Nele i KLIX
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#676 Re: Nele i KLIX
jesul ovo i propali yugovici stigli na temu...ako ako...opletite ...i zvaljo je rekao "bice na celu kolone od cirka dvesta iljada protjeranih" ako im se dopusti da se vrnu...eno kod sebilja docek i teferic...
-
boro pekar
#677 Re: Nele i KLIX
"O Creasy, kralju metafore.
Fudbalskim rjecnikom opisa nas sve."
To je bio moj mali doprinos umjetnosti a sad da se vratimo temi.
Hatemondays, procitaj presudu Gilmaru i vidjeces da je dobio dvije godine zatvora zbog toga sto je psovao i vrijedjao ljude u radnom vodu. Cak ni samar da se pomene u presudi. Moje pitanje je da li iko u Sarajevu, na bosnjackoj strani zaglavi zatvora zbog psovanja i vrijedjanja Srba u radnom vodu? Eto samo to, o premlacivanjima, ubistvima, odvodjenjima, silovanjima necemo a svega toga je itekako bilo.
Batka su Srbi otjerali, ne bi on sam otisao jer je na Grbavici bilo jos dosta toga za opljackati. Vojvoda je mnogim muslimanima spasio zivot i stitio ih od Batka. Imamo li snage to da priznamo? Koliko je bilo stanova na kojima je pisalo "Vojvodin stan", "Zauzeto" i slicno a unutra su zivjeli muslimani.
Batka nismo stitili mi nego vlast u Crnoj Gori i Momo Mandic. Uhapsen je u Altei gdje je, vidi slucajnosti, rukomet igrao Momin sin a Momo imao hotel u Spaniji. Veza jasna i ocigledna. Ali Momo na Sudu BiH oslobodjen a nebitni Gilmar dobije "dvicu" zbog psovke. I ko koga onda tu stiti?
PM72, kroz istoriju je bilo vise ubijanja Sarajeva. Trpanje u vagone njegovih stanovnika i odvodjenje u Jasenovac, vjesanje po Marin Dvoru, Luburica Vila, park na Vracama... Sve je to bili ubijanje Sarajeva. Ili ti mislis da su samo zgrade a ne ljudi Sarajevo?
Kako mozes reci da nismo imali zemlje kad je sva okolina Sarajeva bila a i danas je u velikoj mjeri naseljena srpskim stanovnistom. Ko su vlasnici zemlje na Vrelu Bosne i na Ilidzi, cija su sela na Trebevicu, ciji je bio Buca Potok, Vraca, Mojmilo, Dobrinja, ko zivi na Palama i na Romaniji, Kalinoviku i Trnovu, cija je bila Zuc, otkud srpsko groblje u sred Alipasina? Na cijoj zemlji je Marin Dvor, Zetra? Zasto Mijatovica kosa, zasto Djokin Toranj, zasto Miljacka? Sve toponimi i nazivi srpkih imena a predstavljas nas tu kao neke goste, uljeze, pa valjda samim tim i agresore. To Sarajevo su gradili i Srbi, i u njemu su stradali i Srbi kroz istoriju vise puta. Eto u zadnjih 20 godina u Sarajevu se Srbi nista ne pitaju pa smo opet svjedoci ubijanja Sarajeva na razne nacine. Ali tebi to nije vazno, tebi je vazno samo da Srba nema pa makar. Ali sto je najgore po tebe Srbi su i dalje tu, vec na Dobrinji i na Kozjoj Cupriji. I svi oni gravitiraju Sarajevu sto je i prirodno tako da nikad ne reci nikad kad su Srbi i Sarajevo u pitanju. Niti si se ti rijesio Srba niti su se Srbi rijesili tebe. I zato vam je bolje u fino nego opet u konflikte. Svi smo na svojoj kozi osjetili da to nista dobro nije donijelo vecini.
Fudbalskim rjecnikom opisa nas sve."
To je bio moj mali doprinos umjetnosti a sad da se vratimo temi.
Hatemondays, procitaj presudu Gilmaru i vidjeces da je dobio dvije godine zatvora zbog toga sto je psovao i vrijedjao ljude u radnom vodu. Cak ni samar da se pomene u presudi. Moje pitanje je da li iko u Sarajevu, na bosnjackoj strani zaglavi zatvora zbog psovanja i vrijedjanja Srba u radnom vodu? Eto samo to, o premlacivanjima, ubistvima, odvodjenjima, silovanjima necemo a svega toga je itekako bilo.
Batka su Srbi otjerali, ne bi on sam otisao jer je na Grbavici bilo jos dosta toga za opljackati. Vojvoda je mnogim muslimanima spasio zivot i stitio ih od Batka. Imamo li snage to da priznamo? Koliko je bilo stanova na kojima je pisalo "Vojvodin stan", "Zauzeto" i slicno a unutra su zivjeli muslimani.
Batka nismo stitili mi nego vlast u Crnoj Gori i Momo Mandic. Uhapsen je u Altei gdje je, vidi slucajnosti, rukomet igrao Momin sin a Momo imao hotel u Spaniji. Veza jasna i ocigledna. Ali Momo na Sudu BiH oslobodjen a nebitni Gilmar dobije "dvicu" zbog psovke. I ko koga onda tu stiti?
PM72, kroz istoriju je bilo vise ubijanja Sarajeva. Trpanje u vagone njegovih stanovnika i odvodjenje u Jasenovac, vjesanje po Marin Dvoru, Luburica Vila, park na Vracama... Sve je to bili ubijanje Sarajeva. Ili ti mislis da su samo zgrade a ne ljudi Sarajevo?
Kako mozes reci da nismo imali zemlje kad je sva okolina Sarajeva bila a i danas je u velikoj mjeri naseljena srpskim stanovnistom. Ko su vlasnici zemlje na Vrelu Bosne i na Ilidzi, cija su sela na Trebevicu, ciji je bio Buca Potok, Vraca, Mojmilo, Dobrinja, ko zivi na Palama i na Romaniji, Kalinoviku i Trnovu, cija je bila Zuc, otkud srpsko groblje u sred Alipasina? Na cijoj zemlji je Marin Dvor, Zetra? Zasto Mijatovica kosa, zasto Djokin Toranj, zasto Miljacka? Sve toponimi i nazivi srpkih imena a predstavljas nas tu kao neke goste, uljeze, pa valjda samim tim i agresore. To Sarajevo su gradili i Srbi, i u njemu su stradali i Srbi kroz istoriju vise puta. Eto u zadnjih 20 godina u Sarajevu se Srbi nista ne pitaju pa smo opet svjedoci ubijanja Sarajeva na razne nacine. Ali tebi to nije vazno, tebi je vazno samo da Srba nema pa makar. Ali sto je najgore po tebe Srbi su i dalje tu, vec na Dobrinji i na Kozjoj Cupriji. I svi oni gravitiraju Sarajevu sto je i prirodno tako da nikad ne reci nikad kad su Srbi i Sarajevo u pitanju. Niti si se ti rijesio Srba niti su se Srbi rijesili tebe. I zato vam je bolje u fino nego opet u konflikte. Svi smo na svojoj kozi osjetili da to nista dobro nije donijelo vecini.
- zateznistub
#678 Re: Nele i KLIX
Ovom sto mu je ćaću poslo diektor na kopanje LAŽEŠ KO CUKO...
moj direktor (isto direktor dijela preduzeća), isto išo na kopanje al ga caco "poslo"...i bošnjo je ako koga interesuje
moj direktor (isto direktor dijela preduzeća), isto išo na kopanje al ga caco "poslo"...i bošnjo je ako koga interesuje
-
boro pekar
#679 Re: Nele i KLIX
Vidis koliko si plitak. Sam kazes da su direktori isli. E pa vidis ovaj direktor koji je poslao mog starog je jak igrac i ima izuzetne jake konekcije sa vladajucom familijom u Bosnjaka i zato on nije isao da kopa ali je uredno poslao sve Srbe iz firme da se gore izivljavaju na njima. Jedan se pobunio i otvoreno mu rekao da je to sto radi ratni zlocin i da on nece da ide i fakat se izvukao. Ovi ostali nisu smjeli da pisnu pa su isli. To je bili prije nego je Caco skroz poludio pa su se svi vratili zivi (ne i zdravi) ali bilo je i onih koji nisu imali tu srecu. Moj stari je otisao kod doktora u firmi koji ga je pregledao i konstatovao predinfarktno stanje (pritisak 250/150) i napisao bukvalno ovako "ovog covjeka smjesta osloboditi BUDALA je onaj koga je poslao na kopanje i umjesto njega poslati mladjeg i sposobnog covjeka". Stari i dan danas ima taj papir. Kad je to pokazao svom generalnom ovaj nije imao kud i rekao mu da ne mora vise ici. Nakon toga generalni dobija premjestaj na drugu poziciju a umjesto njega dolazi drugi generalni, iz Sandzaka. Taj je starom oteo stan od 90 m2 u centru Sarajeva. Sve te papire mi imamo crno na bijelo.zateznistub wrote:Ovom sto mu je ćaću poslo diektor na kopanje LAŽEŠ KO CUKO...
- Hajvan
#680 Re: Nele i KLIX
zateznistub wrote:Ovom sto mu je ćaću poslo diektor na kopanje LAŽEŠ KO CUKO...
Dobrica Čosić ga naučio: "Laž je dio srpskog bića"...
- uglavnomja
#681 Re: Nele i KLIX
boro, ako spustimo loptu, ti si totalno subjektivan i citav rat vidis kroz prizmu svog oca. koji je nastradao, ali ostao je ziv.
ako sagledas siru sliku - bilo je i drugih koji su tako prosli. ne samo srbi.
bolna prica za tebe, razumijem zuc.
mislim mogu i ja pricati da imam dokazane pretke prije 400 godina u sarajevu, x m2 imanja u i oko sarajeva prije ww2 ... pa su 92. dosli nekakvi spcijalci iz nisa, iz mizde paterine, ... da me istjeraju i ubiju. po zna se cijoj naredbi.
a pozivali su se na srpstvo.
svako normalan bi razumio i "nasu" reakciju.
a inace, ni jedan rat ne pocinje zbog ideala, principa, apstrakcija nacionalnih ili vjerskih... sve su to manipulaicije (za ideale ginu budale, a i za sitan car) da se oni odozgo, kreatori haosa obogate i steknu moc.
od 96. je pocelo zaposljeavanje ili tacnije zaposjedanje pozicija od strane podobnih, na stetu sposobnih. a podoban, bar u sarajevu, je znacilo biti clan sda, visiti u dzamiji, sto manje skole - to bolje ... a biti sarajlija u tom okruzenju - nije bas bilo pozitivno, bez obzira na ime.
i moj stari je izvisio, i ja na neki nacin, sa svojim kvalifikacijama i obrazovanjem
...ali kad se podvuce crta, svi smo prezivjeli, opstali, krenuli dalje ...
ako sagledas siru sliku - bilo je i drugih koji su tako prosli. ne samo srbi.
bolna prica za tebe, razumijem zuc.
mislim mogu i ja pricati da imam dokazane pretke prije 400 godina u sarajevu, x m2 imanja u i oko sarajeva prije ww2 ... pa su 92. dosli nekakvi spcijalci iz nisa, iz mizde paterine, ... da me istjeraju i ubiju. po zna se cijoj naredbi.
a pozivali su se na srpstvo.
svako normalan bi razumio i "nasu" reakciju.
a inace, ni jedan rat ne pocinje zbog ideala, principa, apstrakcija nacionalnih ili vjerskih... sve su to manipulaicije (za ideale ginu budale, a i za sitan car) da se oni odozgo, kreatori haosa obogate i steknu moc.
od 96. je pocelo zaposljeavanje ili tacnije zaposjedanje pozicija od strane podobnih, na stetu sposobnih. a podoban, bar u sarajevu, je znacilo biti clan sda, visiti u dzamiji, sto manje skole - to bolje ... a biti sarajlija u tom okruzenju - nije bas bilo pozitivno, bez obzira na ime.
i moj stari je izvisio, i ja na neki nacin, sa svojim kvalifikacijama i obrazovanjem
-
LSD
#682 Re: Nele i KLIX
Ne, nego ste vi sljedbenici Neleta i novog primitivizma odavno raskrinkani i demaskiraniboro pekar wrote:Sarajevski Srbi nisu pali s Marsa i napali Sarajevo iznenada. Sarajevski Srbi su dio Sarajeva. I sarajevske Srbe su ubijali. Srbi vec 20 godina ni o cemu ne odlucuju u Sarajevu. Sarajevo bez Srba vise nije grad nego kasaba, grad jednog naroda, jedne vjere, jedne kulture. Nikakve razlike izmedju Sarajeva, Bijeljine, Zenice, zapadnog Mostara...vise nema. Sarajevo je postalo nebitno i u balkanskim a kamoli evropskim ili svjetskim okvirima. Problem za njegove stanovnike je sto toga jos uvijek nisu svjesni. Kad bi na Zapadu nekoga okarakterisali na osnovu fizickog izgleda i dali mu nadimak "Zvaljo", svi bi za takve ljude rekli da su divljaci, primitivci a vjerovatno bi zavrsili i na sudu. U tuznom Sarajevu je to ne samo uobicajeno i normalno nego i cool, popularno... Sto se vise narugas drugom to si veca raja. E to je Sarajevo kojeg je Nele jos u Nadrealistima i Pusenju demaskirao do srzi a "raja" to usvojila kao obrazac ponasanja.Tako se danas u Sarajevu masovno kunu "oca mi", "allaha mi"... Upravo ono sto je Doktor Nele tako lijepo ismijavao.
Najbolji skec koji opisuje mentalitet stanovnika Sarajeva je onaj sa Profesorom. Ko je pametan, kulturan i obrazovan u toj mahali nikad i nije imao sta da trazi.
http://haler.blogger.ba/arhiva/2008/10/08/1831190
ovaj esej vas je popišao
- zateznistub
#683 Re: Nele i KLIX
ja sam replicirao na to da je nekoga DIREKTOR poslao, što je LAŽ, nisam rekao da neki direktori nisu išli, toliko oplitkosti.boro pekar wrote:Vidis koliko si plitak. Sam kazes da su direktori isli. E pa vidis ovaj direktor koji je poslao mog starog je jak igrac i ima izuzetne jake konekcije sa vladajucom familijom u Bosnjaka i zato on nije isao da kopa ali je uredno poslao sve Srbe iz firme da se gore izivljavaju na njima. Jedan se pobunio i otvoreno mu rekao da je to sto radi ratni zlocin i da on nece da ide i fakat se izvukao. Ovi ostali nisu smjeli da pisnu pa su isli. To je bili prije nego je Caco skroz poludio pa su se svi vratili zivi (ne i zdravi) ali bilo je i onih koji nisu imali tu srecu. Moj stari je otisao kod doktora u firmi koji ga je pregledao i konstatovao predinfarktno stanje (pritisak 250/150) i napisao bukvalno ovako "ovog covjeka smjesta osloboditi BUDALA je onaj koga je poslao na kopanje i umjesto njega poslati mladjeg i sposobnog covjeka". Stari i dan danas ima taj papir. Kad je to pokazao svom generalnom ovaj nije imao kud i rekao mu da ne mora vise ici. Nakon toga generalni dobija premjestaj na drugu poziciju a umjesto njega dolazi drugi generalni, iz Sandzaka. Taj je starom oteo stan od 90 m2 u centru Sarajeva. Sve te papire mi imamo crno na bijelo.zateznistub wrote:Ovom sto mu je ćaću poslo diektor na kopanje LAŽEŠ KO CUKO...
Caco jeste "slao" na kopanje i nije mi krivo koga god da je poslao i slao...
i molim te, napiši o kojoj firmi je riječ, ako počinje sa E, pogotovo tvrdim da lažeš
- OldMayor
#684 Re: Nele i KLIX
Pa hadalju jedan sta mislis odakle neletu te fore, jel mislis da ih je on izmislio, to ocam, alaham...boro pekar wrote:Sarajevski Srbi nisu pali s Marsa i napali Sarajevo iznenada. Sarajevski Srbi su dio Sarajeva. I sarajevske Srbe su ubijali. Srbi vec 20 godina ni o cemu ne odlucuju u Sarajevu. Sarajevo bez Srba vise nije grad nego kasaba, grad jednog naroda, jedne vjere, jedne kulture. Nikakve razlike izmedju Sarajeva, Bijeljine, Zenice, zapadnog Mostara...vise nema. Sarajevo je postalo nebitno i u balkanskim a kamoli evropskim ili svjetskim okvirima. Problem za njegove stanovnike je sto toga jos uvijek nisu svjesni. Kad bi na Zapadu nekoga okarakterisali na osnovu fizickog izgleda i dali mu nadimak "Zvaljo", svi bi za takve ljude rekli da su divljaci, primitivci a vjerovatno bi zavrsili i na sudu. U tuznom Sarajevu je to ne samo uobicajeno i normalno nego i cool, popularno... Sto se vise narugas drugom to si veca raja. E to je Sarajevo kojeg je Nele jos u Nadrealistima i Pusenju demaskirao do srzi a "raja" to usvojila kao obrazac ponasanja.Tako se danas u Sarajevu masovno kunu "oca mi", "allaha mi"... Upravo ono sto je Doktor Nele tako lijepo ismijavao.
Najbolji skec koji opisuje mentalitet stanovnika Sarajeva je onaj sa Profesorom. Ko je pametan, kulturan i obrazovan u toj mahali nikad i nije imao sta da trazi.
Smijesan si.
Nele, nadrealisti, Zabranjeno pusenje, Kusturica, Brega su samo znali fino upakovat ono sto su vidjeli, culi na ulici. Naravno treba i to znati, ali budimo realni pola fora iz TLN su upravo pokupljene iz drustva, od raje itd...
-
boro pekar
#685 Re: Nele i KLIX
@uglavnomja, nije to samo kroz prizmu mog oca ali slazem se da velikim dijelom jeste jer kroz ciju prizmu da gledam?
s tobom je merak diskutovati jer si normalan, ne lijepis etikete, racionalan si i ne padas u vatru kao mnogi. To je ustvari i jedino sto ja hocu od ljudi koji zive u Sarajevu ili su zivjeli. Slazem se, idemo dalje. Ali kao sto vidis rovovi u mnogim glavama jos nisu zakopani. Meni je neshvatljivo da je Bosnjacima danas sasvim normalno da im Mirko Sarovic sjedi u Sarajevu (u ratu bio predsjednik opstine srpsko novo sarajevo, stolovao u sumarskom fakultetu na grbavici) i cak im je on ultra super lik, idu na Jahorinu i ostavljaju pare Kojicu, Skobi i toj ultra prvoj Radovanovoj ekipi a kad Nele dodje to je masovna histerija.
Ovi sto lijepe etikete "hadalj, lazov..." kad nauce normalno razgovarati ja cu im rado odgovoriti. Samo da kazem Zateznom stubu, firma nije sa E a gen. direktor tadasnji je danas ambasador. To se sve zna u Sarajevu medju tom rajom, nista tu nije misterija.
Ovi sto lijepe etikete "hadalj, lazov..." kad nauce normalno razgovarati ja cu im rado odgovoriti. Samo da kazem Zateznom stubu, firma nije sa E a gen. direktor tadasnji je danas ambasador. To se sve zna u Sarajevu medju tom rajom, nista tu nije misterija.
- pici
#686 Re: Nele i KLIX
yesil tražio povrat stana, kuće il su ti zapalili alijini bojovnici...
- madner
#687 Re: Nele i KLIX
Zvaljo je postao karikatura samog sebe, skec uzivo.
- pici
#688 Re: Nele i KLIX
a certifikati yesul dobili femilija i babo ti il su bili šikanirani pred vječnom vatrom...
-
boro pekar
#689 Re: Nele i KLIX
U pocetku nismo htjeli da se oko toga bakcemo jer nikad poslije rata nismo ni namjeravali da zivimo u Starom gradu. Poslije smo kao nesto htjeli da ganjamo ali je vec bilo kasno. Tako da smo ga halalili, sto bi vi rekli.pici wrote:yesil tražio povrat stana, kuće il su ti zapalili alijini bojovnici...
- zateznistub
#690 Re: Nele i KLIX
halalili velis? ja ne znam nekoga da je i šupu halalio a kamoli stanboro pekar wrote:U pocetku nismo htjeli da se oko toga bakcemo jer nikad poslije rata nismo ni namjeravali da zivimo u Starom gradu. Poslije smo kao nesto htjeli da ganjamo ali je vec bilo kasno. Tako da smo ga halalili, sto bi vi rekli.pici wrote:yesil tražio povrat stana, kuće il su ti zapalili alijini bojovnici...
- Banksy
#691 Re: Nele i KLIX
Tako je i jedan forumaš ovdje poklanjao beskućnicima neku svoju zemlju koju kao godinama ne koristi ...
Za koju se na kraju teme ispostavilo da je državna zemlja na kojoj mu je familija napasala stoku.
Za koju se na kraju teme ispostavilo da je državna zemlja na kojoj mu je familija napasala stoku.
- Blek Stena
#692 Re: Nele i KLIX
Covjek misli vjerovatno da nisu u roku podnjeli zahtjev za povrat drustvene imovine. Hiljade takvih slucajeva je bilo na sve tri strane.
- Banksy
#693 Re: Nele i KLIX
Rok je bio skoro 10 godina ...
-
boro pekar
#694 Re: Nele i KLIX
Jeste bio rok, stari nije htio da se maltretira i oko toga i to je propalo. Kasnije smo mi pokusali ali je kako rekoh bilo kasno. Nebitno je to za nas, mi smo s materijalne strane obezbijedjeni, ovo sam naveo samo kao primjer kako se na svaki nacin zagorcavao zivot obicnom, lojalnom, nikad SDS clanu, Srbinu u ratnom Sarajevu.
- Blek Stena
#695 Re: Nele i KLIX
mada je off topic, koliko se sjecam rok je istekao nekad 2003, nakon nekoliko produzetaka i izmjena zakona iz 98/99 godine.
Bezobzira, kao sto rekoh, za ogroman broj stanova nije podnesen zahtjev u roku i trajno je izgubljeno stanarsko pravo kao sto je i bilo propisano zakonom.
Bezobzira, kao sto rekoh, za ogroman broj stanova nije podnesen zahtjev u roku i trajno je izgubljeno stanarsko pravo kao sto je i bilo propisano zakonom.
- Banksy
#696 Re: Nele i KLIX
boro pekar wrote:
Taj je starom oteo stan od 90 m2 u centru Sarajeva. Sve te papire mi imamo crno na bijelo.
Taman kako rekoh. Sve go lažov.boro pekar wrote:
Jeste bio rok, stari nije htio da se maltretira i oko toga i to je propalo.
Banksy wrote:
Tako je i jedan forumaš ovdje poklanjao beskućnicima neku svoju zemlju koju kao godinama ne koristi ...
Last edited by Banksy on 26/03/2015 18:02, edited 1 time in total.
- Blek Stena
#697 Re: Nele i KLIX
Izvini ali tvoj stari nije morao da se maltretira, dovoljno je bilo da u roku podnese zahtjev preporucenim pismom sa povratnicom. Tako da ti to nije neki argument o zagorcavanju zivota bilo kome.boro pekar wrote:Jeste bio rok, stari nije htio da se maltretira i oko toga i to je propalo. Kasnije smo mi pokusali ali je kako rekoh bilo kasno. Nebitno je to za nas, mi smo s materijalne strane obezbijedjeni, ovo sam naveo samo kao primjer kako se na svaki nacin zagorcavao zivot obicnom, lojalnom, nikad SDS clanu, Srbinu u ratnom Sarajevu.
-
Yug
#698 Re: Nele i KLIX
Pici,tipicni lik iz neletovih skecevapici wrote:jesul ovo i propali yugovici stigli na temu...ako ako...opletite ...i zvaljo je rekao "bice na celu kolone od cirka dvesta iljada protjeranih" ako im se dopusti da se vrnu...eno kod sebilja docek i teferic...
Pici,nisi pricao da si glumio kod Neleta
https://www.youtube.com/watch?v=Vv6E1kupTJ4
Last edited by Yug on 26/03/2015 18:09, edited 1 time in total.
-
boro pekar
#699 Re: Nele i KLIX
To bi znacilo probleme sa ljudima u tom stanu, to bi znacilo preseljenje u Stari grad sto ni u kom slucaju nije dolazilo u obzir i jos more drugih stvari. To sve djeluje jednostavno ali njemu izaslom iz rata taj nivo stresa nije bio potreban, shvati to kako hoces.Blek Stena wrote:Izvini ali tvoj stari nije morao da se maltretira, dovoljno je bilo da u roku podnese zahtjev preporucenim pismom sa povratnicom. Tako da ti to nije neki argument o zagorcavanju zivota bilo kome.boro pekar wrote:Jeste bio rok, stari nije htio da se maltretira i oko toga i to je propalo. Kasnije smo mi pokusali ali je kako rekoh bilo kasno. Nebitno je to za nas, mi smo s materijalne strane obezbijedjeni, ovo sam naveo samo kao primjer kako se na svaki nacin zagorcavao zivot obicnom, lojalnom, nikad SDS clanu, Srbinu u ratnom Sarajevu.
-
kike-tike
#700 Re: Nele i KLIX
To bi znacilo probleme sa ljudima u tom stanu, to bi znacilo preseljenje u Stari grad sto ni u kom slucaju nije dolazilo u obzir i jos more drugih stvari. To sve djeluje jednostavno ali njemu izaslom iz rata taj nivo stresa nije bio potreban, shvati to kako hoces.[/quote]
Ma ja kome treba jos 200 000 km vrijedna imovina
Haveru da ste dali nekome 3% vrijednosti da se za vas pegla, isplatilo bi mu se. daaaaj
Ma ja kome treba jos 200 000 km vrijedna imovina