Vedo je znao često igrati desnog bekaEdin H. wrote:Dzeko na stopera?ljevoruki wrote: Mislim da ce Mesa malo defanzivnije igrati sa dva zadnja vezna.
I jednim napadacem.
Mesa je takticar, vjerujem da ce prvo malo " dotegnuti" odbranu jer nam je to najslabija tacka.
Svi ce morati ucestvovati u odbrani, to je vec rekao na jednom tv intervju.
4-2-3-1 mi se nekako cini najizglednijom varijantom.
Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#676 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
- ljevoruki
#677 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jebi ga sad, pretjeraste vas dvojica. 
- MOSALJOZE
#678 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Utakmica BIH-Grčkaljevoruki wrote:Jebi ga sad, pretjeraste vas dvojica.
- trcicu trceci
#679 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Bazdaravic gledao Zukanovica jucer, najavio povratak u reprezentaciju
radi ipak, dobar je... evo i preko 30 000 prodato za prijateljski, vraca se i zelja navijaca
radi ipak, dobar je... evo i preko 30 000 prodato za prijateljski, vraca se i zelja navijaca
- insomnia78
#680 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mislite Mehmed Mécha Baždarević? 
Na fr Wiki pise Mécha
Na fr Wiki pise Mécha
- trcicu trceci
#681 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
hahah zovem ga Mećo
-
Paul F.
#682 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Daj bože da se ponovi onakvo rasturanje Francuske, Grke i Meksika..
- cvrčak_na_hedonizmu
#683 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
.......Kipra i Izraela, Rumunije, Slovačke, Nigerije. Daj bože da se ponovi vrijeme formacija 2-8-0, bez bekova, napadača i krila.
Laži & podmetanja u najavi !
Laži & podmetanja u najavi !
- luckylaka
#684 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Daj boze da ponovi uspjeh prethodnog pa kako god da bude...eto ne mora S.P.moze I E.P. 
- wickerman
#685 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Tesko da ce se ponoviti jer smo vec izgubili ova kvalifikacije. Slijedece kvalifikacije za SP zavise od zdrijeba, gdje necemo biti nosioci pa ako ti dodje recimo Spanija ili Njemacka tu si vec u najboljem slucaju osudjen za baraz. Slijedece EP je daleko da bi se o Mesi ozbiljno razgovaralo kao selektoru.luckylaka wrote:Daj boze da ponovi uspjeh prethodnog pa kako god da bude...eto ne mora S.P.moze I E.P.
- Logovan
#686 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Koji pesimizam u pm.
- luckylaka
#687 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
I ja velim.Kada bi bio toliki pesimista nikada ne bi ni pratio reprezentaciju.Logovan wrote:Koji pesimizam u pm.
- wickerman
#688 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ti je odavno i ne pratis, ti samo pratis bivseg selektora.

- Logovan
#689 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pitam se da li ovako pričaju pesimistično inače u životu.luckylaka wrote:I ja velim.Kada bi bio toliki pesimista nikada ne bi ni pratio reprezentaciju.Logovan wrote:Koji pesimizam u pm.
- luckylaka
#690 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
E jebi ga sad ovo je haman pa uvredawickerman wrote:ti je odavno i ne pratis, ti samo pratis bivseg selektora.![]()
-
Pjanic15
#691 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Meša ulazi u posao sa debelim minusom, katastrofom koju je napravio i ostavio prethodnik, valja mu ispravljati tuđu lakrdiju.

-
LSD
#692 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
E pa tako je- kako jePjanic15 wrote:Meša ulazi u posao sa debelim minusom, katastrofom koju je napravio i ostavio prethodnik, valja mu ispravljati tuđu lakrdiju.
Znao je stanje na tabeli, prihvatio se tog posla i sad nek' nas vadi iz Safetovih govvana
Za pocetak, neka pocne tražiti stopera, densog beka i napadaca....i neka munta Misketa da se vrati
-
Paul F.
#693 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
A i forumski stručnjaci bi mogli manje zabušavati
. Pred Nigeriju i Kipar nijednog crteža ovdje nije bilo.
Dakle, stoper, napadač, bek i Miške zasad. Idemo dalje.
Dakle, stoper, napadač, bek i Miške zasad. Idemo dalje.
- wickerman
#694 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Nije do mene, do tebe je sto vise spominjes bivseg selektora nego cijelu reprezentaciju sa svim njenim igracima.luckylaka wrote:E jebi ga sad ovo je haman pa uvredawickerman wrote:ti je odavno i ne pratis, ti samo pratis bivseg selektora.![]()
Cuj Lucky ne prati reprezentaciju a vec trazi ekipu za E.P.uFrancuskoj.
Naravno da cemo biti ucesnici tamo
Traziit od sadasnjeg selektora da barem ponovi uspjeh prethodnog je u najmanju ruku zlonamjerno.
- luckylaka
#695 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Uspjeh predhodnog ne moze ponoviti bar za osam godina a traziti da ekipu odvede na europsko je sasvim normalno.Mesa je zna na sta dolazi I ako misli da ne moze odvesti ekipu na europsko nije se trebao prihvatati ovog posla.Inace vidim da si pesimista sto li kolega rece .P.S.Bivsi selector ce se spominjati od svjetskog pa dok se igra fudbal u BiH.Nisam ja kriv sto je bivsi napravio najveci uspjeh u istoriji BiH fudbala I sto ce to spominjati I tvoja I moja djeca,unucad,praunucad...wickerman wrote:Nije do mene, do tebe je sto vise spominjes bivseg selektora nego cijelu reprezentaciju sa svim njenim igracima.luckylaka wrote:E jebi ga sad ovo je haman pa uvredawickerman wrote:ti je odavno i ne pratis, ti samo pratis bivseg selektora.![]()
Cuj Lucky ne prati reprezentaciju a vec trazi ekipu za E.P.uFrancuskoj.
Naravno da cemo biti ucesnici tamo
Traziit od sadasnjeg selektora da barem ponovi uspjeh prethodnog je u najmanju ruku zlonamjerno.
-
LSD
#696 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Možda ce tvoja djeca, unucad i praunucad mantrati pricu da je odlazak na SP prvenstvo iskljucivo radi zasluga bivšeg selektora.....ali druga djeca i unucad ce znati da smo otišli na SP zahvaljujuci nikad jacoj generaciji fudbalera i nikad slabijoj kvalifikacionoj grupi, a da smo ispali sa tog SP (vec poslije drugog kola grupne faze) iskljucivo zbog neznanja tadašnjeg selektora.
- wickerman
#697 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
"luckylaka"
Uspjeh predhodnog ne moze ponoviti bar za osam godina a traziti da ekipu odvede na europsko je sasvim normalno.Mesa je zna na sta dolazi I ako misli da ne moze odvesti ekipu na europsko nije se trebao prihvatati ovog posla.Inace vidim da si pesimista sto li kolega rece .P.S.Bivsi selector ce se spominjati od svjetskog pa dok se igra fudbal u BiH.Nisam ja kriv sto je bivsi napravio najveci uspjeh u istoriji BiH fudbala I sto ce to spominjati I tvoja I moja djeca,unucad,praunucad...
Traziti od sadasnjeg selektora na pocetku kvalifiakcija plasman na EP je sasvim normalno, ali traziti plasman kad ti imas samo teoretske sanse je zlonamjerno. Nema tu nikakvog pesimizma, vec realnost da jedan kiks, a slozit cemo se da se desava i boljim je nas kraj sna o barazu.
Bivsi i sadasnji selektor se samo mogu porediti sto su obojica dobila po pola kvalifiakcija(izostavit cemo Andoru). Ko na kraju skupi vise bodova taj je uspjesniji.
Ja i moja djeca problema s tim uspjehom i zaslugama bivseg selektora necemo imati, ali ces imati ti jer je bivsi selektor bivsi, a ipak ti je on iznad reprezentacije BiH. Ne oprasta se to lako.
- trcicu trceci
#698 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
haj ba, logika tbas k'o u djeteta... Ostavi se Papeta, imas Mesu lizi mu sad...
- trcicu trceci
#699 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
i ako nas Mesa ne plasira na EP sa ovom ekipom, i ako ne moze pobijediti 5 utakmica protiv dosta slabijih timova, realno velika je neznalica.
-
LSD
#700 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
pa što "znalac" Safet ne pobjedi te "dosta slabije timove"trcicu trceci wrote:i ako nas Mesa ne plasira na EP sa ovom ekipom, i ako ne moze pobijediti 5 utakmica protiv dosta slabijih timova, realno velika je neznalica.