Filmovi (i knjige) Avde Huseinovića

Post Reply
Walther

#676 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by Walther »

Kazu da slike vrijede hiljadu rijeci....

Image

Milan Lukic sa otetim Passatom pomenutim u filmu... Komsinice se suncaju... uzivaju u rahatluku...

Image

Image

Image

Image
Last edited by Walther on 18/04/2014 14:36, edited 1 time in total.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#677 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by anthraxQ »

sretjko wrote:
Walther wrote:
="sretjko"za svaki naučni dokumentarac treba imati izjave iz bar dva tri različita ugla i releventna izvora, to su osnove žurnalistike.
Koji intelekt... A kako bi to izgledalo u praksi majstore? Na jednoj strani Milan Lukic na na drugoj silovana zena? Pa bi ti protabirio ko jeste ili nije u pravu. 99% "jedne strane" je u zatvoru, a preostali dio se krije od zatvora.

Mimo jako bitnog porijekla mehmed paše sokolovića, o sukcesora osmanske vladavine, razbijanje bisti slicnih budalestina ostaje cinjenica da je stagod je mehmed pasa sokolovic uradio nije opravdanje za ono sto je uradjeno. Ako prihvatimo takvo razmisljanje onda Bosnjaci imajo pravo isto uraditi Srbina jer se nisu distancirali od zlocina.

Rat u Hrvatskoj je bio agresija na suverenu drzavu od strane Srbije (valjda se sjecas onih sankcija?). Muslimani se nazalost nisu stavili na stranu Hrvata zbog pacifizma Alije Izetbegovica iako su trebali. Odma i svom silom i zatrijeti fasizam u korijenu.

Filozofiranje ko je ova ili ona zena (izmedu nekoliko hiljada) je kretenizam. Zvala se ona Semsa ili Zehra? To je bit zbog?
Uostalom u filmu vidis leseve kako plutaju Drinom... To ce valjda biti Kinezi.

Prije nego sto je Caco uradio nesto ili nije Srbi su divljali po HR i BiH. Sta se desilo poslije toga je sasvim nebitno. Uostalom Caco je bio pojedinac
ne, na jednoj strani silovana žena na drugoj strani silovana žena. to bi bio objektivan stav a ne ratnohuškačka propaganda. komandant brigade bio pojedinac? u redu je.

smijesan si.

komandanta te brigade su kaznili. ko je kaznio lukica?

i de matereti nadji i uporedi broj prosto zrtava u ovom ratu i sve ce ti se reci. organizovani zlocini armije ne postoje.

to je dokazano svugdje i na svakom mjestu osim vasih bolesnih glava koje ne mogu prihvatiti cinjenicu da ste toliko klosari u ratu ispali.
Walther

#678 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by Walther »

sretjko wrote:ne, na jednoj strani silovana žena na drugoj strani silovana žena. to bi bio objektivan stav a ne ratnohuškačka propaganda. komandant brigade bio pojedinac? u redu je.
Ne. To bi bila laz i relativizacija zlocina.... Nisu u Bosni ratovala afriska plemena gdje je svak silovao i mahao stapom.

Srbija se citavo vrijeme brati da su cak i najvise predstavnici (cak i oficielni) vojne i civilne vlasti POJEDINICI. A sa druge strane je Caco predstavnik svega i svacega? Ok... Svi Bosnjaci su krivi zbog zlocina Cace.

A ko li je onda kriv za Lukovica, Vlahovica, itd, itd?
sretjko

#679 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by sretjko »

anthraxQ wrote:
sretjko wrote: prvo je prećutao kapitalnu činjenicu o porijeklu mehmed paše sokolovića. zatim je prećutao činjenicu da su muslimani u bosni sukcesori osmanske vladavine i da nikad nisu osudili nasilje osmanlija nad pravoslavnim življem. zatim je prećutao učešće muslimana istočne bosne u pokoljima srba u prvom i drugom svjetskom ratu. zatim je prećutao razbijanje macolom biste ive andrića u višegradu. prećutao je stavljanje muslimana na stranu hrvata u ratu u hrvatskoj. odakle muslimanima snaga da dođu do višegrada u zimu 1992. ako su bili već tad istrijebljeni genocidom i ako nisu imali naoružanja?

za svaki naučni dokumentarac treba imati izjave iz bar dva tri različita ugla i releventna izvora, to su osnove žurnalistike. ima li ijedna izjava od nekog sa srpske strane? pa ne može jedna bakira hasečić koja srpsku djevojku na fejsbuku naziva "vlahinjicom" da bude relevantan sagovornik. postoje snimci iz višegrada u nekim frkama od prije rata gdje je ona među bučnijim demonstrantima u anti-srpskoj histeriji. znači ostrašćena bila i prije rata.

ili priče tipa "idu dvije žene preko mosta s djecom, jednu ženu ubiše a drugu natjeraše da skoči s djecom u drinu". ko su te žene, imaju li imena, muževe, komšije, porodice? nekoga ko može dokumentovano potvrditi tu priču? ne možeš ti dokumentarac snimati u kojem ćeš govoriti "srpske žene i djeca masovno podržavaju zločine". koje žene, koja djeca, gdje su te izjave? kako podržavaju zločine? da li po amoru mašoviću krivica prelazi s roditelja na dijete ili sa muža na suprugu?

mogu i ja da snimim film o caci i kažem, bošnjačke žene i djeca, bošnjački politički vrh, kao i sud i tužilaštvo fbih i kantona sarajevo i grad sarajevo podržavaju zločince jer mu je na sprovodu bilo 20.000 ljudi na čelu sa bakirom izetbegovićem. to su paušalne ocjene, ratnohuškačka propaganda i govor mržnje, par excellence.

nemas ti pojma o cemu pricas, pa pricas onda o uopcenim stvarima.

glupsone, ljudi su osudjeni za visegrad, postoje svjedocenja svjedoka, zapisana i obradjena.

ovo o nekoj historiji je smijesno i komentarisati - budala uvijek nadje neko opravdanje.
:lol: o tome ja i govorim. ljudi su osuđeni za višegrad ali nekome to izgleda nije dovoljno pa je željan krvi kompletnog srpskog naroda, srpskih žena i djece jer oni veličaju zločince, kako kaže amor mašović.
sarajvosa

#680 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by sarajvosa »

Do suživota ćemo doći jedino ISTINOM.I naravno da nisu svi Srbi isti.Bio bi ponosan i ja se nadam da je u svim ti nedjelima bilo par Srba koji su osudili te zlocine.
shadowblade

#681 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by shadowblade »

sarajvosa wrote:Do suživota ćemo doći jedino ISTINOM.I naravno da nisu svi Srbi isti.Bio bi ponosan i ja se nadam da je u svim ti nedjelima bilo par Srba koji su osudili te zlocine.
Svako ima svoju istinu u nesretnoj Bosni, a i šire. Nema tu više nikakvog suživota nažalost, na svaki ovakav dokumentarac druga strana će izvući zločine nad njenim narodom, ako je potrebno vratit će se 70, 150 godina u prošlost i zločin relativizirati drugim zločinom.
Kako sam siguran da se na ovakav način nikad neće doći do pomirenja i barem neutralnih odnosa?
Tako što jedan kolektivitet optužuje drugi kolektivitet da je zločinački, genocidan itd.
Kolektivitet nikad neće prihvatiti kolektivnu krivnju, pa zamislite da netko danas krene govoriti da su Njemci zločinci, zlotvori, nacisti, genocidan narod? Taj bi završio na robiji.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#682 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by anthraxQ »

sretjko wrote:
:lol: o tome ja i govorim. ljudi su osuđeni za višegrad ali nekome to izgleda nije dovoljno pa je željan krvi kompletnog srpskog naroda, srpskih žena i djece jer oni veličaju zločince, kako kaže amor mašović.
pa naravno da nije dovoljno kada isti taj obican narod zna gdje su grobnice, ali nece da kaze.

kad isti taj narod uopce i pored dokaza nece da prihvati da je to cjelokupna fasisticka ideologija. skoro svaki grad u je imao svoga Lukica... to nije slucajno.

isti taj narod jos gusla kako su muslimani ti koji su ustvari njih poubijali, samo eto je cudno sto nema dokaza za to niti grobnica, a do sada bi se to znalo.

zlocina je bilo, na sve tri strane, ali cetnicki zlocin je bio organizovan i bio je sam po sebi cilj.

:roll:
sretjko

#683 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by sretjko »

sarajvosa wrote:Do suživota ćemo doći jedino ISTINOM.I naravno da nisu svi Srbi isti.Bio bi ponosan i ja se nadam da je u svim ti nedjelima bilo par Srba koji su osudili te zlocine.
a istina je da su svi srbi zločinci i miševi osim jove divjaka i slaviše šućura. osmanlije, austro-ugare, ndh smo samo sanjali. muslimanski intelektualci pišu deklaraciju 1941. u banjaluci, zašto je pišu? iz čista mira?

istina je samo jedna, a to je da je na ovim prostorima klanje masovan i rasprostranjen sport na koji niko nije imun. a prikazivati samo jedna kao koljače a samo druge kao žrtve je naprosto neistina. eto toliko od mene.
anthraxQ

#684 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by anthraxQ »

shadowblade wrote:
Svako ima svoju istinu u nesretnoj Bosni, a i šire. Nema tu više nikakvog suživota nažalost, na svaki ovakav dokumentarac druga strana će izvući zločine nad njenim narodom, ako je potrebno vratit će se 70, 150 godina u prošlost i zločin relativizirati drugim zločinom.
Kako sam siguran da se na ovakav način nikad neće doći do pomirenja i barem neutralnih odnosa?
Tako što jedan kolektivitet optužuje drugi kolektivitet da je zločinački, genocidan itd.
Kolektivitet nikad neće prihvatiti kolektivnu krivnju, pa zamislite da netko danas krene govoriti da su Njemci zločinci, zlotvori, nacisti, genocidan narod? Taj bi završio na robiji.

gdje su osude zlocina i zlocinaca?

gdje je u tome istom narodu shvatanje da je to bio fasizam?

njemce i srbe se ne moze porediti. jedni su sve ucinili da ih se kolektivno ne smatra zlocincima, a drugi skoro pa kolektivno se smiju nad zlocinima...

to je brale moj razlika.
anthraxQ

#685 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by anthraxQ »

sretjko wrote:
a istina je da su svi srbi zločinci i miševi osim jove divjaka i slaviše šućura. osmanlije, austro-ugare, ndh smo samo sanjali. muslimanski intelektualci pišu deklaraciju 1941. u banjaluci, zašto je pišu? iz čista mira?

istina je samo jedna, a to je da je na ovim prostorima klanje masovan i rasprostranjen sport na koji niko nije imun. a prikazivati samo jedna kao koljače a samo druge kao žrtve je naprosto neistina. eto toliko od mene.

a jesi ti onako glup?

jel kontas da si iza "stvari" koja je presudjena kao Genocid? jel shvatas to?
shadowblade

#686 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by shadowblade »

njemce i srbe se ne moze porediti. jedni su sve ucinili da ih se kolektivno ne smatra zlocincima, a drugi skoro pa kolektivno se smiju nad zlocinima...

to je brale moj razlika.
Da, ali zaboravljaš što je prethodilo njemačkoj kolektivnoj katarzi? Brutalan vojni poraz. Jesu Srbi vojno poraženi? Nisu, imaju pola Bosne.
sretjko

#687 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by sretjko »

anthraxQ wrote:
sretjko wrote:

a jesi ti onako glup?

jel kontas da si iza "stvari" koja je presudjena kao Genocid? jel shvatas to?
ne znam za presudu genocida u višegradu. najozbiljnije.
vulkano

#688 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by vulkano »

Zasto je obrisan moj post za g-dina Sretjka?
El_comadante

#689 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by El_comadante »

ovaj sretko je sve sam kazao kad je rekao da su Bošnjaci bili u večini u Višegradu a sada nema nijednog muslimana/Bošnjaka u skupštinskim klupama OV. pa gdje su? to srbi znaju pobili i protjerali i tako u cijeloj istočnoj Bosni. sama ta činjenica govori da je bilo plansko etičko čiščenje blago rečeno jer je ipak to genocid od Srpskih vlasti i vojske.
BezDobrogNaslova

#690 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by BezDobrogNaslova »

Ja sam za to da svako ko je cinio necovjecna djela i zlocine, a ubijanje zena i djece jeste strasan zlocin, odgovara za to. Uopste mi nije namjera bila da uvrijedim porodice nevino nastradalih, i iskreno mi je zao svake nevine zrtve u ovom ratu. Ovde dobar komentara insistira na kolektivnoj odgovornosti, a to jednostavno nije istina. Sad bih ja, trebao da mrzim citavo Sarajevo, jer je moja otac prosao golgotu Viktor Bubnja, samo zato sto je Srbin? Meni, to ne pada na pamet.
Murat Sabanovic je prijetio da ce dici hidroelektranu u vazduh sto je zesca nebuloza, jer se ona brana ne moze tek tako lako dici u vazduh. Ono sto je uradio je da je ispustio jezero prema Visegradu, i ogromna bujica je odnijela pjesacki most u Duscu, a dobrano ostetila Cupriju. Sreca, pa doticni nije znao da istovremeno digne sve propuste na hidroelektrani, jer bi u tom slucaju od Cuprije ostala samo uspomena na mjesto gdje je stajala. On nije samo prijetio da ce dici branu u vazduh, nego je i pokusao da potopi citav grad. Da ne ulazim u to, kako je macolom srusio spomenik Andricu i bacio u ga u Drinu.
Btw. nije istina da nema Bosnjaka u skupstini, ima ih predsjednik Skupstine je jedan od ovih sto govore na ovom filmu, Suljo Fejzic.
sretjko

#691 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by sretjko »

neki dan je na rtrs-u bio film u kojem se pominju zločini nad srbima u sarajevu. digla se i kuka i motika da se žali RAK-u kako film treba zabraniti jer je ratnohuškački. ovaj film huseinovića nije nista manje ratnohuškački ali je dočekan kao da je osvojio oskara.

pa vas ja pitam, dokle ovako?
It_is_a_Leclerc

#692 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by It_is_a_Leclerc »

bingov buraz wrote:ne treba veci dokaz te patoloske mrznje od slucaja Tomasica,Srbi koji su godinama zivjeli kraj te masovne grobnice nisu je prijavili zato sto tu leze njihove komsije nego zato sto nisu mogli izdrzati smrad,ne Milan Lukic ne Goran Jelisic,ne Batko nego kako se naziva obicni Srbi su tu zivjeli,i sto bih ja sad njih razdvajao od gore pomenutih monstruma,jebo politicku korektnost vise
Milan Lukić i Goran Jelisić nisu vanzemaljci, već Srbi koji se i danas svetkuju, koje se spominje za oltarom, zaziva u školama, tako da su te priče o "nekim tamo koji su došli" mogu slobodno okačiti mačku o rep.
It_is_a_Leclerc

#693 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by It_is_a_Leclerc »

sretjko wrote:neki dan je na rtrs-u bio film u kojem se pominju zločini nad srbima u sarajevu. digla se i kuka i motika da se žali RAK-u kako film treba zabraniti jer je ratnohuškački. ovaj film huseinovića nije nista manje ratnohuškački ali je dočekan kao da je osvojio oskara.

pa vas ja pitam, dokle ovako?
Brkamo sudski utvrđene činjenice i apsolutno 100 %, 1/1 netačno ratnohušačko lupetanje samoprozvanih eksperata, što ću, uz Božiju pomoć, i dokazati, ako zatreba i pred sudom.

Sama činjenica da neko, pri zdravoj pameti, na javnom servisu, kaže da je samo u aprilu 1992. ubijeno više Srba u Sarajevo nego što su ih ubile Pavelićeve ustaše u četiri godine okupacije Sarajeva je uvreda za zdrav razum. Svaki pošten Srbin pljunuo je na ekran u tom momentu.
BezDobrogNaslova

#694 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by BezDobrogNaslova »

Sto se mene licno tice Milan Lukic je kriminalac, covjek koji metka na polozaju nije opalio, jer istom nije ni primirisao. Pljackas, ubica, kriminalac, kratak opis. Meni on nije nikakav heroj, a vjeruj mi ni vecini ljudi u Visegradu.
Sad mi samo reci, jesu li heroji Jusuf Prazina i Musan Topalovic? Njihova imena se ne spominju, kao heroja odbrane grada? Juka i Caco, "legende".
El_comadante

#695 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by El_comadante »

BezDobrogNaslova wrote:Ja sam za to da svako ko je cinio necovjecna djela i zlocine, a ubijanje zena i djece jeste strasan zlocin, odgovara za to. Uopste mi nije namjera bila da uvrijedim porodice nevino nastradalih, i iskreno mi je zao svake nevine zrtve u ovom ratu. Ovde dobar komentara insistira na kolektivnoj odgovornosti, a to jednostavno nije istina. Sad bih ja, trebao da mrzim citavo Sarajevo, jer je moja otac prosao golgotu Viktor Bubnja, samo zato sto je Srbin? Meni, to ne pada na pamet.
Murat Sabanovic je prijetio da ce dici hidroelektranu u vazduh sto je zesca nebuloza, jer se ona brana ne moze tek tako lako dici u vazduh. Ono sto je uradio je da je ispustio jezero prema Visegradu, i ogromna bujica je odnijela pjesacki most u Duscu, a dobrano ostetila Cupriju. Sreca, pa doticni nije znao da istovremeno digne sve propuste na hidroelektrani, jer bi u tom slucaju od Cuprije ostala samo uspomena na mjesto gdje je stajala. On nije samo prijetio da ce dici branu u vazduh, nego je i pokusao da potopi citav grad. Da ne ulazim u to, kako je macolom srusio spomenik Andricu i bacio u ga u Drinu.
Btw. nije istina da nema Bosnjaka u skupstini, ima ih predsjednik Skupstine je jedan od ovih sto govore na ovom filmu, Suljo Fejzic.
znaći jedan Bošnjak u skupštini opštine gdje je bilo prije rata oko 60% bošnjaka eto na šta su spali
zigzag

#696 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by zigzag »

It_is_a_Leclerc wrote:
bingov buraz wrote:ne treba veci dokaz te patoloske mrznje od slucaja Tomasica,Srbi koji su godinama zivjeli kraj te masovne grobnice nisu je prijavili zato sto tu leze njihove komsije nego zato sto nisu mogli izdrzati smrad,ne Milan Lukic ne Goran Jelisic,ne Batko nego kako se naziva obicni Srbi su tu zivjeli,i sto bih ja sad njih razdvajao od gore pomenutih monstruma,jebo politicku korektnost vise
Milan Lukić i Goran Jelisić nisu vanzemaljci, već Srbi koji se i danas svetkuju, koje se spominje za oltarom, zaziva u školama, tako da su te priče o "nekim tamo koji su došli" mogu slobodno okačiti mačku o rep.

To se zna i taj mentalni sklop nije nepoznanica onome ko hoće da zna ali meni nije jasno zašto žrtva svjesno toliko godina preuzima "ulogu žrtve" i te neke "sudbine koja,eto, mora biti".

U pitanju su ljudi sa balkana koji potežu nož radi žene, koji radi međe-razgraničenja parcele potežu sjekiru ili pušku a kod ovakvih stvari prihvataju tu "karmu".
sarajvosa

#697 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by sarajvosa »

BezDobrogNaslova wrote:Sto se mene licno tice Milan Lukic je kriminalac, covjek koji metka na polozaju nije opalio, jer istom nije ni primirisao. Pljackas, ubica, kriminalac, kratak opis. Meni on nije nikakav heroj, a vjeruj mi ni vecini ljudi u Visegradu.
Sad mi samo reci, jesu li heroji Jusuf Prazina i Musan Topalovic? Njihova imena se ne spominju, kao heroja odbrane grada? Juka i Caco, "legende".
Juka i Caco su zlocinci.Svaki normalan covjek ce to reci nakon sto procita sta su ti ljudi radili,pogotovo Caco.Pa taj je ubijao svoje kao da su najveci dusmani.
agnostic_front

#698 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by agnostic_front »

Samo molim da ostavite postove ovih "ko nas bre zavadi", da se zna ko su nam komšije.
Hajvan

#699 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by Hajvan »

izvini, krivi smo što postojim,
mi, balije smo najveci zlotvori, ubice, koljači i monstrumi… i red je da nas se kazni i da nestanemo s lica zemlje…

mi smo pobili milone nedužnih ortodoksa, mi smo sami porušili čitave gradove po srbiji, mi smo sami porušili stotine đamija po bijelogradu, mi smo sami sebi oduzeli svu imovinu u agrarnim reformama i dali je starosjediocima… sve sami…
i očekuješ da cu se pravdati…neću..

tek da vidis sto cemo mi muslimani/balije uraditi NAMA u narednom ratu- poklacemo pola sarajva, tuzle, zenice, ostali će nekako sami pobjeći od vlastitog noža (i onda po svijetu optuživat srbe za nedjela vlastitog naroda), porušiti ćemo sve đamije, čaršije…

onda će nastupiti vaskoliki mir na planeti.
joint union

#700 Re: Na Drini krvavi Višegrad

Post by joint union »

sretjko wrote:

Sratjko, daj jednu deklaraciju srpskih intelektualaca. Jos vrijeme civilizacije, telefona, TV-a...
Jbg, kol'ko god se upiro, nije isto da ga hebes...
Post Reply