Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#676 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by ultima_palabra »

Tom logikom bi u Americi i danas imao autobuse i lokale zabranjene za pse i crnce.
York Light 100`s

#677 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by York Light 100`s »

palermo wrote:
York Light 100`s wrote:
Budi ateista i odbij pretvarati se da si neko drugi samo zato što većina zahtjeva, reci svima da si gay ako vjeruješ u sebe da ćeš dobiti bitku protiv ovog društva ali niko ne smije uvlačiti djecu u to jer njih niko nije pitao. Takav ignorantan stav je velika opasnost za dijete i njegov razvoj i to je jedan od razloga zašto je štetno za dijete ako ga usvoji homoseksualan par
Paralele su jako nezgodna stvar. Da li ti zapravo ovdje protestuješ protiv roditelja Bošnjaka koji u RS-u traže pravo na učenje bosanskog jezika???
Nisu djeca u RS-u zvana Huso i Meho Bošnjaci samo zato što su im roditelji tako naredili pa bi oni željeli biti Srbi kao i svi ostali u RS-u ali ne mogu jer im roditelji ne daju, Ateista ili vjernik je lično opredjeljenje, etnička pripadnost nije znači nema tu nikakvih paralela
FreakyStyley

#678 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by FreakyStyley »

Nemoguce. Jel ovo poredis vjeronauku i likovno? Sve sto si napisao je pogresno na svakom mogucem nivou i kosi se sa logikom i zdravim razumom na 1001 nacin.

Ako neces da ti se dijete izdvaja, istice i misli svojom glavom, zar ga neces napravit debilom? Ovcom, u najmanju ruku?

Da ne govorim o tome koliko je dijete spremno da shvati bilo sta o vjeri, Bogu ili necemu slicnom u tim godinama.

Ja nikad nisam isao na vjeronauku, vecina djece jeste. Jesam li ja sad cudak i samotnjak, Frojde?

Ne mogu da vjerujem sta pises.
ultima_palabra

#679 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by ultima_palabra »

York Light 100`s wrote:
palermo wrote:
York Light 100`s wrote:
Budi ateista i odbij pretvarati se da si neko drugi samo zato što većina zahtjeva, reci svima da si gay ako vjeruješ u sebe da ćeš dobiti bitku protiv ovog društva ali niko ne smije uvlačiti djecu u to jer njih niko nije pitao. Takav ignorantan stav je velika opasnost za dijete i njegov razvoj i to je jedan od razloga zašto je štetno za dijete ako ga usvoji homoseksualan par
Paralele su jako nezgodna stvar. Da li ti zapravo ovdje protestuješ protiv roditelja Bošnjaka koji u RS-u traže pravo na učenje bosanskog jezika???
Nisu djeca u RS-u zvana Huso i Meho Bošnjaci samo zato što su im roditelji tako naredili pa bi oni željeli biti Srbi kao i svi ostali u RS-u ali ne mogu jer im roditelji ne daju, Ateista ili vjernik je lično opredjeljenje, etnička pripadnost nije znači nema tu nikakvih paralela
Pa ne moraju oni biti isto što i roditelji, bolje im je da su sa većinom i da se ne izdvajaju.

Neka budu Srbi do 18.godine, pa će poslije odlučiti šta su.

:-)
palermo

#680 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by palermo »

York Light 100`s wrote:
palermo wrote:
York Light 100`s wrote:
Naravno da ima, jer osnova sve ove priče je odnos većine i manjine......ti očito preferiraš stav, prihvati i usmjeravaj djecu ka vladajućim većinksim normama.

By the way, roditelji su dali djeci ime Huso i Meho, i shodno onome što ti ovdje propagiraš, doveli djecu u položaj da budu drugačije tretirana što je, citiram te, velika opasnost za njihov razvoj.
JThomas

#681 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by JThomas »

York Light 100`s wrote:
JThomas wrote:vjeronauka nije neutralna stvar kao što nije bio ni marksizam. vjeronauka je indoktrinacija u vrijeme kad kritička svijest kod djece još ne postoji. zato i postoji i zato je i gurate u obdaništa i škole. ti i ne kriješ da bi htio da svi bez izuzetka idu na vjeronauku. u redu, samo bogati nemoj vrijeđati tuđu inteligenciju i tvrditi da je to ideološki neutralno, ili zato da djeca ne budu odvojena. neutralno je jedino da nema vjerskih i ideoloških predmeta, a čim ih ima to je indoktrinacija.
Ja ne krijem da bi htio da dijete učestvuje u nečemu što većina radi (osim ako je štetno kao droga, prostitucija itd.) to što ti hoćeš da nametneš da mi je stalo samo do religije, bez obzira što sam objasnio, govori samo da iz tebe govore emocije jer ti fale argumenti.
Isto bih rekao da sva djeca u razredu igraju PlayStation, zašto ne dati djetetu da se druži jer "iz toga neće ništa pametno naučiti" ili ne dati mu da ne ide sa drugima u fast food "jer je zdravije jabuku pojesti"
Vjeronauka u 1. razredu utiče na osobu baš kao i likovno ili matematika, bezopasno, šta je opasno jeste od djeteta napraviti čudaka i samotnjaka samo zato što njegov otac misli drugačije. Nije stvar u tome što je nameću pojedini religiju u škole, slažem se sa time, ali stvar je da živimo u takvom sistemu i zašto bi dijete patilo zato što njegov otac želi da ispravlja krive Drine.
Sutra da se promijeni ovo društvo i zavlada onaj sistem opet isto bi kritikovao oca vjernika što tjera svoje dijete da bude drugačiji od drugih samo zato što je i otac takav
vjera, plejstejšn, likovno i matematika u istom košu, i to što se tiče djece u školi. tako tipično vjerska logika.
FreakyStyley

#682 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by FreakyStyley »

A zar nije i sam naziv predmeta oksimoron?

Cuj VjeroNauka. :-)

Mene samo zanima kako roditelji reaguju kad dodje dijete iz skole, na vjeronauci nauci koliko je stara zemlja, pa par mjeseci kasnije isto mu to objasne na geografiji. Kakva pitanja roditeljima postavlja? Ili kad dodje s casa biologije pa pita starog za evoluciju?

Ako cemo tako, dajte da se djeci predaju Grimove bajke i da ih ucimo da su istinite i da se sve fakat dogodilo. Koja je razlika, osim ove da u Grimovim bajkama nema zastrasivanja i prijetnje vjecnom vatrom?
JThomas

#683 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by JThomas »

palermo wrote:
Naravno da ima, jer osnova sve ove priče je odnos većine i manjine......ti očito preferiraš stav, prihvati i usmjeravaj djecu ka vladajućim većinksim normama.

By the way, roditelji su dali djeci ime Huso i Meho, i shodno onome što ti ovdje propagiraš, doveli djecu u položaj da budu drugačije tretirana što je, citiram te, velika opasnost za njihov razvoj.
slijedeći logiku, ništa ne fali da i ovi iz konjević polja malo krenu na pravoslavnu vjeronauku, a sa nje na krsnu slavu škole. da li i tu roditelji prave od djece čudake zarad svog vjerskog opredjeljenja?
Pismonosa

#684 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Pismonosa »

FreakyStyley wrote:A zar nije i sam naziv predmeta oksimoron?

Mene samo zanima kako roditelji reaguju kad dodje dijete iz skole, na vjeronauci nauci koliko je stara zemlja, pa par mjeseci kasnije isto mu to objasne na geografiji. Kakva pitanja roditeljima postavlja? Ili kad dodje s casa biologije pa pita starog za evoluciju?

Ako cemo tako, dajte da se djeci predaju Grimove bajke i da ih ucimo da su istinite i da se sve fakat dogodilo. Koja je razlika, osim ove da u Grimovim bajkama nema zastrasivanja i prijetnje vjecnom vatrom?
:D :D
S4mpion

#685 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

int21 wrote:Da, oprosti mi molim te na takvoj pogresci.

Ali je ok ako homofobi ocjenjuju homoseksualce na isti nacin?
Nabacivati etiketu homofoba svakome, ko razmišlja drugačije, je poprilično loš start za zdravu diskusiju.

To je jedan od glavnih razloga zbog kojeg učesnici gay parade, tokom trajanja iste, dobiju batine na ulici.
Leo_alfa

#686 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Leo_alfa »

York Light 100`s wrote:Budi ateista i odbij pretvarati se da si neko drugi samo zato što većina zahtjeva, reci svima da si gay ako vjeruješ u sebe da ćeš dobiti bitku protiv ovog društva ali niko ne smije uvlačiti djecu u to jer njih niko nije pitao. Takav ignorantan stav je velika opasnost za dijete i njegov razvoj i to je jedan od razloga zašto je štetno za dijete ako ga usvoji homoseksualan par
Ovakav argument kojim se istice kako se dijete "uvlaci u probleme bez da samo odlucuje o bilo cemu" se onda ne moze odnositi samo na usvajanje djece od strane homoseksualaca, nego onda slobodno mozemo spomenuti i sve slucajeve nacionalne i rasne razlike izmedju usvojitelja i dijeteta, spomenuti parove sa bilo kakvim stepenom invaliditeta, odrediti nivo obrazovanosti koji roditelji moraju zadovoljiti, takodje ako je par poznat siroj javnosti, to moze veoma uticati na samo dijete itd. Odnosno o svim stvarima koje nemaju veze bas sa samom sposobnoscu buducih roditelja da se pokazu kao odgajatelji, radi se o tome da se ne radi na rjesavanju problema nego na bjezanju od problema. Podvladjuje se masi koja stvara stereotipe i koja izaziva probleme, umjesto da se utice na tu masu kako bi se emancipovala.
Leo_alfa

#687 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Leo_alfa »

FreakyStyley wrote:A zar nije i sam naziv predmeta oksimoron?

Ne vjeronauka, nego vjeronauk ;-).
kecher II

#688 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by kecher II »

a koji je problem sa gay paradama? sto to "vecini" smeta a ne smetaju im svake sedmice parade huligana i tzv navijaca raznih balkanskih klubova, ne smetaju im bajkeri kad paradiraju, ne smeta ju im parade na stranackim skupovima itd. sve su to neke parade i one su ok al' sta mi imaju tu neki pederi da paradiraju, nema smisla njih prozivati kao sta oni imaju paradirati, mislim LGBT, a ne prozivati razne horde, manijake, delije, torcide.....

pusti ljude nek furaju sta im je volja i ako te fizicki ne ugrozavaju sta ti onda smetaju, oko usvajanja djece mislim da smo mi daleko od toga, ali i da se u svijetu gdje se to moze rade velike kontrole i procjene psiholoskog profila para da li je u stanju da normalno odgaja dijete.

ne mora nuzno znacati da ako gay ili lesbian odgajaju dijete da ce i dijete biti gay ili lesbian, ono ce imati svoje sexualne sklonosti isto kao i ti gay-evi ili lesbian-i.
Avetinho

#689 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Avetinho »

Sarajmen wrote:Majka je samo ona koja rodi. :run:
Mama: Dijete, donbesider nam dvije pive!
Dijete: Samo je jedna, mama.
Avetinho

#690 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Avetinho »

S4mpion wrote:
int21 wrote:Da, oprosti mi molim te na takvoj pogresci.

Ali je ok ako homofobi ocjenjuju homoseksualce na isti nacin?
Nabacivati etiketu homofoba svakome, ko razmišlja drugačije, je poprilično loš start za zdravu diskusiju.

To je jedan od glavnih razloga zbog kojeg učesnici gay parade, tokom trajanja iste, dobiju batine na ulici.
Ako vjerujes da ucesnici gej parada dobiju batine zato sto je neko homofobe nazvao homofobima, grdno se varas.

Ne treba valjda crtati zasto copor homofoba mlati ucesnike gej parada. A vidi ironije, gej parade se organizuju, izmedju ostalog, i zbog mlacenja ucenika gej parada.
Avetinho

#691 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Avetinho »

kecher II wrote: {...}

ne mora nuzno znacati da ako gay ili lesbian odgajaju dijete da ce i dijete biti gay ili lesbian, ono ce imati svoje sexualne sklonosti isto kao i ti gay-evi ili lesbian-i.
To je gotovo nemoguce objasniti homofobima. A ocigledan dokaz je pred nosom: homoseksualac nije sigurno genetski naslijedio homoseksualnost, jer su mu roditelji heteroseksualci, a nije ni kucnim odgojem, jer, vidi vraga, opet su mu roditelji heteroseksualci.
S4mpion

#692 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Avetinho wrote:
S4mpion wrote:

Ako vjerujes da ucesnici gej parada dobiju batine zato sto je neko homofobe nazvao homofobima, grdno se varas.

Ne treba valjda crtati zasto copor homofoba mlati ucesnike gej parada. A vidi ironije, gej parade se organizuju, izmedju ostalog, i zbog mlacenja ucenika gej parada.
Ja vjerujem u jedno, ti u drugo i to je to.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#693 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Zviz »

Balkapun gej populacije. To se vidi po oblacenju. Trenerka, torbica zvana pederusa, podkosulja, dzole i sandale i srce kaficu. :oops:
annoy

#694 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by annoy »

Sto se tice ove rasprave o vjeronauku, trebalo bi se boriti protiv toga da se djecu diskriminira i izolira zbog necega sto ih cini drugacijima, ukljucujuci i (ne)pohađanje vjeronauka, a ne konformisticki ici uz dlaku takvoj okolini.
Iskreno mi je zlo od toga da je drustveno prihvatljivo ljude, a pogotovo djecu, diskriminirati i ismijvati zbog toga sto zbog necega odudaraju od okoline.
Umjesto toga treba djecu uciti da ne budu konformisti, da se usude razmisljati svojom glavom, i biti drugaciji, i shodno tome uciti ih prihvacanju razlicitosti kod drugih.
Odgoj djeteta je u velikoj mjeri u osobnoj domeni samog roditelja i kao sto vjernik ima potpuno pravo djeci prenositi svoja uvjerenja, upisivati ih na religijske predmete, tako i ateist ima jednako pravo prenijeti vrijednosti koje zeli svome djetetu.
JThomas

#695 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by JThomas »

ne može se boriti protiv razdvajanja ljudi u okviru vjere i vjeronauke. oni zato i postoje, to je njima u suštini.
kecher II

#696 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by kecher II »

u svim javnim ustanovama, skolama i vrticima ne bi trebalo da ima mjesta za religiju a pogotovu za samo jednu od nase 3 religije koje su najzastupljenije u BiH zavisno gdje se JU nalazi,
religija je privatna stvar i kao takva ne bi trebala da ima mjesta u javnim, drustvenim ustanovama.

ne znam odkud prica o vjeronauk-u na temi o homosexualcima i njihovom (ne)pravu na usvajanje djece
York Light 100`s wrote:Budi ateista i odbij pretvarati se da si neko drugi samo zato što većina zahtjeva, reci svima da si gay ako vjeruješ u sebe da ćeš dobiti bitku protiv ovog društva ali niko ne smije uvlačiti djecu u to jer njih niko nije pitao. Takav ignorantan stav je velika opasnost za dijete i njegov razvoj i to je jedan od razloga zašto je štetno za dijete ako ga usvoji homoseksualan par
drug, ja ne zelim bitku s drustvom samo zato sto sam nevjernik ili gay, normalno demokratsko drustvo treba da prihvati manjine i da im omoguci da nesmetano djeluju u okviru drustva a ne da se bore sa vecinom, cuj nek se bore ccccc.... pa dje si cuo da se 10 ljudi izbori sa 100000, joj demokratije.
nije demokratija tlacenje manjine od strane vecine, vec je demokratija da vecina omoguci i manjinama da normlano funkcionisu u okviru vecine.
MirtolaDas

#697 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by MirtolaDas »

Jao kecher II, pa ti ne znas da je demokratija vladavina vecine. O ravnopravnosti se tek moze pricati tek u slobodarskim liberalnim drustvima. A znas koliko smo mi balkanci daleko od toga? Hiljadama svjetlosnh godina.
Jack Be Nimble

#698 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Jack Be Nimble »

Da li svaki ucenik mora ici na vjeronauku ili je to po izboru?
York Light 100`s

#699 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by York Light 100`s »

FreakyStyley wrote:Nemoguce. Jel ovo poredis vjeronauku i likovno? Sve sto si napisao je pogresno na svakom mogucem nivou i kosi se sa logikom i zdravim razumom na 1001 nacin.

Ako neces da ti se dijete izdvaja, istice i misli svojom glavom, zar ga neces napravit debilom? Ovcom, u najmanju ruku?

Da ne govorim o tome koliko je dijete spremno da shvati bilo sta o vjeri, Bogu ili necemu slicnom u tim godinama.

Ja nikad nisam isao na vjeronauku, vecina djece jeste. Jesam li ja sad cudak i samotnjak, Frojde?

Ne mogu da vjerujem sta pises.
Dijete da je jedno od takvih što se ističe, misli svojom glavom i nije ovca ono će samo kada počne sazrijevati početi donositi svoje odluke i razmišljati van kutije. Sve osobe koje odudaraju od većine i imaju svoja uvjerenja su to postali što su tražili odgovore na neka svoja pitanja i našli ih a ne zato što su ih roditelji natjerali da misle drugačije. Svi ti roditelji što ne žele da dijete "bude većina i ne bude ovca" podsjećaju me na roditelje što tjeraju djecu da sviraju violinu, igraju fudbal i idu na talent takmičenja. Eto vi što sebe ne smatrate ovcama, koliko je vas u prošlosti u onom sistemu bio dio ovaca i većine pa ste opet kada ste sazrijeli sami donijeli odluku koja je prava stvar
palermo wrote:
York Light 100`s wrote:Nisu djeca u RS-u zvana Huso i Meho Bošnjaci samo zato što su im roditelji tako naredili pa bi oni željeli biti Srbi kao i svi ostali u RS-u ali ne mogu jer im roditelji ne daju, Ateista ili vjernik je lično opredjeljenje, etnička pripadnost nije znači nema tu nikakvih paralela

ultima_palabra wrote:
York Light 100`s wrote:
Pa ne moraju oni biti isto što i roditelji, bolje im je da su sa većinom i da se ne izdvajaju.

Neka budu Srbi do 18.godine, pa će poslije odlučiti šta su.

:-)
Kako je mučno čitati kako vi uporno pokušavati porediti ovo sa djecom u RSu a niđe veze. Ovo bi mogao i Tunjo napisati "svi koji su za Sutorinu gori su od Karadžića" :-)
Eto krivi su roditelji što im dadoše ime Meho (veoma patetično i slabo poređenje sa "krivi su roditelji što se izjašnjavaju ateistama"), roditelji su im mogli dati ime Petar i Marko i bilo bi isto, eto Grebi dadoše roditelji ime Zdravko pa je i dalje Bošnjak. Čuj ime :lol: Misliš da 92. kada su klali Bošnjake da je nekog Bošnjaka spasilo što mu roditelji dadoše ime Dražen pa su rekli "tebe nećemo ti si naš", eto sada je lakše djeci od Harisa Plehe :lol: a najgore je što je vama drago kada ste se sjetili djece iz RSa pa ko "e sad ga imamo sa paralelama"kakve gluposti :lol: :-) :-) :-)
Pogotovo ako se uzme u obzir da su Bošnjaci konstitutivan narod u čitavoj BiH, da su imali pravo na bosanski jezik pa im oduzeto i što se ne radi o par "čudaka" nego se čak radi o školama u RSu gdje je većina bošnjačke djece i još ako dodamo da ne određuju roditelji da im djeca budu Bošnjaci sa davanjem imena kao što roditelji mogu djeci odrediti da budu vjernici ili ateiste. Ko je se god sjetio sa primjerom djece iz RSa i misli da je šta pametno skontao neka se stidi
JThomas wrote:ne može se boriti protiv razdvajanja ljudi u okviru vjere i vjeronauke. oni zato i postoje, to je njima u suštini.
Ti i tvoje generalizovanje i etiketiranje je dokaz da ne moraš biti vjernik da ljude diskriminiraš. To nema veze sa vjerom nego je to do naravi čovjeka a ti si najbolji dokaz za to da ne treba biti reliigozan da bi se tako ponašao

Ali dosta više o religiji na ovoj temi, ateisti na aparatima pa spamuju temu o homoseksualcima i usvajanju, uvuku te u diskusiju pa samo bezveze možeš biti nedužan banovan. Vratite se temi
Last edited by York Light 100`s on 21/04/2015 12:32, edited 1 time in total.
palermo

#700 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by palermo »

York Light 100`s wrote:[
Kako je mučno čitati kako vi uporno pokušavati porediti ovo sa djecom u RSu a niđe veze. Ovo bi mogao i Tunjo napisati "svi koji su za Sutorinu gori su od Karadžića" :-)
Eto krivi su roditelji što im dadoše ime Meho (veoma patetično i slabo poređenje sa "krivi su roditelji što se izjašnjavaju ateistama"), roditelji su im mogli dati ime Petar i Marko i bilo bi isto, eto Grebi dadoše roditelji ime Zdravko pa je i dalje Bošnjak. Čuj ime :lol: Misliš da 92. kada su klali Bošnjake da je nekog Bošnjaka spasilo što mu roditelji dadoše ime Dražen pa su rekli "tebe nećemo ti si naš", eto sada je lakše djeci od Harisa Plehe :lol: a najgore je što je vama drago kada ste se sjetili djece iz RSa pa ko "e sad ga imamo sa paralelama"kakve gluposti :lol: :-) :-) :-)
Zašto je mučno čitati. Zato što se ne uklapa u tvoju šemu ili zato što misliš da je ovo nešto drugo. Moram te razočarati, nije, to je samo odnos većine prema manjini.

Dakle, da li ti savjetuješ Bošnjacima koji žive u RS-u da svojoj djeci daju imena Petar, Jovo ili makar Dražen. Ako ne savjetuješ onda malo licemjerno pišeš, i isti aršini ti ne vrijede za sve.
Post Reply