Ostaviti brak radi druge osobe?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- supercali
#676 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
prvo rekoh nemoj svijet ravnati po sebi
a pitanje je jesi li ti za udaju?
- Ridjobrki
#677 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ma nisu krivi ni muškarci ni žene, jednostavno prirodni setup je takav i svaki pokušaj da mu se ide u kontru je osuđen na neuspjeh. Raja fura neku alternativnu priču i onda kad ih realnost demantira najčešće bude kasno i spašava se što se spasiti da. Vrijeme nije saveznik nikome ali prema ženama je dosta okrutnije nego prema muškarcima i to nije tako zato jer muškarci tako žele - jednostavno je tako.
Iz svog iskustva govorim - imam 35 godina i brodolom iza sebe iz kojeg imam predivnog klinca. Nakon što sam iscrpio sve mogućnosti opstanka te veze planiram sada uzeti par godina za sebe da posložim neke poslove i kad za to dođe vrijeme započeti neku novu priču i zasnovati obitelj na razumnim i realnim osnovama. Božjom nepravdom žene to sebi teže mogu priuštiti i tako je kako je, ne određujem ja pravila. Naprotiv - čak sam igrao po njima.
Iz svog iskustva govorim - imam 35 godina i brodolom iza sebe iz kojeg imam predivnog klinca. Nakon što sam iscrpio sve mogućnosti opstanka te veze planiram sada uzeti par godina za sebe da posložim neke poslove i kad za to dođe vrijeme započeti neku novu priču i zasnovati obitelj na razumnim i realnim osnovama. Božjom nepravdom žene to sebi teže mogu priuštiti i tako je kako je, ne određujem ja pravila. Naprotiv - čak sam igrao po njima.
- SaraFina
#678 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
supercali wrote:prvo rekoh nemoj svijet ravnati po sebi
Za jedno 3-4 godine Respo biću za udaju.
A naravno da zastupam sopstvena stajališta, na osnovu iskustava i saznanja
- supercali
#679 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
koliko ti imas ljeta (jer se zene ne pitaju za godine jel) moze i na pp
- Matzan
#680 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ako je istina da ima 26 godina,
ni kučeta ni mačeta, ni muža, ni momka, a uzela dijeliti lekcije po forumu.
Tek kad prođeš neke stvari, onda se javi da korektno i konkretno diskutujemo.
Bilo bi ti puno pametnije da nađeš kakva momka (kako reče da dobro izgledaš, pa ne bi trebalo biti problema),
samo još da naučiš da ponekad ošutiš koju minutu. Djelovala bi puno ozbiljnije i pametnije.
ni kučeta ni mačeta, ni muža, ni momka, a uzela dijeliti lekcije po forumu.
Tek kad prođeš neke stvari, onda se javi da korektno i konkretno diskutujemo.
Bilo bi ti puno pametnije da nađeš kakva momka (kako reče da dobro izgledaš, pa ne bi trebalo biti problema),
samo još da naučiš da ponekad ošutiš koju minutu. Djelovala bi puno ozbiljnije i pametnije.
- SaraFina
#681 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Je li ti izgledam pametno? Ozbiljno? Jesam ja tema?
Očigledno da jesam, bar tebi, jer toliko truda ulazeš da mi pariraš macančiću
Plus diskusiju redovno spuštaš na osobni nivo.
Iritiram te?
-
sumirprimus
#682 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
e vidis ovo kad vagas,ostavit haj jebes brak a i zenu to najlakse svi slome,al djecu,tu je vaga..Ridjobrki wrote:Ma nisu krivi ni muškarci ni žene, jednostavno prirodni setup je takav i svaki pokušaj da mu se ide u kontru je osuđen na neuspjeh. Raja fura neku alternativnu priču i onda kad ih realnost demantira najčešće bude kasno i spašava se što se spasiti da. Vrijeme nije saveznik nikome ali prema ženama je dosta okrutnije nego prema muškarcima i to nije tako zato jer muškarci tako žele - jednostavno je tako.
- supercali
#683 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
sarafina koji je tvoj cilj u zivotu ako nije tajna?
- Ridjobrki
#684 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
A nije ti to kod mene bio slučaj.sumirprimus wrote: e vidis ovo kad vagas,ostavit haj jebes brak a i zenu to najlakse svi slome,al djecu,tu je vaga..
Jednostavno, postoje ljudi kojima ne ide i gotovo. Različite želje, planovi, vizije ili njihovo odsustvo... Pogrešno postavljeni prioriteti, odnosi sa okolinom... Djeca su baška priča ali kad dvoje ljudi više zajedno ne mogu ni ručak isplanirati onda ne trebaju biti zajedno. Blagovremeno se nije skontalo ali ni prvi ni zadnji kojima se to desilo. Toliko o tome.
-
pakica_
#685 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
fala, fala, i samoj sam sebi tak'aRidjobrki wrote:pakica_ wrote:vidim ja da moram da citiram samu sebe, nece li se ova (bespotrebna) rasprava vise privesti krajupakica_ wrote:meni apsolutno nije problem da musko od 40 hoce zensko od 30...
pogotovo kad mi nesto serendamo kako mi sa 30 hocemo muskarca od 35-40..
Đe onda problem? oni hoce mladje, mi starije..
malo mi je bljak kad onaj od 45 hoce onu od 18, ali i ona je punoljetna, sve legalno, ako je to njen izbor dedera brate..
da l' zbog para, da l' zbog father figure, da l' zbog neceg treceg, sve dok je obostrani pristanak u pitanju....![]()
Što ne mogu malograđanštine i uzimanja sebe za mjeru stvari... Što se mene tiče nek se voda ko god sa kim hoće, ne kaže džaba naš narod u Engleskoj "people mostly deserve each other".
Svako bira sebi način na koji će se nabelajiti i svak' je na svoj način živ. Kasnije ako ko kuburi sa čijom impotencijom ili nezrelošću ili prezrelošću, kompleksima, iskustvima - sam pao sam se ubio.
Ha ja.
Paki, ti si meni po običaju kralj'ca.
k'o sto se vec rece, ne treba brinuti koliko mu je godina, valja brinuti je l' vec neku oprema zakonski
k'o sto mi se jaranica zaljubi u ozenjenog.. pa reko sve i da ga razvedes, i udas se za njega, đe ti je garant da se nece kurvat' s tobom u braku
-
sumirprimus
#686 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
ok postujem,genralno govorec a u temi smo..to mi je onako najzanimljivji detalj.Ridjobrki wrote:A nije ti to kod mene bio slučaj.sumirprimus wrote: e vidis ovo kad vagas,ostavit haj jebes brak a i zenu to najlakse svi slome,al djecu,tu je vaga..
Jednostavno, postoje ljudi kojima ne ide i gotovo. Različite želje, planovi, vizije ili njihovo odsustvo... Pogrešno postavljeni prioriteti, odnosi sa okolinom... Djeca su baška priča ali kad dvoje ljudi više zajedno ne mogu ni ručak isplanirati onda ne trebaju biti zajedno. Blagovremeno se nije skontalo ali ni prvi ni zadnji kojima se to desilo. Toliko o tome.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#687 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Pa i sama si priznala da su ti se svidjali stariji, ali i mladji. Samo sam pretpostavio da su ti se stariji svidjali dok si bila (pre)mlada, a mladji kada si vec malo sakupila godinica. Nista vise.annoy wrote: Ti si jedini od nas dvoje koji pokušava progurati nekakvu tezu...aludirajući meni da su mi se "sigurno sviđali maturanti", bacaš generalizaciju koja bi eto trebala vrijedit i za mene, a kad ja odgovorim da ne vrijedi, onda me napadaš da ja svoje iskustvo želim progurat kao objektivno ispravno, a ja to ne činim, nego pišem za sebe.
Ja sam samo nabacila komentar o nečemu što neki ovdje smatraju normalnim i samorazumljivim, da je to meni odvratno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#688 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Dva najbolja upisa na temiRidjobrki wrote:pakica_ wrote:vidim ja da moram da citiram samu sebe, nece li se ova (bespotrebna) rasprava vise privesti krajupakica_ wrote:meni apsolutno nije problem da musko od 40 hoce zensko od 30...
malo mi je bljak kad onaj od 45 hoce onu od 18, ali i ona je punoljetna, sve legalno, ako je to njen izbor dedera brate..
da l' zbog para, da l' zbog father figure, da l' zbog neceg treceg, sve dok je obostrani pristanak u pitanju....![]()
Što ne mogu malograđanštine i uzimanja sebe za mjeru stvari... Što se mene tiče nek se voda ko god sa kim hoće, ne kaže džaba naš narod u Engleskoj "people mostly deserve each other".
Svako bira sebi način na koji će se nabelajiti i svak' je na svoj način živ. Kasnije ako ko kuburi sa čijom impotencijom ili nezrelošću ili prezrelošću, kompleksima, iskustvima - sam pao sam se ubio.
Ha ja.
Paki, ti si meni po običaju kralj'ca.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#689 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Kako je dobro citati iskusne likove. Respekt RamoRamzess Veliki wrote: Repl. no.1: E vala glumi mu mater pa da j.. rak raka.Poznato je da žene ranije sazrijevaju, znači da je safatala balavca čim je mlađi od nje. Kad ženska fata mlađeg frajera to je samo iz jednog razloga - da ima apsolutnu kontrolu nad njim, i bitnija joj je kontrola nego on kao muškarac. Freaky kompleks ... strahovi svakakvi ...
Repl. no.2: Ne pričaj ako nisi probala. Muškarac je mentalno i fizički najspremniji od 35 do 45 godine, zavisno od muškarca, a nivo testosterona počinje opadati nakon 47-me, kad kod muškaraca počinje prirodni proces starenja.
Ako nisu varali žene.
Ako jesu, adrenalin se brine da im starenje nastupa mnogo kasnije ...
Vrijeme radi za nas, a kontra njih i to ih najvise boli ovdje
-
pakica_
#690 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
svoj ti pos'o, nafatala je pakica i par mladjih macica_BataZiv_0809 wrote:Kako je dobro citati iskusne likove. Respekt RamoRamzess Veliki wrote: Repl. no.1: E vala glumi mu mater pa da j.. rak raka.Poznato je da žene ranije sazrijevaju, znači da je safatala balavca čim je mlađi od nje. Kad ženska fata mlađeg frajera to je samo iz jednog razloga - da ima apsolutnu kontrolu nad njim, i bitnija joj je kontrola nego on kao muškarac. Freaky kompleks ... strahovi svakakvi ...
Repl. no.2: Ne pričaj ako nisi probala. Muškarac je mentalno i fizički najspremniji od 35 do 45 godine, zavisno od muškarca, a nivo testosterona počinje opadati nakon 47-me, kad kod muškaraca počinje prirodni proces starenja.
Ako nisu varali žene.
Ako jesu, adrenalin se brine da im starenje nastupa mnogo kasnije ...![]()
-
sumirprimus
#691 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
samo se ti nadaj,vrijeme uvijek radi za njih.kad upecaju.tvoje je da se migoljis._BataZiv_0809 wrote:Kako je dobro citati iskusne likove. Respekt RamoRamzess Veliki wrote: Repl. no.1: E vala glumi mu mater pa da j.. rak raka.Poznato je da žene ranije sazrijevaju, znači da je safatala balavca čim je mlađi od nje. Kad ženska fata mlađeg frajera to je samo iz jednog razloga - da ima apsolutnu kontrolu nad njim, i bitnija joj je kontrola nego on kao muškarac. Freaky kompleks ... strahovi svakakvi ...
Ako nisu varali žene.
Ako jesu, adrenalin se brine da im starenje nastupa mnogo kasnije ...![]()
- Matzan
#692 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
_BataZiv_0809 wrote:Dva najbolja upisa na temiRidjobrki wrote:pakica_ wrote:meni apsolutno nije problem da musko od 40 hoce zensko od 30...
da l' zbog para, da l' zbog father figure, da l' zbog neceg treceg, sve dok je obostrani pristanak u pitanju....
vidim ja da moram da citiram samu sebe, nece li se ova (bespotrebna) rasprava vise privesti kraju![]()
Ha ja.
Paki, ti si meni po običaju kralj'ca.Uz moj naravno
![]()
Slažem se. Posebno prijatno iznenađenje mi je @pakica_.
(Da nema jednu sitnu manu još bi rekao da mi se sviDŽa.)
- Ridjobrki
#693 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Kad dvoje ljudi nisu partneri ni u domu, ni u poslu, ni u odnosima sa širom obitelji, kad žele budućnost na različitim mjestima i nisu spremni na prilagođavanje - onda je najpoštenije da svako gleda svoja posla i da svako za sebe bude što bolji i stabilniji u interesu tog svog djeteta. Jbg, kad sam ja išao u osnovnu imali smo jedno ili dvoje djece razvedenih roditelja - danas je to već haman pola-pola, po pričama mojih prijatelja u prosvjeti. Nažalost, brak kao institucija je ne u krizi nego u teškom zijanu ali ja još vjerujem da nije sve za otpis totalni. Razlozi za razlaze su razni a ako je to nekom treća osoba - ko sam ja da mu sudim? Ja to ne bih mogao učiniti ali kad sam već imao iskustvo kakvo sam imao ne vidim razloga da kad za to dođe vrijeme ne počnem ispočetka.sumirprimus wrote: ok postujem,genralno govorec a u temi smo..to mi je onako najzanimljivji detalj.
Tad ću biti na pragu 40-te pa bih molio da me se posavjetuje glede prihvatljive dobne razlike za potencijalnu partnericu, ko je god narod slušao nije se zajeb'o.
- Ridjobrki
#694 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Velim, Božja nepravda ali tako je._BataZiv_0809 wrote: Vrijeme radi za nas, a kontra njih i to ih najvise boli ovdje
-
pakica_
#695 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
ma ko ti bola' ima manu ikakvuMatzan wrote:
- annoy
#696 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Opet pogrešno_BataZiv_0809 wrote:
Pa i sama si priznala da su ti se svidjali stariji, ali i mladji. Samo sam pretpostavio da su ti se stariji svidjali dok si bila (pre)mlada, a mladji kada si vec malo sakupila godinica. Nista vise.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#697 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Eh tek sad procitah onaj tvoj sa pocetka prethodne stranice i takodjer ga dodajem na listu najboljihMatzan wrote:
Last edited by _BataZiv_0809 on 21/04/2015 14:49, edited 1 time in total.
- Matzan
#698 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ridjobrki wrote:Kad dvoje ljudi nisu partneri ni u domu, ni u poslu, ni u odnosima sa širom obitelji, kad žele budućnost na različitim mjestima i nisu spremni na prilagođavanje - onda je najpoštenije da svako gleda svoja posla i da svako za sebe bude što bolji i stabilniji u interesu tog svog djeteta. Jbg, kad sam ja išao u osnovnu imali smo jedno ili dvoje djece razvedenih roditelja - danas je to već haman pola-pola, po pričama mojih prijatelja u prosvjeti. Nažalost, brak kao institucija je ne u krizi nego u teškom zijanu ali ja još vjerujem da nije sve za otpis totalni. Razlozi za razlaze su razni a ako je to nekom treća osoba - ko sam ja da mu sudim? Ja to ne bih mogao učiniti ali kad sam već imao iskustvo kakvo sam imao ne vidim razloga da kad za to dođe vrijeme ne počnem ispočetka.sumirprimus wrote: ok postujem,genralno govorec a u temi smo..to mi je onako najzanimljivji detalj.
Tad ću biti na pragu 40-te pa bih molio da me se posavjetuje glede prihvatljive dobne razlike za potencijalnu partnericu, ko je god narod slušao nije se zajeb'o.
Sve je prihvatljivo u rasponu 25g-00mj-00d do 29g-11mj-30d.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#699 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Sto vrijedjas covjeka?SaraFina wrote:Macane, je li ovaj esej neki osvrt na društvene prilike u Donjem Brabonjištu?
Duboko se zahvaljujemo što si nas upoznao sa prilikama koje vladaju i u tim rualnim/zaostalim sredinama.
Mislim znam da je to reakcija covjeka kojem se saopci istina, ali momak ima pravo na svoje misljenje. I tvoji upisi su nekome kao iz brabonjista, i moji, ali to ne daje za pravo da se ljude omalovazava.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#700 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Okej, ti si izuzetak od svih pretpostavki i cestitam ti na tome. Sto se mene tice, nemam na ovu temu sa tobom nista vise dodatiannoy wrote:Opet pogrešno_BataZiv_0809 wrote:
Pa i sama si priznala da su ti se svidjali stariji, ali i mladji. Samo sam pretpostavio da su ti se stariji svidjali dok si bila (pre)mlada, a mladji kada si vec malo sakupila godinica. Nista vise.ostavi se pretpostavki.