amar1994 wrote:e jbga vala Ado![]()
![]()
, ja je uposte ne racunam jer nema svoj razvoj i motore , po meni nikakva firma al eto
A KIA-a ima?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
amar1994 wrote:e jbga vala Ado![]()
![]()
, ja je uposte ne racunam jer nema svoj razvoj i motore , po meni nikakva firma al eto
Kia dodje skuplji brend Hyundaia , naravno da imahladan.preminger wrote:amar1994 wrote:e jbga vala Ado![]()
![]()
A KIA-a ima?
amar1994 wrote:Kia dodje skuplji brend Hyundaia , naravno da imahladan.preminger wrote:amar1994 wrote:e jbga vala Ado![]()
![]()
A KIA-a ima?
tj. imaju skupa
Ja ne bih mogao od sramote da iz Austrije dotjeram Skodu u Bosnu...amar1994 wrote:e jbga vala Ado![]()
![]()
ko god mi kaze da je bolja od nekog koreanca ili japanca , bombom cu da ga gadjam![]()
pa pitaju se za nesto koliko ja znam , inace Hyundai ima 33% vlasnistva , dok VW ima 70% ako ne i 100% vlasnistvo i skoda se nista ne pita tuhladan.preminger wrote:amar1994 wrote:Kia dodje skuplji brend Hyundaia , naravno da imahladan.preminger wrote:
A KIA-a ima?
tj. imaju skupa
A sta razvija KIA, u njoj je sve Hyundai-evo, kao što je u Skodi VW-ovo.
Ma nema to veze , ok su to auta za cijenu , ali ih ne cijenim ko kompanijuNadzornik wrote:Ja ne bih mogao od sramote da iz Austrije dotjeram Skodu u Bosnu...amar1994 wrote:e jbga vala Ado![]()
![]()
ko god mi kaze da je bolja od nekog koreanca ili japanca , bombom cu da ga gadjam![]()
![]()
Prvo bi mi majka rekla,pa sine zar nije bilo neko drugo auto,kako komsinicama da se pohvalim da mi sin vozi Skodu...
Grohotom se smijem ovim gore specijalcima....amar1994 wrote:
Sto se tice Bosne , bolje ces proci sa SKodom nego li sa ovim azijatima , jerbo je to VW mehanika i tehnika![]()
![]()
pa normala , znaju ljudi sta je ispod , a dobiju jeftinije , jedva cekam da poptpisu sporazum EU i JAP , pa kad ne bude carine klinac cega imat prednost u cijeniado-šampion wrote:Pa realno Skoda svuda u Evropi danas ima bolji imidz od Azijata, ne samo u Bosni.
Pa si izabrao KIU i ljubi ga majka ponosnog, sada i ona ima čime da se pohvali komšijama, sin uspio u životu. Mogu misliti kada na kafi komšinici Zulmi počne pričati o 7 godina garancije, sva se istopi.Nadzornik wrote:
Ja ne bih mogao od sramote da iz Austrije dotjeram Skodu u Bosnu...![]()
Prvo bi mi majka rekla,pa sine zar nije bilo neko drugo auto,kako komsinicama da se pohvalim da mi sin vozi Skodu...
Zaboravljate da je Kia zaposlila i Petera Srejera( Sef dizajner Audija) i Albert Birmana(Sefa BMW M-Sport)..citroen xm wrote:Pa si izabrao KIU i ljubi ga majka ponosnog, sada i ona ima čime da se pohvali komšijama, sin uspio u životu. Mogu misliti kada na kafi komšinici Zulmi počne pričati o 7 godina garancije, sva se istopi.Nadzornik wrote:
Ja ne bih mogao od sramote da iz Austrije dotjeram Skodu u Bosnu...![]()
De odvadi malo momčino.
apsolutnocitroen xm wrote:Škoda je poatala šampion precjenjenosti i ružnoće.
Pežo nije ni izlagao, a ono što je Citroen izložio je vrlo dobro u svojoj klasi. Na žalost novog C5 nema u skorije vrijeme pa ni nečega većeg.
Japance jebe sto za svoju cijenu ne nude dovoljno dobar paket. Sjeo sam u Lexus CT200h, vjeruj ono je sramota za sta traze 26 k pocetnu cijenu. Nije ni cudo sto se ne prodaju.amar1994 wrote:pa normala , znaju ljudi sta je ispod , a dobiju jeftinije , jedva cekam da poptpisu sporazum EU i JAP , pa kad ne bude carine klinac cega imat prednost u cijeniado-šampion wrote:Pa realno Skoda svuda u Evropi danas ima bolji imidz od Azijata, ne samo u Bosni.
a + servisa ima na svakom cosku , ta stavka i ne znanje servisa najvise koliko sam upucen jebe Japance
Dokle ćemo ići sa iščitavanjem wikipedije i kakve to veze ima? Mogu dovesti i pokojnog Ferdinanda Poršea, ne mijenja previše.Nadzornik wrote:
Zaboravljate da je Kia zaposlila i Petera Srejera( Sef dizajner Audija) i Albert Birmana(Sefa BMW M-Sport)..
Zna se na sta cilja leksus , taj auto je sranje realnoado-šampion wrote:Japance jebe sto za svoju cijenu ne nude dovoljno dobar paket. Sjeo sam u Lexus CT200h, vjeruj ono je sramota za sta traze 26 k pocetnu cijenu. Nije ni cudo sto se ne prodaju.amar1994 wrote:pa normala , znaju ljudi sta je ispod , a dobiju jeftinije , jedva cekam da poptpisu sporazum EU i JAP , pa kad ne bude carine klinac cega imat prednost u cijeniado-šampion wrote:Pa realno Skoda svuda u Evropi danas ima bolji imidz od Azijata, ne samo u Bosni.
a + servisa ima na svakom cosku , ta stavka i ne znanje servisa najvise koliko sam upucen jebe Japance
Sampione,ti samo sjedas u auta,auta treba provozati a ja sam ih za ovih svojih 40- i kusur godina mnoga poderao iado-šampion wrote: Japance jebe sto za svoju cijenu ne nude dovoljno dobar paket. Sjeo sam u Lexus CT200h, vjeruj ono je sramota za sta traze 26 k pocetnu cijenu. Nije ni cudo sto se ne prodaju.
Mjenja,kako da ne,zar mislis da bih ja tek tako kupio novu KIA Sportage i platio je 34 hiljade evra.citroen xm wrote:Dokle ćemo ići sa iščitavanjem wikipedije i kakve to veze ima? Mogu dovesti i pokojnog Ferdinanda Poršea, ne mijenja previše.Nadzornik wrote:
Zaboravljate da je Kia zaposlila i Petera Srejera( Sef dizajner Audija) i Albert Birmana(Sefa BMW M-Sport)..
Kad sam ja rekao da je Sportage vrh,ja samo tvrdim da je odlicno auto i za tu cijenu sigurno nisam mogao uzeti bolje auto.ado-šampion wrote:Slabo si ti sta poderao ako ti je Sportage vrh.Ali veliki si komedijas nema sta.
Realno su Cehinje mnogo bolje od onih malih kosookih Azijatkinja...ado-šampion wrote:Pa realno Skoda svuda u Evropi danas ima bolji imidz od Azijata, ne samo u Bosni.
Blizu si, al pogrešno si čuo. Ne dobiju na poklon u Mercedesu, nego dobiju nov auto koji ga svake godine mijenjaju za nov. Dakle auto nije njihov, ali ga koriste i mijenjaju ga svake godine za neki novi (srednje klase). Kad mene amidža zaradio penziju u Mercedesu i ima takvu privilegijuNadzornik wrote:Poznajem ljude koji rade u Mercedesu,kazu da ljudi kada odlaze u penziju dobijaju novo auto srednje klase kao poklon od firme.
Mislim da je i u drugim auto koncernima u njemackoj slicna situacija.
Porsche recimo svake godine djeli ukupnu zaradu tj. visak sa svojim radnicima pocevsi od cistacice koja dobije (ove godine u aprilu)
5.200 eura pa na dalje sve do menadzera.
Da se i ja nadovezem, ne dobiju bas nov auto, vec npr testni koji su vozali novinari. I onda kao sto si rekao za neko izvjesno vrijeme zamijeni za drugo.colt wrote:Blizu si, al pogrešno si čuo. Ne dobiju na poklon u Mercedesu, nego dobiju nov auto koji ga svake godine mijenjaju za nov. Dakle auto nije njihov, ali ga koriste i mijenjaju ga svake godine za neki novi (srednje klase). Kad mene amidža zaradio penziju u Mercedesu i ima takvu privilegijuNadzornik wrote:Poznajem ljude koji rade u Mercedesu,kazu da ljudi kada odlaze u penziju dobijaju novo auto srednje klase kao poklon od firme.
Mislim da je i u drugim auto koncernima u njemackoj slicna situacija.
Porsche recimo svake godine djeli ukupnu zaradu tj. visak sa svojim radnicima pocevsi od cistacice koja dobije (ove godine u aprilu)
5.200 eura pa na dalje sve do menadzera.