Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- phillie
#676 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Bilo kako bilo, sa ili bez tetovaze, Vranjes je izborio penal (cak mislim da onaj izraelac igrao rukom, da bi i gol postigao), i omogucio nasoj reprezentaciji da povede i potpuno preokrene rezultat.
- cyprus
- It_is_a_Leclerc
#678 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Sudeći po salvama pljuvanja koje stižu na račun samoprozvanih "navijača" i sudeći po fb stranici Ogija Vranješa, ja nisam jedini koji smatra da je sramota, jadno i beskrajno žalosno da dio navijača BiH dolazi na utakmicu da vrijeđa njene igrače, ma ko i kakvi oni bili.insomnia78 wrote:Ja ne znam kontas li ti da ljudima smeta ta tetovazaIt_is_a_Leclerc wrote:Baš me čudi.al-em wrote:Na sjeveru je bila ta maoca, mislim uz zastavu sa ljiljanima.
Vranjes odmah otisao u tunel nakon utakmice, dzeko fanatikosima pokazivao da spuste transparent, ali ga nisu poslusali. Spaha iza vranjesa otisao, ostali napravili krug po stadionu i pozdravili publiku.
Ja ne znam kontaju li ti navijači da se utakmice ne igraju zbog njih i njima za ljubav. Jbte, koja nadmjenost i umišljenost.
I Vranjes ce na svakoj utakmici biti "prozivan" zbog nje, i treba, treb'o je prije o tome razmisljati
A znas sta je najbolje u svemu tome, sto mu sad u BL jebu sve po spisku zato sto je "prekrecio" PC
A šačica neartikulisanih ćelavaca, nesretnih po svim parametrima po kojima ljudsko biće može biti nesretno, koji svoje komplekse liječe vrijeđajući igrače zemlje koju NAVODNO vole, i koji misle da oni vole Bosnu zato što cupkaju na tribinama, dok se neko za nju znoji 90 minuta, je srećom bila i bit će izolovana manjina. I na njihovu, a bogami i na našu sreću.
- and
#679 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
dobra tekma.nek smo oderali izraelce.svi su se borili i dali maksimum.situacija u grupi pravo luda.ne smiješ sad ni za kipar navijati da nekom otkinu bod/ove da nas i oni ne preteknu. 
- shake69
#680 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Pretekli su nas u prvom kolu i jos uvijek su ispred!and wrote:dobra tekma.nek smo oderali izraelce.svi su se borili i dali maksimum.situacija u grupi pravo luda.ne smiješ sad ni za kipar navijati da nekom otkinu bod/ove da nas i oni ne preteknu.
- and
#681 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
na krajushake69 wrote:Pretekli su nas u prvom kolu i jos uvijek su ispred!and wrote:dobra tekma.nek smo oderali izraelce.svi su se borili i dali maksimum.situacija u grupi pravo luda.ne smiješ sad ni za kipar navijati da nekom otkinu bod/ove da nas i oni ne preteknu.
-
svi u napad
#682 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Cestitam Mesi i momcima na pobjedi. Zao mi je sto nije nastavio sa ofanzivom jer medjusobni duel odlucuje u slucaju istog broja bodova a mi smo za 2 klase bolji od njih. Kako nas narod kaze "bolje smo se udali nego sto smo se nadali". Pokazalo se da mozemo pobijediti i bez Vrska i troimenog u prvoj postavi, te da igranje u Interu ne garantuje mjesto u repki. Ljudi jos nisu ni svjesni sta nam je Amidza sa onim mufljuzima iz Saveza uradio. Umjesto da si kao nosilac prvi ili drugi u grupi koja je objektivno laka ti se zahvaljujuci rodbini boris za kvale.
Sinoc se dobro vidjelo koje u takmicarskoj formi a ko nije. Pored Visce za mene odlicnu tekmu je odigrao Lulic (posebno prvo poluvrijeme) te Pjanic. Ranije sam pisao da bih volio da je dao sansu Djuricu jer bi u ovoj tekmi sa ovakvom postavom decko dao gol. Vidjelo se u par navrata da nam je falio jos jedan spic u sesnestercu kad su krilni igraci ubacivali u sesnaest a Dzekija nije bilo tamo (to mu je inace jedna od glavnih mana - ne trci u 16 prilikom kontre).
Publika je jos jednom dakazala svoju nadarenost za gluposti. Razumjem ja taj grupni psiholoski pritisak i te stvari, ali brate skandiranje i navijanje za zemlju koja te veceri nije igrala na Bilinom Polju, paljenje baklji i slicno je zaista glupost. Savez ce platiti neku kaznu kao i obicno i sreca je da oni znaju da je to Balkan i da postoje susjedi Hrvati, Evropljani koji su jos gluplji od nas, te ce se vise UEFA baviti njima nego nama.
Jos jednom cestitke igracima i selektoru sa nadom da cemo biti gosti kod Platinija iduce godine.

Sinoc se dobro vidjelo koje u takmicarskoj formi a ko nije. Pored Visce za mene odlicnu tekmu je odigrao Lulic (posebno prvo poluvrijeme) te Pjanic. Ranije sam pisao da bih volio da je dao sansu Djuricu jer bi u ovoj tekmi sa ovakvom postavom decko dao gol. Vidjelo se u par navrata da nam je falio jos jedan spic u sesnestercu kad su krilni igraci ubacivali u sesnaest a Dzekija nije bilo tamo (to mu je inace jedna od glavnih mana - ne trci u 16 prilikom kontre).
Publika je jos jednom dakazala svoju nadarenost za gluposti. Razumjem ja taj grupni psiholoski pritisak i te stvari, ali brate skandiranje i navijanje za zemlju koja te veceri nije igrala na Bilinom Polju, paljenje baklji i slicno je zaista glupost. Savez ce platiti neku kaznu kao i obicno i sreca je da oni znaju da je to Balkan i da postoje susjedi Hrvati, Evropljani koji su jos gluplji od nas, te ce se vise UEFA baviti njima nego nama.
Jos jednom cestitke igracima i selektoru sa nadom da cemo biti gosti kod Platinija iduce godine.
- and
#683 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
lulić na klupi?ne igra jedino kad je povrijeđen.LSD wrote:Evo redom, forma naših igraca:
Begović - otkako je odbio produženje ugovora sa Stokom - klupa
Mujdža - van pvih 11 više od godinu dana (duga ozljeda, trenutni status: na kraju klupe)
Spahić - bez kluba
Vranješ - prešao u Gaziantep i poceo imalo gratiprije toga, ni na nebu ni na zemlji
Kolašinac - duga pauza zbog povrede, sad na klupi
Bešić- zacementiran na klupi Evertona
Medunjanin- standardni grijac klupe u Deportivu, ali ako ništa ima konstantnu ulazak u zadnjih 15-tak minuta![]()
Lulić- kombinacija između klupe i prvih 11 (više klupa, al eto)
Višća - jedini koji igra u svom klubu![]()
![]()
![]()
to se i vidjelo veceras
Džeko - zacementiran na klupi Citya
igraci ušli sa klupe:
Hajrović - klupa, bez minutaže
Ibišević - no comment![]()
Hadžić - čas igra, čas ne igra u Sturmu, ali ima neki utakmica
Dakle, ovo je podvig da smo sa ovakvim sastavom uzeli nezgodni Izrael![]()
![]()
Meša, svaka castali sa ovim igracima i njihovom formu da Bogda da mi vidimo i baraž
- shake69
#684 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Ma, LSD kao da je bas na lsd bio kad je tipkao ovo.and wrote:lulić na klupi?ne igra jedino kad je povrijeđen.LSD wrote:Evo redom, forma naših igraca:
Mujdža - van pvih 11 više od godinu dana (duga ozljeda, trenutni status: na kraju klupe)
Spahić - bez kluba
Vranješ - prešao u Gaziantep i poceo imalo gratiprije toga, ni na nebu ni na zemlji
Medunjanin- standardni grijac klupe u Deportivu, ali ako ništa ima konstantnu ulazak u zadnjih 15-tak minuta![]()
![]()
![]()
to se i vidjelo veceras
igraci ušli sa klupe:
![]()
Meša, svaka castali sa ovim igracima i njihovom formu da Bogda da mi vidimo i baraž
Bega preskocio tri tekme u cijeloj sezoni a posljednje kolo branio, Mujdza, Kolasinac igrali cijeli maj, Hadzic standardan, Vranjes igra skoro svaku od pocetka u Turskoj i da ne nabrajam. Fulo si vala s ovim dobro!
-
Frankyee
#685 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Najbolje sto smo vidjeli je rezultat
Pored rezultata ipak se vidi da pokusavamo popraviti taktiku ali jos dosta tu nije nastimano. Po meni neki od kao najboljih igraca nisu digli nivo ekipe dovoljno.
Lulic - u zadnjem dijelu je izgubio snage, vukao se po terenu i nije za 90 minuta. Imao je neke dobre poteze ali nije stvarao koliko treba jer je jedan od redovnih u clubui od njega se ocekuje mnogo.
Pjanic- slicno kao Lulic , po meni je on nekako uvijek ispod ocekivanog iako je mozda ocekivanje previse veliko ? . Miske u njegovim godinama je bio totalni motor i mozak ekipe.
Dzeko je u ovoj taktici odigrao dobro iako i on moze bolje.
Medo i Besic - veliki podbacaj po meni , narocito pocetak drugog dijela kada Izrael vrlo lako prelazi u fazu napada i prakticno nasa zadnja linija je direkto bila izlozena usetavanju igraca. Sam Rahimic sa 35 godina je vise presijecao nego Medo i Besic zajedno . Ne kazem da su katastrofa ali nije dovoljno dobro i protiv brzog Velsa i jake Belgije to ce biti najveca opasnost.
Zadnja linija - onako rutinski solidna ali ni u kom slucaju odlicna a kod Kolasinca se vidi povreda je ostavila uticaja ali bice on odlican.
Ukupno vrlo dobar resultat i poboljsanje u igri kad se uzme u obzir gdje smo bili prijepar mjeseci i koliko igraci malo igraju.
Najbolji potez Mese ( koji je pomeni pokazao kvalitet i razmisljanje ) je da ubaci Ibisevica na teren kad smo osigurali bodove, iako bi bilo bolje da mu je da bar 15 minuta. Napokon vidimo selektora koji reaguje na tok utakmice i vrsi promjene, iako je po meni Lulic ili Medo trebao vani mnogo ranije.
Pored rezultata ipak se vidi da pokusavamo popraviti taktiku ali jos dosta tu nije nastimano. Po meni neki od kao najboljih igraca nisu digli nivo ekipe dovoljno.
Lulic - u zadnjem dijelu je izgubio snage, vukao se po terenu i nije za 90 minuta. Imao je neke dobre poteze ali nije stvarao koliko treba jer je jedan od redovnih u clubui od njega se ocekuje mnogo.
Pjanic- slicno kao Lulic , po meni je on nekako uvijek ispod ocekivanog iako je mozda ocekivanje previse veliko ? . Miske u njegovim godinama je bio totalni motor i mozak ekipe.
Dzeko je u ovoj taktici odigrao dobro iako i on moze bolje.
Medo i Besic - veliki podbacaj po meni , narocito pocetak drugog dijela kada Izrael vrlo lako prelazi u fazu napada i prakticno nasa zadnja linija je direkto bila izlozena usetavanju igraca. Sam Rahimic sa 35 godina je vise presijecao nego Medo i Besic zajedno . Ne kazem da su katastrofa ali nije dovoljno dobro i protiv brzog Velsa i jake Belgije to ce biti najveca opasnost.
Zadnja linija - onako rutinski solidna ali ni u kom slucaju odlicna a kod Kolasinca se vidi povreda je ostavila uticaja ali bice on odlican.
Ukupno vrlo dobar resultat i poboljsanje u igri kad se uzme u obzir gdje smo bili prijepar mjeseci i koliko igraci malo igraju.
Najbolji potez Mese ( koji je pomeni pokazao kvalitet i razmisljanje ) je da ubaci Ibisevica na teren kad smo osigurali bodove, iako bi bilo bolje da mu je da bar 15 minuta. Napokon vidimo selektora koji reaguje na tok utakmice i vrsi promjene, iako je po meni Lulic ili Medo trebao vani mnogo ranije.
- cyprus
#686 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Standardno LSD-ovoshake69 wrote:Ma, LSD kao da je bas na lsd bio kad je tipkao ovo.and wrote:lulić na klupi?ne igra jedino kad je povrijeđen.LSD wrote:Evo redom, forma naših igraca:
Spahić - bez kluba
![]()
![]()
to se i vidjelo veceras
igraci ušli sa klupe:
![]()
Bega preskocio tri tekme u cijeloj sezoni a posljednje kolo branio, Mujdza, Kolasinac igrali cijeli maj, Hadzic standardan, Vranjes igra skoro svaku od pocetka u Turskoj i da ne nabrajam. Fulo si vala s ovim dobro!
- insaneinthebrain
#687 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
ima li igdje snimak utakmice da se pogleda 
- and
#688 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
ima sad u 12.30 na sportklubu 2 hrvatskominsaneinthebrain wrote:ima li igdje snimak utakmice da se pogleda
- MOSALJOZE
#689 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Ma ništa to :školjka:KvaziExpert wrote:MOSALJOZE wrote:Samo da se pritefterim
3:1 za nas
svaka cast, valjda si neke pare dao na ovu prognozu
Prezadovoljan sam rezultatom,a to je i najvažnije.Pjanić je konačno počeo slati "Misketove lopte".Dzeko je odigrao solidno,s obzirom u kakvoj je formi došao.Višća je dokazao da ima kvalitet da uvijek konkuriše za prvih 11.Spaha osim onog jednog kiksa sve odlično odigrao,Vranješ očistio 5-6 lopti.Znam da mi neće biti dobro,ali mi SEO nije bio na nivou na kojem zna biti.Imao je jedan odličan start,pred kraj,ali vidi se da mu fali utakmica.Mujdza,Lulić,Bešić korektni.
edit moze li mi neko reći hoćemo mi biti nosioci u baražu??
-
al-em
#690 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Bili na utakmici sinoc, pa se jutros malo duze spavalo.
-
todd_smith
#691 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Ma lik je fudbalska neznalica sta cescyprus wrote:Standardno LSD-ovoshake69 wrote:Ma, LSD kao da je bas na lsd bio kad je tipkao ovo.LSD wrote:Evo redom, forma naših igraca:
Spahić - bez kluba
![]()
![]()
to se i vidjelo veceras
igraci ušli sa klupe:
![]()
Bega preskocio tri tekme u cijeloj sezoni a posljednje kolo branio, Mujdza, Kolasinac igrali cijeli maj, Hadzic standardan, Vranjes igra skoro svaku od pocetka u Turskoj i da ne nabrajam. Fulo si vala s ovim dobro!Hadžić u cijeloj sezoni jednu utakmicu sjedio na klupi
-
todd_smith
#692 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Namjerno si stavio ovu sliku da bi sad lafo ko prokomentarisao krstcyprus wrote:
![]()
![]()
Cc jesi ti mucki provokator
- Edin H.
#693 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Ima li negdje snimak cijele utakmice?
-
swanfilter
#694 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
I mene zanima snimak jer nisam gledao ... Hvala.
- cyprus
#695 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Zbilja nisamtodd_smith wrote:Namjerno si stavio ovu sliku da bi sad lafo ko prokomentarisao krstcyprus wrote:
![]()
![]()
![]()
Slika sam stavio kao izraz podrške našem reprezentativcu...
-
todd_smith
#696 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Visca je uvijek imao podrsku navijacacyprus wrote:Zbilja nisamtodd_smith wrote:Namjerno si stavio ovu sliku da bi sad lafo ko prokomentarisao krstcyprus wrote:
![]()
![]()
![]()
Znam ja dobro da krstovi nisu problem...
Slika sam stavio kao izraz podrške našem reprezentativcu...
- Edin H.
#697 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Zeljinih?todd_smith wrote:
Visca je uvijek imao podrsku navijaca
- cyprus
#698 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Ti k'o da nisi bio na forumu prije godinu-dvije danatodd_smith wrote:Visca je uvijek imao podrsku navijaca
- Romanista 101%
#699 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Konacno imamo trenera koji bilo kojoj utakmici pristupa maksimalno ozbiljno i smireno. Odlicno je postavio taktiku, ali kao sto Ivica Osim kaze, da bi taktika funkcionisala igraci MORAJU da trce. A da bi igraci trcali, moraju da su standardni u svojim klubovima. Ja se nadam da ce ovo ljeto nasi pokusati izboriti svojim trenerima u klubovima da igraju u prvi tim, ili da nadju klub gdje ce igrati standardno u prvom timu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#700 Re: Šesto kololja : 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Druze da je Belgija Brazil za Izrael onda ne bi sinoc izgubila od Welsa sa kojim smo uzgred receno mi odigrali nerjeseno gore. Dakle posto je utakmica u Septembru nekako ce sve sadasnje forme biti nebitne jer svi nakon priprema krecu odpocetka. BiH ima kvalitet da se nada necemu protiv Belgije ako ekipa bude kompletna. Ja nikada ne bih mogao tvrditi da ih ne mozemo dobiti a jos manje da im ne mozemo otkinuti bod. Naravno i ako izgubimo nece biti iznenadjenje ali sidanje gaca prije vremena nema nikakvog smisla. Te blamaze su bile u nekom drugom ambijentu sa nekim drugim selektorom...ovaj selektor izgelda i preozbiljno za nase prilike pa vidjet cemo.north wrote:@hrasno, uozbilji se, nemoguća misija je dobiti Belgiju gore..kakvo ba poređenje sa Ćirinom erom, nisu to ta vremena....Ova Belgija je za 3 klase bolja od tadašnje, a mi ni blizu one forme iz prošlih kvalifikacija.... za tako nešto, naših prvih 11 mora biti u životnoj formi, i da nas još gore pomazi sreća, pa da oni imaju loš dan...Belgija je za Izrael Brazil, i ova današnja tekma samo može nam dati više morala i samopouzdanja za odigrati muški gore, ali to neće biti dovoljno da se gore uzme jer nemamo kuveta za..to nije pesimizam, to su fakti...Mi ako dofatimo baraž, Meši i igračima treba odati priznanje kada se uzme gdje si bio do večeras, 5 na tabeli sa -4 u odnosu na 4-og...i sad bi nakon jedne pobjede nad Izraelom kojeg Wales na njihovom terenu ponizi, sad bi mi da direktno da se plasiramo
...Teško, jako teško prijatelju, blamaže protiv Kipra i Izraela u gostima nam to jednostavno ne dozvoljavaju....3 mjesto i da se nogom udaramo u guzove od sreće