pa kažem, kao i golubovi na čaršiji - kontrolisano smanjenje broja na prihvatljiv brojWildRedRose wrote:Trovanje pasa je stvarno nehumano, ipak su ziva bica, i nije ok da se pate do smrti. Ali se problem definitivno mora rijesiti. Najbolje je bilo kada su sintori fatali svakog psa koji nema ogrlicu, i uspavljivali ih.
A najprije bih kakve sintore za one iz avmjau, dogtrastova i sl. Lopovcine obicne.
Problem pasa lutalica
- eluna
#676 Re: Problem pasa lutalica
- lavorpunvode
#677 Re: Problem pasa lutalica
ti ono negdje rece da si pravnica? koja je UCILA dok je studirala pravo. rili?eluna wrote:realno i formalno-pravno imas svako pravo da isprazniš šaržer u SVAKOGA od koga očekuješ prijetnju svom fizičkom integritetu - samoodbranaforest gump wrote:Hajde da spomenemo i ove vlasničke pse koje vlasnici vodaju bez brnjica. Realno i takav pas predstavlja opasnost. Realno imam svako pravo da ispraznim šaržer u takvog psa ako slučajno krene na mene.
-
AmirBaa
#678 Re: Problem pasa lutalica
u hrasnom se drasticno povecao broj lutalica, navecer kad fajtovi pocnu ne moze covjek spavati, ne do Bog tek izaci vani. Uglavnom bila dva sa onim markicama na uhu, i jednom prolazim kad vidim jedno 5-6 malih oko njih. Pisam se na njihovo rijesenje sterilizacijom ! Sto prije rijesiti problem 
- eluna
#679 Re: Problem pasa lutalica
nisam nigdje nikada napisala da sam pravnik po struci, ali da pravo poznajem - pa poznajem ....... mislim, nije moja krivica što mi je posao takav da sam u toku sa materijom u nekim aspektimalavorpunvode wrote:ti ono negdje rece da si pravnica? koja je UCILA dok je studirala pravo. rili?eluna wrote:realno i formalno-pravno imas svako pravo da isprazniš šaržer u SVAKOGA od koga očekuješ prijetnju svom fizičkom integritetu - samoodbranaforest gump wrote:Hajde da spomenemo i ove vlasničke pse koje vlasnici vodaju bez brnjica. Realno i takav pas predstavlja opasnost. Realno imam svako pravo da ispraznim šaržer u takvog psa ako slučajno krene na mene.
a ako već JESI PRAVNIK, onda ti je valjda jasno da "po pravu može i ovako i onako" zavisi koliko si elokventan pravnik i koliko vladaš materijom, a ako jesi pravnik koji ne zna svesti definiciju na, za običan svijet, prihvatljivo objašnjenje onda nsstavi raditi copy+paste kojih po raznoraznim dokumentima nalazim sijaset i to svaki sat, ne svaki dan
- Cyrax
#680 Re: Problem pasa lutalica
Fakat ce proraditi sinteraj, samo da ne bude kratkotrajno i bez eutanazije
Spremte se spremte se (dog)trastovciiiii
- eluna
#681 Re: Problem pasa lutalica
pa to je najpametnije rješenje ............... ako nije problem ukloniti prekobrojne golubove ili vrane, ili glodare, ne vidim razlog da se ne uklone i prekobrojni psi lutaliceCyrax wrote:Fakat ce proraditi sinteraj, samo da ne bude kratkotrajno i bez eutanazije
- lavorpunvode
#682 Re: Problem pasa lutalica
vidim, odlicno poznajes pravo, svaka cast. ali ipak tumacenje definicija iz tog domena ostavi ljudima skolovanim za to.eluna wrote:nisam nigdje nikada napisala da sam pravnik po struci, ali da pravo poznajem - pa poznajem ....... mislim, nije moja krivica što mi je posao takav da sam u toku sa materijom u nekim aspektimalavorpunvode wrote:ti ono negdje rece da si pravnica? koja je UCILA dok je studirala pravo. rili?eluna wrote:
realno i formalno-pravno imas svako pravo da isprazniš šaržer u SVAKOGA od koga očekuješ prijetnju svom fizičkom integritetu - samoodbrana
a ako već JESI PRAVNIK, onda ti je valjda jasno da "po pravu može i ovako i onako" zavisi koliko si elokventan pravnik i koliko vladaš materijom, a ako jesi pravnik koji ne zna svesti definiciju na, za običan svijet, prihvatljivo objašnjenje onda nsstavi raditi copy+paste kojih po raznoraznim dokumentima nalazim sijaset i to svaki sat, ne svaki dan
- eluna
#683 Re: Problem pasa lutalica
tumačenje ili citiranje???? šta to da ostavim? jer nisam radila ni jedno ni drugo, pa ne kontam šta ti smeta ......mah - nek ti smeta šta hoćeš - sloboda govora i izražavanja je zagarantovana - kako ono bi, ustavom i zakonom, ili????lavorpunvode wrote: vidim, odlicno poznajes pravo, svaka cast. ali ipak tumacenje definicija iz tog domena ostavi ljudima skolovanim za to.
-
emko1234
#684 Re: Problem pasa lutalica
ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?WildRedRose wrote:Trovanje pasa je stvarno nehumano, ipak su ziva bica, i nije ok da se pate do smrti. Ali se problem definitivno mora rijesiti. Najbolje je bilo kada su sintori fatali svakog psa koji nema ogrlicu, i uspavljivali ih.
A najprije bih kakve sintore za one iz avmjau, dogtrastova i sl. Lopovcine obicne.
Bi klinac moj, svi pricate nehumano je a svi bi se napravili budale kad bi morali dati iz svog džepa pare tj kad bi trrebali donirati dio para da se psi ne pate i da se humano uspavaju. i sta sad, 40 000 kerova puta 40km je 1 600 000. Ko ce dat pare, grad, drzava, kantoni? Pa plin nemaju da plate a vi keroljupci hocete da se da milion i kusur maraka da neki poludivlji ker koji je napaio 20 ljudi, ne pati.
Ma odjebite.
- lua
#685 Re: Problem pasa lutalica
Pravnik se služi zakonom, a ne raznoraznim dokumentima. U zakonu su defincije jasne, mislim da ih ljudi koji nisu završili Pravo savršeno razumiju kad im iste tačno objasniš, što ti nisi učinila. Ono što si ti rekla veze nema s nužnom odbranom (samoodbranom, kako si ti to nestručno nazvala) ili krajnom nuždom.eluna wrote: nisam nigdje nikada napisala da sam pravnik po struci, ali da pravo poznajem - pa poznajem ....... mislim, nije moja krivica što mi je posao takav da sam u toku sa materijom u nekim aspektima
- eluna
#686 Re: Problem pasa lutalica
računica je računica - svaka čast ..... mislim pored djece koja se na bjelavama mrznu u domu, fakat davati novac za pse lutaliceemko1234 wrote:ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?WildRedRose wrote:Trovanje pasa je stvarno nehumano, ipak su ziva bica, i nije ok da se pate do smrti. Ali se problem definitivno mora rijesiti. Najbolje je bilo kada su sintori fatali svakog psa koji nema ogrlicu, i uspavljivali ih.
Bi klinac moj, svi pricate nehumano je a svi bi se napravili budale kad bi morali dati iz svog džepa pare tj kad bi trrebali donirati dio para da se psi ne pate i da se humano uspavaju. i sta sad, 40 000 kerova puta 40km je 1 600 000. Ko ce dat pare, grad, drzava, kantoni? Pa plin nemaju da plate a vi keroljupci hocete da se da milion i kusur maraka da neki poludivlji ker koji je napaio 20 ljudi, ne pati.
Ma odjebite.
iskreno rečeno - obzirom da smo siromašna država - i sve one što po zatvorima sjede i jedu i piju sa naše grbače, sve treba potjerat ili da radi ili smrtna kazna isključivo za pedofile koje uhvate na licu mjesta - a ako neko brine za njihova ljudska prava nek ih vodi sebi u državu pa neka plaća za ta njihova prava - mi novaca za to jednostavno nemamo
- WildRedRose
#687 Re: Problem pasa lutalica
1. stvarno ti je nepotrebna zadnja recenica.emko1234 wrote:ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?WildRedRose wrote:Trovanje pasa je stvarno nehumano, ipak su ziva bica, i nije ok da se pate do smrti. Ali se problem definitivno mora rijesiti. Najbolje je bilo kada su sintori fatali svakog psa koji nema ogrlicu, i uspavljivali ih.
Ma odjebite.
2. I samu me je strah pasa lutalica, do te granice, da u prodavnicu idem autom.
3. i sama sam za to da se problem rijesi, ali ne tako da se pate, guse u krvi ili sta vec, dok umiru.
4. pare za pse lutalice su izdvojene (npr.sklonista koja nicemu ne sluze, sem za pranje para) , i dosta toga se daje gorepomenutim lopovcinama, i dosta vise price da sitna buranija mora svaki put da izdvoji iz svog djepa pare za stvari koje drugi uzimaju te pare , a mi sjedimo i sutimo.
- MOSALJOZE
#688 Re: Problem pasa lutalica
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140912005
Napad psa,isto reći dobro jutro.
Napad psa,isto reći dobro jutro.
- eluna
#689 Re: Problem pasa lutalica
da, treba platiti diplomu 15 - 20 000 KM da bi se naučilolua wrote:Pravnik se služi zakonom, a ne raznoraznim dokumentima. U zakonu su defincije jasne, mislim da ih ljudi koji nisu završili Pravo savršeno razumiju kad im iste tačno objasniš, što ti nisi učinila. Ono što si ti rekla veze nema s nužnom odbranom (samoodbranom, kako si ti to nestručno nazvala) ili krajnom nuždom.eluna wrote: nisam nigdje nikada napisala da sam pravnik po struci, ali da pravo poznajem - pa poznajem ....... mislim, nije moja krivica što mi je posao takav da sam u toku sa materijom u nekim aspektima
http://www.legalis.hr/forum/showthread. ... zna-obrana
koga zanima neka pročita, kad su pojedinci već toliki bukvalci da mi svaki zarez zagledaju
eto, jel vam srce na mjestu???
- Stjui
#690 Re: Problem pasa lutalica
najhumaniji je ujedno i najjeftiniji način.emko1234 wrote: ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?
Ma odjebite.

malkice brutalno izgleda,al bolje stvar završena za sekundu,nego trovat jadnu životinju tim koktelom za eutanaziju.
- HomeSweetHome
#691 Re: Problem pasa lutalica
http://tvsa.ba/ba/vijesti/vlada_ks_nare ... kafilerije
Ne mogu da vjerujem... nadam se da ce dokazati da grijesimkad kazem da mi ovo mirise na jos jedan predizborni trik.
Ne mogu da vjerujem... nadam se da ce dokazati da grijesimkad kazem da mi ovo mirise na jos jedan predizborni trik.
- HomeSweetHome
#692 Re: Problem pasa lutalica
I zivo me zanima kako ce sintori utvrditi da je pas bijesan i/ili opasan i/ili agresivan??
- lua
#693 Re: Problem pasa lutalica
Mene je diploma što se upisnine tiče koštala nekih 5 joja.eluna wrote:
da, treba platiti diplomu 15 - 20 000 KM da bi se naučilo
http://www.legalis.hr/forum/showthread. ... zna-obrana
koga zanima neka pročita, kad su pojedinci već toliki bukvalci da mi svaki zarez zagledaju
eto, jel vam srce na mjestu???
Jest', hvala na ovom linku za hrvatski forum.
Pozzzzzzzz
-
AmirBaa
#694 Re: Problem pasa lutalica
Kao i obicno problem pasa lutalica prenosis odjednom na neke druge probleme. U normalnim drzavama postoje zatvori ali zato ne postoji 11.000 lutalica u glavnom gradueluna wrote:računica je računica - svaka čast ..... mislim pored djece koja se na bjelavama mrznu u domu, fakat davati novac za pse lutaliceemko1234 wrote:ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?WildRedRose wrote:Trovanje pasa je stvarno nehumano, ipak su ziva bica, i nije ok da se pate do smrti. Ali se problem definitivno mora rijesiti. Najbolje je bilo kada su sintori fatali svakog psa koji nema ogrlicu, i uspavljivali ih.
Ma odjebite.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
iskreno rečeno - obzirom da smo siromašna država - i sve one što po zatvorima sjede i jedu i piju sa naše grbače, sve treba potjerat ili da radi ili smrtna kazna isključivo za pedofile koje uhvate na licu mjesta - a ako neko brine za njihova ljudska prava nek ih vodi sebi u državu pa neka plaća za ta njihova prava - mi novaca za to jednostavno nemamo
-
emko1234
#695 Re: Problem pasa lutalica
KAKVA JE OVO MAŠINKA?Stjui wrote:najhumaniji je ujedno i najjeftiniji način.emko1234 wrote: ok, da li bi ti sutra izdvojila 20 maraka da doniras da se kupe injekcije za eutanaziju?
Ma odjebite.
malkice brutalno izgleda,al bolje stvar završena za sekundu,nego trovat jadnu životinju tim koktelom za eutanaziju.
podsjeca me na oruzje iz filma no country for old men koje je koristio Javier Bardem
- Cyrax
#696 Re: Problem pasa lutalica
Sve sto nema ogrlicu uspavati kao bilo gdje u svijetu
Svakog "aktivistu" koji glumi mangupa prijaviti muriji
Koliko god bude trebalo vremena tim pristupom ce se problem rijesiti dok se broj tuznih oka ne svede na normalnu razinu eeeeeeeee tek onda dogtrastovci nek od SVOJIH para prave azile i nek ih izdrzavaju o svom trosku.
Svakog "aktivistu" koji glumi mangupa prijaviti muriji
Koliko god bude trebalo vremena tim pristupom ce se problem rijesiti dok se broj tuznih oka ne svede na normalnu razinu eeeeeeeee tek onda dogtrastovci nek od SVOJIH para prave azile i nek ih izdrzavaju o svom trosku.
- cpu_fan
#697 Re: Problem pasa lutalica
Mene samo zanima što se ovi iz Dog Trust-a ne kofrče po Banja Luci ?
-
Naslovnica
#698 Re: Problem pasa lutalica
Sve je to OK, ali već vidim UK ambasadora kako vuče poslanike za uši kao malu djecu, prijeteći prstom i zabranjujući ono što neminovno treba da se uradi.
Sramota čime se oni bave i za šta dižu svoj glas i lobiraju, a sve puca po šavovima.
FUJ!
Sramota čime se oni bave i za šta dižu svoj glas i lobiraju, a sve puca po šavovima.
FUJ!
- Stjui
#699 Re: Problem pasa lutalica
da,radi se o pištolju za stoku koji je nosao onaj psihopatemko1234 wrote: KAKVA JE OVO MAŠINKA?
podsjeca me na oruzje iz filma no country for old men koje je koristio Javier Bardem
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#700 Re: Problem pasa lutalica
jbt imat ćemo novi problem
kad razularene tinejdžerice krenu, po naredbi iz štaba, napadat šintore
pazi šta sam rekao
šintori odgovore onda stižu prijave i policija
kad razularene tinejdžerice krenu, po naredbi iz štaba, napadat šintore
pazi šta sam rekao
šintori odgovore onda stižu prijave i policija