Po hiljaditi put; kojem bogu?patriot_1 wrote:"aurora313"-)Čuj, dobro zboriš ! Ovoj pohvali samo fale gusle...![]()
I sve ekspert do eksperta, vjerski 'naučnik' do naučnika, i apologeta maximalis.
Ne treba narodu Biblija; samo neka idu po forumima i prati vas nekolicinu vrača pogadžača koji znate šta je Isus mislio. :
Al ga ti lupetaš,Bože mili!
Čovjek je točno rekao što molitva je,da to nije mantranje naučenih fraza nego govor Bogu!
Hrišćani su Jahvi skoro oduzeli titulu boga jer im je Isus postao bog. Takvu glupost shvatiti čak kao neku metafizičku 'realnost' nije moguće ničim opravdati. To je isto kada bi muslimani nazvali Muhameda bogom!?! Naravno, nije mu sin pa kako ti aurora možeš tako nešto da lupetaš? Well, uz vaša 'objašnjenja' i rezone, ne vidim ništa čudno.
Drugo, Isus nema nikakve veze sa 'uslišavanjem' molitvi. Nisi to znao? Znam, jer ne znaš razloge zašto se katolici i generalno Hrvati tako grčevito mole majci božijoj, ili gospi, ili maloj i velikoj gospi... kako god je nazivaju.
Naime, uz Isusa (a to sam pisao pa si trebao da zapamtiš... sada ovo zapiši!) sjedi njegova majka. Majka božija. Pošto Isus ne prima zemaljske molitve izuzev ako si recimo adventista (tako su mi zorno objasnili), i budući da je kao žensko meHka srca, ona svaku molitvu prenese Isusu dok uz njega brižno sjedi i eglenišu. Protekcija radi punom parom. A ko skuplja koverte sa željama i gotovinom, to se zna.
Gornje objašnjenje nam svakodnevno pružaju vjernici.
Ali, ne lezi vraže. Isus je namćor i to znamo iz Novog Zavjeta.
Uostalom, Matija će to bolje opisati (12:46-49):
...'Dok je On (misli se na Isusa) još govorio narodu, stajali su vani majka njegova i braća njegova i htjeli su da govore s njime.
Neko mu reče: “Majka tvoja i braća tvoja stoje vani i hoće da govore s tobom.”
A on reče onome, koji mu je to javio: “Ko je moja majka, i ko su braća moja?”
Tada pruži ruku na učenike svoje i reče: “Evo, majka moja i braća moja! Jer ko čini volju Oca mojega na nebesima, taj mi je brat, sestra i majka.”...'
Komentar ovoj božanskoj gluposti je nepotreban.