Jugonostalgija...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#676 Re: Jugonostalgija...

Post by Banksy »

nosara wrote:
Banksy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Dugo vremena sam zelio vjerovati da je ovo sto je izabrano na kraju najmanje zlo od mogucih, jer eto imamo drzavu. Svakim danom sve vise i vise sumnjam u to.
Lažna dilema, nije bilo izbora.
Mene uzasava cinjenica da, ocigledno, jos nije sve gotovo... Mozda se Mesic prevario...!?
Mislim da nastavak nije realan.
Možda za 30 godina, prema pedesetogodišnjem ciklusu ... :D :(
stakasa

#677 Re: Jugonostalgija...

Post by stakasa »

nosara wrote:
Banksy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Dugo vremena sam zelio vjerovati da je ovo sto je izabrano na kraju najmanje zlo od mogucih, jer eto imamo drzavu. Svakim danom sve vise i vise sumnjam u to.
Lažna dilema, nije bilo izbora.
Mene uzasava cinjenica da, ocigledno, jos nije sve gotovo... Mozda se Mesic prevario...!?
Ma nema se s cim, ratovi nisu aktuelni sljedecih desetak dvadeset godina. Ali je izvjesno opste siromasenje
stakasa

#678 Re: Jugonostalgija...

Post by stakasa »

Banksy wrote:
Mislim da nastavak nije realan.
Možda za 30 godina, prema pedesetogodišnjem ciklusu ... :D :(
:D
I to sto kazes, zna se za red
nosara

#679 Re: Jugonostalgija...

Post by nosara »

Uvijek se ima i moze za neki sukob niskog intenziteta... Dok nekom ne dosadi...

A mi smo, opet, u najgoroj poziciji... :roll:
detroit-mercy

#680 Re: Jugonostalgija...

Post by detroit-mercy »

nosara wrote:
detroit-mercy wrote: Ja shvatam ceznju za uredjenim sistemom, pa bila to K&K monarhija ili Juga, ali stavite se u okvire svih ovih nevinih ljudskih zrtava u kratkom postojanju Jugoslavije i valjda ce te skontati nesto.
Nema drzave koja se nije okupala u nevinoj krvi... Prednjaci ta u kojoj zivis... Koji je smisao postojanja drzava, opcenito...? cemerika, njemacka, francuska, japan... nastavi niz... Mozda ces skontat nesto...
Zavisi sa koje strane gledas, iz riblje perspektive (dva metra ispod zemlje) ili iz ribolovacke perspektive (dva metra iznad zemlje). Btw,ova drzava u kojoj zivim ima svoju temu, mozemo tamo o njoj. Znaci po tebi je smisao postojanja drzave unistavanje svog stanovnistva na pragu 21 vijeka :mrgreen: . Znam da se u mnogim stvarima ne slazemo ali ovo je sigurno jedna u kojoj smo na totalno suprotnim stvarima. Nas polozaj u toj zajednici (da smo ostali) bi bio izdali jednom izdati ce opet :mrgreen: . Lahko je Slovencima biti jugonostalgican, imali 14 dana rata i 25 poginulih od toga 23 turska vozaca kamiona :mrgreen:.
detroit-mercy

#681 Re: Jugonostalgija...

Post by detroit-mercy »

nosara wrote:Uvijek se ima i moze za neki sukob niskog intenziteta... Dok nekom ne dosadi...

Znaci trebali smo se prikloniti strani kojoj tradicionalno sluzimo za punjenje jama evo vec jedno 2 stoje godina :mrgreen: .
stakasa

#682 Re: Jugonostalgija...

Post by stakasa »

nosara wrote:Uvijek se ima i moze za neki sukob niskog intenziteta... Dok nekom ne dosadi...

Ma puskeranje kamenicama ko u Mostaru nakon pobjeda Luke Modrica... Nema vise tenkova i haubica
nosara

#683 Re: Jugonostalgija...

Post by nosara »

detroit-mercy wrote:
nosara wrote:
detroit-mercy wrote: Ja shvatam ceznju za uredjenim sistemom, pa bila to K&K monarhija ili Juga, ali stavite se u okvire svih ovih nevinih ljudskih zrtava u kratkom postojanju Jugoslavije i valjda ce te skontati nesto.
Nema drzave koja se nije okupala u nevinoj krvi... Prednjaci ta u kojoj zivis... Koji je smisao postojanja drzava, opcenito...? cemerika, njemacka, francuska, japan... nastavi niz... Mozda ces skontat nesto...
Zavisi sa koje strane gledas, iz riblje perspektive (dva metra ispod zemlje) ili iz ribolovacke perspektive (dva metra iznad zemlje). Btw,ova drzava u kojoj zivim ima svoju temu, mozemo tamo o njoj. Znaci po tebi je smisao postojanja drzave unistavanje svog stanovnistva na pragu 21 vijeka :mrgreen: . Znam da se u mnogim stvarima ne slazemo ali ovo je sigurno jedna u kojoj smo na totalno suprotnim stvarima. Nas polozaj u toj zajednici (da smo ostali) bi bio izdali jednom izdati ce opet :mrgreen: . Lahko je Slovencima biti jugonostalgican, imali 14 dana rata i 25 poginulih od toga 23 turska vozaca kamiona :mrgreen:.
Ako imas nesposobno i inertno rukovodstvo moze te svasta snac, a ako imas Bijedica, Dizdarevice, Pozderce... ides naprijed, gradis svoju poziciju, betoniras svoje mjesto... Najkrace...

Kako god...

Image
nosara

#684 Re: Jugonostalgija...

Post by nosara »

detroit-mercy wrote:

Znaci trebali smo se prikloniti strani kojoj tradicionalno sluzimo za punjenje jama evo vec jedno 2 stoje godina :mrgreen: .
Ne kontam kako hrvatski zlocini u BiH vise nikom nisuu interesantni...? Ono jest, most se napravio, jos stariji, al' opet ne kontam... :-)
šrilančananin

#685 Re: Jugonostalgija...

Post by šrilančananin »

detroit-mercy wrote:

Zar nosara nije na onoj strani koja je punila jame 50 tak godina?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#686 Re: Jugonostalgija...

Post by Domaci izdajnik »

Koliko znam Nosara je Jugosloven i to deklarisani, a ne staljinista ili daleko bilo ustaša :evil:
stakasa

#687 Re: Jugonostalgija...

Post by stakasa »

nosara wrote:
detroit-mercy wrote:

Ne kontam kako hrvatski zlocini u BiH vise nikom nisuu interesantni...? Ono jest, most se napravio, jos stariji, al' opet ne kontam... :-)
Pa zato sto su aminovani iz Sarajeva, ne znam sta je nejasno. Izmedu dva zla se je, according to bosnjacka vrhuska, izabralo manje i pravimo se mahniti
nosara

#688 Re: Jugonostalgija...

Post by nosara »

šrilančananin wrote:
detroit-mercy wrote:

Jama puna kvislinga, san svakog normalnog Jugoslovena, bio i ostao... :D
šrilančananin

#689 Re: Jugonostalgija...

Post by šrilančananin »

Lajavikrelac wrote:Koliko znam Nosara je Jugosloven i to deklarisani, a ne staljinista ili daleko bilo ustaša :evil:
Jugosloveni su zivjeli diktaturu, punili jame, jednoumlje, imali vrlo okrutne metode, ubijali sustavno. Najvise zla su napravili Bosnjacima i Hrvatima.
detroit-mercy

#690 Re: Jugonostalgija...

Post by detroit-mercy »

nosara wrote:
detroit-mercy wrote:
nosara wrote:

Ako imas nesposobno i inertno rukovodstvo moze te svasta snac, a ako imas Bijedica, Dizdarevice, Pozderce... ides naprijed, gradis svoju poziciju, betoniras svoje mjesto... Najkrace...

Kako god...

Image
Zabetoniro bi ga al u klincu, mogao si betonirati u drzavi u kojoj nisi imao vecinu. U tvojoj projekciji betoniranja (ostanka) gdje bi 80% stanovnistva bilo jedne nacije, dobio bi po koje direktorsko mjesto i naravno krsnu slavu svih skola :mrgreen: .
Domaci izdajnik

#691 Re: Jugonostalgija...

šrilančananin wrote:
Lajavikrelac wrote:Koliko znam Nosara je Jugosloven i to deklarisani, a ne staljinista ili daleko bilo ustaša :evil:
Jugosloveni su zivjeli diktaturu, punili jame, jednoumlje, imali vrlo okrutne metode, ubijali sustavno. Najvise zla su napravili Bosnjacima i Hrvatima.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
detroit-mercy

#692 Re: Jugonostalgija...

Post by detroit-mercy »

nosara wrote:
šrilančananin wrote:
detroit-mercy wrote:
Jama puna kvislinga, san svakog normalnog Jugoslovena, bio i ostao... :D[/quote]
Znaci moja komsinica cijih je preko 30 clanova porodice zavrsilo u Drini u onom ratu je kvisling :-) i to je tvoj san. Bolesno do koske.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#693 Re: Jugonostalgija...

Post by _BataZiv_0809 »

Lajavikrelac wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tako je kad pises sa Cejlona :lol:
šrilančananin

#694 Re: Jugonostalgija...

Post by šrilančananin »

Lako se tebi smijati ...krelac, al' Bosnjacima su uzeli sve, sjeme, jezik, kulturu, najvise, a sto su ih mentalno sjebali pa vise nisu sigurni da li bi bili Bosnjaci, Bosanci, sve u kurcu. Tito ih ispljunio, realno.
Domaci izdajnik

#695 Re: Jugonostalgija...

detroit-mercy wrote: Znaci moja komsinica cijih je preko 30 clanova porodice zavrsilo u Drini u onom ratu je kvisling :-) i to je tvoj san. Bolesno do koske.
Pa eto tima koji su bacali u Drinu su punili jame u okolini Blajburga i po Golom otoku i sad vam je to loše....daj se više odlučite i dogovorite već jednom sami sebe negirate :roll: :-)
detroit-mercy

#696 Re: Jugonostalgija...

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:
detroit-mercy wrote: Znaci moja komsinica cijih je preko 30 clanova porodice zavrsilo u Drini u onom ratu je kvisling :-) i to je tvoj san. Bolesno do koske.
Pa eto tima koji su bacali u Drinu su punili jame u okolini Blajburga i po Golom otoku i sad vam je to loše....daj se više odlučite i dogovorite već jednom sami sebe negirate :roll: :-)
Jok, vec su ulazili u opstinske strukture poslije onog rata a Goli je bio za drugove koji su se dvoumili :mrgreen:
stakasa

#697 Re: Jugonostalgija...

Post by stakasa »

...
Domaci izdajnik

#698 Re: Jugonostalgija...

E jbg....pa četnike, ustaše, nedićevce, ljotićevce, milicije i ostalu veselu družinu su pomlatili na Blajburgu i Križnom putu, natrpali po jazovki i Barbarinom rovu 1945. isti ti zli i mrski partizani. One iste kojima rukovodstvo demokratske i evropske RvaCke pali svijeće i diže spomenike kao mučenicima, i ova stoka po Srbiji što ih rehabilituje i isto im diže spomenike.....eto koje!
detroit-mercy

#699 Re: Jugonostalgija...

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:E jbg....pa četnike, ustaše, nedićevce, ljotićevce, milicije i ostalu veselu družinu su pomlatili na Blajburgu i Križnom putu, natrpali po jazovki i Barbarinom rovu 1945. isti ti zli i mrski partizani. One iste kojima rukovodstvo demokratske i evropske RvaCke pali svijeće i diže spomenike kao mučenicima, i ova stoka po Srbiji što ih rehabilituje i isto im diže spomenike.....eto koje!
Pricam o 43-44 i promjeni dresova :mrgreen:
Domaci izdajnik

#700 Re: Jugonostalgija...

Koliko je domobrana, ustaša i legionara prebjeglo u NOVJ ili je to bilo rezervisano isključivo za četnike? Lupaš i generalizuješ :oops:

Pogledaj sastav Pete dalmatinske brigade 1944. pa se ponovo javi za riječ....
Post Reply