Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
archi_a

#676 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

Čuj, namjera mu da upozori OS da više koriste prezervative ..... :D Zar nije bolje da ti kao uzoran građanin i bosanski patriota pošalješ neki dopis ministarstvu odbrane BiH. Sve je uprošteno, na jedan klik i ništa ne košta. Jok, lakše je nama na forumu da plasiraš tu priču. :-)
citat: "većina ih misli, ma hajde to je moj jaran.... Čist je i zdrav...."
Malo vuče na gay priču, ili ??? Hajde nemoj više, živ bio. Nije fino upakovano. Niti ćeš svojom pričom ocrniti OS BiH, niti umanjiti njihovu važnost. Niti ćeš išta uraditi. Lp i uživaj u slikama Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. :bih:
Država

#677 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by Država »

archi_a wrote:OS BiH, ljepši dio

Image

Image
Lijepe su k'o lutke. Ipak, meni je ovaj dio za nijansu ljepši:

Image

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
bumerangss

#678 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by bumerangss »

archi_a wrote:Čuj, namjera mu da upozori OS da više koriste prezervative ..... :D Zar nije bolje da ti kao uzoran građanin i bosanski patriota pošalješ neki dopis ministarstvu odbrane BiH. Sve je uprošteno, na jedan klik i ništa ne košta. Jok, lakše je nama na forumu da plasiraš tu priču. :-)
citat: "većina ih misli, ma hajde to je moj jaran.... Čist je i zdrav...."
Malo vuče na gay priču, ili ??? Hajde nemoj više, živ bio. Nije fino upakovano. Niti ćeš svojom pričom ocrniti OS BiH, niti umanjiti njihovu važnost. Niti ćeš išta uraditi. Lp i uživaj u slikama Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. :bih:
uzivam u slikama, ma ni FBI vam nije ravan :-D vidis da sam prvi put na ovoj temi i gledajuci slike naumpade mi ta informacija pa samo sam vam htjeo skrenuti paznju da uzivate ali da cuvate zdravlje :D
A to sto vuce na gay pricu... pa sta vam ja mogu kad spadate u rizicnu grupu medju narkomane zatvorenike, vatrogasce... jer je dokazano da i heteroseksualac u vrijeme apstinencije tj u nedostatku suprotnog spola, privremeno postaje homoseksualac a poznato je da je u OS vrlo malo suprotnog spola :lol:
archi_a

#679 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

Vidim, dugo se apstiniralo. :D :D :D Nema veze, hajde da ne granamo glupu priču.
bumerangss

#680 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by bumerangss »

archi_a wrote:Vidim, dugo se apstiniralo. :D :D :D Nema veze, hajde da ne granamo glupu priču.
Ne apstiniram ja ni od cega ali sa zastitom uvijek a ti ces odmah sutra trcati na testiranje ali u Lukavicu ili u Zenicu jer vas je Vesni preko glave :-D od suta ce infektivna klinika liciti na kasarnu :lol: uvukao sam ti crv sumnje a? :D
archi_a

#681 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

Halo forumas, upo si ovdje ko indijanac. Ja uopste ne radim u Oruzanim snagama. Hajde molim te, ako vec ne zelis konstruktivno da ispratis i pomognes izgradnji teme, onda bar ne zacatavaj temu glupostima. Lp
bumerangss

#682 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by bumerangss »

archi_a wrote:Halo forumas, upo si ovdje ko indijanac. Ja uopste ne radim u Oruzanim snagama. Hajde molim te, ako vec ne zelis konstruktivno da ispratis i pomognes izgradnji teme, onda bar ne zacatavaj temu glupostima. Lp
Ti ne radis u OS a ti pokretac teme i 90% postova na istoj su tvoji? :-) E ako ne radis onda ti je fetish uniforma ili si zaljubljen u vojnike, pardon OS :D :lol: Kako drugacije objasniti tvoju opsesiju OS-ma!? :wink:
I archi... moram priznati da ti je nick... nekako... nekako je friendly :D Salim se :lol:
Malo sale, nastavi ti sa OS kad te to cini sretnim i uzivaj u svemu... ali pamet u glavu i guma na glav.. :D :lol:
Ja se vracam na obrazovanje, ekonomiju, zdravstvo... tamo sam produktivniji :run:
archi_a

#683 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

OS BiH, Gazelle

Image

Image

Image
archi_a

#684 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

bumerangss wrote:
archi_a wrote:Halo forumas, upo si ovdje ko indijanac. Ja uopste ne radim u Oruzanim snagama. Hajde molim te, ako vec ne zelis konstruktivno da ispratis i pomognes izgradnji teme, onda bar ne zacatavaj temu glupostima. Lp
Ti ne radis u OS a ti pokretac teme i 90% postova na istoj su tvoji? :-) E ako ne radis onda ti je fetish uniforma ili si zaljubljen u vojnike, pardon OS :D :lol: Kako drugacije objasniti tvoju opsesiju OS-ma!? :wink:
I archi... moram priznati da ti je nick... nekako... nekako je friendly :D Salim se :lol:
Malo sale, nastavi ti sa OS kad te to cini sretnim i uzivaj u svemu... ali pamet u glavu i guma na glav.. :D :lol:
Ja se vracam na obrazovanje, ekonomiju, zdravstvo... tamo sam produktivniji :run:
Tačnije od 683 posta mojih je 242.
Sretno. :thumbup:
bumerangss

#685 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by bumerangss »

Pa eto, nisam puno pogrijesio! Morao sam se vratiti jer... nekako si mi simpa :kiss: :wink:
krater

#686 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by krater »

:bih:
Muhamed Đakmić

#687 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Upadni jos jednom ovako bumerangss na bilo koji podforum gdje sam ja moderator i znas sta slijedi.

Ostali, drzite se teme.
archi_a

#688 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

OS BiH, vježbe i nadogradnja znanja

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
archi_a

#689 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

OS BiH - helikopteri, pokušaj saniranja nasipa kod Brčkog, tokom velikih poplava u cijelom regionu.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
archi_a

#690 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

OS BiH, podrška KIDS festivalu

Image

Image

Image

Image

Image
155_mm

#691 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by 155_mm »

bumerangss wrote:sve ove slike i sve drugo divno krasno, samo da vas upozorim da medju vama u OSBIH u Rajlovcu ima troje HIV pozitivnih koji naravno to kriju da ne bi izgubili posao! Ocito se puno karinjate i ne koristite gumice :D
Zato oprez jer ovo je iz pouzdanog i dobro upucenog izvora!!! :run:
mozda bi tebi licno bilo vise u interesu da upitas vesnu ima li kakve podatke za kacavendu!
155_mm

#692 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by 155_mm »

Wheatly wrote:Da li iko zna gdje su, i šta je sa ovim AMX-30tkama?
Image
Image
Image
to i mene interesuje. znam da se je pricalo da su dosli u dosta losem stanju. pa su od ukupno 56 komada nekako navodno uspijeli skrpiti 40tak i navodno su u rezervi.mislim da bi bilo bolje rijesiti se tih tenkova a na mjesto njih pokusati doci do 55 M60 tako da bi se zaokruzio broj na 100 komada operativnih tenkova jednog modela. ovako je za logistiku i odrzavanje nocna mora i preskupo je BiH odrzavati dva modela operativnih tenkova.
Wheatly

#693 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by Wheatly »

Mogli bi pretvoriti npr. 10 AMX-ova u inžinjerska vozila i tako bi bila puno korisnija. Ovaj ostatak, izdvojiti 5 vozila za dijelove, a sve ostalo prodati.
archi_a

#694 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

OS BiH, ispraćaj u novu misiju

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
archi_a

#695 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

OS BiH, saradnja sa spasilačkim službama

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
archi_a

#696 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

OS BiH, izbor lidera

Image

Image

Image

Image

Image
archi_a

#697 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

OS BiH, centri za obuku (Rajlovac, Pazarić, Travnik, B.Luka)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Mustang1

#698 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Ako u konkursu pise ovako .. Da li se misli na punih 27. ili punih 28 :D Odnosno ja sam rodjen u februaru 89. Je'l ja ne mogu konkurisati ?
da nisu mlađi od 18 (osamnaest) godina niti stariji od 27 (dvadeset sedam) godina u vrijeme prijema, to jeste, na dan 01.08.2016. godine;
archi_a

#699 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

Mustang1 wrote:Ako u konkursu pise ovako .. Da li se misli na punih 27. ili punih 28 :D Odnosno ja sam rodjen u februaru 89. Je'l ja ne mogu konkurisati ?
da nisu mlađi od 18 (osamnaest) godina niti stariji od 27 (dvadeset sedam) godina u vrijeme prijema, to jeste, na dan 01.08.2016. godine;
Prema napisanom u konkursu, na dan 01.08.2016 god. imat ces 27, sto znači da možeš konkurisati. :)
Sretno :bih:
Mustang1

#700 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Necu znaci uzalud poslati papire .. Mada se premisljam jer nemam stelu ali eto kontam da zadnji put isprobam srecu jer sam i spreman .. Jos malo kondicije pa da vidimo mogu li ista :D
Post Reply