Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mefistofilis

#677 Re: Automobilizam - All about

Post by mefistofilis »

peta slika :D
Sodom1

#679 Re: Automobilizam - All about

Post by Sodom1 »

Kakva im je motorizacija,transmisija, ovjes i te stvari? Ovo sto vizuelno lici ko ga sisa :D
goran16v

#680 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

Ja se sjecam da se kineska kopija Frontere bukvalno raspala na crash testu i da ga naravno nije prosla.
Ja ne znam da li se sta promijenilo od tad, ali su u Mapleovima, Geely-u, GW-u bile primjenjivane kopije stare japanske tehnologije apsolutno nikakve kvalitete. U nekoliko god i nekih 30k km se raspadalo bukvalno sve od steka na vratima, prekidaca u unutrasnjosti do mjenjaca i lezajeva.
Sodom1

#681 Re: Automobilizam - All about

Post by Sodom1 »

Prije par godina se i Maple pojavio na trzistu, cini mi se da su imali autosalon i servis na Hrasnom,kako sad kotiraju,jesu li se ista probili!
goran16v

#682 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

Koliko se ja sjecam Maple se pojavio prije 7-8 god, a salon i servis je bio kod autopraone Slon (dio Mikron Nissan servisa).
To je bila jos jedna brzopotezna slovenacka prevara, prodavali su koliko su mogli da prodaju, oprali para koliko su stigli, a kad su krenule reklamacije, narudzbe rez. dijelova, garancije jednostavno se isparili, firmu ugasili, a vlasnike ostavili bez ovl. servisa i rez. dijelova. U bescarinskog zoni u Vogosci je ostalo vagon nekih dijelova, a u Kopru valjda nesto auta ni na nebu ni na zeljmi. Sad su ti mudraci koji su pokupovali to smece osudjeni na jednog satro strucnjaka i seosku varalicu koji je nekad radio u salonu, a sad kombinuje zamjenske i polovne dijelove pa vozi mehanicarima da ih ugrade.
Bakir1

#683 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

kome treba imam ja jednog novog c31 za prodati, za dijelove, ispalile se varalice, srecom im ostao auto
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#684 Re: Automobilizam - All about

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:Ja se sjecam da se kineska kopija Frontere bukvalno raspala na crash testu i da ga naravno nije prosla.
Ja ne znam da li se sta promijenilo od tad, ali su u Mapleovima, Geely-u, GW-u bile primjenjivane kopije stare japanske tehnologije apsolutno nikakve kvalitete. U nekoliko god i nekih 30k km se raspadalo bukvalno sve od steka na vratima, prekidaca u unutrasnjosti do mjenjaca i lezajeva.
Izasao je neki Qoros ili tako nesta. Kinesko-izraelska kombinacija. Znam da im svaki auto dobija 5 zvjezdica na Ncap testovima
ranger

#685 Re: Automobilizam - All about

Post by ranger »

Quattroporte!
Ubjedljivo najnenadjebiljivija (ako postoji ova rijec uopce :P) sportska limuzina od 2000.na ovamo... naravno za moj ukus.
A i Berluskoni se u njeme vozo :izet:
corsa

#686 Re: Automobilizam - All about

Post by corsa »

ranger wrote:
Quattroporte!
Ubjedljivo najnenadjebiljivija (ako postoji ova rijec uopce :P) sportska limuzina od 2000.na ovamo... naravno za moj ukus.
A i Berluskoni se u njeme vozo :izet:
I ja sam za njega glasao, kad vec nisu stavili Ghibli. On mi je najbolji Masserati. :thumbup:
goran16v

#687 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:
goran16v wrote:Ja se sjecam da se kineska kopija Frontere bukvalno raspala na crash testu i da ga naravno nije prosla.
Izasao je neki Qoros ili tako nesta. Kinesko-izraelska kombinacija. Znam da im svaki auto dobija 5 zvjezdica na Ncap testovima
To je nesto novije generacije, ovo su sve "slujajevi" od prije 5-6 god. Ja se sjecam da je uvoznik Brilliance skupih kineskih automobila bila neka firma iz Luksemburga, vako nesto, koja je poslije rezultata pozvala kupce da im vrate vozila, a oni refundiraju 100% pare za auta!
U Bgd nekakva njihova gradska uniformisana inspekcija vozi Geelyije.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#688 Re: Automobilizam - All about

Post by mali_milojica »

Da,novije generacije. Cak auto i lici na nesto,sasvim pristojno.
Bakir1

#689 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#690 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

vozacina ...nema sta...
Bakir1

#691 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

prigonio ga :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#692 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

bijesna kola pa mu se otela :lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#693 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

jebo glup gluplji za ovo....

citam komentare :lol: :lol: :lol:

ide jedan:

"prva mu je greška sto mu je sajam kobasica oko ferarija :lol: , pogresno skroz, jedna 2 ili 3 picoke pa hajd - al tri mlohave kite? totalno pogresno " :lol:
johntra

#694 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

Ode Laguna

edit: sad sam vidio da je ovo snimak iz septembra prošle godine, ali to nije ni bitno...bitno je da nisu uhvatili ove likove, iako je snimak solidan i može se razaznati ko je ko....
_mufljuz_

#695 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

johntra wrote:Ode Laguna

edit: sad sam vidio da je ovo snimak iz septembra prošle godine, ali to nije ni bitno...bitno je da nisu uhvatili ove likove, iako je snimak solidan i može se razaznati ko je ko....

dok se ovako ne pocne radit - mozemo samo vjerovat u bezakonje i anarhiju - sto ga ciko ovjeri momacki :mrgreen:

nece mu vise nikad past napamet definitivno :thumbup:
svaka cast drotu - bio u civilnom autu i vidio da je u toku oruzana pljacka :thumbup: i kako iskusno saceka da prodje pickup da odvuce paznju i sledja mu smjesti 2 kuršuma :thumbup:
Bakir1

#696 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

treba napraviti naljepnicu, ja volim islam, taiba, celu, niko ne smije da dira auto :lol:
ranger

#697 Re: Automobilizam - All about

Post by ranger »

johntra wrote:Ode Laguna

jbt zar se jos krade ova laguna... jos nije FL cccc
johntra

#698 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

vjerovatno neka narudžba za dijelova..inače, prije jedno pet godina bile su apsolutni hit u krađama, jer su išle preko ODB džeka ko halva, dok raja nije skontala neke zaštite...
citroen xm

#699 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

U životu sam se nagledao raznih auta, ali većeg smeća od tih Maple kineza nisam vidio. Ja ne znam šta su očekivali ljudi koji su to smeće kupovali. OK, jeftino, ali meni bi i 1000 bilo žao dati za onu novu skulu.

One Geely-ije što se vozaju po Srbiji sam samo jednom vidio i to iz daleka. Onaj najmanji model sa BG tablama. Ljudi kažu da su kante, a redakcija B92 je u komentarima nekog testa tako izofirala zaposlene u predstavništvu te marke. Tih par pozitivnih komentara je bilo fino sročeno od navodno prezadovoljnih vlasnika, ali su iz redakcije skontali odakle su ip adrese i javno ih prozvali. Veći blam odavno nisam vidio.

Vidjeh na SAT emisiji da je počeo uvoz u Srbiju modela kineske marke Great Wall koji se proizvode u Bugarskoj. Neke sam i po BiH viđao, čini mi se da je tekao uvoz jedno vrijeme. Onako na izgled djeluju dosta bolji od prethodne dvije marke. A vidjeh i ovaj novi model u emisiji, Hover 6, pa i ne izgleda tako loše za jednog Kineza, pogotovo ako se uporedi sa ovim što je do sada stizalo od prethodnih marki.

Evo ga, Great Wall Hover H6

goran16v

#700 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

Po Sarajevo ima par Hovera (koji su zapravo kopija Pajera Sport), jedan plavi bez zadnje sajbe se vrti po Grbavici, a drugi je zeleni koji odavno lezi na u nekom dvoristu Trgu Austrije i bude jos jedan pored (ako to nije ovaj bez sajbe). Osim tih se jedno vrijeme vrtila i kineska kopija starogg 4Runnera, a negdje, ne mogu tacno da se sjetim da li je to bilo negdje na potezu Hotonj - Semizovac ili negdjestarom cestom prema Visokom, a mozda i na oba mesta, je bio kao salon sa GW-a sa kopijama Hi Luxa.
Post Reply