Mogli su Francuzi zabiti glavu u pijesak ko i ostali (medju njima i brojne muslimanske zemlje koje su do zadnjeg dana odrzale srdacne odnose sa Milosevicevom SR Jugoslavijom). Mogli su pogotovo zato sto sto su imali i kopnene trupe na nisanu Srba (za razliku od tvojih Amera). Mogli su, ali nisu htjeli Srbe ostaviti nekaznjenim za zlocine. Imam osjecaj da bi se danas Francuzi kajali za august 1995. da mogu procitati tvoje i komentare ogromnog dijela bosanskih muslimana.luckylaka wrote:don vito wrote: Knjigu u sake, moze i arhivske dokumente na internetu pa ces saznati da su nakon genocida u Srebrenici i masakra na Markalama, na zahtjev Francuske i uz najvece ucesce Francuske, pokrenuti zracni udari na srpske snage sto je pomoglo da se u mjesec-dva totalno promijeni situacija na terenu, Armija BiH krece u ofanzivne operacije i zajedno sa HVO-om i HV-om slobodnu teritoriju prosiruje na 30 na 58 posto i osigurava duplo jace pregovaracke pozicije za Dayton.U pravu so ,,,NAKON GENOCIDA,,,sto je utjeha. za Bosnju
Masakar u Parizu
- don vito
#676 Re: Masakar u Parizu
-
Umalo popisivac
#677 Re: Masakar u Parizu
ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
Zapad stoljećima igra dvostruku igru sa islamskim svijetom... drže ih u bijedi, bratoubilačkom ratu i neznanju, a u isto vrijeme na svojoj teritoriji drže bezbrojne ekstremiste koje istresu iz kesice kad zatreba instant neprijatelj.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.
Ne znam sta bih rekao osim ovog smajlica.
- amiliana
#678 Re: Masakar u Parizu
Pjanic15 wrote:Najveća greška muslimana je što ne rade ništa konkretno i aktivno u ograđivanju i osvješćivanju javnosti, od te pošasti terorizma koja se pod tim imenom skriva i djeluje, nego što je najgore, muslimani djeluju samo u pronalaženju opravdanja i time indirektno ili nesvjesno su na strani tih zločinaca.
- Grean
#679 Re: Masakar u Parizu
Olovka je opasnija od bilo kojeg oruzja i to nije nikakva suplja. Bez namjere da pokusam opravdati bilo jedne ili druge jer za ovo opravdanja ne moze biti ali ovo su dvije strane iste medalje. Ne treba zaboraviti da su prvo bile karikature pa onda Ausvic i takve stvari se ne mogu opravdati slobodom govora.
A ovaj strasni zlocin nece sigurno poboljsati situaciju niti doprinijeti vecem razumjevanju. Izmedju zlih sila sa jedne i druge strane naci cemo se svi mi koji smo u sredini, kao sto to uvijek bude kad ludilo krene.
A ovaj strasni zlocin nece sigurno poboljsati situaciju niti doprinijeti vecem razumjevanju. Izmedju zlih sila sa jedne i druge strane naci cemo se svi mi koji smo u sredini, kao sto to uvijek bude kad ludilo krene.
- Freamon Lester
#680 Re: Masakar u Parizu
Naravno. Posebno je zlonamjerna ova dvostruka igra gdje su pruzili azil milionima arapa u svojim drzavama. Pravo pogano.ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
Zapad stoljećima igra dvostruku igru sa islamskim svijetom... drže ih u bijedi, bratoubilačkom ratu i neznanju, a u isto vrijeme na svojoj teritoriji drže bezbrojne ekstremiste koje istresu iz kesice kad zatreba instant neprijatelj.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.
-
Umalo popisivac
#681 Re: Masakar u Parizu
Kad covjek cita mnoge komentare jos ispade da je Mladic bio u pravu. Ovo je ovdje jos i dobro sta se pise na komentarima na portalu ispod clanaka.don vito wrote:Mogli su Francuzi zabiti glavu u pijesak ko i ostali (medju njima i brojne muslimanske zemlje koje su do zadnjeg dana odrzale srdacne odnose sa Milosevicevom SR Jugoslavijom). Mogli su pogotovo zato sto sto su imali i kopnene trupe na nisanu Srba (za razliku od tvojih Amera). Mogli su, ali nisu htjeli Srbe ostaviti nekaznjenim za zlocine. Imam osjecaj da bi se danas Francuzi kajali za august 1995. da mogu procitati tvoje i komentare ogromnog dijela bosanskih muslimana.luckylaka wrote:don vito wrote: Knjigu u sake, moze i arhivske dokumente na internetu pa ces saznati da su nakon genocida u Srebrenici i masakra na Markalama, na zahtjev Francuske i uz najvece ucesce Francuske, pokrenuti zracni udari na srpske snage sto je pomoglo da se u mjesec-dva totalno promijeni situacija na terenu, Armija BiH krece u ofanzivne operacije i zajedno sa HVO-om i HV-om slobodnu teritoriju prosiruje na 30 na 58 posto i osigurava duplo jace pregovaracke pozicije za Dayton.U pravu so ,,,NAKON GENOCIDA,,,sto je utjeha. za Bosnju
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#682 Re: Masakar u Parizu
Tebi baš i nije pametno da išta "rekneš", jer samo pokazuješ mržnju prema milionskoj vjerskoj zajednici svakim postom.Umalo popisivac wrote:ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.![]()
-
mefistofilis
#683 Re: Masakar u Parizu
[quote="York Light 100`s"
E zbog takvog načina razmišljanja nam i jest ovo društvo u qurcu, ovakvo hladno i bezosjećajno. Zašto bi ja išta bockao ako znam da bi to nekoga povrijedilo? A da, nemam ja ništa sa tim niti to vrijeđa moje osjećaje pa me zato boli qurac hoće li se iko uvrijediti jer znaš, ja razumijem da bi to moglo nekoga uvrijediti ali mene ne vrijeđa pa zašto ne bih bockao?
Bockamo mi svi u sve jer ne damo našu slobodu govora a kada mi postanemo tema onda "kuku lele Ivan Ivanović je rekao ono o bosanskim curama"
South Park je isto satirična emisija i dokaz u kakvom cool društvu živimo gdje vlada sloboda govora gdje se ismijava sve i svašta a kada bi se rodio sin ili brat sa hendikepom kao Timmy onda bi svi se zgrožavali od te emisije.
Kada je Ramiz Zmaj psovao Boga u vicevima još su neki ismijavali ljude koji su ga kritikovali zato što je razlog psovanje Boga a kada spomenu Srebrenicu onda je Ramiz vakav Ramiz nakav.
Da ja Ivan Ivanović govorio o nekim drugim curama ne bi se ni otvorila tema, možda i bi ali bi imala možda samo 5-10 postova. Taj isti Ivanović je pravio viceve prije o Albancima i Hrvatima pa nikome nije smetalo jer je bio samo još jedan primjer crnog humora.
Ta današnja sloboda govora je u prijevodu jedno veliko gowno
Znam šta je sloboda govora ali i znam šta su provokacije i podyebavanje. Ako su slike poslanika Muhameda zabranjene onda se nema tu šta dirati. Ako tebi kaže Hrvat "ja ne jedem meso danas" a ti mu izneseš meso i jedeš pred njim da li bi bio još jedan fantastičan primjer ovog društva gdje možeš da radiš šta god i gdje god hoćeš ili bi ispao samo jedan običan shupak i kreten gdje ti ništa ne dobijaš sa tim potezom osim što si ga isprovocirao.
Danas se govor mržnje, provokacija i vrijeđanje često prikriva pod slobodom govora i to ima sa demokratijom isto veze kao i novinarska prava Avde Avdića kada ulazi nepozvan u kancelarije i ulazi ljudima u lice ili kada Bakir 60 minuta najavljuje prilog sa "lopovske seljačine" ljude koji nisu nikada ni bili na sudu[/quote]
zdravorazumsko razmisljanje
E zbog takvog načina razmišljanja nam i jest ovo društvo u qurcu, ovakvo hladno i bezosjećajno. Zašto bi ja išta bockao ako znam da bi to nekoga povrijedilo? A da, nemam ja ništa sa tim niti to vrijeđa moje osjećaje pa me zato boli qurac hoće li se iko uvrijediti jer znaš, ja razumijem da bi to moglo nekoga uvrijediti ali mene ne vrijeđa pa zašto ne bih bockao?
Bockamo mi svi u sve jer ne damo našu slobodu govora a kada mi postanemo tema onda "kuku lele Ivan Ivanović je rekao ono o bosanskim curama"
South Park je isto satirična emisija i dokaz u kakvom cool društvu živimo gdje vlada sloboda govora gdje se ismijava sve i svašta a kada bi se rodio sin ili brat sa hendikepom kao Timmy onda bi svi se zgrožavali od te emisije.
Kada je Ramiz Zmaj psovao Boga u vicevima još su neki ismijavali ljude koji su ga kritikovali zato što je razlog psovanje Boga a kada spomenu Srebrenicu onda je Ramiz vakav Ramiz nakav.
Da ja Ivan Ivanović govorio o nekim drugim curama ne bi se ni otvorila tema, možda i bi ali bi imala možda samo 5-10 postova. Taj isti Ivanović je pravio viceve prije o Albancima i Hrvatima pa nikome nije smetalo jer je bio samo još jedan primjer crnog humora.
Ta današnja sloboda govora je u prijevodu jedno veliko gowno
Znam šta je sloboda govora ali i znam šta su provokacije i podyebavanje. Ako su slike poslanika Muhameda zabranjene onda se nema tu šta dirati. Ako tebi kaže Hrvat "ja ne jedem meso danas" a ti mu izneseš meso i jedeš pred njim da li bi bio još jedan fantastičan primjer ovog društva gdje možeš da radiš šta god i gdje god hoćeš ili bi ispao samo jedan običan shupak i kreten gdje ti ništa ne dobijaš sa tim potezom osim što si ga isprovocirao.
Danas se govor mržnje, provokacija i vrijeđanje često prikriva pod slobodom govora i to ima sa demokratijom isto veze kao i novinarska prava Avde Avdića kada ulazi nepozvan u kancelarije i ulazi ljudima u lice ili kada Bakir 60 minuta najavljuje prilog sa "lopovske seljačine" ljude koji nisu nikada ni bili na sudu[/quote]
zdravorazumsko razmisljanje
- pumica
#684 Re: Masakar u Parizu
Evo slobode govora!Zviz wrote:Nisam vjernik i do danas sam postovo sve i svakoga i sve razlike, i siguran sam da je vecina normalna, ali ako ce obican narod zbog budala ispastati i strijepiti na svakom cosku. Ja cu javno pred tim POSRANIM BOGOM reci da je ISLAM vrazija stvar i zno svih zla na ovoj planeti. A volijo bi da vidim ko ima muda da mi se suporatvi da nije tako. Ako katolicizam dopusta sex nad djecom i to je jedno zno i dno dna, onda je i ovo isto zlo i dno dna. Poserem se ja tom Muhamedu poslaniku u usta.
Dajte covjeku prostora...
-
zetareticula
#685 Re: Masakar u Parizu
ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
-
Umalo popisivac
#686 Re: Masakar u Parizu
KatarinaKosaca wrote:Tebi baš i nije pametno da išta "rekneš", jer samo pokazuješ mržnju prema milionskoj vjerskoj zajednici svakim postom.Umalo popisivac wrote:ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.![]()
A gdje to molim te?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#687 Re: Masakar u Parizu
Jest broj 1 al u panjevima????? Treba joj jos jedno pola milijarde ljudi da stigne krscanstvo.LSD wrote:Islam jeste broj 1 religija u svijetu, što se tice brojnosti....ali to nije poenta
pa manjina vec odlucuje i za tebe i za meneona naša vladajuca šestorka majmuna odavno propisuje zakone kojima se moram povinovati....ali nije ni to poenta
poenta je međusobno poštovanje i uvažavanje, civizacijsko, međureligijsko....kada meni neko kaže Brate smeta mi to i to, nemoj to raditi molim te (i još mi fino objasni) - ja onda gledam da ga više ne vrijeđam time ili mu se cak izvinem...to je kultura, civilizacijski iskorak
a ne svojim glupostima davati bradatim majmunima povoda da ti postavljaju bombe...evo sa skratimo: da li ikad namjerno razdražuješ bijesnog psa na ulici?? jer to nije normalno od tebe prije svega
-
mefistofilis
#688 Re: Masakar u Parizu
kojom magijom ovaj jos uvijek nije banovanUmalo popisivac wrote: Kad covjek cita mnoge komentare jos ispade da je Mladic bio u pravu. Ovo je ovdje jos i dobro sta se pise na komentarima na portalu ispod clanaka.
-
VjecitiStudent
#689 Re: Masakar u Parizu
Ti i ove današnje ubice ste iz iste rupe izašli.Umalo popisivac wrote: Kad covjek cita mnoge komentare jos ispade da je Mladic bio u pravu. Ovo je ovdje jos i dobro sta se pise na komentarima na portalu ispod clanaka.
- Havatar
#690 Re: Masakar u Parizu
Oni su pravili karikature kako bi dehumanizirali sve muslimane i kako bi prikazali kako to ni nisu ljudi te stoga ne treba niko da odgovara za zlocine nad njima i sad se ti predstavljaju kao neki neduzni gradjani koji nisu nikom vodu natrunili
. Francuska verzija onih Milijana koje su iznad Sarajeva porucivali opalite jedan metak za Milijanu.
- Freamon Lester
#691 Re: Masakar u Parizu
Magijom zvanom direktna proporcija broja klikova sa zaradom vlasnika.mefistofilis wrote:kojom magijom ovaj jos uvijek nije banovanUmalo popisivac wrote: Kad covjek cita mnoge komentare jos ispade da je Mladic bio u pravu. Ovo je ovdje jos i dobro sta se pise na komentarima na portalu ispod clanaka.
- It_is_a_Leclerc
#692 Re: Masakar u Parizu
Svašta si ti tu izmiješao. Nije isto neovlašteno upadati u kancelariju privatne osobe, nije isto počiniti krivično djelo "Izazivanje nacionalne mržnje u BiH" i objaviti nešto što se apsolutno ne kosi i ne kontrira zakonima francuske države.
Bitno je samo reći jednu stvar - granice slobode izražavanja u svijetu se neće postavljati. Pogotovo ih neće postavljati teroristi, pod prijetnjama i napadima. Kome to smeta i ko to ne razumije, može da se premjesti u zemlje poput Pakistana i Afganistana gdje žive razno-razne restrikcije i zabrane.
P.S. Ne smarajte sa Jemenom i Palestinom. Otvorite teme o njima i svako će osuditi, na osnvou realnih faktora. Ako očekujete od nas da budemo zabrinutiji za nešto što se dešava u Aziji, od nečeg što se dešava vrlo blizu, u Evropi, slaba vajda.
Bitno je samo reći jednu stvar - granice slobode izražavanja u svijetu se neće postavljati. Pogotovo ih neće postavljati teroristi, pod prijetnjama i napadima. Kome to smeta i ko to ne razumije, može da se premjesti u zemlje poput Pakistana i Afganistana gdje žive razno-razne restrikcije i zabrane.
P.S. Ne smarajte sa Jemenom i Palestinom. Otvorite teme o njima i svako će osuditi, na osnvou realnih faktora. Ako očekujete od nas da budemo zabrinutiji za nešto što se dešava u Aziji, od nečeg što se dešava vrlo blizu, u Evropi, slaba vajda.
- Havatar
#693 Re: Masakar u Parizu
Grean wrote:Olovka je opasnija od bilo kojeg oruzja i to nije nikakva suplja. Bez namjere da pokusam opravdati bilo jedne ili druge jer za ovo opravdanja ne moze biti ali ovo su dvije strane iste medalje. Ne treba zaboraviti da su prvo bile karikature pa onda Ausvic i takve stvari se ne mogu opravdati slobodom govora.
-
Umalo popisivac
#694 Re: Masakar u Parizu
jebote, pa ovdje se de facto optuzuje ljude da su sami ovo iscenirali, ubili svoje, samo da bi okrivili neduzne muslimane, koji bi i na bliskom istoku zivjeli u merhmetluku i rahatluku, samo da nema, eto tog, gnjilog zapada. To bi bio ekvivalent da ja kazem da su muslimani sami sebe ubili po Srebrenici samo da bi izazvala sazaljenje i napad na Srbe. I on meni o mrznji.
- O'zone
- Globalni moderator
#695 Re: Masakar u Parizu
Bolje i lakše će ti biti da ne znašKatarinaKosaca wrote:Slažem se sa tvojim postom. Najezda forumskih islamofoba na svakoj temi ovakve teme već posteje odvratna. Nema ozbiljne refleksije, ima samo primitivan napad i jalovo pokušavanje dokazivanja da je islam=terorizam i likovanje nad terorističkim činom u stilu Karadžića koji je rekao da je preteča borbe protiv islamskog terorizma. Međutim, ono što me pored spomenutog licemjerja brine, jeste da su neki od tih i takvih forumaša po vlastitom pisanju proračunski korisnici dakle financirani od naših para, pa se onda pitam sa kim živimo i kome dajemo plaće?spinel_ wrote:drustveni problem je bio i i napad cionista na nevinu djecu palestine pa nisam vidio na ovom forumu toliko uzavrle strasti koliko sada ovdje, danas....a niti od visokih zvanicnika evrope i svijeta.![]()
ispade da su 12 ljudi vrijedniji od neke tamo djecice..
i ne, ne opravdavam ovo.. samo sam osjetljiv na licemjerstvo, a ovdje ga je mnogo prisutno..cak i u neku ruku mislim da je nekima ovdje ovo palo kao KEC na DESETKU.... i da im je drago... samo da bi imali i dalje razloga da pljuju po svim normalnim ljudima koji se ogradjuju i nemaju nikakve veze sa 2-3 budale koje su eto u stanju da pred visemilionskim Parizom pobjegnu u nepoznatom pravcu bez da budu uhvaceni... nema sta, glupi, primitvni, nepismeni muslimanski svijet.. ali, ne i ovoj situaciji. gdje im je ta samo pamet prije bila
- It_is_a_Leclerc
#696 Re: Masakar u Parizu
Kakve gluposti.Havatar wrote:Oni su pravili karikature kako bi dehumanizirali sve muslimane i kako bi prikazali kako to ni nisu ljudi te stoga ne treba niko da odgovara za zlocine nad njima i sad se ti predstavljaju kao neki neduzni gradjani koji nisu nikom vodu natrunili. Francuska verzija onih Milijana koje su iznad Sarajeva porucivali opalite jedan metak za Milijanu.
Pa što onda ismijavaju Jevreje i Kršćane...
- neMir
#697 Re: Masakar u Parizu
amiliana wrote:Pjanic15 wrote:Najveća greška muslimana je što ne rade ništa konkretno i aktivno u ograđivanju i osvješćivanju javnosti, od te pošasti terorizma koja se pod tim imenom skriva i djeluje, nego što je najgore, muslimani djeluju samo u pronalaženju opravdanja i time indirektno ili nesvjesno su na strani tih zločinaca.

Zakopavaju glavu u pijesak. Evo i ovdje ima nekih koji kažu da se ne trebaju Bosanski muslimani oglašavati. Nego šta nego trebaju, ograditi se i osuditi ovaj barbarizam.
-
Umalo popisivac
#698 Re: Masakar u Parizu
ne vadi mi post iz konteksta! Fino kvotaj sve i na sta se odnosilo.mefistofilis wrote:kojom magijom ovaj jos uvijek nije banovanUmalo popisivac wrote: Kad covjek cita mnoge komentare jos ispade da je Mladic bio u pravu. Ovo je ovdje jos i dobro sta se pise na komentarima na portalu ispod clanaka.
-
Pol_Pot
#699 Re: Masakar u Parizu
Jebo ti Mladić komplet familiju. I grobove najmilijih. I nerođeno i rođeno dijete.Umalo popisivac wrote:
Kad covjek cita mnoge komentare jos ispade da je Mladic bio u pravu. Ovo je ovdje jos i dobro sta se pise na komentarima na portalu ispod clanaka.
Eto sad može ban, a nek četnici ovde nastave srat.
- pumica
#700 Re: Masakar u Parizu
To moze izgovoriti bilo ko...pa i neko ko nema veze nikakve sa islamom.It_is_a_Leclerc wrote:Po tome što se na videu vrlo jasno čuje - "Ovo je osveta za Poslanika" i "Allahu Ekber", a to je potvrđeno France24 iz obavještajnih izvora.area51 wrote:A otkud ti znaš da su to baš bili "muslimanski ekstremisti" ?It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...