kakvog oblika treba biti automobil da ima vizuelnu cvrstocu?
kao audi 100 mozda
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Malo griješiš, pogledaj oko sebe i shvatiti ćeš da je ustvari sve manje i manje VW vozila na cesti.. Što se tiče turbine, ti u VW možeš i meda i mlijeka nasuti, ona će riknuti. Jednostavno, slaba turbina (mala), kad su povećali turbinu sa modelima od 130 i 150 KS, izgubili su na udobnosti vožnje, gdje je određenim obrtajima dolazi do prevelikog izljeva snage itd itd..ado-šampion wrote:Svaki auto te klase koji ima dizel s preko 200 Nm ima problem s zamajcem (ako je dvomaseni) i prije ili kasnije se isti mijenja. Svaki.Felid wrote: +motor nije samo motor, nemaju problem dizni, turbina, zamajaca, bregastih itd itd,
Pozz
Turbine isto tako, u danasnjim dizelasima ko god ne sipa ulje po propisima ima problema. Kolega mi jucer prica, kaze rekli mu u Saradisu da je zanemariv broj onih koji im dodju da im je riknula turbina a sipali su propisano ulje. Uglavnom turbine rikavaju zato sto lola dodje i kaze daj mi jeftinije ulje da spasi cvaju pri zamjeni.
Sad, u Bosni ima toliko malo Alfi a toliko puno VWa (na primjer) da se ne moze uzeti neki reciprocitet da se kaze eto Alfine turbine su bolje. Realno bi bilo procenat auta s riknutim turinama od svih prodanih.
U biti nije bas tako, 156 je imela jako puno problema sa limarijom. Od 2001 su navodno limariju ekstra zastitili protiv korozije ali iz prakse nisam bas siguran da je uspjelo. To se odnosi na lim ispod auta, pragove, itd. Problem je prije svega pod jer je potrebno sjeci tapicirungu ili rasturiti auto da prafaktore da dodjes do poda sa unutrasnja strane. Nekih ekstra problema sa bojom nisam vidio, osim sa alfa rosso bojom koja je kod svih auta problem. Kod 159 su mjesta gdje je bila 156 losa dodatno zasticena, recimo pocetak praga.ElDzidziIbnDzo wrote:Po mome mišljenju jednostavno mi se ne doima![]()
Nekako vizuelno mi ''nema'' tu čvrstoću,ako mogu tako da se izrazim.
Da kažem da se uvija? Mislim da se uvija i da je farba podložna guljenju.
Koliko znam od modela 147,156 i dalje,nema problema sa truleži.Što je jedan plus.
I ja sam u Sarajevu, i poznejem većinu tih glavuša, i nisam siguran da je ko od njih vozio/vozi Alfu. Al' svejedno, činjenica je da se takvi tipovi lože na BMW, Audi, MercElDzidziIbnDzo wrote:Što se tiče ''papaka i kockastih glava'' prvo treba definisati ko su takvi.Ali eto ako uzmemo da imamo isto mišljenje,ja ih znam barem 5 lično,koji su i papani i kockaste glave da ne mogu kockastije biti.Uz to i dileri malo bijelog malo zelenog.I 4-tvorica od njih 5,je krezavo.I voze ili su vozili Alfu.Ustvari nekome su papani,nekome su idoli.Subjektivna mišljenja.
Turbina ko turbina.
Oko potrošnje se ne slažem.

daleko je sedmica od lijepogFelid wrote:Da, to samo potvrđuje koliko su lutali sa dizajnom i koliko im je trebalo da naprave lijep auto kao npr Golf 7
dioptrija?
Valjda je mislio,ona dvojica što su pucali u njega su vozili Alfu.vauvau wrote:dioptrija?
Nisu.... Imao sam pre i FL. Mozda zbog toga sto je preFL imala neki debeli bitumenski sloj preko (aftermarket). Koliko znam vise problem bio u obliku nego u plehu tako da ...mali_milojica wrote:@walter
Sve 156 su probleme poda rijesile sa redizajnom unutra,odnosno od 2002 godine. Na starim modelima su ili mjenjani podovi ili su za mjenjanja. Vecinom kod vozaca i suvozaca. Nazad problema nisu imale.
@Felid
1997 je izasao Golf 4

vauvau wrote:dioptrija?
Busilica, mazalice i nema vise skripanjaDon Zivconi wrote: - Prednji ovjes
Zbog ovog motora jako cesto stradaju gornja ramena odnosno proskripe seleni![]()
Sto se tice dvomasenog zamajca, probleme imaju najcesce motori koji su konstruisani tako da nelinearno razvijaju snagu (citaj TDI, PD TDI), kao i motori kod vozaca koji ne poznaju dovoljno tehniku voznje modernih turbodiesela. To su oni tzv. ležaĆi.ado-šampion wrote:Svaki auto te klase koji ima dizel s preko 200 Nm ima problem s zamajcem (ako je dvomaseni) i prije ili kasnije se isti mijenja. Svaki.Felid wrote: +motor nije samo motor, nemaju problem dizni, turbina, zamajaca, bregastih itd itd,
Pozz
Turbine isto tako, u danasnjim dizelasima ko god ne sipa ulje po propisima ima problema. Kolega mi jucer prica, kaze rekli mu u Saradisu da je zanemariv broj onih koji im dodju da im je riknula turbina a sipali su propisano ulje. Uglavnom turbine rikavaju zato sto lola dodje i kaze daj mi jeftinije ulje da spasi cvaju pri zamjeni.
Sad, u Bosni ima toliko malo Alfi a toliko puno VWa (na primjer) da se ne moze uzeti neki reciprocitet da se kaze eto Alfine turbine su bolje. Realno bi bilo procenat auta s riknutim turinama od svih prodanih.
I ja. Cuo sam na kuglama,ali na selenima ne.bitanga_sa_otesa wrote:prvi put cujem za mazalice na selenima ....
Moze li neko ovo malo poblize objasnitimali_milojica wrote:I ja. Cuo sam na kuglama,ali na selenima ne.bitanga_sa_otesa wrote:prvi put cujem za mazalice na selenima ....