Bio je njemacki dokumentarac kako kinezi koriste hrom 6 (krom 6) za obradu koze cipela i papuca. On izaziva iritacije i kancerogen je. A firma koja je u tom dokumentarcu navedena kao primjer kompanije koja prodaje takve cipele i papuce u Evropi je Deichmann.manekenka u penziji wrote:Perem obavezno.
Možda i ne bih prala da se nisam jednom dobro opekla.
Naime, u Njemačkoj, na djecijem odjelu nadjem sladak sorcic, probam ga u kabini i posto mi nije mogao samo ga vratim. Dok sam došla kuci, dobila sam užasan osip koji je trajao nekoliko dana.
Možeš misliti i to na djecijem odjelu.
Kasnije je na tv-u bio prilog o tome kako kinezi spricaju odjecu nekim hemikalijama kako ih moljci ne bi napali, a te hemikalije izazivaju iritacije
Žene pitaju žene
-
Eniac
#676 Re: Žene pitaju žene
- Bluemore
#677 Re: Žene pitaju žene
perem posebno sve sto dolazi u dodir sa kozom direktno, djelomicno radi tih fabrickih hemikalija koje stavljaju , djelomicno radi drugih stvari...
- manekenka u penziji
#678 Re: Odg: Žene pitaju žene
Znaci bye bye deichmannEniac wrote:Bio je njemacki dokumentarac kako kinezi koriste hrom 6 (krom 6) za obradu koze cipela i papuca. On izaziva iritacije i kancerogen je. A firma koja je u tom dokumentarcu navedena kao primjer kompanije koja prodaje takve cipele i papuce u Evropi je Deichmann.manekenka u penziji wrote:Perem obavezno.
Možda i ne bih prala da se nisam jednom dobro opekla.
Naime, u Njemačkoj, na djecijem odjelu nadjem sladak sorcic, probam ga u kabini i posto mi nije mogao samo ga vratim. Dok sam došla kuci, dobila sam užasan osip koji je trajao nekoliko dana.
Možeš misliti i to na djecijem odjelu.
Kasnije je na tv-u bio prilog o tome kako kinezi spricaju odjecu nekim hemikalijama kako ih moljci ne bi napali, a te hemikalije izazivaju iritacije
-
Eniac
#679 Re: Žene pitaju žene
Ne znaci da je on jedini. Drugi nisu spomenuti. Slicna je prica bila i za odjecu. Cini mi se H&M ili C&A kao i neka odjeca skupljih i poznatijih marki. U slucaju odjece je u pitanju bila boja.
- manekenka u penziji
#680 Re: Žene pitaju žene
Pa ja sam u C&A dobila osip
-
Eniac
#681 Re: Žene pitaju žene
Cuvaj se ti ipak da i tebi ne uzme mjeru...Eurosa wrote:krvava wrote:Cuvaj se momkaEurosa wrote:Pa i kandida se moze dobiti od "nove"odjece. Sigurno je tu i dobila.
Odoh kupovati cipele za prijateljicu, s njenim momkomja lude kombinacije
buduceg zeta? ma nikad, zatreskan je do usiju,vidis bona da joj kupuje cpele na koje je pripucala, ja sam tu samo radi broja
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#682 Re: Žene pitaju žene
Isto.ema_ wrote:
Šta ako je bilo neotvarano?
Nikad nista na sebe prije nego operem.
-
Googlerica
#683 Re: Žene pitaju žene
Da li perete obucu prije upotrebe 
-
Googlerica
#684 Re: Žene pitaju žene
ja perem sve sto se moze oprati prije upotrebe ,tj.prije konzumiranjaMilloni wrote: Ja ponekad perem i banane :$
jabuke,lubenice,brsekve,milon osoba je to uzelo,okrenulo,palo na pod
-
Googlerica
#685 Re: Žene pitaju žene
ih,ja ubacim u vodu malo deterdzenta za pranje sudjaMilloni wrote:Voce i povrce perem u sodibikarboni, nekad dodam i sirceta...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
Mutivoda
#687 Re: Žene pitaju žene
Ja to samo vodom, banane ne perem
, nikad mi ništa nije bilo vala

-
sha_ba
#688 Re: Žene pitaju žene
i ja vala....Mutivoda wrote:Ja to samo vodom, banane ne perem, nikad mi ništa nije bilo vala
![]()
kontam sad kad me okrene ima da perem u kiselini
-
m_l
#689 Re: Žene pitaju žene
ojjjGooglerica wrote:ih,ja ubacim u vodu malo deterdzenta za pranje sudjaMilloni wrote:Voce i povrce perem u sodibikarboni, nekad dodam i sirceta...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
a odjeca, onaj miris naftalina je uzasan, u neke radnje nikako ne ulazim zbog toga
- Big Ang
#691 Re: Žene pitaju žene
Kupim Davidoff toaletnu vodu. Cool water. Ko biva ograniceno izdanje. 100 ml 92 marke. Haj fina cijena ali meni se ovaj miris bas i ne svidja. Tek sad skontah kad sam kuci dosla. Pojma nemam sta cu osim nazor ovo stavljati na sebe.
Kako vi kupujete parfeme? Mislim nije ni cudo da sam se zeznula kad mi je prodavacica dala da probam osam parfema. Nakon cetvrtog mi je poturila kafu pod nos. Ali....ja sam se zeznula
Kako vi kupujete parfeme? Mislim nije ni cudo da sam se zeznula kad mi je prodavacica dala da probam osam parfema. Nakon cetvrtog mi je poturila kafu pod nos. Ali....ja sam se zeznula
-
Googlerica
#692 Re: Žene pitaju žene
da li su satrina ljubicica i wildrose u SA ? Pitaj ihBig Ang wrote:Kupim Davidoff toaletnu vodu. Cool water. Ko biva ograniceno izdanje. 100 ml 92 marke. Haj fina cijena ali meni se ovaj miris bas i ne svidja. Tek sad skontah kad sam kuci dosla. Pojma nemam sta cu osim nazor ovo stavljati na sebe.
- Big Ang
#693 Re: Žene pitaju žene
Ma sta cu ih pitati? Da mi je znat za ubuduce ako postoji neka caka pri kupovini parfema? Mozda je najbolje kupovati danima? Svaki dan probad maximalno dva parfema. I nakon mjesec odlucis. Ha ya. 
- Bambi_na_kofeinu
#694 Re: Žene pitaju žene
Prodaj ga nešto jeftinije i vratiš bar dio love, ako ti se da (super mi je fazon na onom jednom forumu gdje razmjenjuju, poklanjaju, preprodaju jedna drugoj ono što im ne paše) ili proslijedi nekom.
Mislim da sam čitala kako je besmisleno isprobavati više od 3-4 parfema, postane ih nemoguće razlikovati.
Perem većinu novokupljenih odjevnih predmeta, bar zadnjih nekoliko godina. Svakako često nešto uzmem i u second handu. Bananu spucam u hodu bez da je i obrišem
Mislim da sam čitala kako je besmisleno isprobavati više od 3-4 parfema, postane ih nemoguće razlikovati.
Perem većinu novokupljenih odjevnih predmeta, bar zadnjih nekoliko godina. Svakako često nešto uzmem i u second handu. Bananu spucam u hodu bez da je i obrišem
- Mis mekinjas
#695 Re: Žene pitaju žene
Da nije ova googlerica ljubav_aha...

-
Googlerica
#697 Re: Žene pitaju žene
jel' to ozbiljan problemMis mekinjas wrote:Da nije ova googlerica ljubav_aha...![]()
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#698 Re: Žene pitaju žene
Ma jok, ona volila avione, a ova u hangaru, cuj da nije..Mis mekinjas wrote:Da nije ova googlerica ljubav_aha...![]()
I onda dodje dragi s´posla vidi da ti tu kremu haman i ne koristis, (pomisli da ne volis) i fino namaze stopalaZovem se Zelena wrote:Termalna voda u spreju generalno služi za hidriranje kože, prvenstveno lica, za ublažavanje crvenila, iritacije, osvježavanje... Ja je vala prsnem po vratu, dekolteu, rukama... Imam vichy i baš je štedim, mada ni avene nije loša a ni skupa.manekenka u penziji wrote:
Da se i ja zahvalim na ovom odgovoru.
Dobih tu termalnu vodu ali nisam znala gdje da se spricam sa njom.
Znaci može i po troli i po čitavom tijelu
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#699 Re: Žene pitaju žene
Ja ogulimBig Ang wrote:Cu bananu brisu?
- Big Ang
#700 Re: Žene pitaju žene
topcam wrote:Ja ogulimBig Ang wrote:Cu bananu brisu?