FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
and

#676 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by and »

jao_situacije wrote:plot twist: faćko napravi ono o čemu trubi forum godinama, "smanjite plate u ep bih!"
ne nego faćko otvori fabrike,povećaj izvoz,poboljšaj poljoprivredu da zaposleni imaju veće plate od ovih u ep i da ep plata bude federalni prosjek :D
kamen spoticanja

#677 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Juce bas kontam-zar nije logicnije malo otkinuti od enormnih plata, nego poskupljivati struju i evo srecom i premijer slicno razmislja:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /150720070

Ali pitanje je hoce li proci.
Sto ne bi proslo...ko ce plakat za platama radnika iz ep...svakako su crveno glasacko tijelo :mrgreen:
Jos da je kako nataket bagru iz telekoma...pa da zivim mirnije
Zbog betoniranih kolektivnih ugovora radi kojih ovakve stvari padaju na sudu, kolega stomatolog :roll:
Nisam siguran...vecina u konacnici prihvati stanje...bude malo zavrtanja rukica,malo price o novom zakonu o radu i kolektivnim ugovorima i taman
Da malo depopularisemo famozne ep i bhtelekom...
jao_situacije

#678 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by jao_situacije »

and wrote:
jao_situacije wrote:plot twist: faćko napravi ono o čemu trubi forum godinama, "smanjite plate u ep bih!"
ne nego faćko otvori fabrike,povećaj izvoz,poboljšaj poljoprivredu da zaposleni imaju veće plate od ovih u ep i da ep plata bude federalni prosjek :D
nisi me shvatio, ali nema veze :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#679 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Nisam siguran...vecina u konacnici prihvati stanje...bude malo zavrtanja rukica,malo price o novom zakonu o radu i kolektivnim ugovorima i taman
Da malo depopularisemo famozne ep i bhtelekom...
Nadaj se sceri da ce te aga uzeti :roll:

Tacno kad vidim ono Kruscicu (mada on nema veze sa EP, jer je njima jos i bolje), pitam se je li ga stid pricati o radnickim pravima. :-)
Innovation

#680 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Innovation »

and wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Juce bas kontam-zar nije logicnije malo otkinuti od enormnih plata, nego poskupljivati struju i evo srecom i premijer slicno razmislja:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /150720070
eto uredu je to,ali trebao bi biti cilj da se svima povećavaju plate,a ne da kažeš smanjicu,ukinucu itd. po meni bi pravi premijer i vlada to bili.
:mrgreen:
E, jbg . :-)
Innovation

#681 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Innovation »

_BataZiv_0809 wrote: Nisam znao da je moj kolega glumac Bojanic Gidra perjanica SDA :roll:
:thumbup: :)
bluesjunior

#682 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bluesjunior »

and wrote:
Kakve fabrike bi se mogle otvorit kod nas cisto na primjer? I kako se moze poboljsat poljoprivreda?
almir90

#683 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by almir90 »

bluesjunior wrote: Kakve fabrike bi se mogle otvorit kod nas cisto na primjer? I kako se moze poboljsat poljoprivreda?
Fadil i njegovi saradnici su duboko uvučeni u autoindrustiju, od prošle godine i u drvnu industriju. Trebaju samo jaki lobiji i saradnja da se još jače probiju na inostrano tržište. :wink:
Haris.ba

#684 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Haris.ba »

Nece biti povecanja cijene struje, ali ce racuni za struju biti veci. :mrgreen:
almir90

#685 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by almir90 »

Haris.ba wrote:Nece biti povecanja cijene struje, ali ce racuni za struju biti veci. :mrgreen:
Ma, pusti ćifute, ufatili se za bijednih par maraka, a nikome nisu skupe cigare, koje stalno poskupljuju, pa opet puše svi isto, nit' im je gorivo skupo, svi se vozaju bezveze po cijeli dan. Ma nek' se jebu svi, samo SDA. :D
bluesjunior

#686 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bluesjunior »

Nekako mi se cini da bi pozicija g. Novalica naprosto trebala imati vise autonomije...cini mi se, mozda i grijesim da on nema iskrenu podrsku ni iz vlastite stranke sto jako otezava i usporava realizaciju njegovih ideja...a u medjuvremenu pristignu nove budzetske dubioze i to se onda pretvori "zakrpi ovde zakrpi onde". Mislim, nije da ne treba i zakrpit, ma bojim se da BH drustvo vecinom nije spremno bas na veca odricanja (barem oni koji bi se jos imali cega odrec). Devastacija BH firmi jos traje. Vecina njih mozda i ne bi izdrzala open market utrku, ali vecina nije imala ni pravu priliku da malo proba...
almir90

#687 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by almir90 »

bluesjunior wrote:Nekako mi se cini da bi pozicija g. Novalica naprosto trebala imati vise autonomije...cini mi se, mozda i grijesim da on nema iskrenu podrsku ni iz vlastite stranke sto jako otezava i usporava realizaciju njegovih ideja...a u medjuvremenu pristignu nove budzetske dubioze i to se onda pretvori "zakrpi ovde zakrpi onde". Mislim, nije da ne treba i zakrpit, ma bojim se da BH drustvo vecinom nije spremno bas na veca odricanja (barem oni koji bi se jos imali cega odrec). Devastacija BH firmi jos traje. Vecina njih mozda i ne bi izdrzala open market utrku, ali vecina nije imala ni pravu priliku da malo proba...
Poznavajući stanje u CIMOS-u, u vrijeme njegove uprave i kako je u tim firmama bilo poželjno raditi, odlične plate, redovne, redovni godišnji. I ja razmišljam da on nema apsolutno nikakve podrške niti nekakvu moć da učini nešto korisno unutar stranke. Mada, opet sve to držim na rezervi.
bluesjunior

#688 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bluesjunior »

almir90 wrote:
Haris.ba wrote:Nece biti povecanja cijene struje, ali ce racuni za struju biti veci. :mrgreen:
Ma, pusti ćifute, ufatili se za bijednih par maraka, a nikome nisu skupe cigare, koje stalno poskupljuju, pa opet puše svi isto, nit' im je gorivo skupo, svi se vozaju bezveze po cijeli dan. Ma nek' se jebu svi, samo SDA. :D
kutija jeftinijih cigara je 3.5KM za 365 dana = 1,277.5KM, a ima raje puse i po dvije kutije dnevno, da ne mnozim dalje....pusiona pa to ti je
bluesjunior

#689 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bluesjunior »

bluesjunior wrote:
almir90 wrote:
kutija jeftinijih cigara je 3.5KM za 365 dana = 1,277.5KM, a ima raje puse i po dvije kutije dnevno, da ne mnozim dalje....pusiona pa to ti je
http://www.fzs.ba/

Prosječna neto plaća u KM
02014 03-2015 04-2015 05-2015
833 834 833 829
hizo ramidovic

#690 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

plate u ep opce ni su visoke i trebalebi bit vislje ako hoce mo u evropu i ako hoce mo imat kvalitetnu struju stalno mozdabi ovo smanjenje plata moglo izazvat strajk tije radnika a ondabi mogli ostat brez struje i etoti belaja
bluesjunior

#691 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bluesjunior »

hizo ramidovic wrote:plate u ep opce ni su visoke i trebalebi bit vislje ako hoce mo u evropu i ako hoce mo imat kvalitetnu struju stalno mozdabi ovo smanjenje plata moglo izazvat strajk tije radnika a ondabi mogli ostat brez struje i etoti belaja
rodzo svaka cast, kratko i u glavu ko i vazda sto si piso :-D
hizo ramidovic

#692 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

pa naje lakse udarit po ledzima radnika vi mislite daje lahko prezivit sapar hiljada km al neznate kolki troskova zivotni ima valja odrzavat par auta nisu to g2 paonda rezie jerbo nisuto garsonjere a vikendice ni su dackare paonda hrana skupa idt al vito nerazumite kakoje to pa svasta pisete
madner

#693 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

Mudro mudro i trebaju ovi sa profitom da podrze gubitase, da se mogu primiti jos par stotina ljudi. :D
O'zone
Globalni moderator

#694 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

hizo ramidovic wrote:pa naje lakse udarit po ledzima radnika vi mislite daje lahko prezivit sapar hiljada km al neznate kolki troskova zivotni ima valja odrzavat par auta nisu to g2 paonda rezie jerbo nisuto garsonjere a vikendice ni su dackare paonda hrana skupa idt al vito nerazumite kakoje to pa svasta pisete
Joj brate ovo me podsjeti kad mi je tip kukao da sa 5 000 KM kolika su mu ukupna primanja jedva uspjeva da se protegne kako treba i ja mu kažem kako svaki mjesec od svoje plate koja je ispod 900 KM ostavim 50 KM sa strane a on meni LAŽEŠ! Nema šanse! :lol:
hizo ramidovic

#695 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

uvjek meje nervirali kadove fukare sto zaradzuju 4 do 5 joja pocmu kukat kakoje tasko pa jarane da zaradzujes 3 do 4 hiljadae lakse biti bilo pase zato malo potrudi
madner

#696 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

Pa fakat si fenomen :shock:
sunceKOtepsija

#697 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sunceKOtepsija »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-elektr ... /150720078
Omer Sikira, predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika u FBiH, kazao je za Klix.ba kako radnici u Elektroprivredi BiH neće prihvatiti smanjivanje plaća ni za jedan jedini fening.
“Smanjivanje plaća Vladi FBiH može prouzrokovati mnogo veću štetu nego korist. Napominjem da su se zaposleni u Elektroprivredi BiH već odrekli blizu 200 miliona KM koje su potraživali po osnovu ranijeg kolektivnog ugovora i ta sredstva su uložena u rudnike. Da su uslijedile tužbe mi bismo bili u istoj situaciji kao i rudnici. Iz tog razloga nije prihvatljivo bilo kakvo smanjivanje plaća, makar ono bilo i za jedan fening”, kaže Sikira.

On napominje da je već u Elektroprivredi BiH oformljen Štrajkački odbor i da je prvi sastanak sutra u Tuzli.

“Kada ljudi koji su doveli rudnike u ovakvu situaciju i koji su iz njih isisali milione budu u zatvoru mi smo spremni razgovarati i o smanjenju plaća. Ja se slažem da se uštede mogu postići, ali zašto niko ne govori o tenderima unutar rudnika preko kojih se izvlače milioni?”, pita Sikira.
JThomas

#698 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JThomas »

i te tendere k'o da prave vanzemaljci a ne ljudi iz tih istih firmi...
rumenige_brajtner

#699 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by rumenige_brajtner »

ono je već oformilo štrajkački odbor, eeej. pa suncetijebemžarko
O'zone
Globalni moderator

#700 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

madner wrote:Pa fakat si fenomen :shock:
Jes, jes fenomen jarane a ne cicija kao što cijelo selo priča :lol:
Post Reply