najbolje pivo?
- boogy
#677 Re: najbolje pivo?
Hvala za infoBuckethead wrote:Ima u Šamon marketu, to ti je stari X. Iza Interneta. 0,5 = 1,25 KM i pola marke kaucija ako nemaš flašuboogy wrote:Ima li ovo Tomislav pivo u nekoj prodavnici u Sarajevu?
- nosara
#678 Re: najbolje pivo?
... i na ciglanama, navodno...boogy wrote:Hvala za infoBuckethead wrote:Ima u Šamon marketu, to ti je stari X. Iza Interneta. 0,5 = 1,25 KM i pola marke kaucija ako nemaš flašuboogy wrote:Ima li ovo Tomislav pivo u nekoj prodavnici u Sarajevu?
-
VCorp
#679 Re: najbolje pivo?
Takva pivčina da se i u Ljubljani masovnije pije Laško. Union i Ožujsko nisu pive već obični škart, ko god misli da je to piva onda nema pojma šta je jedna.nosara wrote:Union i zuja su dva svijeta... Union je pivcina...VCorp wrote:Gdje god u svijetu ja ne mogu Ožujskog primirisati. Kažu i prijatelji iz Hrvatske da je Žuja sad bolja ali meni je i dalje u rangu Uniona, za skelu bauštelku
- nosara
#680 Re: najbolje pivo?
U srazu s zujom... Pivcina...VCorp wrote:Takva pivčina da se i u Ljubljani masovnije pije Laško. Union i Ožujsko nisu pive već obični škart, ko god misli da je to piva onda nema pojma šta je jedna.nosara wrote:Union i zuja su dva svijeta... Union je pivcina...VCorp wrote:Gdje god u svijetu ja ne mogu Ožujskog primirisati. Kažu i prijatelji iz Hrvatske da je Žuja sad bolja ali meni je i dalje u rangu Uniona, za skelu bauštelku
Lasko je klasa iznad...
- stakasa
#681 Re: najbolje pivo?
nosara sjecas li se Palmer pivanosara wrote:VCorp wrote:Takva pivčina da se i u Ljubljani masovnije pije Laško. Union i Ožujsko nisu pive već obični škart, ko god misli da je to piva onda nema pojma šta je jedna.nosara wrote:
Union i zuja su dva svijeta... Union je pivcina...
Lasko je klasa iznad...
-
gurabija78
#682 Re: najbolje pivo?
dobar jelen, ali slabo ga ia kupit osim u PC....Buckethead wrote:Može proći JelenPartijaner wrote:Pijel ko Jelen ?
-
gurabija78
#683 Re: najbolje pivo?
gdje ima oko Sa?GaRGa wrote:Jelen od 0,5L u RS 70 feniga
- Partijaner
#684 Re: najbolje pivo?
Da ne odem na izvor plive ne bi ga nija drugacije popio. 
- nosara
#685 Re: najbolje pivo?
Ne sjecam se Palmera, a sigurno ga nisam ni pio... Iskreno, prvi put cujem... Daj malo podataka...
-
GaRGa
#686 Re: najbolje pivo?
gurabija78 wrote:gdje ima oko Sa?GaRGa wrote:Jelen od 0,5L u RS 70 feniga
jedino u istocnom...
-
VCorp
#687 Re: najbolje pivo?
Laško je kupilo Union, ili je obrnuto. Ista piva bukvalno, drugo pakovanjenosara wrote:U srazu s zujom... Pivcina...VCorp wrote:
Takva pivčina da se i u Ljubljani masovnije pije Laško. Union i Ožujsko nisu pive već obični škart, ko god misli da je to piva onda nema pojma šta je jedna.
Lasko je klasa iznad...
- nosara
#688 Re: najbolje pivo?
Nisam probao union tamno, a lasko dark je sasvim ok, dapace...
I nije isto lasko i union, po ukusu ni blizu... Union je voda za lasko... Zuja je smece i za smece...
I nije isto lasko i union, po ukusu ni blizu... Union je voda za lasko... Zuja je smece i za smece...
- JThomas
#689 Re: najbolje pivo?
ali su u sloveniji obje bitno bolje nego ovdje.
- spreca
#690 Re: najbolje pivo?
Union je zadrzo svoj kvalitet(u Sl) i posle dugo godina.dok lasko prije rata i sad je ko nebo i zemlja.....ko se sjeca Zlatoroga zna o cemu govorim a Crni Baron(Union)je super pivonosara wrote:Nisam probao union tamno, a lasko dark je sasvim ok, dapace...
- spreca
#691 Re: najbolje pivo?
JThomas wrote:ali su u sloveniji obje bitno bolje nego ovdje.
- nosara
#692 Re: najbolje pivo?
Ima li gdje taj crnjak ovdje kod nas...? Rado bih probao...spreca wrote:Union je zadrzo svoj kvalitet(u Sl) i posle dugo godina.dok lasko prije rata i sad je ko nebo i zemlja.....ko se sjeca Zlatoroga zna o cemu govorim a Crni Baron(Union)je super pivonosara wrote:Nisam probao union tamno, a lasko dark je sasvim ok, dapace...
- spreca
#693 Re: najbolje pivo?
ja sam ga prosle godine nasao u Bingu u Tz.nosara wrote:Ima li gdje taj crnjak ovdje kod nas...? Rado bih probao...spreca wrote:Union je zadrzo svoj kvalitet(u Sl) i posle dugo godina.dok lasko prije rata i sad je ko nebo i zemlja.....ko se sjeca Zlatoroga zna o cemu govorim a Crni Baron(Union)je super pivonosara wrote:Nisam probao union tamno, a lasko dark je sasvim ok, dapace...
- nosara
#694 Re: najbolje pivo?
Hvala, pogledat cu... 
- spreca
#695 Re: najbolje pivo?
ako imas koga u Sl a dolazi autom zamoli nek ti donesenosara wrote:Hvala, pogledat cu...
- Josip321
#698 Re: najbolje pivo?
Mnogo si jak.Kyuss wrote:
Moje posljednje rezerve
Koliko je od tih sa like tamnih piva? Jel kolko piva po recepturama trapista?
-
chupacabra
#699 Re: najbolje pivo?
Moja omiljena tu u tvom stroju, Franziskaner Dunkel Hefeweizen. Kakav je taj Augustiner Weiss, to nema kod mene nigdje kupiti, a probao sam bruku Hefeweizen piva.Kyuss wrote:
Moje posljednje rezerve
- Kyuss
#700 Re: najbolje pivo?
Nema tu previse tamnih, vecinom ih tamanim u ove hladnije dane, pa se ne stignu odmoriti na polici, idu direktno u fridz (e to sam zaboravio poslikati
) Lion Stout sa 8,8% AVB i Porter od Zmajske (6,5% AVB) eventualno. Usput, sve pohvale za Zmajsku, rade dobar posao sa IPA-om i Porterom.
Od belgijskih nemam skoro nista u zadnje vrijeme, tako ni ovih trapistickih. Nekako sam se zasitio nakon sto sam kusao 60tak njihovih.
E da, zaboravio sam na Lucifera, tog sam otvorio prije dvije-tri sedmice za raju, i stvarno je odlicno pivo.
Sto se tice Augustinera Weissbier, to je prvo psenicno koje sam probao, i koje me navuklo na tu vrstu piva. Mislim da sam godinu dana konzumirao samo Weissbier
. Nije za pohvalu, ali kad te povuce... Vidio sam Augustiner Weiss u Zg, ali bila je neka bezobrazno visoka cijena za granap (5-6KM ili tako nesto) pa sam preskocio. Dakle, ako naletis, obavezno probati 
Od belgijskih nemam skoro nista u zadnje vrijeme, tako ni ovih trapistickih. Nekako sam se zasitio nakon sto sam kusao 60tak njihovih.
E da, zaboravio sam na Lucifera, tog sam otvorio prije dvije-tri sedmice za raju, i stvarno je odlicno pivo.
Sto se tice Augustinera Weissbier, to je prvo psenicno koje sam probao, i koje me navuklo na tu vrstu piva. Mislim da sam godinu dana konzumirao samo Weissbier