Shodno ovom sto sam prethodno napisala:
Svaki covjek ima pravo na svoj izbor, a kada pricamo o vjeri onda je potpuno nepotrebno da se to naglasava, pojedinac moze ako hoce da odbaci ili prihvati sta god zeli bez potrebe da se to potkrijepi cinjenicama gledajuci da sama vjere jeste zasnovana na
vjeri, a ne nekim bez sumnje dokazivim cinjenicama.
Pomalo je cak apsurdno kako se za hadise trazi radiokarbonsko datiranje i provjere, a samu vjeru ne mozes dokazati nicim.
Samo sto eto mi pricamo unutar islama, gdje se svi dozivljavamo muslimanima i polazimo od toga da je Kur'an osnova te, u takvoj prici ima smisla osvrnuti se na hadise i njihovu ulogu.
Ali ako vec se stranice ispisuju s namjerom da se nesto utvrdi oko hadisa onda zamolila bih vas ako pricamo o vjerodostojnosti: dajte neovisne osvrte, dajte da vidimo sta je naucni metod pri ocjeni izvora, a ne selektivno licitiranje hadisima i licni zakljucci koji ukljucuju ponekad nerazumjevanje samog hadisa, nepoznavanje naucne metode pri ocjeni izvora, nepoznavanje uopce kriterija kojim jesu ocjenjeni hadisi itd.
Dajte odgovore na konkretnu, dokazivu historiju islama odnosno odgovor kako se odredjene tvrdnje reflektuju na istu.
Mislim, ovo je s zeljom da se prica mrdne od potpune povrsnosti i da fakat sagledamo stanje, naravno mozete nastaviti i sagledavanja iz licnih kapaciteta i soptvene logike ali nadam se da ste svjesni da to onda ostaje bas doslovno rekla-kazala- koliko god ironicno zvucalo.
@kroskice ti pristupas drugom metodom, pa eto daj onda da u tom segment osporavanja ostanemo pri Kur'anu.A imam ja neka pitanja za tebe

insallah