Pokrenuta su klizišta u Gornjim Pofalićima i na putu Hum-Bušća
Nabujala Milja
- O'zone
- Globalni moderator
#676 Re: Nabujala Milja
- LieToMe
- bogumila
#678 Re: Nabujala Milja
ne provaljuj sepunta wrote:iz civilne zastite pozivaju radno sposobne da se pridruze i pomognu im
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
oni da primaju platu a mi da im pomazemo
u civilnoj zastiti i tako nista nikad ne rade ovo im je mao malo vjezbe
kad plate pomoci cu im
pozovu firme sa pumpama da rade izvlace vodu i sve te firme ce bit isplacene
a obicni građani da pomognu nece nista dobit iako mozda postoje neke pare za one koji pomazu ali lopovi iz civilne ce to za sebe da ostave
civilna zastita je sastavljena od ljudi koji vec rade u javnoj upravi, u grubom smislu od drzavnih sluzbenika
kad ih mobilisu nema nikakvih naknada nego su MOBILISANI
i stvarno si nevjerovatno neosjetljiv na patnju drugih ljudi, ne mogu da vjerujem koliko
- zateznistub
#679 Re: Nabujala Milja
Eno boga ,mi, krenulo obrusavanje korita kod cumurije...njesra....
- punta
#680 Re: Nabujala Milja
jeste rade sve za đaba kako da nebogumila wrote:ne provaljuj sepunta wrote:iz civilne zastite pozivaju radno sposobne da se pridruze i pomognu im
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kad plate pomoci cu im
a obicni građani da pomognu nece nista dobit iako mozda postoje neke pare za one koji pomazu ali lopovi iz civilne ce to za sebe da ostave
civilna zastita je sastavljena od ljudi koji vec rade u javnoj upravi, u grubom smislu od drzavnih sluzbenika
i stvarno si nevjerovatno neosjetljiv na patnju drugih ljudi, ne mogu da vjerujem koliko
placen je za to i nek radi
kad i meni plati odo i ja da pumpam vodu i nosim vrece
a i vi mislite isto kao i ja samo nce niko da prizna jer da ne mislite sad bi vec bili na terenu i nosili vrece ili ste vi internet forum pomagaci
- akcid
#681 Re: Nabujala Milja
Je li to ova informacija http://www.klix.ba/vijesti/bih/obrusio- ... /140515048 ili stanje zida nakon ove informacije?zateznistub wrote:Eno boga ,mi, krenulo obrusavanje korita kod cumurije...njesra....
-
NeenaSa
#682 Re: Nabujala Milja
Pitanje vremena kad' ce ostala krenut'. Urabanizam nam je u nekoj stvari. Je l' se itko oglasio iz Vlade?O'zone wrote:Pokrenuta su klizišta u Gornjim Pofalićima i na putu Hum-Bušća
Neg' sto je sa Poljinama?
- zateznistub
#683 Re: Nabujala Milja
To je to, a kako stvari stoje, krenuce dalje posto miljacka ne opada...akcid wrote:Je li to ova informacija http://www.klix.ba/vijesti/bih/obrusio- ... /140515048 ili stanje zida nakon ove informacije?zateznistub wrote:Eno boga ,mi, krenulo obrusavanje korita kod cumurije...njesra....
- akcid
#684 Re: Nabujala Milja
Možda će se zid zadržati u ovakvom stanju, izuzev ako naboj drenaže ispod ceste nije urađen po propisima. Bitno je da je zasutavljen saobraćaj tramvaja, da nema vibracija, a padavine prestaju sa intenzitetom, kao i snaga i nivo Miljacke.zateznistub wrote:To je to, a kako stvari stoje, krenuce dalje posto miljacka ne opada...akcid wrote:Je li to ova informacija http://www.klix.ba/vijesti/bih/obrusio- ... /140515048 ili stanje zida nakon ove informacije?zateznistub wrote:Eno boga ,mi, krenulo obrusavanje korita kod cumurije...njesra....
-
shandrprcSA
#685 Re: Nabujala Milja
NeenaSa wrote: Neg' sto je sa Poljinama?
-
neki
#686 Re: Nabujala Milja
U slucaju proglasenja vanrednih okolnosti civilna zastita ima pravo da mobilizuje svo radno sposobno stanovnistvo, zato moli boga da se to ne desi, inace ce i tvoja guzica neplaceno da nosa vrece s pijeskompunta wrote:jeste rade sve za đaba kako da nebogumila wrote:ne provaljuj sepunta wrote:iz civilne zastite pozivaju radno sposobne da se pridruze i pomognu im
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kad plate pomoci cu im
a i vi mislite isto kao i ja samo nce niko da prizna jer da ne mislite sad bi vec bili na terenu i nosili vrece ili ste vi internet forum pomagaci
- zateznistub
#687 Re: Nabujala Milja
Jebeno je kad krene, onda voda podilazi pod ono kamenje koje jos uvijek stoji Plus vibracije koje nastaju od saobracaja, zato i tramvaji ne rade...akcid wrote: Možda će se zid zadržati u ovakvom stanju, izuzev ako naboj drenaže ispod ceste nije urađen po propisima. Bitno je da je zasutavljen saobraćaj tramvaja, da nema vibracija, a padavine prestaju sa intenzitetom, kao i snaga i nivo Miljacke.
-
Iker C
#688 Re: Nabujala Milja
Nije ovo Titina država pa da mogu da me mobiližu a nisam prošao nikakvu obuku za ovakve situacije. Kriva je prije svega lokalna vlast jer nije ništa učinila da spriječi poplave. Toliko osporavani Memić je još ljetos organizovao čišćenje i proširenje korita Željeznice i rezultati su vidljivi centar Ilidže nije ugrožen.
-
RahatHurmašica
#689 Re: Nabujala Milja
tramvaje je trebalo još prije par dana obustavitizateznistub wrote:Jebeno je kad krene, onda voda podilazi pod ono kamenje koje jos uvijek stoji Plus vibracije koje nastaju od saobracaja, zato i tramvaji ne rade...akcid wrote: Možda će se zid zadržati u ovakvom stanju, izuzev ako naboj drenaže ispod ceste nije urađen po propisima. Bitno je da je zasutavljen saobraćaj tramvaja, da nema vibracija, a padavine prestaju sa intenzitetom, kao i snaga i nivo Miljacke.
- muha_sa
#690 Re: Nabujala Milja
oduvijek klizište bilo a idioti dozvoli da se bez ikakvog plana i bespravno napravi bezbroj kucaO'zone wrote:Pokrenuta su klizišta u Gornjim Pofalićima i na putu Hum-Bušća
bitno je glasaca nabešat.
- trambusek88
#691 Re: Nabujala Milja
Kad je snijeg bio CZ plaćala ljude sa biroa po 50 maraka dnevno za čišćenje pruge i krovova Domova zdravlja, Skenderije, Bolnice...
Inače platili/neplatili radno sposobno stanovništvo je obavezno odazvati se pozivu. U Mostaru je bila obavezna mobilizacija pod prijetnjom novčane kazne.
Nisi prošao obuku možeš puniti vreće pjeskom.
Inače platili/neplatili radno sposobno stanovništvo je obavezno odazvati se pozivu. U Mostaru je bila obavezna mobilizacija pod prijetnjom novčane kazne.
Nisi prošao obuku možeš puniti vreće pjeskom.
-
RahatHurmašica
#692 Re: Nabujala Milja
centar ilidže nikad nije bio ugrožen jer štite nasipi koji su za tita podignuti.Iker C wrote:Nije ovo Titina država pa da mogu da me mobiližu a nisam prošao nikakvu obuku za ovakve situacije. Kriva je prije svega lokalna vlast jer nije ništa učinila da spriječi poplave. Toliko osporavani Memić je još ljetos organizovao čišćenje i proširenje korita Željeznice i rezultati su vidljivi centar Ilidže nije ugrožen.
Memić NIJE proširio korito niti ga je čistio, možda samo pokosio travu što se već godinama radi.
Sve što je tvoj memić uradio je da je posadio višnje pored puta
nadam se da si ostavio pertle da vire kako bi po potrebi mogao promijeniti domaćina.
-
StupskaBitanga
#693 Re: Nabujala Milja
pardon šljive a ne višnje
- Banksy
#694 Re: Nabujala Milja
Nije, nažalost ...Iker C wrote:
Nije ovo Titina država pa da mogu da me mobiližu
-
Iker C
#695 Re: Nabujala Milja
Prošlih godina je voda dolazila do same ceste a ove godine nije izlila iz korita. Ljetos je bila akcija bageri su nešto radili.A Memić nije moj nego samo konstatujem da je stanje u centru Ilidže puno bolje nego prošlih godina kada je bilo manje kiše.RahatHurmašica wrote:centar ilidže nikad nije bio ugrožen jer štite nasipi koji su za tita podignuti.Iker C wrote:Nije ovo Titina država pa da mogu da me mobiližu a nisam prošao nikakvu obuku za ovakve situacije. Kriva je prije svega lokalna vlast jer nije ništa učinila da spriječi poplave. Toliko osporavani Memić je još ljetos organizovao čišćenje i proširenje korita Željeznice i rezultati su vidljivi centar Ilidže nije ugrožen.
Memić NIJE proširio korito niti ga je čistio, možda samo pokosio travu što se već godinama radi.
Sve što je tvoj memić uradio je da je posadio višnje pored puta
nadam se da si ostavio pertle da vire kako bi po potrebi mogao promijeniti domaćina.
- zateznistub
#696 Re: Nabujala Milja
Na veliku zalost...jos bi pitali mogul' ja...Banksy wrote:Nije, nažalost ...Iker C wrote:
- P308
#697 Re: Nabujala Milja
Trebali su sav promet obustavitizateznistub wrote:Jebeno je kad krene, onda voda podilazi pod ono kamenje koje jos uvijek stoji Plus vibracije koje nastaju od saobracaja, zato i tramvaji ne rade...akcid wrote: Možda će se zid zadržati u ovakvom stanju, izuzev ako naboj drenaže ispod ceste nije urađen po propisima. Bitno je da je zasutavljen saobraćaj tramvaja, da nema vibracija, a padavine prestaju sa intenzitetom, kao i snaga i nivo Miljacke.
- punta
#698 Re: Nabujala Milja
[quote="neki"
hoce mobilisace me znas kad volio bi vidjet na koji nacin ce me natjerat
da mi nece provalit u stan da se uvjeri da sam u kuci
te situacije ostavi za sebe i sebi to dopusti
ja radim samo ako mi se plati i ako mi je volja
U slucaju proglasenja vanrednih okolnosti civilna zastita ima pravo da mobilizuje svo radno sposobno stanovnistvo, zato moli boga da se to ne desi, inace ce i tvoja guzica neplaceno da nosa vrece s pijeskom[/quote]bogumila wrote:jeste rade sve za đaba kako da nepunta wrote:iz civilne zastite pozivaju radno sposobne da se pridruze i pomognu im
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kad plate pomoci cu im
ne provaljuj se
hoce mobilisace me znas kad volio bi vidjet na koji nacin ce me natjerat
da mi nece provalit u stan da se uvjeri da sam u kuci
te situacije ostavi za sebe i sebi to dopusti
ja radim samo ako mi se plati i ako mi je volja
Iker C wrote:Nije ovo Titina država pa da mogu da me mobiližu a nisam prošao nikakvu obuku za ovakve situacije. Kriva je prije svega lokalna vlast jer nije ništa učinila da spriječi poplave. Toliko osporavani Memić je još ljetos organizovao čišćenje i proširenje korita Željeznice i rezultati su vidljivi centar Ilidže nije ugrožen
bravo valja i to
Last edited by punta on 15/05/2014 13:26, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#699 Re: Nabujala Milja
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... zemne-vodeU Osjeku pucaju fasade kuća, izbile i podzemne vode!
-
Iker C
#700 Re: Nabujala Milja
Traže se volonteri u Sjevernoj Koreji pa navalite. Ja nema privatni helikopter pa da mogu da pomognem. A svi oni koji misle da mogu nešto da učine za dobrobit zajednice u kojoj žive to mogu da učine bez da ih iko može da spriječi. Ja iskreno neću da pomažem i to otvoreno priznam za razliku od vas po forumu koji morališete iz toplog doma a u suštini niste ništa bolji od mene.zateznistub wrote:Na veliku zalost...jos bi pitali mogul' ja...Banksy wrote:Nije, nažalost ...Iker C wrote: