ovo je cisti terorizam
Plus, ovdje gdje sam ja PKK je teroristicka organizacija
Tako da Turci :run:
Dobro?

Sta je onda za tebe etnicki inzenjering, plansko naseljavanje kurdskih gradova turskim seljacima i sirotinjom?

Sta je onda za tebe zabrana kurdskog nacionalnog identiteta, kulture i jezika?
Znas li da je kulturna asimilacija, etnicki inzenjering i drugi oblici ugnjetavanja naroda jedan od osnovnih motiva za oruzanu pobunu PKK? Znas li da su to razlozi njihovog nastanka?

Znas li da su mnogi istaknuti politicari i historicari ondnos Turske prema Kurdima okarakterisali kao 'kulturni genocid', kao trajni drzavni projekat usmjeren protiv kurdskog naroda?

Znas li ista o ovoj temi?

Znas li da su osnivanju PKK prethodili mnogi masakri poput onog u Dersimu kada je ubijeno izmedju 50-70 000 civila, pa u Zilanu 15 - 20 000...?

Znas li da je na samom pocetku sirijskog rata u Dijarbakiru uhapseno CETIRI HILJADE (4 000) kurdskih intelektualaca, novinara, politicara...? Hejjjjj?

Nemojte biti pokvareni! :-)
insomnia78

#692 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Znas li ti da je ovo sto danas radi jebeni PKK klasicni, skolski primjer terorizma
Kikibombona

#693 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Pa upravo je AKP te stvari prekinuo :-)
AKP je pokusao sa jednom drugom strategijom, koju bi mogli nazvati strategija 'mrkve i stapa'. Donekle, ali samo donekle su legalizovali kurdski jezik, ali su zato pojacali sa racijama i hapsenjima kurdskih intelektualaca. Erdogan je svoje istinske namjere pokazivao kukajuci nad losim natalitetom Turaka i ekspanzijom Kurda. Upozoravao je da ce Kurdi postati vecina ako se ovaj trend nastavi. To je jasan pokazatelj sta o njima misli. Rat u Siriji ga je ogolio do kraja. Pokazalo se da od njega nema veceg neprijatelja za Kurde ma gdje se nalazili.
Kikibombona

#694 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Znas li ti da je ovo sto danas radi jebeni PKK klasicni, skolski primjer terorizma
Znas li ti da je hapsenje 4 000 intelektualaca jednog naroda politika kulturnog genocida, politika mraka, diktature, najgore moguceg nasilja?
insomnia78

#695 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Da ti probam na slogove te-ro-ri-zam
Kikibombona

#696 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Da ti probam na slogove te-ro-ri-zam
Slozit cemo se za terorizam, nije problem!

Al se necemo sloziti oko turske zlocinacke politike koja generise terorizam, politike kulturnog genocida, nasilja, rasizma, drzavnog terorizma i cega ne... necemo zato sto si ti jedan veliki licemjer, bas kao i predsjednik ti! Odvratna zapadna cinicnost i licemjernost! Fino si to od njih poprimio!
insomnia78

#697 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Da iskoristim jedan od omiljenih argumenata turkofila kad se pokrene prica o osmanlijama

Da su ih tolike godine milovali izlizali bi ih
Kikibombona

#698 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Da iskoristim jedan od omiljenih argumenata turkofila kad se pokrene prica o osmanlijama

Da su ih tolike godine milovali izlizali bi ih
Koje godine?

Ne govorim nista za Osmanlije!
Govorim za tursku i zlocinacku politiku Republike Turske od vremena Ataturka pa sve do Erdogana!

Za to vrijeme je pobijeno na stotine hiljada Kurda... Ti u tome ne vidis nikakav problem, kao sto vjerovatno neki Rus ne vidi problem zato sto je srpski nacionalizam pobio toliko Bosnjaka. Nadam se da svoje podmuklosti jednostavno nisi svjestan.

Tesko ces naci drzavu na ovom svijetu koja je imala gori odnos prema jednoj etnickoj manjini. Nema kakvo im zlo nisu priredili. I ti u tome ne vidis nikakav problem. U 2011 organizuju raciju i uhapse 4 000 intelektualaca i ti na to nemas nikakav komentar. Normala...

E jesi potonuo...
insomnia78

#699 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Ali i dalje ne podrzavam terorizam
Ko sto rekoh, imali su priliku politicki se boriti za svoje ciljeve, oni su je odbacili zarad velikog Kurdistana, kojeg uzgred vise niko od "saveznika" niti ne spominje (doduse nikad ga niko nije ni spominj'o osim tebe)
Kikibombona

#700 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Ali i dalje ne podrzavam terorizam
Ko sto rekoh, imali su priliku politicki se boriti za svoje ciljeve, oni su je odbacili zarad velikog Kurdistana, kojeg uzgred vise niko od "saveznika" niti ne spominje (doduse nikad ga niko nije ni spominj'o osim tebe)
Al zanimljivo je da si dajes za pravo da prozivas Ruse za rezoluciju o Srebrenici a zapravo nisi nista bolji od njih. Jednom sam igrao sah sa nekim Rusom. I pita on mene koje sam vjere kada sam mu rekao da sam iz Bosne. Kada sam rekao da nisam religiozan, pitao me ko je vecina u BiH. Nakon sto sam rekao, poceo je sa sranjima. Kao genocid, ovo-ono, a muslimani vecina, kako to...!? To je bilo davno, ali se me ti podsjetio na taj dogadjaj svojim ogavnim komentarom. Bolesnik bi rekao, kako Bosnjaci od odlaska Turaka trpe sistemska zvjerstva a sve ih je vise i vise... E moj Insomnia! Sljedeci put kada budes osudjivao drugoga prvo sebe pogledaj u ogledalo.

Kakvu priliku politicki se boriti?
Kakav veliki Kurdistan?

O kome pricas, o kojoj stranci, o kojim Kurdima?

Ti jednostavno lupas, ne znas ni ti kakav ti je stav!
Post Reply