Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:
Dugo vremena sam zelio vjerovati da je ovo sto je izabrano na kraju najmanje zlo od mogucih, jer eto imamo drzavu. Svakim danom sve vise i vise sumnjam u to.
Lažna dilema, nije bilo izbora.
Mene uzasava cinjenica da, ocigledno, jos nije sve gotovo... Mozda se Mesic prevario...!?
Mislim da nastavak nije realan.
Možda za 30 godina, prema pedesetogodišnjem ciklusu ...
_BataZiv_0809 wrote:
Dugo vremena sam zelio vjerovati da je ovo sto je izabrano na kraju najmanje zlo od mogucih, jer eto imamo drzavu. Svakim danom sve vise i vise sumnjam u to.
Lažna dilema, nije bilo izbora.
Mene uzasava cinjenica da, ocigledno, jos nije sve gotovo... Mozda se Mesic prevario...!?
Ma nema se s cim, ratovi nisu aktuelni sljedecih desetak dvadeset godina. Ali je izvjesno opste siromasenje
detroit-mercy wrote:
Ja shvatam ceznju za uredjenim sistemom, pa bila to K&K monarhija ili Juga, ali stavite se u okvire svih ovih nevinih ljudskih zrtava u kratkom postojanju Jugoslavije i valjda ce te skontati nesto.
Nema drzave koja se nije okupala u nevinoj krvi... Prednjaci ta u kojoj zivis... Koji je smisao postojanja drzava, opcenito...? cemerika, njemacka, francuska, japan... nastavi niz... Mozda ces skontat nesto...
Zavisi sa koje strane gledas, iz riblje perspektive (dva metra ispod zemlje) ili iz ribolovacke perspektive (dva metra iznad zemlje). Btw,ova drzava u kojoj zivim ima svoju temu, mozemo tamo o njoj. Znaci po tebi je smisao postojanja drzave unistavanje svog stanovnistva na pragu 21 vijeka . Znam da se u mnogim stvarima ne slazemo ali ovo je sigurno jedna u kojoj smo na totalno suprotnim stvarima. Nas polozaj u toj zajednici (da smo ostali) bi bio izdali jednom izdati ce opet . Lahko je Slovencima biti jugonostalgican, imali 14 dana rata i 25 poginulih od toga 23 turska vozaca kamiona .
detroit-mercy wrote:
Ja shvatam ceznju za uredjenim sistemom, pa bila to K&K monarhija ili Juga, ali stavite se u okvire svih ovih nevinih ljudskih zrtava u kratkom postojanju Jugoslavije i valjda ce te skontati nesto.
Nema drzave koja se nije okupala u nevinoj krvi... Prednjaci ta u kojoj zivis... Koji je smisao postojanja drzava, opcenito...? cemerika, njemacka, francuska, japan... nastavi niz... Mozda ces skontat nesto...
Zavisi sa koje strane gledas, iz riblje perspektive (dva metra ispod zemlje) ili iz ribolovacke perspektive (dva metra iznad zemlje). Btw,ova drzava u kojoj zivim ima svoju temu, mozemo tamo o njoj. Znaci po tebi je smisao postojanja drzave unistavanje svog stanovnistva na pragu 21 vijeka . Znam da se u mnogim stvarima ne slazemo ali ovo je sigurno jedna u kojoj smo na totalno suprotnim stvarima. Nas polozaj u toj zajednici (da smo ostali) bi bio izdali jednom izdati ce opet . Lahko je Slovencima biti jugonostalgican, imali 14 dana rata i 25 poginulih od toga 23 turska vozaca kamiona .
Ako imas nesposobno i inertno rukovodstvo moze te svasta snac, a ako imas Bijedica, Dizdarevice, Pozderce... ides naprijed, gradis svoju poziciju, betoniras svoje mjesto... Najkrace...
nosara wrote:Uvijek se ima i moze za neki sukob niskog intenziteta... Dok nekom ne dosadi...
A mi smo, opet, u najgoroj poziciji...
Znaci trebali smo se prikloniti strani kojoj tradicionalno sluzimo za punjenje jama evo vec jedno 2 stoje godina .
Ne kontam kako hrvatski zlocini u BiH vise nikom nisuu interesantni...? Ono jest, most se napravio, jos stariji, al' opet ne kontam...
Pa zato sto su aminovani iz Sarajeva, ne znam sta je nejasno. Izmedu dva zla se je, according to bosnjacka vrhuska, izabralo manje i pravimo se mahniti
Lajavikrelac wrote:Koliko znam Nosara je Jugosloven i to deklarisani, a ne staljinista ili daleko bilo ustaša
Jugosloveni su zivjeli diktaturu, punili jame, jednoumlje, imali vrlo okrutne metode, ubijali sustavno. Najvise zla su napravili Bosnjacima i Hrvatima.
Ako imas nesposobno i inertno rukovodstvo moze te svasta snac, a ako imas Bijedica, Dizdarevice, Pozderce... ides naprijed, gradis svoju poziciju, betoniras svoje mjesto... Najkrace...
Kako god...
Zabetoniro bi ga al u klincu, mogao si betonirati u drzavi u kojoj nisi imao vecinu. U tvojoj projekciji betoniranja (ostanka) gdje bi 80% stanovnistva bilo jedne nacije, dobio bi po koje direktorsko mjesto i naravno krsnu slavu svih skola .
Lajavikrelac wrote:Koliko znam Nosara je Jugosloven i to deklarisani, a ne staljinista ili daleko bilo ustaša
Jugosloveni su zivjeli diktaturu, punili jame, jednoumlje, imali vrlo okrutne metode, ubijali sustavno. Najvise zla su napravili Bosnjacima i Hrvatima.
detroit-mercy wrote:
A mi smo, opet, u najgoroj poziciji...
Znaci trebali smo se prikloniti strani kojoj tradicionalno sluzimo za punjenje jama evo vec jedno 2 stoje godina .
Zar nosara nije na onoj strani koja je punila jame 50 tak godina?
Jama puna kvislinga, san svakog normalnog Jugoslovena, bio i ostao... [/quote]
Znaci moja komsinica cijih je preko 30 clanova porodice zavrsilo u Drini u onom ratu je kvisling i to je tvoj san. Bolesno do koske.
Lako se tebi smijati ...krelac, al' Bosnjacima su uzeli sve, sjeme, jezik, kulturu, najvise, a sto su ih mentalno sjebali pa vise nisu sigurni da li bi bili Bosnjaci, Bosanci, sve u kurcu. Tito ih ispljunio, realno.
detroit-mercy wrote:
Znaci moja komsinica cijih je preko 30 clanova porodice zavrsilo u Drini u onom ratu je kvisling i to je tvoj san. Bolesno do koske.
Pa eto tima koji su bacali u Drinu su punili jame u okolini Blajburga i po Golom otoku i sad vam je to loše....daj se više odlučite i dogovorite već jednom sami sebe negirate
detroit-mercy wrote:
Pa eto tima koji su bacali u Drinu su punili jame u okolini Blajburga i po Golom otoku i sad vam je to loše....daj se više odlučite i dogovorite već jednom sami sebe negirate
Jok, vec su ulazili u opstinske strukture poslije onog rata a Goli je bio za drugove koji su se dvoumili
E jbg....pa četnike, ustaše, nedićevce, ljotićevce, milicije i ostalu veselu družinu su pomlatili na Blajburgu i Križnom putu, natrpali po jazovki i Barbarinom rovu 1945. isti ti zli i mrski partizani. One iste kojima rukovodstvo demokratske i evropske RvaCke pali svijeće i diže spomenike kao mučenicima, i ova stoka po Srbiji što ih rehabilituje i isto im diže spomenike.....eto koje!
Lajavikrelac wrote:E jbg....pa četnike, ustaše, nedićevce, ljotićevce, milicije i ostalu veselu družinu su pomlatili na Blajburgu i Križnom putu, natrpali po jazovki i Barbarinom rovu 1945. isti ti zli i mrski partizani. One iste kojima rukovodstvo demokratske i evropske RvaCke pali svijeće i diže spomenike kao mučenicima, i ova stoka po Srbiji što ih rehabilituje i isto im diže spomenike.....eto koje!