Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
Ali Kemal

#676 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Ali Kemal »

Kada se hladne glave objektivno pogleda situacija, sasvim je jasno da ljudi poput Mirsada Kebe mijenjaju svijet. Da nije takvih ljudi i sada bi postojalo robovlasnicko drustvo.
Ja mu se duboko klanjam zbog izuzetne hrabrosti suprostaviljanja establismentu, pogotovu u nasem drustvu, punom ksenofobije, mitova, dezinformacija, bez ikakvog demokratskog naslijedja, gdje je svako ko bilo sta kaze protiv stava vecine automatski razapet na kriz.
Nije u pitanju samo da se kaze, nego i hiljade stranica dokumentacije se ili ignorise ili se "zna" da nije vjerodostojna.
Takvo jedno igranje na nevidjeno, je odlika duboko potresenog drustva, gdje je istina najmanje bitna.
Ako se spustimo na nize razine, bilo kakvi slucajevi pobune, ukazivanja na kriminal, dozivljava slicne ili iste napade, tako da je ova Kebina bitka, i bitka protiv korupcije i svega ostalog negativnog u Bosni i Hercegovini.
Jos jednom veliko bravo za MB :bih:
Ripicipi

#677 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Ripicipi »

palermo wrote:
Innovation wrote:
Izneli ste mnoge dokaze protiv moćnih ljudi u Federaciji BiH. Osećate li se zbog toga ugroženo u Sarajevu?

- Naravno. U ovom trenutku se najbezbednije osećam u Republici Srpskoj.
Vikendica mu je tamo, pa da nije kakva ucjena? :roll:
Mah, uvijek je u pitanju neka vrsta ucjene, samo što se naziva drugačijim imenom....i što su motivi različiti...

Al, nije meni problem Kebo....nego što postoje ljudi koji sebe nazivaju istinskim bosancima i hercegovcima, a spremni su da ga podrže....
A ti kao istinski bosanac i hercegovac, nemas nista protiv odsjecanja srpskih glava?

Evo gdje i kod koga su se krili ti koljaci, u stanu MUP-a ZDK na cijem je celu bio Semsudin Mehmedovic.
zgembomaratonac

#678 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by zgembomaratonac »

dena24 wrote:http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 73243.html
- Očekujem da će mi građani dostaviti i dokumenta o zločinima počinjenim oko Goražda i Livna, što ću takođe proslijediti Tužilaštvu - kaže Kebo.
Prolupo frajer. Hajde mudzahedini ali dirati podrinje to ne moze! a livno? hebote...
24.01.2015
Mirsad Kebo Tužilaštvu BiH predao izvještaj strane obavještajne službe u kojem se tvri da je goraždanski general Sulejman Vranj preko Vakufske banke "finansiro terorizam u BiH"
http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 73330.html
Vakufska banka 2002. godine prijavila je kapital od 16,4 miliona koji je iste godine porastao na 56 miliona maraka. Agencija za bankarstvo FBiH u avgustu 2002. godine odobrila je integraciju Vakufske i Depozitne banke.
- Među akcionarima Vakufske banke su i "Fondacija Bošnjaci Mostar" i Rijaset Islamske zajednice, a njihov udio iznosi 18 i 11 odsto. Obje fondacije primaju donacije iz inostranstva, posebno iz Saudijske Arabije, a iza toga stoji propovjednik u sarajevskoj džamiji Kralja Fahda Nezim Halilović Muderis. ..godinama obezbjeđivali finansije islamskim humanitarnim i terorističkim organizacijama koje su djelovale u BiH - piše u izvještaju. U Odboru direktora Vakufske banke angažovan je i general Armije RBiH i bivši šef kadrovskog odjeljenja u Združenoj komandi Armije FBiH Sulejman Vranj.
- Američki general i komandant SFOR-a Džon Silvester zabranio je Vranju da radi u bilo kojoj vojnoj službi zbog njegovog učešća u protestima za vrijeme ekstradicije u SAD Alžirske grupe.. Vranj je od tada angažovan u Odboru direktora Vakufske banke - piše u izvještaju.

Image
Kebo protiv bošnjačkog bastiona na Drini: "Redžo Bekto nudi milion KM za moju likvidaciju!" :-)
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ti ... 32245.html
"Tokom vikenda je iz firme "Bekto Preciza" iz Goražda pojedincima nuđeno milion KM za Kebinu likvidaciju. Kebo je, prema istim izvorima, likvidaciju "zaradio" jer ga smatraju zaslužnim za hapšenje Senada Šahinpašića Šaje.. Vlasnik "Bekto Precize" je bosanski biznismen Redžo Bekto, koji je prije nekoliko godina svoje preduzeće "Bekto International" prodao njemačkoj kompaniji "Emki" i osnovao novu firmu "Bekto Preciza". Njegovo ime je i na listi donatora za novu zgradu Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu.

Kebo pretpostavlja da je povod za prijetnje njegova inicijativa za usvajanje seta antimafijaških zakona.
"Imam puno povjernje u institucije sistema kojima je zadatak da istraže ove prijetnje, a oni ne treba da štite Mirsada Kebu, nego instituciju sistema", kazao je Kebo, te napomenuo kako se među svim građanima BiH osjeća sigurno i sretno, te da se ne boji mafijaša.

Juče nismo uspjeli stupiti u kontakt s Redžom Bektom."
Direktor Uprave policije Federacije BiH Zlatko Miletić rekao je da nije bilo prijetnji potpredsjedniku FBiH Mirsadu Kebu. Miletić je rekao da je, nakon niza obavljenih obavještajnih razgovora o indicijama da se to desilo, upućen zahtjev federalnom tužilaštvu da zauzme stav o tome da li ima elemenata krivičnog djela.
"Prema našem mišljenju, nema i mislimo da tih prijetnji nije ni bilo!", rekao je Miletić.

http://www.pcnen.com/portal/2008/11/21/ ... cu-i-kebu/

Image
Mirsad Kebo srpskoj crkvi uručio 1,5 miliona maraka
http://www.klix.ba/vijesti/bih/treba-sv ... /110423047
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ke ... 83163.html
"Moja familija i ja nećemo islamsku šerijatsku državu", naglasio je Kebo.
Image
Pokrštavanje bošnjačkog bastiona na Drini: SBB i katolički misionari grade crkvu u Goraždu
http://gorazde.ba/index.php?option=com_ ... &Itemid=34
Kardinal Vinko Puljić i 60 misionara iz cijelog svijeta kod načelnika Ramovića: ''Ovih dana u Sarajevu se događa jedan važan sastanak misionara širom svijeta i tim povodom smo došli u Goražde upravo pohoditi mjesto gdje su stradale Drinske mučenice i tu smo obavili svetu misu i danas se pokazalo kakao je taj postojeći prostor u Župnom uredu Goražde gdje smo obavili misu pretijesan. Jedan autobus posjetitelja ne može stati u prostorije Župnog ureda gdje je obavljena misa i zato sam zamolio načelnika Općine Goražde dr.sci Muhameda Ramovića da me primi, da razgovaramo, da na neki način tražimo rješenje izgradnje jedne male crkve..

Općina Goražde svakako će podržati pomenuti projekat kazao je Načelnik dr. sci Muhamed Ramović te istakao: ''Danas je našu Općinu posjetio uzoriti kardinal sa svojim saradnicima i preko 60 misionara iz svijeta i to je jedna čast za Goražde. Tu su skoro cijeli dan. Drago mi je da smo našli termin obzirom da se danas održava i sjednica Općinskog vijeća i hvala mu što nije propustio priliku da posjeti Općinu Goražde i načenika i moje saradnike. Svakako da je Općinsko vijeće Goražde donijelo Odluku o izmjeni Regulacionog plana kada je u pitanju upravo ovaj dio u ul. Jusufa Duhovića i mislim da ćemo mi u skladu sa Zakonom izdati svu potrebnu dokumentaciju u najkraćem periodu. Smatramo to opravdanim.. dimenzije ćemo sada uklopiti prema njihovoj želji i očekujemo ovih dana idejni projekat i moje službe i službe Načelnika stavljene se u potpunosti na raspolaganje Katoličkoj zajednici kada je u pitanju ovaj projekat u Goraždu. Svakako da je važno, prije svega ono što je uradio Vatikan i proglasio blaženim sestre, to je nešto što se rijetko, rijetko dešava, svakako je to prednost, da kažem nesretna prednost, međutim prije svega sve to Goraždu daje značaj. Mi ovdje imamo Župni ured, gdje svake nedjelje se održava misa gdje dolaze vjernici cijelog područja i drago mi je što će ovo biti crkva..
Last edited by zgembomaratonac on 27/01/2015 16:19, edited 2 times in total.
relativno84

#679 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by relativno84 »

Kebo vizionar, a ne izdajnik i sitna dusa :bih: :D
Drinski

#680 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Drinski »

Ali Kemal wrote:Kada se hladne glave objektivno pogleda situacija, sasvim je jasno da ljudi poput Mirsada Kebe mijenjaju svijet. Da nije takvih ljudi i sada bi postojalo robovlasnicko drustvo...
...tako da je ova Kebina bitka, i bitka protiv korupcije i svega ostalog negativnog u Bosni i Hercegovini.
Ajd, ne zajebavaj.
palermo

#681 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by palermo »

Ripicipi wrote:
A ti kao istinski bosanac i hercegovac, nemas nista protiv odsjecanja srpskih glava?

Evo gdje i kod koga su se krili ti koljaci, u stanu MUP-a ZDK na cijem je celu bio Semsudin Mehmedovic.
Imam, ali se ovdje ne radi o tome.....
York Light 100`s

#682 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by York Light 100`s »

Mister Yes wrote:
klixo wrote:Nisu svi ,ali jesu preko 50% :zjev:
600.000 Srba je ubijalo 30.000 Bošnjaka? Bravo legendo :lol:
Nije ali preko 600.000 Srba se ne distancira od naziva Republika Srpska koja je nastala genocidom nad nesrpskim stanovništvom, što više većina je ponosna na RS i način kako je nastala jer se konačno oslobodila sveta zemlja od Turaka i ostalog nesrpskog stanovništva i to samo dokazuje da bi svaki Srbin koji se osjeća udobno u RSu uradio isto.

I da je samo 1% Srba u Bosni klalo, palilo i silovalo, dovoljno je da preko 90% Srba ne osuđuje naziv RS i etnička čišćenja i neda na svoje ratne heroje da bi se moglo govoriti i uperiti prstom na jedan narod kada se govori o klanju, paljenju i silovanju.

Idemo uzeti primjer kada je onda onaj luđak bradonja ubijo onu hrvatsku porodicu na badnje veče, džaba je sve da svaki obrijani Bošnjo nije ubio nekoga, dovoljno bi bilo da 90% podržava taj čin da bi se moglo svrstati u isti šljam kao taj bradonja i da se smatra potencijalnim ubicom koji bi 100% u stanju to isto uraditi jer takve ljude smatraju herojima i ne vide ništa negativno u tome
York Light 100`s

#683 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by York Light 100`s »

Ali Kemal wrote:Kada se hladne glave objektivno pogleda situacija, sasvim je jasno da ljudi poput Mirsada Kebe mijenjaju svijet. Da nije takvih ljudi i sada bi postojalo robovlasnicko drustvo.
Ja mu se duboko klanjam zbog izuzetne hrabrosti suprostaviljanja establismentu, pogotovu u nasem drustvu, punom ksenofobije, mitova, dezinformacija, bez ikakvog demokratskog naslijedja, gdje je svako ko bilo sta kaze protiv stava vecine automatski razapet na kriz.
Nije u pitanju samo da se kaze, nego i hiljade stranica dokumentacije se ili ignorise ili se "zna" da nije vjerodostojna.
Takvo jedno igranje na nevidjeno, je odlika duboko potresenog drustva, gdje je istina najmanje bitna.
Ako se spustimo na nize razine, bilo kakvi slucajevi pobune, ukazivanja na kriminal, dozivljava slicne ili iste napade, tako da je ova Kebina bitka, i bitka protiv korupcije i svega ostalog negativnog u Bosni i Hercegovini.
Da su bogdom Kebo i Fahraon bezopasni, duhoviti trolovi kao ti pa da ih niko ne uzima za ozbiljno
razonoda

#684 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by razonoda »

Innovation wrote:
Izneli ste mnoge dokaze protiv moćnih ljudi u Federaciji BiH. Osećate li se zbog toga ugroženo u Sarajevu?

Vikendica mu je tamo, pa da nije kakva ucjena? :roll:
:roll: Sta ako Bakir ''pukne'' od pritiska -pa sve prizna. Ode piramida. :-)
parangal_

#685 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by parangal_ »

nikad ne bih slusao sta kebo prica da ga nacionalisti ne napadose.
JThomas

#686 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by JThomas »

eto on sam nije iste gore list. propričao i sjetio se kad je ispao iz tala.
razonoda

#687 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by razonoda »

JThomas wrote:eto on sam nije iste gore list. propričao i sjetio se kad je ispao iz tala.
:-) Mozes zamisliti kad Bakir ispadne iz ''tala'''koji memoari ce biti ---STA SE ''STVARNO'' desilo.
Hajvan

#688 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Hajvan »

Kebo Mirsad, fantastični i nadrealni junak iz epske narodne pjesme.

Kebe mi!
wolf07

#689 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by wolf07 »

tandmand wrote:
NAJBEZBEDNIJE SE OSECAM U REPUBLICI SRPSKOJ

Potpredsednik Federacije BiH Mirsad Kebo, koji je u poslednjih nekoliko dana izneo niz dokaza koji optužuju mnoge federalne političare za ratne zločine, naveo je u intervjuu za Press da već neko vreme trpi razne vrste pritisaka u Sarajevu.
On objašnjava da je dobijao dosta pretnji, uglavnom pismenih, i to od onih koji su obuhvaćeni dokaznim materijalom koji je predao Tužilaštvu BiH, ali koji, kako kaže, ne prete direktno već preko posrednika.

- To znači da sam otvorio stvari koje su jedna od najvećih afera posle Dejtonskog sporazuma. Ono što mi teško pada jeste činjenica da plaćeni mediji pokušavaju da me izoluju i ne bave se ratnim zločinima i posleratnim političkim ubistvima na koje sam ukazao. Niko ništa ne radi o tom pitanju u Federaciji BiH, a mnogi ljudi su likvidirani po naredbama s vrha. Godinama se ovde radilo po principu "tike tike tačke nema više vračke" i onda se našao jedan Mirsad Kebo koji je izneo mnoge prljave stvari iz rata. I sad oni koji su učestvovali u zločinima pokušavaju svašta da mi napakuju i da me iskompromituju pričajući kako ja nosim neku masku i periku, kako sam lud i slično, a u stvari su oni ti koji odavno nose maske i sad je došlo vreme da ih skinu - otvoreno priča Kebo.

Strahujete li da bi se moglo nešto desiti vašoj porodici zbog ovih optužbi?
- Pitate me jedno intimno pitanje, jer ja sam čovek koji je ispunjen ljubavlju prema porodici i sve što sam radio, uradio sam u dogovoru sa njima. Nisam neodgovoran prema svojoj porodici, već sam se prvo sa njima dogovorio da ja mogu da iznosim istinu, a i znate da ima ono pravilo koje poštuje mafija, a to je da oni ubijaju samo političare, ali ne diraju njihove porodice i decu, pa me i to teši.

Da li to znači da stvarno mislite da ovde političari deluju kao mafija?
- Molim vas, potpuno odgovorno kažem da je ovde instalirana politička, verska, teroristička i medijska mafija koja ne bira sredstva da se obračuna sa protivnicima, iako dugo nisam verovao da je to tako. Morate mi verovati da ja nisam znao sa kim živim. To ne znači da ova država nema šansu, jer većina ljudi je čestita, ali oni koji drže vlast decenijama to nisu, a ja ću uskoro izneti još dokaza i ko je taj čovek ko je doveo mudžahedine u BiH.

A ko je taj čovek?
- Onaj koji je bio na vrhu.

Mislite na Aliju Izetbegovića?
- Apsolutno, ko bi drugi bio. On je bio vrhovni komandant i za sve postoje dokazi.

---------------------------------------
Svi beže od mene!
Da li vam je neko od kolega iz SDA sa kojima ste godinama sarađivali pružio podršku u ovome što radite?
- Niko. Svi od mene samo beže. Potpuno sam izolovan sve ovo vreme, što kao bivši stranački kolega, ali i kao jedan od šefova izvršne vlasti. Koliko su se svi distancirali od mene i koliki pritisak vrše pokazuje činjenica da ja ne mogu da dobijem ni deset minuta u federalnim medijima. Oni se tako brane.
Ali mnogi osporavaju dokumentaciju koju ste izneli u javnost.
- Izneo sam mnogo ozbiljnih dokaza, a svako može da tvrdi da ima i falsifikovanih. Ipak, šest hiljada dokumenata nije malo, a mnogi nose oznaku originalnosti jer su došli iz Haškog tribunala. Neka je od toga samo jedan promil tačan, hiljaditi deo toga, neko mora odgovarati za ta dela.

Kažete i sami da ste izneli ozbiljne optužbe i to protiv mnogih zvučnih imena u Federaciji BiH. Da li vas je strah da bi neko mogao da vam naudi zbog toga?
- Ja ne posedujem taj osećaj straha jer se borim za istinu. Ne plašim se i poručio sam ovim dušebrižnicima, koji pokušavaju da meni nešto napakuju da bi prikrili ono što su oni radili, da ću se boriti do kraja života da iznesem istinu. I naglašavam, da ovo nije naknadna pamet kako to neki tvrde, već su to samo dokumenti koje su mi ljudi dostavili. Nikad nisam bio šef države ili obaveštajnih službi i nikad nisam imao ključeve od bilo kakve dokumentacije, već sam te dokumente dobio od poverljivih izvora.

A zašto ste tek sad odlučili da progovorite o svemu?
- Onog trenutka kad sam dobio prvih deset strana ja sam ih poslao. Posle toga su mi ljudi iz reda sva tri naroda dostavljali dokumente koje sam naknadno prosleđivao Tužilaštvu BiH. Ako nešto znate, a nemate dokumente kako ćete to dokazati. Zato sam tek sa prikupljenom dokumentacijom o svemu progovorio.

Mislite li da bi se moglo desiti da Tužilaštvo i vas optuži za odgovornost za prikrivanje dokaza, ukoliko se dokaže da su vaše tvrdnje tačne?
- Nadam se da je to nemoguće, ali sigurno je da će biti političkih pritisaka. Ako se to desi, ima Međunarodni sud pravde u Strazburu.

Očekujete li uopšte da će odgovorne osobe biti procesuirane?
- Ako ne dođe do toga, onda ću slati pisma u Ujedinjene nacije, Američki kongres, ići ću u Brisel pred EU, mom prijatelju japanskom caru, jednostavno ću se do kraja boriti da se ovde demontira tajkunsko-političko jezgro koje je pustilo svoje pipke svugde, pa tako i u pravosuđu.

I vi ste na sličan način optuživani prošle godine za odgovornost za ubijene Srbe u sarajevskom naselju Buća potok. Koliko na ovaj način želite da se opravdate za te optužbe?
- Samo malo. Ja sam tu bio svedok. Svako ima pravo da me optužuje, ali u slučaju "Buća potok" nema nikakvih dokaza ni osnova po kojima sam ja u bilo šta umešan. Ja nikad nisam bio na nekoj optuženičkoj klupi i samo sam, kad su me prozivali, pristao da odgovorim na sva pitanja, a spreman sam da to uradim i danas, jer nisam kriv. Ovde je u pitanju moral.

Press/Milovan Matić

Nakon ovog intervjua se postavlja pitanje - sta vise nije jasno ciji je Kebo igrac, covjek jos samo ne kaze - HALO, JA RADIM ZA SRBE!
kamen spoticanja

#690 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by kamen spoticanja »

Ali Kemal wrote:Kada se hladne glave objektivno pogleda situacija, sasvim je jasno da ljudi poput Mirsada Kebe mijenjaju svijet. Da nije takvih ljudi i sada bi postojalo robovlasnicko drustvo.
Evo kaze i dusanka majkic da je odusevljena mirsadom kebom
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#691 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by hrasno38 »

wolf07 wrote:
tandmand wrote:
NAJBEZBEDNIJE SE OSECAM U REPUBLICI SRPSKOJ

Potpredsednik Federacije BiH Mirsad Kebo, koji je u poslednjih nekoliko dana izneo niz dokaza koji optužuju mnoge federalne političare za ratne zločine, naveo je u intervjuu za Press da već neko vreme trpi razne vrste pritisaka u Sarajevu.
On objašnjava da je dobijao dosta pretnji, uglavnom pismenih, i to od onih koji su obuhvaćeni dokaznim materijalom koji je predao Tužilaštvu BiH, ali koji, kako kaže, ne prete direktno već preko posrednika.

- To znači da sam otvorio stvari koje su jedna od najvećih afera posle Dejtonskog sporazuma. Ono što mi teško pada jeste činjenica da plaćeni mediji pokušavaju da me izoluju i ne bave se ratnim zločinima i posleratnim političkim ubistvima na koje sam ukazao. Niko ništa ne radi o tom pitanju u Federaciji BiH, a mnogi ljudi su likvidirani po naredbama s vrha. Godinama se ovde radilo po principu "tike tike tačke nema više vračke" i onda se našao jedan Mirsad Kebo koji je izneo mnoge prljave stvari iz rata. I sad oni koji su učestvovali u zločinima pokušavaju svašta da mi napakuju i da me iskompromituju pričajući kako ja nosim neku masku i periku, kako sam lud i slično, a u stvari su oni ti koji odavno nose maske i sad je došlo vreme da ih skinu - otvoreno priča Kebo.

Strahujete li da bi se moglo nešto desiti vašoj porodici zbog ovih optužbi?
- Pitate me jedno intimno pitanje, jer ja sam čovek koji je ispunjen ljubavlju prema porodici i sve što sam radio, uradio sam u dogovoru sa njima. Nisam neodgovoran prema svojoj porodici, već sam se prvo sa njima dogovorio da ja mogu da iznosim istinu, a i znate da ima ono pravilo koje poštuje mafija, a to je da oni ubijaju samo političare, ali ne diraju njihove porodice i decu, pa me i to teši.

Da li to znači da stvarno mislite da ovde političari deluju kao mafija?
- Molim vas, potpuno odgovorno kažem da je ovde instalirana politička, verska, teroristička i medijska mafija koja ne bira sredstva da se obračuna sa protivnicima, iako dugo nisam verovao da je to tako. Morate mi verovati da ja nisam znao sa kim živim. To ne znači da ova država nema šansu, jer većina ljudi je čestita, ali oni koji drže vlast decenijama to nisu, a ja ću uskoro izneti još dokaza i ko je taj čovek ko je doveo mudžahedine u BiH.

A ko je taj čovek?
- Onaj koji je bio na vrhu.

Mislite na Aliju Izetbegovića?
- Apsolutno, ko bi drugi bio. On je bio vrhovni komandant i za sve postoje dokazi.

Svi beže od mene!
Da li vam je neko od kolega iz SDA sa kojima ste godinama sarađivali pružio podršku u ovome što radite?
- Niko. Svi od mene samo beže. Potpuno sam izolovan sve ovo vreme, što kao bivši stranački kolega, ali i kao jedan od šefova izvršne vlasti. Koliko su se svi distancirali od mene i koliki pritisak vrše pokazuje činjenica da ja ne mogu da dobijem ni deset minuta u federalnim medijima. Oni se tako brane.
Ali mnogi osporavaju dokumentaciju koju ste izneli u javnost.
- Izneo sam mnogo ozbiljnih dokaza, a svako može da tvrdi da ima i falsifikovanih. Ipak, šest hiljada dokumenata nije malo, a mnogi nose oznaku originalnosti jer su došli iz Haškog tribunala. Neka je od toga samo jedan promil tačan, hiljaditi deo toga, neko mora odgovarati za ta dela.

Kažete i sami da ste izneli ozbiljne optužbe i to protiv mnogih zvučnih imena u Federaciji BiH. Da li vas je strah da bi neko mogao da vam naudi zbog toga?
- Ja ne posedujem taj osećaj straha jer se borim za istinu. Ne plašim se i poručio sam ovim dušebrižnicima, koji pokušavaju da meni nešto napakuju da bi prikrili ono što su oni radili, da ću se boriti do kraja života da iznesem istinu. I naglašavam, da ovo nije naknadna pamet kako to neki tvrde, već su to samo dokumenti koje su mi ljudi dostavili. Nikad nisam bio šef države ili obaveštajnih službi i nikad nisam imao ključeve od bilo kakve dokumentacije, već sam te dokumente dobio od poverljivih izvora.

A zašto ste tek sad odlučili da progovorite o svemu?
- Onog trenutka kad sam dobio prvih deset strana ja sam ih poslao. Posle toga su mi ljudi iz reda sva tri naroda dostavljali dokumente koje sam naknadno prosleđivao Tužilaštvu BiH. Ako nešto znate, a nemate dokumente kako ćete to dokazati. Zato sam tek sa prikupljenom dokumentacijom o svemu progovorio.

Mislite li da bi se moglo desiti da Tužilaštvo i vas optuži za odgovornost za prikrivanje dokaza, ukoliko se dokaže da su vaše tvrdnje tačne?
- Nadam se da je to nemoguće, ali sigurno je da će biti političkih pritisaka. Ako se to desi, ima Međunarodni sud pravde u Strazburu.

Očekujete li uopšte da će odgovorne osobe biti procesuirane?
- Ako ne dođe do toga, onda ću slati pisma u Ujedinjene nacije, Američki kongres, ići ću u Brisel pred EU, mom prijatelju japanskom caru, jednostavno ću se do kraja boriti da se ovde demontira tajkunsko-političko jezgro koje je pustilo svoje pipke svugde, pa tako i u pravosuđu.

I vi ste na sličan način optuživani prošle godine za odgovornost za ubijene Srbe u sarajevskom naselju Buća potok. Koliko na ovaj način želite da se opravdate za te optužbe?
- Samo malo. Ja sam tu bio svedok. Svako ima pravo da me optužuje, ali u slučaju "Buća potok" nema nikakvih dokaza ni osnova po kojima sam ja u bilo šta umešan. Ja nikad nisam bio na nekoj optuženičkoj klupi i samo sam, kad su me prozivali, pristao da odgovorim na sva pitanja, a spreman sam da to uradim i danas, jer nisam kriv. Ovde je u pitanju moral.

Press/Milovan Matić
Nakon ovog intervjua se postavlja pitanje - sta vise nije jasno ciji je Kebo igrac, covjek jos samo ne kaze - HALO, JA RADIM ZA SRBE!
E koga i ja sve smatram za ozbiljne sugovornike....... pressrs.ba hahahhahaha....mozda i Mirsad Kebo nije Kebo nego jedan od najpoznatijih svjetskih spijuna, Markus Volf!!!!
tandmand

#692 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by tandmand »

hrasno38 wrote: E koga i ja sve smatram za ozbiljne sugovornike....... pressrs.ba hahahhahaha....mozda i Mirsad Kebo nije Kebo nego jedan od najpoznatijih svjetskih spijuna, Markus Volf!!!!
Pressrs.ba postavljao pitanja, Kebo odgovarao. Ne vjerujem da su mu oni pisali odgovore.
Postoji jos mogucnost da intervju nije dao pravi Kebo, vec njegov duplikat iz Beograda. :D
Skijaš

#693 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

Ali Kemal wrote:Ja mu se duboko klanjam zbog izuzetne hrabrosti suprostaviljanja establismentu, pogotovu u nasem drustvu, punom ksenofobije, mitova, dezinformacija, bez ikakvog demokratskog naslijedja, gdje je svako ko bilo sta kaze protiv stava vecine automatski razapet na kriz.
Kebu se neće razapeti, on će zadržati slobodu da laje, kao što i ja trebam imati slobodu da njegovo lajanje ne smatram vizionarstvom i hrabrošću nego kurvalukom i propagandom Tanjuga.
wolf07

#694 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by wolf07 »

Ja se iskreno nadam da ce Kebo docekati kao i njegov prethodnik Galijasevic Dzevad, da sadasnji poslodavci obrisu dupe s njim!
Skijaš

#695 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

wolf07 wrote:Ja se iskreno nadam da ce Kebo docekati kao i njegov prethodnik Galijasevic Dzevad, da sadasnji poslodavci obrisu dupe s njim!
Drugačije ne može završiti. Kebo je mislio da će, pošto je još na funkciji, sarajevski mediji pomoći u pokušaju rokade na relaciji SDA-SBB, njemu bi pripalo neko ministarsko mjesto, bio bi heroj ulice i neki od kompenzacionih mandata na sljedećim izborima bi mu bio zagarantovan. Međutim, nakon što su sarajevski mediji (uglavnom na vrijeme) skontali da se radi o propagandi Tanjuga, Kebin udar je amortizovan i sada je njegova zvijezda osuđena na postepeno gašenje.
Haman

#696 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Haman »

Za Srbe zagovarace ideje Velike Srbije, negiranja zlocina i genocida u Srebrenic Kebo je "vizionar i politicar pred kojijm je svijetla buducnost". Naravno, za svoj poduhvat Srbi nece zaliti pare, nisu zalili novac kad je u pitanju Andric, Selimovic, Kusturica, pa zasto bi onda Kebo bio izuzetak. Covjek je ostao bez funkcije, naucio je da trosi puno i da bude neko i nesto. Sad je nista jer nema funkciju a nema ni novca, a osim toga mnoralno se srozao do dna.
zrakomlat

#697 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by zrakomlat »

Jel Kebina ona "Zapaliću pola grada" :D
Mister Yes

#698 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

York Light 100`s wrote: Nije ali preko 600.000 Srba se ne distancira od naziva Republika Srpska koja je nastala genocidom nad nesrpskim stanovništvom, što više većina je ponosna na RS i način kako je nastala
RS je nastala u Daytonu kao dio mirovnog sporazuma. I ja sam ponosan na način kako je nastala RS a vjerujem i svaka druga normalna osoba jer je nastala sporazumno. Ponosan sam da se prekinuo rat i da je razum pobjedio mržnju. Da je bogdom ranije došlo do mirovnog sporazuma bio bih još ponosniji. :(
Skijaš

#699 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
York Light 100`s wrote: Nije ali preko 600.000 Srba se ne distancira od naziva Republika Srpska koja je nastala genocidom nad nesrpskim stanovništvom, što više većina je ponosna na RS i način kako je nastala
RS je nastala u Daytonu kao dio mirovnog sporazuma. I ja sam ponosan na način kako je nastala RS
Manji entitet je genocidna tvorevina a postoji samo zato što nismo imali silu da vojno pobjedimo neprijatelja bez ogromnih gubitaka na obe strane.
homega

#700 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by homega »

Skijaš wrote:
Mister Yes wrote:
RS je nastala u Daytonu kao dio mirovnog sporazuma. I ja sam ponosan na način kako je nastala RS
Manji entitet je genocidna tvorevina a postoji samo zato što nismo imali silu da vojno pobjedimo neprijatelja bez ogromnih gubitaka na obe strane.
Manji entitet nastao je voljom Alije Izetbegovića i političkih predstavnika RBiH koji su pregovarali u Daytonu. Svaki drugačiji izgovor je laž!
Post Reply