Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zrakomlat

#676 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by zrakomlat »

Cookie85 wrote:To bi trebalo od same srzi organizacije promjeniti.

- PROMJENITI ZAKON
- otpustiti debele i fizicki nespremne policajce
- otpustiti neobrazovane policajce
- zaposliti fizicke spremne momke i cure i da su obrazovani
- povecati im plate
- dati vece privilegije (uhvate na licu mjesta kriminalca, polomit ga na licu mjesta i odvesti u stanicu, jos ga polomiti i zatvoriti)

Tek tada ce se promjeniti situacija.
.......
:thumbup:
Naslovnica

#677 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Naslovnica »

vješalica wrote:
Hendrix wrote:A gdje su klosarska ljudska prava?

Interesantno je koliko raje mrzi policiju i svaki ovakav video se preuvelica na svjetski nivo, a 99% ih nikakve problema s policijom nema. Taj neki mentalitet zastite kriminalca od samara je meni nevjerovatan. Jel stvarno mislite da je lik dobio samar slucajno i samo zato sto je onako obucen?

Upravo radi zastite ovakvih izroda mi danas imamo sistem gdje te klosar moze prebiti i opljackati i biti prekosutra na ulici opet. Eto bas ce meni drot opalit samar da sam brze cvike stavio i torbicu ponio...pa znaju ih oni sve poimenice ba, mali je ovo grad svi su to likovi sa sabranim krivicnin djelima dostojnim kolekcije Ive Andrica.

I kad moj drug poleti srat drotovi ovo ono a lik u zivotu nije ni kazne saobracajne imao, ne razumijem tu naklonost kriminalcu kao da je on neki ugrozeni socijalni dio drustva.
Tako je drug, razumiješ sve. :thumbup:
Eto baš će šamaranje ovog žutalja biti dobra prevencija da ne pravi probleme u budućnosti.
Dohavizajte se.
Ovo može biti jedino satisfakcija za pošten narod, tipa neka ga je nalemo, zaslužio je.
Ali šamaranje niti odvaljivanje bubrega neće promijeniti apsolutno ništa. Barem ne u sistemu u kojem mi živimo. Ovaj će već sutra ujutro da nastavi sa ustaljenom rutinom, samo možda malo oprezniji, i ništa više.
BarbaDue

#678 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by BarbaDue »

moonca wrote:
I kad moj drug poleti srat drotovi ovo ono a lik u zivotu nije ni kazne saobracajne imao, ne razumijem tu naklonost kriminalcu kao da je on neki ugrozeni socijalni dio drustva.
Ne mislim da itko saosjeca sa kriminalcem. Oni nisu tema, vec na ponasanje sluzbenih lica koja treba da nas zastite kada smo u opasnosti.

Agresivne osobe treba obuzdati.Ako je sklon samaranju, nece on birati samo kriminalce vec i nas 'normalne' ako se po njemu nadjemo u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu.
Ovo ti nema smisla, čak i ako se nađem na pogrešnom mjestu u pog. vrijeme male su, ili nikakve šanse da zaradim šamar od policajca.

P.S. policijo, koljem ako treba udri!
Naslovnica

#679 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Naslovnica »

zrakomlat wrote:

- PROMJENITI ZAKON
- povecati im plate
- dati vece privilegije (uhvate na licu mjesta kriminalca, polomit ga na licu mjesta i odvesti u stanicu, jos ga polomiti i zatvoriti)

.......
Neće se ni tada promijeniti situacija.
Sve dok se daju uslovne kazne na uslovne kazne, dok se neovlašteno nošenje oružja tretira u istoj ravni kao i prekoračenje brzine (karikiram), dok su presuđene ubice na slobodi čekajući odsluženje kazne, dok su višestruki povratnici u kriminal na slobodi, dokle se sa hladnokrvnim ubicom koji s predumišljajem ubije čovjeka sa 7 metaka sklapa nagodba a snimljen kamerom (umjesto da ide na min 20 godina), dokle god padaju čisti slučajevi zato što korumpirani sudija drži predmet u ladici...sve dok se to ne promijeni, nema promjene na bolje.
Korumpirano i nesposobno sudstvo i tužilaštva su rak rana ovog društva i osnovni izvor problema.
Last edited by Naslovnica on 11/08/2018 12:09, edited 2 times in total.
dezurni_ucenik

#680 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by dezurni_ucenik »

E cuj sklon samaranju :lol: , ide znaci drot ulicom i svima redom puca po bitch slap :lol: :lol: sta se sve nece procitati :lol: . Kazem ja, jebat ce nas demokratija i liberali.
JThomas

#681 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by JThomas »

ja ne mrzim policiju, ja mrzim sve institucije ovog "sistema" jednako :mrgreen:

sigurno nije bez razloga, i nema mi šta biti žao. ali ništa ni ne rješava, naivno je misliti da rješava. isto je naivno misliti da sitnu ribu ne premlaćuju u maricama i stanicama. naravno da premlaćuju, ubiše hljeb u njoj a ništa se ne rješava. ali zato sa pravim "macanima" - oooooo paša, gdje si, kako familija, treba li šta, sve sa grljenjem i nabacivanjem.
moonca

#682 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

vješalica wrote:
moonca wrote:
Ne mislim da itko saosjeca sa kriminalcem. Oni nisu tema, vec na ponasanje sluzbenih lica koja treba da nas zastite kada smo u opasnosti.

Agresivne osobe treba obuzdati.Ako je sklon samaranju, nece on birati samo kriminalce vec i nas 'normalne' ako se po njemu nadjemo u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu.
ona i njene bravure po forumu
eto ovaj je bio u smrtnoj opasnosti pa umjesto da ga zaštite oni ga našljagaju
milion primjera gdje su ljudi prvi priskočili u pomoć čak i prije nabildanih i nabrzanih bruda i mačo menova razne vrste
a da ne govorim o samorpozvanim muškarĆinama u helankama roze boje
:dajba:

Nista te nisam razumjela.... :lol:
moonca

#683 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

BarbaDue wrote:
moonca wrote:

Ovo ti nema smisla, čak i ako se nađem na pogrešnom mjestu u pog. vrijeme male su, ili nikakve šanse da zaradim šamar od policajca.

čak i ako se nađem na pogrešnom mjestu u pog. vrijeme male su, ili nikakve šanse da zaradim šamar od policajca.
:facepalm:
..manijak je u pravu, znaci...stavise stoposto... :lol:
BarbaDue

#684 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by BarbaDue »

moonca wrote:
BarbaDue wrote: Ovo ti nema smisla, čak i ako se nađem na pogrešnom mjestu u pog. vrijeme male su, ili nikakve šanse da zaradim šamar od policajca.

Ne razumijem zbog čega je @manijak u pravu i šta je nejasno u mom postu?
moonca

#685 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

BarbaDue wrote:
moonca wrote:
BarbaDue wrote: Ovo ti nema smisla, čak i ako se nađem na pogrešnom mjestu u pog. vrijeme male su, ili nikakve šanse da zaradim šamar od policajca.

Ne razumijem zbog čega je @manijak u pravu i šta je nejasno u mom postu?
I dalje po svom.....kako mozes sa sigurnoscu / nikakve.... da neces dobiti samar od spomenutog. :-) :lol:
kakavdanakneiskustvu

#686 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

jefff wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:policajci i sad imaju beneficirani radni staž
Koliko?

4 mjeseca godisnje
:lol:[/quote]

ne kontam,sta je u ovome sto sam napisao smijesno?
kakavdanakneiskustvu

#687 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Naslovnica wrote:
zrakomlat wrote:

- PROMJENITI ZAKON
- povecati im plate

.......
Neće se ni tada promijeniti situacija.
Sve dok se daju uslovne kazne na uslovne kazne, dok se neovlašteno nošenje oružja tretira u istoj ravni kao i prekoračenje brzine (karikiram), dok su presuđene ubice na slobodi čekajući odsluženje kazne, dok su višestruki povratnici u kriminal na slobodi, dokle se sa hladnokrvnim ubicom koji s predumišljajem ubije čovjeka sa 7 metaka sklapa nagodba a snimljen kamerom (umjesto da ide na min 20 godina), dokle god padaju čisti slučajevi zato što korumpirani sudija drži predmet u ladici...sve dok se to ne promijeni, nema promjene na bolje.
Korumpirano i nesposobno sudstvo i tužilaštva su rak rana ovog društva i osnovni izvor problema.
BarbaDue

#688 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by BarbaDue »

moonca wrote:
I dalje po svom.....kako mozes sa sigurnoscu / nikakve.... da neces dobiti samar od spomenutog. :-) :lol:
Valjda će od mog ponašanja u tom momentu mnogo zavisti kako će se policajac ponašati prema meni! Ili po tebi neće? Imaš li drugačija iskustva?
Vector_dum

#689 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Vector_dum »

Svi su se dotakli klosara. Kao zasluzio je.

Opravdavaju nasilje samo jer dolazi od predstavnika zakona, a upravo u najvecoj mjeri oni i krse zakon, kao sto je i doticni policajac ucinio.

Kao sad im smetaju ljudska prava i EU vrijednosti.
Pa nista onda, hajmo na mala vrata uvesti serijat pa cemo procvjetati.

Mindset ljudi u BIH je fenomen.
moonca

#690 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

BarbaDue wrote:
moonca wrote:
Valjda će od mog ponašanja u tom momentu mnogo zavisti kako će se policajac ponašati prema meni! Ili po tebi neće? Imaš li drugačija iskustva?
Da, ti si u kontroli svog ponasanja dok se on ne pojavi. Vise ne, dalje on preuzima. :-)
Janjicar

#691 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

Vector_dum wrote:Svi su se dotakli klosara. Kao zasluzio je.

Opravdavaju nasilje samo jer dolazi od predstavnika zakona, a upravo u najvecoj mjeri oni i krse zakon, kao sto je i doticni policajac ucinio.

Kao sad im smetaju ljudska prava i EU vrijednosti.
Pa nista onda, hajmo na mala vrata uvesti serijat pa cemo procvjetati.

Mindset ljudi u BIH je fenomen.
Šta Bošnjo zna šta su ljudska prava i EU vrijednosti, daj samo janjetine, Čevljanovića i reprezentacije.
Hakiz

#692 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

hm.
Arminovski

#693 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Arminovski »

Razmisljanja pojedinaca ovde su na nivou srednjeg vijeka. Sud je tu da odredjuje kazne. Posao policije nije kaznjavanje pa samim time ni lomljenje kostiju i odbijanje bubrega. Policija moze da koristi silu pri sprovodjenju zakona ali u okvirima istoga. Tog lika sto izigrava sheriffa treba na psihijatriju a ne na ulicu jer kad on daje sebi za pravo prekoraci zakon sta onda ocekivati od likova kojima je normalno hodati ulicom naoruzan i slicno. Divlji zapad svugdje... od vrha do dna.
espn

#694 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by espn »

Najgori su uniformisani razbojnici.
uglavnomja

#695 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by uglavnomja »

.
apsolutno netacno

opravdavam silu protiv sitnih klosara, uhljupa, kokosara, degenerika ... koji unistavaju i zagorcavaju zivot slabijem dijelu populacije.
a sve sitna djela, nista za velike za osude ... a sjebu nekome zivot, imaju trauume djeca i nane

a to sto je doslo od unifome je samo plus :)
BarbaDue

#696 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by BarbaDue »

moonca wrote:
BarbaDue wrote:
moonca wrote:
Da, ti si u kontroli svog ponasanja dok se on ne pojavi. Vise ne, dalje on preuzima. :-)
Prvo da se razumijemo, nisam ni ja zadovoljan njihovim učinkom.

Drugo, ne preuzima on ništa osim mogućnosti da prekine tuču, razbojništvo, krađu i sl. Ti koji mu mogu pomoći u takvim momentima smo upravo mi. Međutim kako vidim većina bi najradije namlatila policiju.
Last edited by BarbaDue on 11/08/2018 16:41, edited 2 times in total.
Vector_dum

#697 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Vector_dum »

uglavnomja wrote:

.
apsolutno netacno

opravdavam silu protiv sitnih klosara, uhljupa, kokosara, degenerika ... koji unistavaju i zagorcavaju zivot slabijem dijelu populacije.
a sve sitna djela, nista za velike za osude ... a sjebu nekome zivot, imaju trauume djeca i nane

a to sto je doslo od unifome je samo plus :)
Sigurno si vlastitim ocima svjedocio kako policija u Norveskoj samara klosare koji ukradu bocu votke u supermarketu i poprijeko pogledaju kasirku
moonca

#698 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

BarbaDue wrote:http://img02.comelyhome.com/2013-09-24-22-31-44.jpg

Prvo da se razumijemo, nisam ni ja zadovoljan njihovim učinkom.

Drugo, ne preuzima on ništa osim mogućnosti da prekine tuču, razbojništvo, krađu i sl. Ti koji mu mogu pomoći u takvim momentima smo upravo mi. Međutim kako vidim većina bi najradije namlatila policiju.
Nije,on je jako bitan. On prvi stize na mjesto "dogadjaja' njegova obzervacija je bitna i uvazava se. Sto on napise ide dalje u proceduru i niima se naravno vjeruje.

Ne treba ih mlatiti niti provocirati. Ali, oni maoraju biti svjesni i obuceni da kontrolisu napetu situaciju i ne upustati se u fizicke obracune ako nije napadnut.
Ovog policajaca kojeg poznajem - on je trooper na auto putu ,nocu ganja pijane i najbolji je u gradu. Sada kaze, necu ih vise ganjati samo cu uzeti podate i preadati na dalji postupak.Opasno mu od jednom.. nasao curu i hoce da zivi. :-) Dakle na njima je kako ce rijesiti problem, niko im ne naredjuje da ih ganjaju kroz grad gdje ugozavaju i svoj i zivot drugih.
pizarro

#699 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by pizarro »

pa kako ce uzeti podatke ako mu pobjegnu
moonca

#700 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

Neka trce.. :lol:
A mislis na aute- pa pridje mu naravno i ukuca tablice u svom auti dok vozi, e problem je zaustavi pijanog. Pocne jurnjava i.....
Prosli mjesec ih je banda zezala na taj fol , uspore kao da ce stati -stanu i kada policajac izadje iz auta oni na gas :lol:
E, komandir im jedan dan kaze -ko uhvati jednog -vodim ga na rucak.
I ovaj tooper , jednu noc, kruzeci , naleti na jednog i pratio ga je cak do drugog grada gdje je napokon momak stao.

No, veliko zadovljstvo mu je bilo sto je dobio veceru i zeza oko opklade. :-)
Last edited by moonca on 11/08/2018 17:18, edited 1 time in total.
Post Reply