Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
suspect_zero wrote:Joj jest mi milina ovo gledati
Sada i mi imamo ''konja za trku'' ......fakat nisam mogla zamisliti da će neko naš ikada biti dobar u tenisu Damir je mlad i ovo je tek početak
Damir i nije toliko mlad, u teniskom smislu ima 23 godine
Novak je bio 3 na svijetu sa 20 godina
A ako hoces primjer bas mladog, Borna Coric...momak iz hrvatske ima 18 godina 40ti na listi, vec je pobjedjivao najbolje
Last edited by Samprotivsviju on 29/05/2015 15:47, edited 1 time in total.
Dobra predstava Damira, jer objektivno se vise nije moglo pored nekrunisanog kralja ove igre. Devet gemova, 26 winners, pet puta zadeverao Rogera na njegovu servu i jednu uzeo, tri aces servisa, vjerujem da bi i sam potpisao pred mec.
Bosna i Hercegovina i njen tenis danas je imao predstavu na najvecoj svjetskoj teniskoj pozornici i pred milionskim gledateljstvom! zadovoljan!
Odigrao je tako da se nema cega stiditi, u svakom setu je trcao, trudio se, imao odlicnih poena, nije se ni osjetila tolika razlika u klasi, koja objektivno postoji.
Bravo momku, nadam se da ce upecati nekog ozbiljnijeg sponzora nakon ovog nastupa i nastaviti ovim stopama.
Sada i mi imamo ''konja za trku'' ......fakat nisam mogla zamisliti da će neko naš ikada biti dobar u tenisu Damir je mlad i ovo je tek početak
A ako hoces primjer bas mladog, Borna Coric...momak iz hrvatske ima 18 godina 40ti na listi, vec je pobjedjivao najbolje
Novaka svakako treba izuzeti od svih pravila i primjera. Poredi Damira sa Jankom Tipsarevice, recimo. Mozda njegovu karijeru bude dostigao jer se i Janko patio, ako pratis ovu igru, do 23 godine da dobije nekog jakog i napravi pomak na ATP ljestvici. Kvalitet kad-tad pokaze gdje pripadas. Damir ima sansu za Top 40, a ukoliko ga povrede zaobidju i vise.
Jarane bez ikakve podrske drzave u bilo cemu, on je u minusu 9-10 godina odmah.
Ako ces o Janku, Janko je vazio za jednog od najvecih teniskih talenata...slisno kao Gaquet...ali kad je presao uorofesionalce nikadnije ispunio ni pola sta se ocekivalo, isao je silaznom putanjom.