MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
arzuhal

#676 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by arzuhal »

Not My Idea wrote:
GAU8 wrote:Ja imam blagi osjećaj da na kraju neće biti ništa specijalno od ovoga.
KLIX je dobio po prstima, kako to samo RS mediji znaju uraditi, izvući će se s manjim posljedicama.
Snimka se naravno neće spominjati, (ili će se proglasiti montažom), Željka će biti unaprijeđena za odluičnu akciju protiv klevete i kaljanja njenog časnog imena i lika... i ostaće samo blijedo sjećanje na sve ovo.
Pa kao i 90% afera u ovoj "drzavi".
Samo,neko je vec rekao, klix ni sanjat nije mogao bolju reklamu. Obzirom da od ovog nece bit nista,mogu im samo bit zahvalni.

I da, onaj bombasticni naslov sinoc da policija tuche jadnog novinara klixa...pa fuj. Prvo sto ga nije ni udario,kamolio udarao. Drugo, novinar je molio da ga udari,da bi dosli do tog bombasticnog naslova. Vecina ljudi bi ga udarila za ono unosenje u facu i provociranje.
Novinar je postupio sasvim ispravno i trebao je još i više, a Klix treba ovo odaslat u svemir, nekim signalom, kako bilo, podržavam svu dreku i sav lelek.

Ja bih stavio naslove i podnaslove:

MUP RS - isti onaj MUP i policijske strukture o kojima presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu govori i spominje te u presudi i jasno označava, pored tzv. VRS, krivcem i izvršiteljima genocida u Srebrenici i oko nje u julu 1995, ponovo vrše brutalno nasilje i zločin protiv slobode u sred Sarajeva, ovaj put nad novinarima nezavisnog portala i u saradnji s lokalnim policijskim strukturama, čime se genocidna tvorevina cinično smije cijelom svijetu u lice.

Napominjem: ne intereseuje me jel ovo baš sve istina što sam napisao (boldirano), ali bih tako pisao.
Stjui

#677 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Stjui »

kamen spoticanja wrote:
ako ništa,bar nam se četaljski milicioneri ne qrče gradom...
Qurce se jasari i slicna bagra
i to je naš "interni" problem.ima jašara i u bl,prijedoru,bijeljini...znate i ti i lester o čemu ja govorim,al se pravite toše :)
Capri

#678 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Capri »

Klasičan primjer disproporcinalnosti ciljeva da se zaštiti društvo od kriminala naspram slobode da novinar radi svoj posao. Ne biste vjerovali, ali i moderne zemlje rade ovo sto su uradili klixu. Evropski sud u Strasburu obiluje praksom gdje je utvrđeno kršenje člana 10. Evropske konvencije i to baš tako što su redakcije pretresane zbog izvora. Bilo bi fino da je i dotični sudija malo protabirio praksu Evropskog suda prije nego je potpisao, jer sve su prilike da će država izgubiti ovaj spor...
spreca

#679 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

Capri wrote:Klasičan primjer disproporcinalnosti ciljeva da se zaštiti društvo od kriminala naspram slobode da novinar radi svoj posao. Ne biste vjerovali, ali i moderne zemlje rade ovo sto su uradili klixu. Evropski sud u Strasburu obiluje praksom gdje je utvrđeno kršenje člana 10. Evropske konvencije i to baš tako što su redakcije pretresane zbog izvora. Bilo bi fino da je i dotični sudija malo protabirio praksu Evropskog suda prije nego je potpisao, jer sve su prilike da će država izgubiti ovaj spor...
nije ni pretres bas toliki problem.......nego ko je to radio i dali je imao pravo na to i dali je mup rs imao pravo odnijeti kuci izuzeti materijal
Capri

#680 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Capri »

smatram da je vrlo diskutabilno da li su to uopste trebali uraditi, jer da bi se prekršia sloboda izražavanja, treba neki javni interes prevagnuti tipa da je u pitanju neko teško djelo protiv sigurnosti društva ili sl.. ja sam samo otišla na kraj ovog slučaja i predvidila njegov epilog na ustavnom ili ev. sudu. a sve drugo tipa da je pretres uradio nenadležan organ te sta je bilo sa stvarima koje su oduzete... dodatno se slazu nezakonitosti i tim prije, takav materijal će biti nezakonit dokaz sutra ako dodje do postupka.
O'zone
Globalni moderator

#681 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

Kaže Sinan Alić a vezano za trkeljanje po Klixu, citiram:
Ako Bosanci i Hercegovci ne shvate o čemu je riječ i reaguju žestoko i jedinstveno, onda nam se ne piše dobro
Sinan živi u Burundiju izgleda čuj da reaguju žestoko i jedinstveno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ali je predložio dobru ideju čisto za zajebancije
Fondacija Istina, pravda, pomirenje spremna je solidarisati se sa vama na jednostavan način - učinite nam dostupnim materijal zbog kojih vas pretresaju i pritišću i mi ćemo ga učiniti dostupnim javnosti. Neka pretresaju i nas. Potrudimo se da pretresaju sve one koji imaju kompjutere. Napravimo mrežu onih koji će 'Željkin demokratski uradak' postaviti na svoj kompjuter. Mislim da je to jedan od načina da se suprotstavimo bezumlju koje postaje temljeno ponašanje institucija vlasti u ovoj državi
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#682 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Chmoljo »

arzuhal wrote:
Novinar je postupio sasvim ispravno i trebao je još i više, a Klix treba ovo odaslat u svemir, nekim signalom, kako bilo, podržavam svu dreku i sav lelek.

MUP RS - isti onaj MUP i policijske strukture o kojima presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu govori i spominje te u presudi i jasno označava, pored tzv. VRS, krivcem i izvršiteljima genocida u Srebrenici i oko nje u julu 1995, ponovo vrše brutalno nasilje i zločin protiv slobode u sred Sarajeva, ovaj put nad novinarima nezavisnog portala i u saradnji s lokalnim policijskim strukturama, čime se genocidna tvorevina cinično smije cijelom svijetu u lice.

Napominjem: ne intereseuje me jel ovo baš sve istina što sam napisao (boldirano), ali bih tako pisao.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

upravo tako.

red se treba uvoditi, ali kad to radi MUP RS, institucija koja je direktno odgovorna za genocid, i to u službi zaštite zagovarača takve politike, onda taj novinar nikako ne može biti kriv.
Herr Flick

#683 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Herr Flick »

Neki Igor iz suda je to potpisao,odnosno dao nalog.Treba sacekat poslije nove godine,vjerovatno ce i visoki predstavnik reagovat tada.Predvidjam smjenu doticnog
jalle

#684 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jalle »

Osnovni problem sa kojim se suočavamo danas u SArajevu je manjak testosterona.
Znači nisu problem srb/hrv/muslimani nego sarajlijice koje su postali mix gejeva i lezbejki.

Danas su to bili četnici koji su bahnuli u sred grada i pojebali vam ponos.
Sutra će to biti :
* turci sa Ilidže
* kinezi iz Rajlovca
* sanđaklije koji su svuda

Znači uglavnom bićete jebani , sve dok se ne najedete pure pure dobro i počnete misliti svojom glavom.
Last edited by jalle on 30/12/2014 11:11, edited 1 time in total.
armin071

#685 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by armin071 »

Herr Flick wrote:Neki Igor iz suda je to potpisao,odnosno dao nalog.Treba sacekat poslije nove godine,vjerovatno ce i visoki predstavnik reagovat tada.Predvidjam smjenu doticnog
I ja predviđam imenovanje istog sljedeći dan vitezom PC-a kao i vrhovnim sudijom PC-a.
krater

#686 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by krater »

Chmoljo wrote:
arzuhal wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

upravo tako.

red se treba uvoditi, ali kad to radi MUP RS, institucija koja je direktno odgovorna za genocid, i to u službi zaštite zagovarača takve politike, onda taj novinar nikako ne može biti kriv.
:thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#687 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

Herr Flick wrote:Neki Igor iz suda je to potpisao,odnosno dao nalog.Treba sacekat poslije nove godine,vjerovatno ce i visoki predstavnik reagovat tada.Predvidjam smjenu doticnog
Jašta!

Eno ga Incko očelavio od brige :lol:

I nije neki Igor nego sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović na osnovu zahtjeva MU-A rs-a
PapakizSarajeva

#688 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by PapakizSarajeva »

jalle wrote:Osnovni problem sa kojim se suočavamo danas u SArajevu je manjak testosterona.
Znači nisu problem srb/hrv/muslimani nego sarajlijice koje su postali mix gejeva i lezbejki.

Sutra će to biti :
* turci sa Ilidže
* kinezi iz Rajlovca

Znači uglavnom bićete jebani , sve dok se ne najedete pure pure dobro i počnete misliti svojom glavom.
dobar si Boga mi ... Pravo si okarakterisao sarajlijice ...

Nego da ti kazem, sarajlije su bili : Hadzi Lojo, Hadzijamakovic, Braca Morici, Festa (ako ko zna ko je to), Zakir Puskar (zvani Puska), ... koji su drzali malte po Sarajevu i nisu dozvoljavali da sarajlijice ulaze u grad kako hoce... Od kako ste nam vi poslali svoje "sarajlijice" u gradu vise nema MUDA...
O'zone
Globalni moderator

#689 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

jalle wrote:Osnovni problem sa kojim se suočavamo danas u SArajevu je manjak testosterona.

Sutra će to biti :
* turci sa Ilidže
* kinezi iz Rajlovca

Ovo kad bude gay parada :lol: :lol:
jao_situacije

#690 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

jalle wrote:Osnovni problem sa kojim se suočavamo danas u SArajevu je manjak testoterona kod muške populacije.

Sutra će to biti :
* turci sa Ilidže
* kinezi iz Rajlovca

MIRZA HATIĆU VRATI SEEE !!!! OVO JE SVE PLANIRANO I U DOSLUHU, JA TO VIDIM, PRVO MIRZU UHAPSE ZBOG OTIMAČNE PARA JEDINOG MOMKA KOJI JAVNO POKAZUJE UTOKU U INTERVJUU I KOJI JE REKAO OVO JE MUSLIMANSKA FEDERACIJA A ONDA ČETNICI DOLAZE U ŠEHER DA RJEŠAVAJU NEŠTO ŠTO PIŠE U KZ. ON BI NJIH SVE IZREŠETAO A OVE NAŠE IZ MUPA POSLAO NA NARGILU O SVOM TROŠKU. PRAVDA ZA MIRZU PRAVDA ZA SVE ŽESTOKE MOMKE, ISTJERAJMO SVE KOJI SU DRUGAČIJI IZ KS NAPOLJE ARAPI NAPOLJE CRNCI NAPOLJE TURCI NAPOLJE KINEZI!!!! :brusli: :brusli: :zid: :zid: :facepalm:
bach

#691 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bach »

Image

Je li ja ovo vidim dvojicu Damira Mašića na klixovom kauču?
Ned071

#692 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Ned071 »

niksic posjetio redakciju? a u pm... ovo postaje smijesno fakat.
tandmand

#693 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin

Post by tandmand »

Ja_Ja wrote: Vise je nego ocito da klix nije presluskivao vec je dosao u posjed materijala koji mozda i jeste nastao "ilegalno" ali nije ilegalno isti objaviti. Drugo, saradnja policijskih tijela je normalna stvar i cak sta vise trebala bi da odgovara svima a pogotovo pro-bosanskim snagama jer dolazi do jednog presedana u odnosima unutar policijskih struktura.

Na kraju krajeva zaboravlja se srz svega. MUP RS nije odradio forenzicki pregled snimka vec je po politickom nalogu reagovao onako kako je reagovao (politicki). Samim tim citav koncept zakona, i profesionalizma pada u vodu.
Ako se ovakva saradnja digne na visi, medjudrzavni nivo, ocekivati je u sred Sarajeva akcije MUPa Srbije a mozda i niške specijalce, k'o nekad.
homar

#694 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by homar »

bach wrote:Image

Nikšić se sjetio kasno. Mislim da će vrag doći po svoje, te će zajedno sa svojim mentorom Zlajom odgovarati za razne afere.
GAU8

#695 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by GAU8 »

arzuhal wrote:

Što bi rekao jedan...

Krivi smo mi što smo ih pustili....
O'zone
Globalni moderator

#696 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO evo nam i Fatmira :izet:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/fatmir-a ... /141230034

Fatmire news flash Beograd je nas davno okupiro :|
GAU8

#697 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by GAU8 »

homar wrote:
bach wrote:Image

Nikšić se sjetio kasno. Mislim da će vrag doći po svoje, te će zajedno sa svojim mentorom Zlajom odgovarati za razne afere.
Gdje su svi jučer bili....
Innovation

#698 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Innovation »

spreca wrote:Sve stranke su se oglasile osim HDZa i SDA......Bakire ...kolko je leglo na racun ili sta si dobio za uzvrat
:-)
http://sdasa.ba/?p=7902
Naslovnica

#699 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Naslovnica »

Obzirom na novonastalu situaciju, logično je da se može komotno očekivati da se MUP RS pojavi na sarajevskim adresama Jove Divjaka, Ganića, i stotina drugih patriota s nalogom za pretres, privođenje ili hapšenje.
Zašto da ne, koja je razlika?!
Naslovnica

#700 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Naslovnica »

Image
:lol:
Post Reply