Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
512MB

#676 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Fudo387 wrote:
512MB wrote:
Fudo387 wrote:
Was sagen Sie?
Minka ne kontati... :cry:
Hocu da kazem, djaba ti kuknjava o vodovodu u rajvosa kad zivis u Hamerici. To je tvoja zemlja sad, tako si odabrao i tamo se angazuj. Nemos guzicom na dvije stolice.
Majke ti, na osnovu cega si ti zakljucio da mene zanima stanje vodovoda u Sarajevu? :lol:
Pa nisam mislio bukvalno tebe ko tebe :lol:
Bodkin

#677 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

SaraFina wrote:

AMS i socijala nisu isto. Ako je bio student nije mogao istovremeno biti i prijavljen na AMS. Ne ukopavaj se dalje, nezgodno mi ofirati te :D
A ako je bio socijalni slučaj onda nije imao pravo na nadoknadu sa AMS-A za netaposlene. Niti bi ga ko zvao na razgovor. MA i AMS su dvije različite institucije :D
Ams i socijala nisu isto :shock: wow, da nisam tebe citao nikad ne bih saznao.
Znaci tvrdis da ako radis i izgubis posao, da nemas pravo na naknadu od drzave i da te ams ne zove na razgovore na pozicije koje oni dobiju od firmi i koje pasu tvom profilu?

Onda nemas pojma o drzavi u kojoj zivis :D kako rekoh, vjerovacu svom jaranu umjesto Serafini
512MB

#678 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Bodkin wrote:
SaraFina wrote:

AMS i socijala nisu isto. Ako je bio student nije mogao istovremeno biti i prijavljen na AMS. Ne ukopavaj se dalje, nezgodno mi ofirati te :D
A ako je bio socijalni slučaj onda nije imao pravo na nadoknadu sa AMS-A za netaposlene. Niti bi ga ko zvao na razgovor. MA i AMS su dvije različite institucije :D
Znaci tvrdis da ako radis i izgubis posao, da nemas pravo na naknadu od drzave i da te ams ne zove na razgovore na pozicije koje oni dobiju od firmi i koje pasu tvom profilu?

Onda nemas pojma o drzavi u kojoj zivis :D kako rekoh, vjerovacu svom jaranu umjesto Serafini
Ja mislim da je Sara htjela rec da "Arbeitslosengeld" i "Notstandshilfe" nije jedno te isto, al ko ce znat sad..
animals

#679 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Ajd razumijem Boldikina sto u svakom Austrijancu vidi Hitlera, ali ne kontam Selna..
gdje ti zivis i radis da mi je znati..
animals

#680 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Bodkin wrote:Vjerovacemo Serafini sa klixa sa stavovima bliskim fpo-u. Samo da se ne lize sa srbima, dobio bi sa ove teme dva dozivotna glasaca :D
FPÖ je blizak stavovima tvog precednika Dodika..
animals

#681 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

I vi iz BiH nasli da pametujete o desnici..
a 20 god birate najgore desnicare u Evropi..
Ironman_88

#682 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ironman_88 »

Austrija nije nikad krila svoj identitet, a tj. da je kršćanska zemlja koja daje veliku slobodu manjinama i drugim religijama. Ne znam zašto je krst problematičan - kao manjina imaš veću slobodu izražavanja svog "identiteta" nego u mnogim drugim matičnim državama tih osoba kojima smeta krst.
Bodkin

#683 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

animals wrote:
Bodkin wrote:Vjerovacemo Serafini sa klixa sa stavovima bliskim fpo-u. Samo da se ne lize sa srbima, dobio bi sa ove teme dva dozivotna glasaca :D
Moj nije ali tvoji stavovi taman za fpo. Kladim se da mrzis sebe kad ga zaokruzis za ono lizanje sa srbima :D
Bodkin

#684 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

animals wrote:Ajd razumijem Boldikina sto u svakom Austrijancu vidi Hitlera, ali ne kontam Selna..
Kao obicno glupost. Ja prvi ovdje govorio kao kurz nije desnicar i ti mi nasao to spocitavati. Nakon posta da evropljani naseljavaju arape da olaksaju jevrejima :lol:

I kad znas da si ujedinio mene i selna u jedan cosak koji se ne slazu ni oko toga koje je boje nebo znas koliko je sati :izet:
animals

#685 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Ironman_88 wrote:Austrija nije nikad krila svoj identitet, a tj. da je kršćanska zemlja koja daje veliku slobodu manjinama i drugim religijama. Ne znam zašto je krst problematičan - kao manjina imaš veću slobodu izražavanja svog "identiteta" nego u mnogim drugim matičnim državama tih osoba kojima smeta krst.
Neradnicima smeta sve..
Najbolji su mi oni koji jebu Austrijancima nacisticku majku, a koriste sve blagodati ove drzave
a o islamistima ne vrijedi ni raspravljati..
animals

#686 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Bodkin wrote:
animals wrote:Ajd razumijem Boldikina sto u svakom Austrijancu vidi Hitlera, ali ne kontam Selna..
Kao obicno glupost. Ja prvi ovdje govorio kao kurz nije desnicar i ti mi nasao to spocitavati. Nakon posta da evropljani naseljavaju arape da olaksaju jevrejima :lol:

I kad znas da si ujedinio mene i selna u jedan cosak koji se ne slazu ni oko toga koje je boje nebo znas koliko je sati :izet:
Prvo ja nikad ne glasam..
drugo ti pises o necemu sto nemas pojma..
Strache nisam nikad branio, vec sam pisao o njegovim biracima i zasto ga biraju
da imalo znas da citas moje postove ne bi lupao..
seln

#687 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

animals wrote:
Ironman_88 wrote:Austrija nije nikad krila svoj identitet, a tj. da je kršćanska zemlja koja daje veliku slobodu manjinama i drugim religijama. Ne znam zašto je krst problematičan - kao manjina imaš veću slobodu izražavanja svog "identiteta" nego u mnogim drugim matičnim državama tih osoba kojima smeta krst.
Neradnicima smeta sve..
Najbolji su mi oni koji jebu Austrijancima nacisticku majku, a koriste sve blagodati ove drzave
Ovo sto si napisao bi komotno moglo biti od opstinskog sekretara FPÖ Knittelfeld.
Bodkin

#688 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

animals wrote:
Bodkin wrote:

Prvo ja nikad ne glasam..
drugo ti pises o necemu sto nemas pojma..
Strache nisam nikad branio, vec sam pisao o njegovim biracima i zasto ga biraju
da imalo znas da citas moje postove ne bi lupao..
Svaki se poklapa 90% sa fpo glasacima.

I znam ja dobro o cemu pisem
animals

#689 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Nemas ti pojma o zivotu..
SaraFina

#690 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:
SaraFina wrote:

Imaš naravno. Ne izvrći...to je "naknada za nezaposlene" Arbeitslosengeld (u ovisnosti koliko si radio) a kasnije Notstandshilfe. (Koje isto dobijaš od AMS-a umanjena nadoknada, ako baš prehrhaš s neradom ) :D
Klasičnu socijalu, dobijaš kad nemaš pravo ni na jedan vid gore pomenute nadoknade i za nju AMS nije nadležan nego MA.
U vlasniśtvu ne smiješ posjedovati ništa apsolutno d,a bi ostvario prava. Tada nema poziva od AMS -a niti razgovora za posao. O putovanju i u slučaju a i b rizikuješ u slučaju c gubiš u potpunosti pravo.
Ako si redovan student, ne možeš ni u BiH biti na AMS-u istodobno. Dakle šta izmišljaš?
Redovni studenti imaju potpore, ali to nije nikakva socijala. Nego dječiji doplatak i jeden vid pomoći u slučaju da ostvari rezultate u ispitima.
Uglavnom, to što si ti pisao da je čovjek primao socijalu i putovao je nebuloza na kub. Primao socijalu i studirao takodjer i bio prijavljen na socijalu - AMS i redovno studirao.
Kužiš zablude?
animals

#691 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

seln wrote:
animals wrote:
Neradnicima smeta sve..
Ovo sto si napisao bi komotno moglo biti od opstinskog sekretara FPÖ Knittelfeld.
Sto se ne iselis ako ti je lose..
seln

#692 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote:
animals wrote: Neradnicima smeta sve..
Sto se ne iselis ako ti je lose..
Kao da sam citao slicne poruke upucene srpskim povratnicima u Hrvatskoj... :-)
sad bas pokazujes koliko si jadan.
animals

#693 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Sto se ne iselis ako ti je lose..[/quote]
Kao da sam citao slicne poruke upucene srpskim povratnicima u Hrvatskoj... :-)
sad bas pokazujes koliko si jadan.[/quote]

Sad se suosjecas i sa Srbima..
to zbog Boldikina :D
SaraFina

#694 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:
animals wrote:
Moj nije ali tvoji stavovi taman za fpo. Kladim se da mrzis sebe kad ga zaokruzis za ono lizanje sa srbima :D

Fakat 300 k Srba glasalo za H.C a ti ovdje mene koje sam Ahmeda Husagića favorizirala prozivaš FPÖ glasačem.
To što se slažem sa nekim stavovima " lepog uhonje" čisto in pragmatičnih razloga tebi je grund da me nacistkinjom okarakteriziraš?
Ogradi se od svekolike pravoslavne braće javno i njihovih stavova. Uhonja je centar, nije nikakav nacist.
hadzinicasa

#695 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hadzinicasa »

joj animals, retorika ti je jadna kao i pravopis i dedukcija.
ono "h" ili odsustvo istoga na kraju rijeci ti ne halalim, dzaba.

a recenica "ako ti ne valja, haj' ti" se ne moze uopce uzeti zaozbiljno u bilo kakvoj smislenoj raspravi a samim tim ni onaj ko je izgovara.
Bodkin

#696 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

SaraFina wrote:
Bodkin wrote:
SaraFina wrote:

Imaš naravno. Ne izvrći...to je "naknada za nezaposlene" Arbeitslosengeld (u ovisnosti koliko si radio) a kasnije Notstandshilfe. (Koje isto dobijaš od AMS-a umanjena nadoknada, ako baš prehrhaš s neradom ) :D
Klasičnu socijalu, dobijaš kad nemaš pravo ni na jedan vid gore pomenute nadoknade i za nju AMS nije nadležan nego MA.
U vlasniśtvu ne smiješ posjedovati ništa apsolutno d,a bi ostvario prava. Tada nema poziva od AMS -a niti razgovora za posao. O putovanju i u slučaju a i b rizikuješ u slučaju c gubiš u potpunosti pravo.
Ako si redovan student, ne možeš ni u BiH biti na AMS-u istodobno. Dakle šta izmišljaš?
Redovni studenti imaju potpore, ali to nije nikakva socijala. Nego dječiji doplatak i jeden vid pomoći u slučaju da ostvari rezultate u ispitima.
Uglavnom, to što si ti pisao da je čovjek primao socijalu i putovao je nebuloza na kub. Primao socijalu i studirao takodjer i bio prijavljen na socijalu - AMS i redovno studirao.
Kužiš zablude?
Znaci ipak je moguce da je radio pa otisao na ams i dobijao lovu neko vrijeme pa se opet zaposlio pa opet na ams i sve tako a :D i moguce je da je za vrijeme tog perioda i putovao? Mozda cak i studirao tj bio student. Ne znam jel fakat isao na predavanja.

Sto dalje znaci da ni post ne citas nego odgovoris ono sto ti generalno smeta. Ade bar da znam :D
animals

#697 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Sarafina bolje ne raspravljaj sa njima dvojicom..
vidis da su paranoicni..
seln

#698 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote:Kao da sam citao slicne poruke upucene srpskim povratnicima u Hrvatskoj... :-)
sad bas pokazujes koliko si jadan.
Sad se suosjecas i sa Srbima..
to zbog Boldikina :D
Ne sa Srbima kao takvima, nego sa slabijima.
A to "kome ne odgovara, neka se iseli" se cuje sirom Balkana.
Dzaba ti sve godine u Austriji, Balkan snazno tece tvojim venama.
seln

#699 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

animals wrote:Sarafina bolje ne raspravljaj sa njima dvojicom..
vidis da su paranoicni..
Vrhunski argument, nema sta.
animals

#700 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

hadzinicasa wrote:joj animals, retorika ti je jadna kao i pravopis i dedukcija.
ono "h" ili odsustvo istoga na kraju rijeci ti ne halalim, dzaba.

a recenica "ako ti ne valja, haj' ti" se ne moze uopce uzeti zaozbiljno u bilo kakvoj smislenoj raspravi a samim tim ni onaj ko je izgovara.
Evo jos jedne.. :-)
koja vidi bijele miseve.
Post Reply