spreca wrote:Zviz wrote:Ajmo djaci nedelja je bila jucer, ko se kupo neka digne ruku

- osnovna skola godina 1977, negdje u Sarajevu.
sta

...i tad su se ljudi kupali?

Nikakva zezancija, mozda slabo ko pamti, pa bilo nadgledanje noktiju da su cisti i fino odrezani... ono postavljanje prstiju na stol... ili ucitalj sjedi gore a mi hajmo jedan po jedan.. na ispekciju - sjecam se i kazni, zabrana igranja klikera na pauzama, cucjenje na kokuruzu u cosku, ili stojanje u cosku, sjedenje poslje skole, pa i onaj prut je zno da radi, zine i sta progovoris dobijes keca, ono ako sjedis u zadnjem redu propal si skroz na skroz, rokade se "igrali" u skoli ko da smo odbojkasi prve lige... Titina slika visila i to malo nako nakoso, i ja jadne prilike e jes reko herv ispo na slici, jadna mi mati bila, drzavna uzbuna bila...

itd. To kupanja jednom nedeljom i to pogotovo djece ko haj djeca se ne znoje to je u Jugi bio trend mjera stednje ili sta vec

... ja se kao klinac kupo 3-4 sedmicno pa smo bili nenormalni ali eto. a klasika je bila ko ako operes kosu nemozes vani ono ovo

ja se zimi na otvorenom bazenu kupam i po janvara dok snjeg pada pola sata do sat fino a onda skocis u jaGuzi

pijuckas pivo i zaboli te ne stvar...