Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
eluna

#676 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

WildRedRose wrote:Trovanje pasa je stvarno nehumano, ipak su ziva bica, i nije ok da se pate do smrti. Ali se problem definitivno mora rijesiti. Najbolje je bilo kada su sintori fatali svakog psa koji nema ogrlicu, i uspavljivali ih.

A najprije bih kakve sintore za one iz avmjau, dogtrastova i sl. Lopovcine obicne.
pa kažem, kao i golubovi na čaršiji - kontrolisano smanjenje broja na prihvatljiv broj
lavorpunvode

#677 Re: Problem pasa lutalica

Post by lavorpunvode »

eluna wrote:
forest gump wrote:Hajde da spomenemo i ove vlasničke pse koje vlasnici vodaju bez brnjica. Realno i takav pas predstavlja opasnost. Realno imam svako pravo da ispraznim šaržer u takvog psa ako slučajno krene na mene.
realno i formalno-pravno imas svako pravo da isprazniš šaržer u SVAKOGA od koga očekuješ prijetnju svom fizičkom integritetu - samoodbrana :D
ti ono negdje rece da si pravnica? koja je UCILA dok je studirala pravo. rili?
AmirBaa

#678 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

u hrasnom se drasticno povecao broj lutalica, navecer kad fajtovi pocnu ne moze covjek spavati, ne do Bog tek izaci vani. Uglavnom bila dva sa onim markicama na uhu, i jednom prolazim kad vidim jedno 5-6 malih oko njih. Pisam se na njihovo rijesenje sterilizacijom ! Sto prije rijesiti problem :roll:
eluna

#679 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

lavorpunvode wrote:
eluna wrote:
forest gump wrote:Hajde da spomenemo i ove vlasničke pse koje vlasnici vodaju bez brnjica. Realno i takav pas predstavlja opasnost. Realno imam svako pravo da ispraznim šaržer u takvog psa ako slučajno krene na mene.
realno i formalno-pravno imas svako pravo da isprazniš šaržer u SVAKOGA od koga očekuješ prijetnju svom fizičkom integritetu - samoodbrana :D
nisam nigdje nikada napisala da sam pravnik po struci, ali da pravo poznajem - pa poznajem ....... mislim, nije moja krivica što mi je posao takav da sam u toku sa materijom u nekim aspektima

a ako već JESI PRAVNIK, onda ti je valjda jasno da "po pravu može i ovako i onako" zavisi koliko si elokventan pravnik i koliko vladaš materijom, a ako jesi pravnik koji ne zna svesti definiciju na, za običan svijet, prihvatljivo objašnjenje onda nsstavi raditi copy+paste kojih po raznoraznim dokumentima nalazim sijaset i to svaki sat, ne svaki dan
Cyrax

#680 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

Fakat ce proraditi sinteraj, samo da ne bude kratkotrajno i bez eutanazije
Spremte se spremte se (dog)trastovciiiii :roll:
eluna

#681 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

Cyrax wrote:Fakat ce proraditi sinteraj, samo da ne bude kratkotrajno i bez eutanazije
Spremte se spremte se (dog)trastovciiiii :roll:
pa to je najpametnije rješenje ............... ako nije problem ukloniti prekobrojne golubove ili vrane, ili glodare, ne vidim razlog da se ne uklone i prekobrojni psi lutalice
lavorpunvode

#682 Re: Problem pasa lutalica

Post by lavorpunvode »

eluna wrote:
lavorpunvode wrote:
eluna wrote:
nisam nigdje nikada napisala da sam pravnik po struci, ali da pravo poznajem - pa poznajem ....... mislim, nije moja krivica što mi je posao takav da sam u toku sa materijom u nekim aspektima

a ako već JESI PRAVNIK, onda ti je valjda jasno da "po pravu može i ovako i onako" zavisi koliko si elokventan pravnik i koliko vladaš materijom, a ako jesi pravnik koji ne zna svesti definiciju na, za običan svijet, prihvatljivo objašnjenje onda nsstavi raditi copy+paste kojih po raznoraznim dokumentima nalazim sijaset i to svaki sat, ne svaki dan
vidim, odlicno poznajes pravo, svaka cast. ali ipak tumacenje definicija iz tog domena ostavi ljudima skolovanim za to.
eluna

#683 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

lavorpunvode wrote: vidim, odlicno poznajes pravo, svaka cast. ali ipak tumacenje definicija iz tog domena ostavi ljudima skolovanim za to.
tumačenje ili citiranje???? šta to da ostavim? jer nisam radila ni jedno ni drugo, pa ne kontam šta ti smeta ......mah - nek ti smeta šta hoćeš - sloboda govora i izražavanja je zagarantovana - kako ono bi, ustavom i zakonom, ili???? :D
emko1234

#684 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

WildRedRose wrote:Trovanje pasa je stvarno nehumano, ipak su ziva bica, i nije ok da se pate do smrti. Ali se problem definitivno mora rijesiti. Najbolje je bilo kada su sintori fatali svakog psa koji nema ogrlicu, i uspavljivali ih.

A najprije bih kakve sintore za one iz avmjau, dogtrastova i sl. Lopovcine obicne.
ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?
Bi klinac moj, svi pricate nehumano je a svi bi se napravili budale kad bi morali dati iz svog džepa pare tj kad bi trrebali donirati dio para da se psi ne pate i da se humano uspavaju. i sta sad, 40 000 kerova puta 40km je 1 600 000. Ko ce dat pare, grad, drzava, kantoni? Pa plin nemaju da plate a vi keroljupci hocete da se da milion i kusur maraka da neki poludivlji ker koji je napaio 20 ljudi, ne pati.
Ma odjebite.
lua

#685 Re: Problem pasa lutalica

Post by lua »

eluna wrote: nisam nigdje nikada napisala da sam pravnik po struci, ali da pravo poznajem - pa poznajem ....... mislim, nije moja krivica što mi je posao takav da sam u toku sa materijom u nekim aspektima

Pravnik se služi zakonom, a ne raznoraznim dokumentima. U zakonu su defincije jasne, mislim da ih ljudi koji nisu završili Pravo savršeno razumiju kad im iste tačno objasniš, što ti nisi učinila. Ono što si ti rekla veze nema s nužnom odbranom (samoodbranom, kako si ti to nestručno nazvala) ili krajnom nuždom.
eluna

#686 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

emko1234 wrote:

ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?
Bi klinac moj, svi pricate nehumano je a svi bi se napravili budale kad bi morali dati iz svog džepa pare tj kad bi trrebali donirati dio para da se psi ne pate i da se humano uspavaju. i sta sad, 40 000 kerova puta 40km je 1 600 000. Ko ce dat pare, grad, drzava, kantoni? Pa plin nemaju da plate a vi keroljupci hocete da se da milion i kusur maraka da neki poludivlji ker koji je napaio 20 ljudi, ne pati.
Ma odjebite.
računica je računica - svaka čast ..... mislim pored djece koja se na bjelavama mrznu u domu, fakat davati novac za pse lutalice :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

iskreno rečeno - obzirom da smo siromašna država - i sve one što po zatvorima sjede i jedu i piju sa naše grbače, sve treba potjerat ili da radi ili smrtna kazna isključivo za pedofile koje uhvate na licu mjesta - a ako neko brine za njihova ljudska prava nek ih vodi sebi u državu pa neka plaća za ta njihova prava - mi novaca za to jednostavno nemamo
WildRedRose

#687 Re: Problem pasa lutalica

Post by WildRedRose »

emko1234 wrote:

Ma odjebite.
1. stvarno ti je nepotrebna zadnja recenica.
2. I samu me je strah pasa lutalica, do te granice, da u prodavnicu idem autom.
3. i sama sam za to da se problem rijesi, ali ne tako da se pate, guse u krvi ili sta vec, dok umiru.
4. pare za pse lutalice su izdvojene (npr.sklonista koja nicemu ne sluze, sem za pranje para) , i dosta toga se daje gorepomenutim lopovcinama, i dosta vise price da sitna buranija mora svaki put da izdvoji iz svog djepa pare za stvari koje drugi uzimaju te pare , a mi sjedimo i sutimo.
MOSALJOZE

#688 Re: Problem pasa lutalica

Post by MOSALJOZE »

eluna

#689 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

lua wrote:
eluna wrote: nisam nigdje nikada napisala da sam pravnik po struci, ali da pravo poznajem - pa poznajem ....... mislim, nije moja krivica što mi je posao takav da sam u toku sa materijom u nekim aspektima

Pravnik se služi zakonom, a ne raznoraznim dokumentima. U zakonu su defincije jasne, mislim da ih ljudi koji nisu završili Pravo savršeno razumiju kad im iste tačno objasniš, što ti nisi učinila. Ono što si ti rekla veze nema s nužnom odbranom (samoodbranom, kako si ti to nestručno nazvala) ili krajnom nuždom.
da, treba platiti diplomu 15 - 20 000 KM da bi se naučilo

http://www.legalis.hr/forum/showthread. ... zna-obrana

koga zanima neka pročita, kad su pojedinci već toliki bukvalci da mi svaki zarez zagledaju

eto, jel vam srce na mjestu???
Stjui

#690 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

emko1234 wrote: ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?
Ma odjebite.
najhumaniji je ujedno i najjeftiniji način.

Image

malkice brutalno izgleda,al bolje stvar završena za sekundu,nego trovat jadnu životinju tim koktelom za eutanaziju.
HomeSweetHome

#691 Re: Problem pasa lutalica

Post by HomeSweetHome »

http://tvsa.ba/ba/vijesti/vlada_ks_nare ... kafilerije

Ne mogu da vjerujem... nadam se da ce dokazati da grijesimkad kazem da mi ovo mirise na jos jedan predizborni trik.
HomeSweetHome

#692 Re: Problem pasa lutalica

Post by HomeSweetHome »

I zivo me zanima kako ce sintori utvrditi da je pas bijesan i/ili opasan i/ili agresivan??
lua

#693 Re: Problem pasa lutalica

Post by lua »

eluna wrote:
da, treba platiti diplomu 15 - 20 000 KM da bi se naučilo

http://www.legalis.hr/forum/showthread. ... zna-obrana

koga zanima neka pročita, kad su pojedinci već toliki bukvalci da mi svaki zarez zagledaju

eto, jel vam srce na mjestu???
Mene je diploma što se upisnine tiče koštala nekih 5 joja. :lol:
Jest', hvala na ovom linku za hrvatski forum.

Pozzzzzzzz
AmirBaa

#694 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

eluna wrote:
emko1234 wrote:

Ma odjebite.
računica je računica - svaka čast ..... mislim pored djece koja se na bjelavama mrznu u domu, fakat davati novac za pse lutalice :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

iskreno rečeno - obzirom da smo siromašna država - i sve one što po zatvorima sjede i jedu i piju sa naše grbače, sve treba potjerat ili da radi ili smrtna kazna isključivo za pedofile koje uhvate na licu mjesta - a ako neko brine za njihova ljudska prava nek ih vodi sebi u državu pa neka plaća za ta njihova prava - mi novaca za to jednostavno nemamo
Kao i obicno problem pasa lutalica prenosis odjednom na neke druge probleme. U normalnim drzavama postoje zatvori ali zato ne postoji 11.000 lutalica u glavnom gradu :)
emko1234

#695 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

Stjui wrote:
emko1234 wrote: ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?
Ma odjebite.
najhumaniji je ujedno i najjeftiniji način.

Image

malkice brutalno izgleda,al bolje stvar završena za sekundu,nego trovat jadnu životinju tim koktelom za eutanaziju.
KAKVA JE OVO MAŠINKA? :D

podsjeca me na oruzje iz filma no country for old men koje je koristio Javier Bardem :D
Cyrax

#696 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

Sve sto nema ogrlicu uspavati kao bilo gdje u svijetu
Svakog "aktivistu" koji glumi mangupa prijaviti muriji
Koliko god bude trebalo vremena tim pristupom ce se problem rijesiti dok se broj tuznih oka ne svede na normalnu razinu eeeeeeeee tek onda dogtrastovci nek od SVOJIH para prave azile i nek ih izdrzavaju o svom trosku.
cpu_fan

#697 Re: Problem pasa lutalica

Post by cpu_fan »

Mene samo zanima što se ovi iz Dog Trust-a ne kofrče po Banja Luci ?
Naslovnica

#698 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Sve je to OK, ali već vidim UK ambasadora kako vuče poslanike za uši kao malu djecu, prijeteći prstom i zabranjujući ono što neminovno treba da se uradi.
Sramota čime se oni bave i za šta dižu svoj glas i lobiraju, a sve puca po šavovima.
FUJ!
Stjui

#699 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

emko1234 wrote: KAKVA JE OVO MAŠINKA? :D

podsjeca me na oruzje iz filma no country for old men koje je koristio Javier Bardem :D
da,radi se o pištolju za stoku koji je nosao onaj psihopat :) .vrlo efikasna stvarčica,koja se naslone na mali mozak životinje,jedan klik i kraj balade.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#700 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

jbt imat ćemo novi problem
kad razularene tinejdžerice krenu, po naredbi iz štaba, napadat šintore
pazi šta sam rekao
šintori odgovore onda stižu prijave i policija
Locked