Manje plivaj.sumirprimus wrote:Moj problem nqa moru je sto sam non stop gladan..kodaj 93ca... A miri na sve strane...
Za lidl jedino meni se meso ne djasvi..me znam sto ....bilo koje vrste...
Ljetovanje 2015
-
Fauja Singh
#676 Re: Ljetovanje 2015
-
[Emma]
#677 Re: Ljetovanje 2015
I od mene
za Baške Vode. More prečisto, gužve ima ali umjereno, smještaj našla i bez rezervacije, doduše malo ispod magistrale, mada za bliže ne bih ni imala para. 90% turista stranci, ostalo mi bošnje i pokoji zagrepčanin. hrana nije baš jeftina po restoranima, doduše nisam se puno micala od glavne plaže. Ako neko hoće provod i ludilo, ne preporučujem, mjesta za izlazak nema nikako, osim mirnih kafića na plaži, tako da su skoro sve porodice. uglavnom ako želite se odmorit, kupat u čistom i ne potrošit bruku para preporučujem 
-
milojicabrzi
#678 Re: Ljetovanje 2015
Ugodno iznenadjenje sa Turističkim naseljem Adriatic, na Hvaru, Vrboska.
Odmaraliste, sa nekoliko zgrada sa sobama, glavnim restoranom, blizu plaza kao iz snova, vrlo pogodno za porodice sa djecom.
Prilicno je povoljno, all inclusive light za porodicu sa dvoje odraslih i dvoje djece, nesto manje od 1200 KM (moze se ici preko BH passport agencije u BiH, ne znam da li radi jos neko).
Hrana odlicna, jedes koliko hoces, cijela obala je u borovoj sumi, tako da je ugodna hladovina, nema potrebe za lezaljkama ili suncobranima, voda cista vide se ribice i morske zivotinje.
Nema mjesta za nocne izlaske i sl. tako da nije za omladinu zeljnu provoda a uglavnom su i gosti porodicni ljudi.
Ima u blizini gradic sa prodavnicima, za sve dodatno sto treba, ali u sustini, ne treba puno dodatnog novca, osim za sladolede, palacinke ili slicno.
Kad se uracuna trajekt, gorivo i dodatni troskovi, za oko 1500-1700 KM, cetveroclana porodica ljetuje, sto je super cijena, kada se ima u vidu da je Hvar u pitanju.
Jedino sto nema, nekom to smeta, meni ne, nema klima u sobama, nema televizora i internet je prilicno slab i samo u glavnom restoranu dostupan.
Uglavnom, odmaraliste kao iz ljetovanja iz '80-ih, prilicno je sve cisto i uredno.
Od mene sve preporuke.
Odmaraliste, sa nekoliko zgrada sa sobama, glavnim restoranom, blizu plaza kao iz snova, vrlo pogodno za porodice sa djecom.
Prilicno je povoljno, all inclusive light za porodicu sa dvoje odraslih i dvoje djece, nesto manje od 1200 KM (moze se ici preko BH passport agencije u BiH, ne znam da li radi jos neko).
Hrana odlicna, jedes koliko hoces, cijela obala je u borovoj sumi, tako da je ugodna hladovina, nema potrebe za lezaljkama ili suncobranima, voda cista vide se ribice i morske zivotinje.
Nema mjesta za nocne izlaske i sl. tako da nije za omladinu zeljnu provoda a uglavnom su i gosti porodicni ljudi.
Ima u blizini gradic sa prodavnicima, za sve dodatno sto treba, ali u sustini, ne treba puno dodatnog novca, osim za sladolede, palacinke ili slicno.
Kad se uracuna trajekt, gorivo i dodatni troskovi, za oko 1500-1700 KM, cetveroclana porodica ljetuje, sto je super cijena, kada se ima u vidu da je Hvar u pitanju.
Jedino sto nema, nekom to smeta, meni ne, nema klima u sobama, nema televizora i internet je prilicno slab i samo u glavnom restoranu dostupan.
Uglavnom, odmaraliste kao iz ljetovanja iz '80-ih, prilicno je sve cisto i uredno.
Od mene sve preporuke.
-
Latte
#679 Re: Ljetovanje 2015
Maloprije vidim one reklame Zaostrog i jos neka mjesta
6 dana sa prevozom i spavanjem 190 maraka.
Mislim da je to sasvim ok za raju koja je tanjeg novcanika.
Za ispod 200 maraka se covjek ama bas nema na sta zaliti
- Manu
#680 Re: Ljetovanje 2015
To nije OK... to je odlicno! Nema apartmana (za dvoje, da ne bude nesporazuma) da ista vrijedi ispod 55-60 EUR. Dakle, samo noćenje. Pa smještaj u kampu bi dvoje platilo više (proguglajte cjenike kampova, nije zajebancija)Latte wrote:Maloprije vidim one reklame Zaostrog i jos neka mjesta
Ali većina ode u takve smještaje a očekivanja im jedva zadovolji hotel sa 2 ili 3 zvjezdice. I onda čitamo ovdje postove koji počinju sa "Nikad više" i sl.
-
Latte
#681 Re: Ljetovanje 2015
Ma to su sobe za mladju raju 3 kreveta u sobi,regal i roletine.Kuhinja je vjerovatno zajednicka za citav sprat kuce,kupatilo zavisi kako te zapadne.
Ali opet jako povoljna varijanta za otic na more
Ali opet jako povoljna varijanta za otic na more
- Nisrin
#682 Re: Ljetovanje 2015
silver_testelone wrote: Tebi da je dobro, ne bi bila na forumu, nego bi uživala u odmoru.
Moj ti, dok ja nisam izlazila iz vode 90% vremena, pila kafe po plazi, suncala se, isla po Bolu, Hvaru, Splitu, Brelama, Baskoj ti sjedio uz kompjuter i bacao hejterske komentare!!! Smijesno, ali ti ne zamjeram mnogo, ipak si Bosnjo!
Zavidim vam svima koji tek idete, more je pretoplo, uzivancija, sunce przi od 12h do 17h, tako da ce biti sve bolje i bolje kako se primice kraj augusta
Sve se svodi na to koliko para. toliko muzike- za nas dvoje je izasao odmor ne ise od 1400KM...s tim da u to ubrajam smjestaj, gorivo, 2x podmiru u Lidlu, izlete 2x na Jelsu i Bol, odlazak u Split, poneku veceru i hranu na plazi, nekoliko puta kafu, vodu koju smo pili kao kamile, odlaske u Konzum ili pekaru...tako da sam vise nego zadovoljna!!!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#683 Re: Ljetovanje 2015
Brojim sitno do petka....Pašman, Vodice, Pag here I come

- shalla
#684 Re: Ljetovanje 2015
Nije to Avazova propaganda, Hrvatska JESTE skupa kad uporediš sa nekim drugim destinacijama i kada pogledaš odnos uloženo-dobijeno...Raigor Stonehoof wrote:Nisrin wrote:Da sam slusala savjete drugih ne bih otisla nigdje..preskhpo..bahati,onakvi ovakvi...opet smo u Brelama, jucer kafu veliku sa mlijekom u centru-Solinama gdje smo ibsmjesteni platimo 10kuna..odmah pored plaze..sto jw cijena kao u Sa...pizzu 40 kuna sto jee ok cijena za more,a pizza preukusna..Restoran pored..pizza 65kuna... u Baskoj u Ljetnom raju pizzu platili 43 kune..lignje na zaru 70 kuna..i to mi je ok...sokovi po 18 kuna...voce na plazi je bezobrazno skupo..tipa grozdje 60 kuna..zato ga ne kupujem tu...Konzum i Optima su ok sa cijenama, ali radije kuoim za 7 kuna 2l vode u lokalnom marketu nego u Konzumu litar vode za 7 kuna...u Baskoj u supermarketu Sunce se prevarih i uzeh litar vode za 10 kuna..glupansam sto ne vratih...kugla sladoleda je od 7--8 kuna svugdje sto mi jebok s obzirom da je kugla kao tri u Sarajevu,a jedna u Sa ne 1KM...izleti su posebna stvar..230 kuna je izlet na Jelsu i Brac..preporuka iz BAske ici sa najvecim brodom na MA rivijeri Bibetom...imate dzaba vodu..muziku..atmosferu..ribu skusu za rucak ili piletinu,mozete pojesti i vise od jedne ribe...imate vino i sok..sve u toj cijeni..na JElsi se ostaje sat vremena,na Bracu tri i po sata..na Bracu su cijene isto tako zavisi gdje sjednete..na plazi smo jeli pizzu za 40 kuna..ima ih po 80 kuna...na Zlatnom ratu u baru Auro kafa 30 kuna,nargila 120..inace na olazi su cijene parene..fino prosetwate kroz sumicu koja je poplocana i predivna i imate normalnijih cijena...ne nasjedajte na taxi do plaze koji je 15kn u jednom pravcu..taxi brod...jer do plaze setnjom stignete za 20ak min laganog hoda,a predivno je uz miriw borovine i predivne plaze usput...izlet koji vrijedi svake marke...bbili smo i u Splitu...cijene na samoj rivi paprene...ali sa stranw Dioklecijanove palate ima svega sa ok cijenama...na rivi 0.25l vode 10 kuna..na pcetku ribe 2l vode 7 kuna...parking nasli u centru grada kod knjizare Marka Marulica i ostqvili auto satimaaa besplatno...eh da...lezaljke u Brelama 30 kuna..suncobran 20 i 30 kuna..najljepsa plaza svakako je Berulia i najscisca ali slabo ima hlada,pa je super iza 16h...u Brelama tusevi su besplatni,u Baskoj 2kn 30sec...palacinci na olazk 13 do 25 kuna na Punta rati...najpametnije ako necete jesti samo vani,odete u Lidl u Imotskom ili Makarskoj i khpite svega...ppsto smo isli na Goricu gdje nema nikad guzve isli smo u Lidl u Imotskom...dooosta stvari su jeftinije nego u Bingu,tako da imate preporuku...i da, ako dolazite na ovaj dio primorja ponesite vas suncobran ili kupote ovdje za 60 kuna..i vasu lezaljku..u Brelama su vecinom stranci i svi tako rade i dolaze sa friziderima svojim..piju pive koje su u velikoj krigli 16 kuna... voda je sad preeetopla,tako da dodjite,uzivajte,ne zkusajte glupe price,gledajte gdje cete sjesti i kupiti,niko vas ne tjera da placate preskupo,imate izbora...apartmani su vecinom sci zauzeeti ali nsdje se koji slobodan...mi placamo 44eur iznad hotela Soline
,jeste malo u bedu ali je ok za tu cijenu..imate apartmana od 60 do 150 eur, za svakoga ponesto..hoteli su bezobrazno skupi..od 290KM nocenje sa doruckom itd... izvinite na duzem postu ali me nerviraju komentari preskupo,pa nije more nikad dzaba bilo..i JElsa nije skupa..cak je jeftinija od abrela..stoo se tice restorana..riba po 60-70 kuna..pizze 35-40 kuna..pasta 60 kuna itd..i to dve pored plaze...kome je sve ovo skupo, a moze otici i sa malo i sw puno para nek ostane kuci ili ide u prljavu CG..e sta je skupo su apoteke ali ako imate zdr. Osiguranje pravdati mozete sve...i skupi su mehanicari...zakljucalo nam se auto covjek trazio 100eur..kako da ne..ja to pricam svo vrijeme. avazova propaganda, hrvatska skupa, hrvatska prazna, propada im sezona... a istina ne moze biti vise drugacija. btw makarska je i u nekim stvarima i jeftinija od ovih cijena sto si navela
Supruga i ja smo prije dvije godine bili u Grčkoj na Sithoniji, 8 noćenja na bazi polupansiona u hotelu sa 3 zvjezdice platili 1.014,00 KM za oboje. Hotel bio extra, čistoća na nivou, klopa super na bazi švedskog stola, udaljenost od plaže 42 centimetra. Sa gorivom i shopping turom u Solunu potrošili cca 1600,00 KM za 9 dana...
Prošle godine supruga trudna i da se ne zajebajemo sa vožnjom do Grčke od nekih 11-12 sati odlučimo da idemo u Hrvatsku. Nađemo stvarno prekrasan hotelčić u Tučepima (Villa Andrea), 5 noćenja na bazi polupansiona platimo oko 800,00 KM (išli pred Svjetsko prvenstvo, mislim od 8. do 13. Juna), dakle van sezone. Smještaj je stvarno idealan, imaju svoju plažu koja je također na par metara od hotela, besplatno korištenje sucobrana i ležaljki ali da je skupo skupo je. Ove godine smo također odustali od Grčke jer nam je to bio prvi odlazak na more sa bebom pa smo se OPET odlučili za Villa Andreu, 7 noćenja na bazi polupansiona platili oko 1500,00 KM... Da se razumijemo, mi smo bili svjesni da preplaćujemo komfor, blizinu plaže i sve ali opet kažem, da je skupo skupo je...
Kontam ja šta Nisrin govori i slažem se da se i u Hrvatskoj itekako može naći povoljnih smještaja ali vala pretjeruju sa cijenama samo tako. Evo kum sa suprugom išao prije nekoliko dana u Grčku (ide već treću godinu zaredom, naložili ih mi nakon našeg odlaska), 7 noćenja sa polupansionom platili oko 950,00 KM, evo nek su na gorivo, voće, sladolede, kafe dali još 500,00 KM opet su tu na cifri od 1.500,00 KM al jbg bar znaš gdje si otišao. Da me sad ne napadate, nisam pokondirena tikva koja po svaku cijenu ganja odmore na nekim drugim destinacijama koji nisu Hrvatska ali vjerujte mi da se, kada se čovjek malo zarovi po booking.com i sl, može naći pravo pravo finih aranžmana koji su sasvim prihvatljivi cijenom a realno ono šta dobiješ je ipak kudikamo kvalitetnije od smještaja po Hrvatskoj...
- Domaci izdajnik
#685 Re: Ljetovanje 2015
Smještaj koji sam plaćao skoro pet godina 15 Eura dan u MA je sad 20 Eur
otkad su postali eUropljani umislili su da su Monako ili Sen Trope...
Za ono što se nudi, odnos cijena-kvalitet-usluga HR je postala papreno skupa.
- Nisrin
#686 Re: Ljetovanje 2015
Ko ima 1500-2000KM za odmor ovo je extra ponuda, jos je Grcka sama od sebe egzoticna, ali svacije auto ne trosi isto, nemaju svi iste potrebe, kod mene raja dok odu do Pule i vrate se treba im goriva 250KM, a gdje je Grcka...imaju super jeftine ponude za GR i TUR organizovano ali to je za one sa fleksibilnim gazdama na poslu, jer su odredjeni termini polaska...shalla wrote: Nije to Avazova propaganda, Hrvatska JESTE skupa kad uporediš sa nekim drugim destinacijama i kada pogledaš odnos uloženo-dobijeno...
Supruga i ja smo prije dvije godine bili u Grčkoj na Sithoniji, 8 noćenja na bazi polupansiona u hotelu sa 3 zvjezdice platili 1.014,00 KM za oboje. Hotel bio extra, čistoća na nivou, klopa super na bazi švedskog stola, udaljenost od plaže 42 centimetra. Sa gorivom i shopping turom u Solunu potrošili cca 1600,00 KM za 9 dana...
Prošle godine supruga trudna i da se ne zajebajemo sa vožnjom do Grčke od nekih 11-12 sati odlučimo da idemo u Hrvatsku. Nađemo stvarno prekrasan hotelčić u Tučepima (Villa Andrea), 5 noćenja na bazi polupansiona platimo oko 800,00 KM (išli pred Svjetsko prvenstvo, mislim od 8. do 13. Juna), dakle van sezone. Smještaj je stvarno idealan, imaju svoju plažu koja je također na par metara od hotela, besplatno korištenje sucobrana i ležaljki ali da je skupo skupo je. Ove godine smo također odustali od Grčke jer nam je to bio prvi odlazak na more sa bebom pa smo se OPET odlučili za Villa Andreu, 7 noćenja na bazi polupansiona platili oko 1500,00 KM... Da se razumijemo, mi smo bili svjesni da preplaćujemo komfor, blizinu plaže i sve ali opet kažem, da je skupo skupo je...
Kontam ja šta Nisrin govori i slažem se da se i u Hrvatskoj itekako može naći povoljnih smještaja ali vala pretjeruju sa cijenama samo tako. Evo kum sa suprugom išao prije nekoliko dana u Grčku (ide već treću godinu zaredom, naložili ih mi nakon našeg odlaska), 7 noćenja sa polupansionom platili oko 950,00 KM, evo nek su na gorivo, voće, sladolede, kafe dali još 500,00 KM opet su tu na cifri od 1.500,00 KM al jbg bar znaš gdje si otišao. Da me sad ne napadate, nisam pokondirena tikva koja po svaku cijenu ganja odmore na nekim drugim destinacijama koji nisu Hrvatska ali vjerujte mi da se, kada se čovjek malo zarovi po booking.com i sl, može naći pravo pravo finih aranžmana koji su sasvim prihvatljivi cijenom a realno ono šta dobiješ je ipak kudikamo kvalitetnije od smještaja po Hrvatskoj...
Hrvatska NIJE skupa, jer ne mozes ocekivati da su cijene kao na kopnu, posebno ne kao kod nas, to je ipak MORE, u jednu ruku luskuz jer nismo te srece da imamo vlastite kuce tamo...Fino sam obrazlozila zasto NIJE skupa, jer se moze naci smjestaj po 30-40eur za dvije osobe, jeftinije je kad se dogovori vise osoba..pizzu imas od 40 i od 60-80kuna, kafu veliku sa mlijekom od 10 i 18 kuna itd to vazi za sve ostalo..i u HR se moze proci jeftino ko ima vremena da sve istrazi, ali se moze proci izuzetno skupo....hoteli JESU PRESKUPI!
- Nisrin
#687 Re: Ljetovanje 2015
Lajavikrelac wrote:Smještaj koji sam plaćao skoro pet godina 15 Eura dan u MA je sad 20 Eurotkad su postali eUropljani umislili su da su Monako ili Sen Trope...
![]()
Svako od nas bi volio da je jeftinije, da vise trosimo na druge stvari..JEDINA alternativa koja je BLIZU je crnogorsko primorje gdje je more kudikamo prljavije i hladnije, tamnije, a i svakakvih ljudi sretnes!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#688 Re: Ljetovanje 2015
Vodice su ove godine, bar 20% skuplje nego svih prethodnih. Ljetujem tu od 2001 i nikad nije bilo skuplje.
- Domaci izdajnik
#689 Re: Ljetovanje 2015
Ja sam obišao Jadran od Umaga do Boke pa znam o čemu pričam....cuganje i provod ne računam to košta svugdje ali kad mi sendvič u pekoteci naplati 35 Kuna, a hljeb u pekari skoro 15 e jebi ga onda....apartman za dvoje kako Bog veli ne moš' naći ispod 50tak Eura, u Grčkoj su takvi po 20 plafon!Nisrin wrote:Lajavikrelac wrote:Smještaj koji sam plaćao skoro pet godina 15 Eura dan u MA je sad 20 Eurotkad su postali eUropljani umislili su da su Monako ili Sen Trope...
![]()
Svako od nas bi volio da je jeftinije, da vise trosimo na druge stvari..JEDINA alternativa koja je BLIZU je crnogorsko primorje gdje je more kudikamo prljavije i hladnije, tamnije, a i svakakvih ljudi sretnes!
I da, ko normalan se vozi u Grčku 24 sata autom
- Nisrin
#690 Re: Ljetovanje 2015
Meni nije skup hljeb od 8 kuna jer je taj jedan hljeb kao dva u Sarajevu koji su po 1 KM...kugla sladoleda mi nije skuoa od 6 i 7 kuna jer je jedan sladoles na moru kao 2-3 u Sarajevu gdje je kugla isto 1 KM...Vodu sam znala platiti 1l 6 kuna blizu plaze i dalje negdje 2l 6 kuna, au Lidlu 7litara 7 kuna...Lajavikrelac wrote:Ja sam obišao Jadran od Umaga do Boke pa znam o čemu pričam....cuganje i provod ne računam to košta svugdje ali kad mi sendvič u pekoteci naplati 35 Kuna, a hljeb u pekari skoro 15 e jebi ga onda....apartman za dvoje kako Bog veli ne moš' naći ispod 50tak Eura, u Grčkoj su takvi po 20 plafon!Nisrin wrote:Lajavikrelac wrote:Smještaj koji sam plaćao skoro pet godina 15 Eura dan u MA je sad 20 Eurotkad su postali eUropljani umislili su da su Monako ili Sen Trope...
![]()
I da, ko normalan se vozi u Grčku 24 sata automem skupo, em glupo....sjedneš na flukcajg i stigneš ko gospodin za kratko vrijeme
Opet kazem, valja doci do Grcke, nemaju svi odmor od 10 ili 15 dana...nemaju svi auto, nemaju svi love za gorivo, mi znamo za godisnjji potrositi 600KM, a znamo 1000, a znamo i 1500, sve zavisi od prohtjeva i mogucnosti!
- Domaci izdajnik
#691 Re: Ljetovanje 2015
Pa nema ništa bez para, ne ide se bez qurca u svatove što narod kaže.....ali kad je nešto precijenjeno, precijenjeno je. Do prije 7 godina 100 eura mi je moglo biti za klopu po restoranima u MA, ne luksuz nego da me podmiri, prošle godine sam dooobro morao paziti gdje sjedam....
- Nisrin
#692 Re: Ljetovanje 2015
Lajavikrelac wrote:Pa nema ništa bez para, ne ide se bez qurca u svatove što narod kaže.....ali kad je nešto precijenjeno, precijenjeno je. Do prije 7 godina 100 eura mi je moglo biti za klopu po restoranima u MA, ne luksuz nego da me podmiri, prošle godine sam dooobro morao paziti gdje sjedam....
Bit ce sve skuplje i skuplje, pa necemo svake godine ni ici...:S Glušo je sto je nekim ljudima more misaona imenica, pruje je mogao SVAKO otici...ali kako kriza drma Egipat..Tunis..Grcku, pa jednim dijelom i tURSKU, ljudi ce sve vise ici u HRV, a oni ce dizati cijene...a na sve se pravdaju da im je sezonski posao...oni u sezoni zarade 3-4x vise nego mi tokom cijele godine, naravno ne svi...
I mi smo ove godine pazili i gledali gdje cemo sjesti, gdje cemo kupiti od hljeba, vode pa svega ostalog,,.apoteke su im skuplje nego kod nas za mozda nekih 5-10%...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#693 Re: Ljetovanje 2015
Otvarac za vino, kvalitet nula, 50 kuna 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#694 Re: Ljetovanje 2015
Ovo bas i nije istina u potpunosti. Napisah i na drugoj temi, Mogren plaza u Budvi je cista, voda bi mogla biti malo i hladnija, ne valja ni kad je ko banja. Isto tako, nema govora o nekakvoj tamnoj vodi.Nisrin wrote:Lajavikrelac wrote:Smještaj koji sam plaćao skoro pet godina 15 Eura dan u MA je sad 20 Eurotkad su postali eUropljani umislili su da su Monako ili Sen Trope...
![]()
Ima i ona plaza direkt u Budvi, ona jeste prljavija.
- shalla
#695 Re: Ljetovanje 2015
Možemo ovako do sutra, ja ti kažem da je skupo u odnosu na ono što dobijašNisrin wrote:Ko ima 1500-2000KM za odmor ovo je extra ponuda, jos je Grcka sama od sebe egzoticna, ali svacije auto ne trosi isto, nemaju svi iste potrebe, kod mene raja dok odu do Pule i vrate se treba im goriva 250KM, a gdje je Grcka...imaju super jeftine ponude za GR i TUR organizovano ali to je za one sa fleksibilnim gazdama na poslu, jer su odredjeni termini polaska...shalla wrote: Nije to Avazova propaganda, Hrvatska JESTE skupa kad uporediš sa nekim drugim destinacijama i kada pogledaš odnos uloženo-dobijeno...
Hrvatska NIJE skupa, jer ne mozes ocekivati da su cijene kao na kopnu, posebno ne kao kod nas, to je ipak MORE, u jednu ruku luskuz jer nismo te srece da imamo vlastite kuce tamo...Fino sam obrazlozila zasto NIJE skupa, jer se moze naci smjestaj po 30-40eur za dvije osobe, jeftinije je kad se dogovori vise osoba..pizzu imas od 40 i od 60-80kuna, kafu veliku sa mlijekom od 10 i 18 kuna itd to vazi za sve ostalo..i u HR se moze proci jeftino ko ima vremena da sve istrazi, ali se moze proci izuzetno skupo....hoteli JESU PRESKUPI!
Evo ti kažeš da si potrošila malo manje od 1500 KM za tih 7 dana što je za Hrvatsku ok cijena ali vjeruj mi da za te pare možeš otići u Italiju, Grčku ili Tursku na kudikamo bolju uslugu i sigurno jeftinije restoranske i ostale cijene. U Tučepima hljeb 10 HRK, kila grožđa 60 HRK, kako to nije skupo života ti?
I da, moje auto poprilično troši pa ti rekoh koliko mi je trebalo love za benzin, onda što se tiče GO znam da je nekad jebeno kad ne znaš kada možeš dobiti GO, mi kada smo išli u Grčku rezervisali smo mjesec dana ranije tako da je i to vjerovatno uticalo na cijenu...
EDIT: Nemoj sada gledati varijante kada potrošiš 600, 800 ili 1000 KM, (i tu ti mogu nabrojati par putovanja (Rim, Budimpešta, Beč) za koje mi ljudi ne vjeruju da smo toliko malo platili, hvala Bogu pa na booking.com ostaje istorijat svih rezervacija pa kada ljudima dokažem da je cijena bila fakat tolika hvataju se za glavu kao "wow zar se može tako jeftino proći") ja sam se osvrnuo na tvoj post jer si napisala da si potrošila oko 1400 KM za 7 dana. Pazi, nemoj me pogrešno shvatiti, ja sam nažalost potrošio još više, dakle nije da ja tebe kudim nego samo hoću da kažem da to jeste skupo. Jbg nije vala Hrvatska neka egzotika kakvom je ti predstavljaš pa da nešto može opravdati tolike cijene
- AntiKrist
#696 Re: Ljetovanje 2015
Ja sam odljetovo novo kupatilo 
- shalla
#697 Re: Ljetovanje 2015
Ovo je poenta čitave priče. Zašto bi ljudi išli u Hrvatsku ako npr. Grčka usljed krize snizi cijene smještaja (a hoće jer su cijene niže već zadnjih par godina), taj dio te ne kontam nikako... Ja znam da bih ja i ove i prošle godine išao u Grčku da nije bilo ženine trudnoće i sada hvala Bogu bebare i potrošio bih 1000% manje para nego što sam dao ove i prošle u Tučepima...Nisrin wrote:Lajavikrelac wrote:Pa nema ništa bez para, ne ide se bez qurca u svatove što narod kaže.....ali kad je nešto precijenjeno, precijenjeno je. Do prije 7 godina 100 eura mi je moglo biti za klopu po restoranima u MA, ne luksuz nego da me podmiri, prošle godine sam dooobro morao paziti gdje sjedam....
Bit ce sve skuplje i skuplje, pa necemo svake godine ni ici...:S Glušo je sto je nekim ljudima more misaona imenica, pruje je mogao SVAKO otici...ali kako kriza drma Egipat..Tunis..Grcku, pa jednim dijelom i tURSKU, ljudi ce sve vise ici u HRV, a oni ce dizati cijene...a na sve se pravdaju da im je sezonski posao...oni u sezoni zarade 3-4x vise nego mi tokom cijele godine, naravno ne svi...
I mi smo ove godine pazili i gledali gdje cemo sjesti, gdje cemo kupiti od hljeba, vode pa svega ostalog,,.apoteke su im skuplje nego kod nas za mozda nekih 5-10%...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#698 Re: Ljetovanje 2015
U Grckoj nisam bio, pa ne znam kako stoje stvari.
Turska - za moj ukus previse vruce, morska voda isto tako, ici ili u proljece ili u jesen.
Egipat - velahavle, temperatura vode 30 stepeni, prljavo.
Mozemo mi pricati sta hocemo, ali Jadran je ipak privlacna kombinacija. Juce na ulazu za Crnu Goru na granicnom prelazu kolona skoro do Cilipa. Onaj zadnji ce na red doci za jedno 5 sati
a novi kandidati pristizu....to je bilo oko 7:30 ujutro.
Turska - za moj ukus previse vruce, morska voda isto tako, ici ili u proljece ili u jesen.
Egipat - velahavle, temperatura vode 30 stepeni, prljavo.
Mozemo mi pricati sta hocemo, ali Jadran je ipak privlacna kombinacija. Juce na ulazu za Crnu Goru na granicnom prelazu kolona skoro do Cilipa. Onaj zadnji ce na red doci za jedno 5 sati
- Nisrin
#699 Re: Ljetovanje 2015
shalla wrote: Možemo ovako do sutra, ja ti kažem da je skupo u odnosu na ono što dobijaš
Evo ti kažeš da si potrošila malo manje od 1500 KM za tih 7 dana što je za Hrvatsku ok cijena ali vjeruj mi da za te pare možeš otići u Italiju, Grčku ili Tursku na kudikamo bolju uslugu i sigurno jeftinije restoranske i ostale cijene. U Tučepima hljeb 10 HRK, kila grožđa 60 HRK, kako to nije skupo života ti?
I da, moje auto poprilično troši pa ti rekoh koliko mi je trebalo love za benzin, onda što se tiče GO znam da je nekad jebeno kad ne znaš kada možeš dobiti GO, mi kada smo išli u Grčku rezervisali smo mjesec dana ranije tako da je i to vjerovatno uticalo na cijenu...
EDIT: Nemoj sada gledati varijante kada potrošiš 600, 800 ili 1000 KM, (i tu ti mogu nabrojati par putovanja (Rim, Budimpešta, Beč) za koje mi ljudi ne vjeruju da smo toliko malo platili, hvala Bogu pa na booking.com ostaje istorijat svih rezervacija pa kada ljudima dokažem da je cijena bila fakat tolika hvataju se za glavu kao "wow zar se može tako jeftino proći") ja sam se osvrnuo na tvoj post jer si napisala da si potrošila oko 1400 KM za 7 dana. Pazi, nemoj me pogrešno shvatiti, ja sam nažalost potrošio još više, dakle nije da ja tebe kudim nego samo hoću da kažem da to jeste skupo. Jbg nije vala Hrvatska neka egzotika kakvom je ti predstavljaš pa da nešto može opravdati tolike cijene
Ali sam se podmirila u Lidlu 2x, kad sam dolazila i kad sam se vracala kuci...na gorivo dali oko 120KM iako nismo potrosili ni pola rezervoara...na izlete jer smo dva puta isli na Bol dali smo po 460 kuna...na smjestaj oko 650KM...na hranu i ostalo i nismo toliko potrosili...ono sto smo kupili jesu magneti za frizider po 20 kuna...naocale koje nisam nasla ovdje za 70 kuna...lavandu za 10 kuna, orahovo ulje za 20 kuna...ostalo Konzum, Studenac, koja pizza, kafa, pekara, nista nam falilo nije...
Za 600 i 800 KM mozes otici u Rim, Bec ili Budimpestu ali to nije more, plus gdje je tu dzeparac???
- Nisrin
#700 Re: Ljetovanje 2015
shalla wrote: Ovo je poenta čitave priče. Zašto bi ljudi išli u Hrvatsku ako npr. Grčka usljed krize snizi cijene smještaja (a hoće jer su cijene niže već zadnjih par godina), taj dio te ne kontam nikako... Ja znam da bih ja i ove i prošle godine išao u Grčku da nije bilo ženine trudnoće i sada hvala Bogu bebare i potrošio bih 1000% manje para nego što sam dao ove i prošle u Tučepima...
Da smo se muz i ja mogli bolje organizovati isli bismo na Zakintos ili negdje oko Rhodosa ove godine 100%...a opet sreca i da nismo jer smo imali dva manja belaja autom, mogu misliti koliko bi nas tek dole kostalo...Meni je kriza dobrodosla da prodjem jeftinije kao turist, ali vecina ljudi ne razmislja tako, nego ih je strah ici na mjesto koje "potresa kriza"...